Yli 80 päivää vaaleista -Mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua?

Kesä on säiden puolesta ollut melko tuulinen. Mutta niin myös poliittisesti kesä on ollut tuulinen. Sitä se on näyttänyt olevan ainakin valtakunnan tasolla.

Kuntatasollakin on ollut tapahtumarikas kevät.

Kuntavaalit käytiin keväällä. Aiemmin ne ovat olleet syksyllä. Puolueet tapasivat kansalaisia toreilla. Kuulumisia vaihdettiin ja huolia kuunneltiin. Se on tärkeää myös vaalien välillä.  Samoin vaalirauha eri puolueiden välillä on tärkeää. Ehdokkaista ei varmaan tunnu kivalle, jos toisten kampanjointia häiriköitäisiin.

Yleensä tykkään äänestää vaalipäivänä. Niin myös näissä kuntavaaleissa. Äänestyspäivänä äänestyspaikat sulkeutuivat kello 20 aikaan. Melko heti ennakkoäänet olivat valmiit.

Omalta osaltani ennakkoäänet yllättivät iloisesti. Sain kunnian olla Pohjois-Savon kuntavaalien ääniharava. Illalla kotona olikin toimittajia vierailemassa. Seuraavana aamuna, eli maanantaina olimme silloisen Kuopion valtuuston puheenjohtaja Markku Rossin kanssa Savon Sanomien haastattelussa. Haastattelupyyntöjä tuli myös seuraavalle viikolle.

Vaalien jälkeen puolueet käynnistävät luottamuspaikkaneuvottelut. Kuopiossa on ollut tapana, että suurin puolue johtaa paikkaneuvotteluja. Kuopiossa viime kuntavaalien jälkeen suurin puolue Kokoomus jäi Keskustalle toiseksi.

Perussuomalaisten puoluekokous oli kesäkuussa. Se toi yllättäviä käänteitä myöhemmin.

Viime vaalikauden viimeisen kaupunginhallituksen kokouksen tulen muistamaan. Niihin aikoihin tuli tietoa, että hallitus kaatuu. Aika iso asia.

Hallitus ei kuitenkaan kaatunut. Osa perussuomalaisten kansanedustajista perusti uuden, oman eduskuntaryhmän.

Perussuomalaiset ja  uusi ryhmä ovat olleetkin kovasti mediassa esillä.

Paljon kysellään, kuinka se sitten vaikuttaa kuntapuolella? Aikahan sen näyttää.

Omasta puolestani voin sanoa olevani perussuomalainen. Usein nimittäin on median taholtakin kysytty, olenko halla-aholainen, terholainen vai soinilainen. Oikeastaan ajattelen niin, että puolueideologiani ei mene sukunimen mukaan.

Vaaleista on reilusti yli 80 päivää. Tänä aikana on todella tapahtunut paljon. Kuntavaalien tuloksen perusteella pesti luottamustoimessa jatkuu. Siitä kiitos äänestäjille.

Puolueessa tapahtuneet asiat ovat kieltämättä olleet  kokemus sinänsä.

Moni onkin todennut, että politiikka ei olekaan tylsää ja mielenkiintoisia käänteitä on riittänyt.

Näin se varmasti on.

Ja puutarhaharrastajana voinen todeta, että pitkäjännitteisyyttä tarvitaan niin puutarhan hoidossa kuin politiikassa.