Kaikki maailman pakolaiset Suomeen!

Miljonääri Jason Buzi teki loistavan ehdotuksen: Kaikki pakolaiset Suomeen. Siis kaikki maailman 60 miljoonaa pakolaista tänne, tuhansien murheellisten laulujen maahan.

Mikä huikea visio!

Buzi muuten teki ehdotuksensa aivan vakavissaan. Perusteluina mm. että maamme on käytännössä asumatonta korpea, meitähän on vain viisi miljoonaa. Vastaavalla läntillä esimerkiksi Yhdistyneissä kansakunnissa asuu 65 miljoonaa ihmistä. Suomi siis vetäisi kirkkaasti kaikki pakolaiset ja tilaa jäisi vielä yllin kyllin.

Kannatan lämpimästi! Täsmennän Buzin mallia omilla ajatuksillani:

Kaupungeissamme on jo turvakoteja, jonne paeta riehuvaksi äityvää iskää, äitiä tai aikamiespoikaa. Miksi kaikilla maapallon ihmisillä ei myös voisi olla etukäteen tiedetty turvallinen maa-alue, jonne voisivat mennä, jos omassa maassa menee hulinaksi? Suomi olisi sellaiseen aivan loistava paikka. Luonnon rauhaa, raikasta ilmaa ja puhdasta vettä on riittämiin. Ja olemme konflikteista kaukana.

Me olemme pohjimmiltamme kilttiä kansaa, sairaanhoitajaluonteita. Juuri suomalainen luonne sopisi parhaiten maailman pakolaisten huoltajaksi. Voisimme kouluttaa valtavan määrän ihmisiä pelkästään pakolaisten hoivaamistehtäviin.

Työttömyysongelma ja velkaantumisemme olisi ratkaistu kertaheitolla, koska 60 miljoonan ihmisen hoivaamiseen tarvitaan niin paljon rahaa ja tavaraa, että siitä lohkeaisi toimeentulo myös kansakunnalle, joka ottaa taakan vastuulleen ja alueelleen. Perisimme nimittäin tietenkin kohtuullisen korvauksen palveluistamme ja maa-alueittemme luovuttamisesta pakolaisten käyttöön. YK tai jokin muu kansainvälinen organisaatio hoitaisi kustannukset keskitetysti niin, että jokainen valtio maksaisi bruttokansantuotteensa mukaisen jyvitetyn ylläpitomaksun Suomelle.

Pakolaisilla olisi tietenkin täysi oikeus elää oman kulttuurinsa mukaista elämää Turva-Suomessa, kunhan se vain noudattaisi sekä kansainvälistä ja suomalaista lainsäädäntöä. Rajaisimme pienen alueen Etelä-Suomesta omaan käyttöömme ja loput vuokraisimme Turva-Suomena maailman pakolaisille. Toki myös kantasuomalaisilla olisi oikeus jäädä pakolaisalueelle, jos haluaisivat. Olisihan alue edelleen Suomea, vaikka toistaiseksi vuokralla.

Suomalaiset, olen vakavissani. Tässä on tilaisuutemme. Ellemme me perusta turvakotia kaikille maailman pakolaisille, jokin muu maa tekee sen vielä. Idea on nimittäin parasta, mitä pakolaisongelmassa on esitetty tuhanteen vuoteen.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Ulla

  Ehdottomasti kannatettava ehdotus. Meillä on mielisairaalat tyhjinä, kasarmeja tyhjinä, vankiloita tyhjinä, kerrostaloja tyhjinä muuttotappiokunnissa ja paljon paljon rakennusaluetta. Pakolaisrahoilla saisimme työllistettyä työttömät, rakennettua kunnon teitä, toistaiseksi harvaan asutuille alueille ja vaikka mitä. Ehkä lakiakin saisimme muutetua siten, että pakolaiset saisivat tehdä meidän mittapuumme mukaan alipalkattua työtä elantonsa eteen. Voisimme kilpailla halpatuotantoaloilla muiden halpatuotantomaiden kanssa. Tietenkin vain siis niillä pakolaisalueilla valmistettuja tuotteiden osalta. Takuulla jokaisella pakolaisella olisi silti paremmat oltavat kuin Välimeren tyrskyissä. Meillä suomalaisilla pakolaisalueiden ulkopuolella asuvilla olisi edelleen samat palkat, edut ja hinnat kuin nytkin. Sitäpaitsi olemme hyviä valvomaan, että säädettyjä sääntöjä noudatetaan eikä korruptiota sallita. Ehdotuksessa on todella paljon positiivisia seikkoja kansantaloutemme kohentamiseksi. Rikkaat öljymaat käyttävät hyväkseen öljylähteitään. Miksemme me käyttäsi hyväksemme korpeimme kuiskintaa.

  • Jussi Kuosmanen

   Ja jos he joskus palaisivat omiin maihinsa, heillä olisi viemisinään suomalaisen kulttuurin parhaat opit: tasa-arvo, todellinen suvaitsevaisuus, hiljainen tehokkuus, järjestelmällisyys, tyyneys ja vaatimattomuus…
   Lähes valaistuneiden ihmisten ominaisuuksia tuollaiset. Niitä maailma tarvitsee. Ja saunaa tietenkin…

 • No huh huh

  Muuten hyvä idea mutta ei taida onnistua tuollainen ihmisten liikkumisen rajoittaminen.

  • Jussi Kuosmanen

   Vaikea nähdä miten se rajoittaisi liikkumista, että hädässä olevilla ihmisillä olisi jo etukäteen tiedossa turvapaikka, jonka suojiin he aivan varmasti pääsisivät. Sellaistahan ei nykytilanteessa ole. Pakolaiset joutuvat yrittämään kuka minnekin ja vastaanotto ei aina ole kovin innostunut. Turva-Suomeen taas KAIKKI pakolaiset olisivat sydämellisesti tervetulleita. Jos siltikään eivät tulisi, niin se olisi oma valinta.

 • porkkanan juuria

  Kyllä, Kuopioon vain. Saavat pakolaiset ihan uusiakin asuntoja, ei pelkästään tyhjillään olevia sairaaloita. Kuopio rakentaa ja rakentaa ja SS kertoi juuri väkiluvun olevan laskussa kaupungissa. Kelle ihmeessä rakennetaan???? Onneksi yhdeltä alueelta (luin lehden huonosti, mistä?) löytyi joku ihmeotus, oliko se lepakkolaji, joka nyt onneksi jarruttaa rakentamista….

 • Jjaki

  tosissanneko uskotte että tämä olisi toimiva ratkaisu? Tämä on tälläinen utopistinen teoriassa ok, käytännössä täysin absurdi ajatus. Ei menisi vuotta kauempaa kun Suomessa olisi uusi ISIS, tai vähintään vanha ISIS metsästämässä vääräuskoisia pakolaisia, unohtamatta lukemattomia pienempiä jengejä joita varmasti syntyisi. Sanot että kaikki saisivat toimia omien maidensa lakien mukaan mutta miten sekään voisi toimia kun monet lait ovat vahvasti ristiriidassa keskenään jo pelkästään Lähi-Idän valtioiden kesken.

 • Ari Niemeläinen

  Jussi, kun tiedät tuon ajan lähestyvän, kirjoita siitä plogissasi, koska en voi olla lukematta sitä ainakin kerran viikkoon! Kun tuo lopun aika koittaa, haluaisin itse kuitenkin kuolla mieluummin vaikka yksin jossakin hevonkuusessa, vaikka Venäjän taigalla, kuin jonkin minareetista raikuvan rukouslaulun säestyksellä Pieksämäellä Suomen kansalaisille varatussa ajat sitten lopetetun Sisä-Lähetysseuran turvakodissa.

Kommentointi on suljettu.