Fixit ja Sebastian Tynkkynen

Britit sitten lähtivät EU:sta. Tervemenoa. Kuka kaipaa neuvottelupöytiin ylimielisiä snobeja, jotka elävät menneessä suuruudessaan, vaikka maailmanmahdista on jäljellä vain horiseva hoviväki?

Tavalliselle turistille Brexit on ilon päivä. Kun punnan arvo EU:sta lähdön seurauksena romahtaa, se hillitsee maailman rasittavimpien olioiden, brittiläisten känniääliöturistien, ilmaantumista julkisille paikoille. Ovat pahin ympäristöhaitta missä tahansa suositussa matkakohteessa. Suomalaisten betoniraudoittajien pikkujoulu vaikuttaa teatterikuiskaajien tapaamiselta brittiläisten möykkäturistien rinnalla. Matkoillaan kohtaisi hotellin baarissa mieluummin lauman euforisia paviaaneja kuin yhden heistä. Mikä sana kuvaisikaan ihmistä, joka on niin täydellisen sivistymätön, ettei häntä voi kutsua edes sivistymättömäksi? En keksi.

Se Brexitista…

Suomessakin tapahtuu EU-erorintamalla. Nimittäin Fixitia puuhataan jo julkisesti, siis Suomen eroa EU:sta.  Ja kukapa sitä puuhailee: maan pahin poliittinen vouhka, Sebastian Tynkkynen. Siinä meni eromahdollisuudet sitä haluavilta. Veikkaan, että kansalaisista löytyy aika monta, jotka eivät pistä nimeänsä mihinkään, jossa lukee Tynkkynen.

Tynkkysen alulle panemassa Fixit-kansalaisaloitteessa ehdotetaan kansanäänestyksen järjestämistä EU:ssa pysymisestä. Tavoitteena on, että asiasta äänestetään jo vuonna 2017. Se on Suomen itsenäisyyden 100. juhlavuosi. Tynkkysen salaisena hinkuna on toistaa Iso-Britannian temppu – ja tietenkin Hänen johdollaan. Suomen Nigel Farage, Sebastian Suuri, kansan pelastaja. Miten juhlavan narsistista.

Miten helvetissä se änkesi itsensä tuohonkin? Pyysikö muka joku? Ei löytyne sentään niin toivottomia tästä maasta, vaikka lama onkin. Kyllä se ihan itse keksi taas itsensä keulakuvaksi itse keksimäänsä kampanjaan. Olen aina sanonut, että on vain kahdenlaisia ihmisiä: itsekkäitä ja helvetin itsekkäitä. Nyt joudun tarkentamaan: Lisäksi on Tynkkynen.

Pääsi julkuksi infantiilin paskaformaatin, Big Brotherin, kautta. Katsojista oli muka nii-in erikoista, kun Sebastian tunnusti olevansa sekä uskovainen että biseksuaali. Aivan tavatonta. Varmaan ainoa laatuaan koko universumissa – lukuun ottamatta niitä miljoonia muita.

Ohjelmassa tapahtuneesta Tynkkysen julkisesta pökälöinnistä en viitsi edes muistuttaa. Formaatin suosiohan perustuu voyeurismiin, eli henkilö saa tyydytyksen toisen ruumiintoimintojen, sukupuolitoimien ja riisuuntumisen katselemisesta. Niinpä kyseisen ohjelman katsojakunta on täpinöissään aina kun joku kakkaa.

Sieltä, BB-talosta, Sebastian siis aloitti poliitikon taipaleensa. Paras mahdollinen alku, kun ottaa huomioon puolueen. Välivaiheen vouhotukset tiedättekin, mikäli olette seuranneen persujen poliittista sekoilua. Persut ja Tynkkynen ansaitsevat toisensa. Timo Soini tosin lakkasi kokonaan puhumasta pahaa EU:sta, kun pääsi ministeriksi, vaikka juuri EU:ta vastustamalla sai pestinsä. Sitä ei sanota takin käännöksi, kyllä se on ihan ehtaa kusetusta. Ehkä hänenkin on silti pakko rustata nimensä Tynkkysen listaan, muuten Tynkkysestä tulee persujen seuraava puheenjohtaja. Niiden kahden jäljelle jääneen.

Löytyisikö joku viitseliäs pistämään alulle vielä yhden kansalaisaloitteen? Pistän nimeni siihen heti. Sen nimeksi tulisi Tynxit, eroon Tynkkysestä.

Jussi Juhani

PS. Muuten olen sitä mieltä, että mikäli joskus eroamme EU:sta, vaadimme siltä kärsimyskorvauksia maailman paskimman näytelmän seuraamisesta.

Kommentit

 • ADHGFD

  :)
  ”Diplomitanssinopettaja, yrittämisen moniottelija ja kyökkifilosofi. Rockabilly skulaa, cha cha sujuu ja tango taipuu edelleen. Tanssi on mietiskelyn ylevin muoto.”

  No niin tai näin, Tynkkystä tunne paljoa ulkonäköä enempää, Kuosmasen esittely vaikuttaa lähinnä..

  Jokatapauksessa Tynkkynen aloittanut mahdollisuuden vaikutta, ja tämän vuoksi lisään nimeni listaan. EU kun on tuonut meille tähänpäivään mennessä ? Niin, mitä ?

 • Jari Holopainen

  EU on varmaankin osalle antanut, osalta ottanut. Kurjimmalta tuntuvat köyhyyden uusvanhat muodot.

  Jussi puuttuu mielestäni tärkeään asiaa. Miten houkutellaan äänestäjät äänestämään puoluetta (perussuomalaisia), mutta hallituksessa ollessa väliä on vain sillä, mitä hallituspuolueiden välillä sovitaan.

  Tynkkysen tempaus voi johtaa, ainakin teoriassa, sanktioihin. Siitäkin huolimatta, että toiminta edustaa johdonmukaisesti puolueen linjaa ennen perussuomalaisten hallitusvastuuta.

  Melko ristiriitaista.

 • Toni

  EU on antanut Kreikalle ja Italian mafialle miljardeja. Mafialla on enemmän rahaa kuin EU:n vuosibudjetissa on.
  Suomelle EU on antanut laskun.

  Yli puolet EU-maista jo purki Shengenin. EU:n lakeja ei siis noudatettu. Eilen sen purki EU itse.

  Eikä EU ole omia lakeja itsekään noudattanut. Italiakin juuri imoitti, ettei se välitä EU:n laeista, kun se pankkejaan auttaa.

  Punnan arvo on korkeammalla kuin vuosiin. Mistä punnan arvon romahduksesta puhutaan?

  EU:hun mentiin valhein. Sen on myöntäneet entiset ministerit ja HS:n entinen päätoimittaja. Olisi aika korjata valheet.

Kommentointi on suljettu.