Äärienemmistö oli taas niin oikeassa

Tiedättekö mikä on riippuvuuksista ehdottomasti yleisin, pahin ja surkeimmalla hoitovasteella? Joo, ei ole alkoholiriippuvuus. Arvatkaa vielä kerran. Kärsit siitä lähes varmasti itsekin. Ettei tuu mieleen vai? No oikeassa olemisen addiktio tietenkin.  Sitä on itsekukin välillä niin helvetin oikeassa, että se koukuttaa. Adrenaliini, dopamiini ja muut aivohuumeet nostavat kiukun avulla euforian tappiin. Muutamilla useita kertoja vuorokaudessa. Poliittisesti valveutuneilla koko valveillaoloajan.

Tästä riippuvuudesta kärsiviä nähtiin taas edustava otos Pillit pussiin -miekkarissa, vai mikä sen hörhöilyn nimi nyt oli? Sen, johon osallistuivat kaikki muut paitsi saattohoidossa olevat liikuntakyvyttömät. Ja kaikki osallistujat olivat tietenkin oikeassa olemisen euforiassa.

Persunuoret jakoivat supersankareiksi pukeutuneina tapaoikeassaolijoille parituhatta pilliä, joihin himovassarit sitten innoissaan puhaltelivat. Anarkistit kantoivat ylpeinä hulmuavia lippujaan, joissa nyrkki murskasi natsien lisäksi koko järjestäytyneen yhteiskunnan. Maahanmuuttajat ylistivät Suomea ja sen anteliasta sosiaaliturvaa ja vastustivat sitä mitä muutkin: pariakymmentä elämästään syrjäytynyttä imbesilli-urpoa, jotka ovat valinneet aatteekseen jotakin, josta eivät oikeasti ymmärrä itsekään mitään.

Rohkea edellinen pressamme, entinen koko kansan Tarja, puhui jykeviä sanoja:  – Demokratia on joukkuepeli, jossa reilun pelin säännöt koskevat kaikkia.

Nyt se tuli selväksi. Tuota emme ennen olleet kuulleetkaan. Että demokratia on jokin peli. Niin se on. Sitä kutsutaan enemmistön diktatuuriksi. Ja Pillit pussiin-miekkarissa se todella toteutui. Edellä mainittujen lisäksi mielenosoitukseen osallistui koko Helsingin kulttuuriväki, jokaisen puolueen edustajat, linja-autojen tuhopolttajat, eläinaktivistit, Greenpeace, kirkon edustajat, ammattiyhdistysväki, köyhän kyykyttäjät ja köyhät, leipätehtailijat ja leipäjonojen asukit, vuokrakiskurit ja asunnottomat, poliisit ja rosvot…

Ja ehkä noloimpina oikeassaolijoina miekkaroivat valtiovarainministeri Petteri Orpo ja pääministeri Juha Sipilä. He vastustivat siellä itseään ja omaa hallitustaan. Ei kai tuota muuten voi ymmärtää. Heillähän on ollut kansan antama mandaatti laittaa vaikka joka ikinen asia kuntoon tässä maassa. Mutta kun ei ole viitsinyt, niin nyt sitten piti vastustaa omaa löperyyttään. Aika outoa rettelöintiä. Mutta oikeassa kokivat olevansa. Ehkä eniten kaikista.

*   *   *

Minussa on paha valuvika. Olen aina vähemmistöjen puolella. Inhoan enemmistöjä, muodostukoot ne mistä tahansa. Niinpä jos jossakin muodostuu murskaava enemmistö, siirryn sivuun. Tunnen marginaalit inhimillisimmiksi, vaikka olisivat roistoja.

Kun kerran nyt avautumaan ryhdyin, niin kerron samaan syssyyn, että psyykeni on muutenkin outo.

Jo nuorena elokuvissa myötätuntoni oli salaa konnien puolella. Ihan vain siksi, koska tiesin, että kuvan lopussa hyvien ja oikeudenmukaisten toimesta konnat kuitenkin ensin nöyryytetään, sitten hakataan mahdollisimman julmasti ja lopuksi tapetaan. Sellainen kohtalo ei vain tuntunut oikealta edes roistoille.  Mutta niin se demokratia toimii elokuvissakin.

Olen itse aina ollut marginaalissa. Minut sysättiin sinne jo kolmetoistavuotiaana. Selvisin sieltä ilman enemmistön apua – tai oikeastaan siitä huolimatta. Aikuisena olen hakeutunut marginaaliin ihan vapaaehtoisesti.  Harrastin heterona homojen mielilajia, kilpatanssia. Koska en suostunut kenenkään pomotettavaksi, ryhdyin yrittäjäksi. Yrittäjät ovat pienen pieni vähemmistö demokraattisen verorahahörhöilyn laitamilla. Myös aivoni omistin marginaalikäyttöön: ryhdyin ajattelemaan. Omien aivojensa käyttäjät ovat häviävän pieni minoriteetti marginaalienkin joukossa. Joo, ei heitä näy enemmistön massamielenosoituksissakaan.

Laitan oheen pari kuvaa. Niillä yritän välittää sanan ”suhteellisuudentaju” merkitystä. En usko, että avautuu teille, mutta sillä ei ole merkitystä. Niin kuin ei lopulta millään muullakaan. Jo vaivaisen sadan vuoden kuluttua kukaan meistä ei ole oikeassa.

Kuva 1. Tämä äärienemmistö vastusti pelottavaa äärivähemmistöä. Miten rohkeaa. Pelolle ei annettu valtaa.

Peli poikki -mielenosoitus Helsingissä 24.9.2016

Peli poikki -mielenosoitus 24.9.2016

Kuva 2. Tätä pelottavaa äärioikeistomassaa vastaan äärienemmistö siis osoitti pelottomuuttaan. Pelottavaa.

Peli poikki -miekkarin vastamielenosoitus Rajat Kiinni Helsingissä 24.9.2016

Peli poikki -miekkarin vastamielenosoitus Rajat Kiinni Helsingissä 24.9.2016

Jussi Juhani

PS.
Nyt kiihkeimmät äärienemmistön edustajat sanovat minun vähättelevän Jimi Karttusen kuolemaa. En vähättele. En vain osaa vielä suhtautua siihen mitenkään. Minulla kun on vielä sulattelematta Hiroshiman 300 000 viatonta kuolonuhriakin. Kunhan olen prosessoinut sen, niin palaan sitten asiaan.

Kommentit

 • RambeP

  Valtamedia on järjettömällä myllytyksellään kiihottamassa realiteetit ajatuksistaan sulkevat ihmiset tunnepitoiseen kouhkaamiseen jossa kokonaisuuden hahmottaminen ja totuus hautautuvat oman aatteen ja ajatusmallien edistämisen alle.
  Hokemaksi tuolle kiihkossaan mylvivälle joukolle sopisi paremmin:
  Emme anna järjelle valtaa!

 • yksisilmäinen

  Sä taidat olla hyvin pitkälle oikeassa, ei tohon voi muuta lisätä kuin, että lainlaatijat ovat aina oikeassa.

 • Demokratia on hyvä asia

  Kyllä taas näköjään suomalaista perusjunttia kovasti ahdistaa, kun enemmistö suomalaisista ajattelee asioista eri tavalla kuin hän itse.

 • makustelija

  Ihmiset, mitä ruokaa söitte tänään lounaaksi?
  Meillä oli yrttikanaa ja riisiä, oli ihan hyvää.
  Ei mulla muuta.

 • nimimerkkitähän

  Olisit nyt hyvä mies huomauttanut vielä lopussa lukijaa että itsekin tällä tekstillä haluat päteä ja olla oikeassa, sen verran vahvasti se on ensimmäisestä persoonasta ja omasta elämästä kertovaa. Toivottavasti sinullekin tuli lopulta hyvä olo, kun sait kuulua omaan ryhmääsi ja saada äänesi kuuluviin, kuten nämä torin miekkailijat.

 • a Tempora a Mores

  Peli poikki on salvamista eli kuohitsemista. Tällä kertaa salvattiin oikeus erilaiseen mielipiteeseen. Hienoa! Onnea vaan ns demokratian ylläpidossa. Myös mm Iranin Ajatollahit hyväksyvät täämmöisen sananvapauden – väärin ajattelijat kivitetään. Jos ei muuten niin tiedotusvälineissä

 • Järkytys.

  Itselleni oli suuri pettymys, kun huomasin Kokoomuksen johdosta ainakin Orpon ja Grann-Laasosen olevan yhdessä mm. anarkistien ja marxilaisten kanssa mielenosoituksessa, jossa mm. haukuttiin poliisia fasstiksi ja haluttiin murskata yhteiskunnan instituutioita.

  Oi aikoja, Oi tapoja. Sillä hetkellä päätin, etten moneen vuoteen tule kyseistä puoluetta äänestämään. (Åäni mennee persuille, vaikkei sekään mikään riemastuttava vaihtoehto ope). Kokoomusta en äänestä ennenkuin Orpo irtisanoutuu julkisesti kyseisistä mielenosoituksen ajatuksista ja pyytää anteeksi olemistaan yhteisrintamassa tämän sakin kanssa tai ennen kuin Kokoomus saa uuden kunnon puheenjohtajan.

Kommentointi on suljettu.