Anne Bernerin jäätävän hyvä ehdotus

Kannatan Bernerin ehdotusta tieverkoston yhtiöittämisestä. Mutta vain parilla lisäehdolla:

1.Helsingin punavihreiltä kielletään liikennekeskusteluun osallistuminen tykkänään, jos puheena on yksityisautoilu. Ja mieluummin ikiajoiksi.

2.Tiestöä myydään halukkaille liikemiehille ja he saavat tehdä siihen bisneksen kannalta parhaaksi katsomiaan muutoksia.

Lisäehto no 1. johtuu siitä, että mitä lisäarvoa keskusteluun muka tuo autoja pelkäävä Punavuoresta Kallioon kaksi kertaa vuodessa pyöräilevä tofuhippi? Ihminen, jonka kotimaan tuntemus rajoittuu Googlen ilmakuviin Konalasta? Minkälainen perstuntuma hänelle on syntynyt vaikkapa Jäppilän ja Nilsiän keskustaajamien karmeista ja saastuttavista liikenneruuhkista fillaroidessaan Baanaa pitkin Kiasmasta Ruoholahteen?

Joo. Ei minkäänlaista. Kaikki mitä hän Suomen liikenteestä sanoo, on kuin vegaaniravintolan ruokalistan ääneen lukemista. Se vaurioittaa kuulijoiden sieto- ja harkintakykyä. Usein peruuttamattomasti. Pahimmassa tapauksessa syntyy Arhinmäen-oireyhtymä, uniapnea. Arhinmäkihän hiljattain twiittasi, että sammahti Sotshin talviolympialaisissa uniapnean eikä viinan vuoksi.

Lisäehto 2. taas on ihan itsekkäistä syistä. Olen himoyrittäjä ja siksi ahne. Jos tieverkko ensin yhtiöitetään ja sitten yksityistetään, haluan ostaa pätkän vitostietä. Tarkemmin Kuopio – Heinola välin. Arvatkaapa mitä teen sille ihan ekaksi? Oikein meni. Teen niistä tuhannesta peltipoliisipönikästä telkänpönttöjä Töölönlahden rannalle, että lisäehto 1. ihmiset voivat kokea luontoelämyksiä kotikaupungissaan.

Seuraavaksi rakennan nykyisen möykkelikkötien viereen upouuden nelikaistaisen moottoritien. Loppuu savolaisten vähättely, kun porhalletaan kahta kaistaa rinnakkain Helsinkiin mökkeilemään ja takaisin. Sellainen sopii kaltaisilleni ökyriistäjille – ja sielunsiskolleni Bernerille.

Mutta on meillä täällä Savossa toki minua hitaampiakin kiiruhtajia. No, he voivat ajella kaikessa rauhassa Ruposen linja-autolla sitä entistä tietä. Joo, ei tarvii maksaa mitään. Me mersumiehet ollaan yhtä jalomielisiä kuin Berner. Ainakin, jos sen rinnakkaistien voi jossakin vaiheessa myydä ulkomaisille pääomapiireille. Niin ja sen uuden moottoritien tietty kanssa.

Minkälaista rahastusmallia ajattelin tiepätkälleni? Jos sukulaisten ja tuttavien ilmaislisenssejä ei lasketa, niin muut tienkäyttäjät maksavat tietullin.  Kahteen kertaan. Ensin Kuopion Pitkälahdessa meikän moottoritielle liittyessään ja toisen kerran Heinolassa siltä poistuessaan. Jos ei oo rahaa, niin auto jää kaniin Heinolan Essolle. Siitä on muistaakseni pyörätie Helsinkiin. Pitävät auki talvellakin. Osa cityvihreiden liikenneratkaisua sekin.

Jussi Juhani

PS. Jos Berner ei myy tuota tien pätkää minulle, niin tyydyn siihenkin, että bensan hintaan lisätään taas muutama sentti veroja ja kertymällä korjataan viimeinkin Suomen valtaväylät ajokuntoisiksi, eikä niitä rahoja jaeta Pukinmäki – Jakomäki pyörätien kannattajayhdistyksen emoyhdistyksen kansainvälisen osaston maailmanparannushankkeisiin.

 

Kommentit

 • Minäpäs!

  Minä aion kilpailla kanssasi. Nokitan loputtomasti, eli teen aina paremman ostotarjouksen kuin sinä! Kun olen voittanut kaupan itselleni, vaihdan heti tiemerkinnät. Pidä pinkistä, joten pinkkiä asfalttia yhdelle kaistalle ja siihen sopivaa harmaan sävyä toiselle jne.. Voin sitten kulloisenkin auton värin mukaan ajella parhaiten mätsäävällä kaistalla. Pientareet päällystän bling-bling materiaaleilla ja keskikaistaleen maalautan täyteen hienoja freskoja. Kun olen itse nauttinut tiestäni tarpeeksi, myyn sen hyvällä voitolla jollekin ulkomaiselle miljardöörille. Yksi ehto minullakin on ennen kuin kaupat syntyvät: haluan, että ostaja on maasta, jossa on vasemmanpuoleinen liikenne, ja että hän tuo sen täkäläisellekin tielleen – pieni vaihtelu virkistää meitä kaikkia.

 • Fillaristi

  Älä Jusu hyvä tuhlaa vähiä rahojasi maanteihin. Nastat syö niihi uria ja merkkejä pitää jatkuvasti laittaa ja säätää.
  Valtokin ajaa kuiteski 4tietä pitkin.
  Osta Saimaa ja sen väylät. Par jäänmurtajaa, atomikäyttöistä. Sieltä tulee rahulia. Norpat on rikkaampia kuin sotaveteraanit. Laivoja veneitä ja avantouimareita. Saimaalle tulee lähivuosina 500milj. kinuskia henkittämään raitista ilmaa ja nauttimaan luonnonrauhasta.
  Heille pikkuinen sympolinen maksu ,-)))
  Kylhä sie tiiät!

Kommentointi on suljettu.