Bussikuskit helvetistä

Mikä teitä helsinkiläisiä vaivaa? Tai bussikuskeja ainakin. Onko liikkeellä jokin raivotautia aiheuttava virus, joka oirehtii eniten joukkoliikenteessä vai kulttuurinen shokkiaaltoko siellä velloo?

Bongasin Iltalehdestä otsikon Raivokuski hyppäsi bussista kadulle mesoamaan ” . Jotenkin aihe alkoi tuntua tutulta ja niinpä googlasin hakusanoilla ” bussikuski raivosi ”. Huh huh!

Vaikka rajasin haun koskemaan vain paria viimeistä vuotta, nämä löytyi heti:
” Olin järkyttynyyt ja nöyryytetty ”
” Bussikuski piimahti Helsingin lumikaaoksessa ”
” Bussikuski ajoi kahden naisen päälle suojatiellä Helsingin keskustassa ”
” Julia ohitti pysähtynyttä bussia – kertoo kuskin ajaneenkin eteen ja alkaneen raivota ”
” Matkustajat järkyttyivät: kauhukuski kaahasi ja kieltäytyi päästämästä pois bussista ”
” Bussikuski oli vähällä ajaa pysäytysmerkkiä näyttäneen liikenteenohjaajan päälle ”
” Video: Helsingin kaupunkiliikenteen bussin uskomaton törttöily suojatiellä ”

Siis mitä ihmettä?
Kysyn uudelleen: Onko liikkeellä jokin virus vai mistä on kysymys? Eihän tuolla selviä hengissä kuin hyvällä tuurilla tai pysymällä mahdollisimman kaukana busseista.

Lisäksi keskustelua aiheesta pääkaupunkiseudun törkeät bussikuskit:
” Töykein bussikuski johon olet törmännyt ”
Ja yksi blogi:
” Vaunujen kanssa bussissa – henkensä kaupalla?”

Rakkaat stadilaiset, ymmärrän, että moinen sota bussikuskit vastaan matkustajat on teille tavanomaista ja arkipäivää, mutta luvalla se sanoen näyttää savolaisen silmiin, jos nyt ei aivan pöyristyttävältä, niin ainakin tosi oudolta. Te todella tarvitsette kaupunkipyöriänne. Yksinpuuskutus raikkaassa syystuulessa jäähdyttää aivoja kummasti.

Ihmettelen, miten pääkaupunkiseudun joukkoliikenne on päässyt tuollaiseksi. Tappeluksi ja riitelyksi. Sellaisena se ainakin mediassa näyttäytyy. Tai oikeasti ymmärrän kyllä miksi noin on käynyt, kunhan sanoin. Paikalliset eivät vain näy ymmärtävän. Ehkä eivät haluakaan.

Meillä Kuopiossa kaikki on toisin. Täällä on tapana, että jos jollakin matkustajalla tai kuskilla on paha mieli, niin pysäytetään kosla, kaivetaan kalakukot esiin ja ryhdytään syömään.

Jussi Juhani

 

Kommentit

  • P-ls

    Kaikki vähemmistö ja enemmistön sekaisin oleva skeida valuu ylhäältä alaspäin hesaan ja myös alhaaltapäin laivojen tuomana ja jumahtaa sinne. Hyvä näin!

Kommentointi on suljettu.