Demarien vihapuhe yltyy

Minua ei politiikka juuri kiinnosta. Nyt havahduin. Poliittisen pösilömäisyyden uusi ennätys on tehty. Se herätti. Demarit vaativat Antti Lindtmanin johdolla eduskuntaa keskustelemaan vihapuheesta ja monikulttuurisuuden vastustamisesta.

– Nyt ei ole enää aika vaieta. Nyt on aika käydä rehellinen parlamentaarinen keskustelu avoimesti, jossa jokainen eduskuntaryhmä voi ilmoittaa kantansa siihen, miten vihapuheeseen ja monikulttuurisuuden vastustamiseen tulisi suhtautua (Antti Lindtman)

Kaksi hyvin tuntemaani vanhaa kuopiolaisyritystä teki juuri konkurssin. Yrittäjien elämäntyö valui hiekkaan. Velkaa jäi vietäväksi hautaan saakka. Useat muut tuntemani yrittäjät laittelevat jo kamojaan kasaan lopettaakseen, koska toivo paremmasta on mennyt. Eläkeläisiltä, työttömiltä ja lapsiperheiltä on pakko leikata, koska raha ei yksinkertaisesti enää riitä. Se ei riitä siksi, että yritteliäisyys hiipuu laman vain jatkuessa ja syventyessä. Kun yrittäminen ei enää kannata, mikään muukaan ei kannata – yrittäminen kun kannattelee sitä kaikkea muuta. Olemme kansakuntana kusessa. Ja pahasti. Se on yrittäjänä helppo nähdä. Sama näkymä ei ole paljastunut koko karmeudessaan vielä palkansaajille. Yksinkertaisesti mikään ei Suomen taloudessa nyt kunnolla toimi. Ei mikään. Ratkaisuilla on huutava kiire.

Mutta mitä sanoo Antti Lindtman?

– Vihapuheen määrä on lisääntynyt ja erilaiset ääriliikkeet ovat käyttäneet väkivaltaa. Kansanedustaja on julistanut taistelun monikulttuurisuutta vastaan.

Suomalaisten ahdinko syvenee: konkursseja, lopettamisia, irtisanomisia, leikkauksia… Olemme vakavassa syöksykierteessä, olleet jo muutaman vuoden. Kaikki toimeliaisuus hyytyy. Valtio velkaantuu silmittömästi, työttömyys kasvaa tasaiseen tahtiin…

– Vihapuheelle on laitettava stoppi, koska vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoihin, jatkaa Lindtman paasaamistaan.

Miten joku voi olla niin täydellisen vastuuton, että vaatii eduskuntaa ryhtymään paskanjauhamiseen tällaisella hetkellä? KAIKKI energia ja tarmo siinä laitoksessa pitää nyt välittömästi suunnata tämän syöksykierteen oikaisemiseen. Ehkä Lindtman ja demarit eivät keksi oppositiossa järkevää tekemistä ja vaatimuksen pöljyys selittyy sillä, mutta pahimmassa tapauksessa tuo on tahallista eduskuntatyön sabotoimista. Katkera kostoyritys vaalitappiosta. Jos jälkimmäinen syy pitää paikkansa, niin onpahan pahimpia poliittisia nilkkimäisyyksiä mitä olen nähnyt – ja minä olen elänyt aika kauan.

Lindtman vaatii siis, että eduskunta taas sadannen kerran keskustelisi omasta keskustelemisestaan muutaman viikon – ja media rummuttaisi jälleen kuinka hirveitä rasisteja Immonen ja Halla-aho ovat. Sitähän tuo tarkoittaa. Noinhan se on jatkunut jo muutaman vuoden tuo niin vitun hedelmällinen keskustelu vihapuheesta ja rasismista. Ja tähän on tultu: odotetaan ikiomat narut kaulassa Kreikan kohtaloa.

Kahdensadan kansanedustajan pitäisi siis demarien mielestä toistaa vuoronperään ja suurella paatoksella samat latteudet, jotka on jo miljoonaan kertaan aiheesta kuultu. Jokainen kansanedustaja vuorollaan vannoisi, miten juuri hänen puolueensa on vihapuheen ja rasismin vastustaja. Vai odottaako joku muuta? Mitä UUTTA kansanedustaja voisi muka asiasta sanoa? Ja tekisikö media muuta kuin teilasi jälleen kerran Immosen ja Halla-ahon, vaikka nämä olisivat paenneet jäätikön alle Grönlantiin keskustelun ajaksi? Mitä sellainen auttaisi mihinkään?

Keskustelua siitä mikä on oikeaa ja sopivaa keskustelua sanotaan metakeskusteluksi. Sitä käyvät lapsen tasolle jääneet nettiääliöt vuodesta toiseen Suomi24:n ja vastaavien roskasaittien sivuilla. Siihenkö pitäisi arvovaltaisen eduskunnan alentua, kun mummojen vaipparahat ovat loppumaisillaan?

Pitäisin Lindtmanin vaatimusta vihapuheena koko hädässä olevaa kansakuntaa kohtaan, ellei se olisi liian typerä jopa vihapuheeksi.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Timo Suhonen

  Jussi Juhani kirjoittaa, kuin Sdp ja Antti Lindtman ei kantaisi huolta muusta kuin vihapuheista ja rasismista. Jussi Juhani valveutuneena uskoakseni seuraa muutakin kuin mainitsemaansa Suomi 24 törky sivustoa.
  Tällöin Jussi Juhani on tietoinen siitä, että sdp on ottanut voimakkaasti kantaa esimerkiksi yhteiskuntasopimukseen, koulutuksen leikkauksiin ja sote ongelmiin, eli niihin mummojen vaipparahoihin.
  Näkemykseni mukaan, Jussi Juhani on tässä kirjoituksessaan varsin tarkoitushakuinen ja poliittisesti kovin agressiivinen. Yllättävää, ottaen huomioon hänen aiemmat kirjoitukset joita mielellään olen seurannut.

 • Jussi Kuosmanen

  Timo, kuten sanoin, normaalisti minua ei politiikka kiinnosta, se ei ole lajini. Minua kiinnostaa inhimillisen käyttäytymisen piilotetut motiivit, jotka ovat usein aivan jotakin muuta, mitä ulospäin esitetään. Tässä mielestäni on kyse juuri siitä: epätoivoinen yritys saada puolueelle huomiota kokonaisuuteen nähden toisarvoisella asialla. Toki demarit ovat puhuneet asiaakin, mutta tämä ei ole sitä, vaan tarpeeton episodi, joka tuhlaa kaikkien päättäjien aikaa – ja siirtää focuksen pois tärkeimmästä, eli talousahdingosta. Siitä, että olemme syvissä vaikeuksissa, lienemme yhtä mieltä. Luen blogejasi mielenkiinnolla. Ne ovat hyviä.

 • Jari Holopainen

  Nykyään suomalaisia ei voine syyttää enää tuppisuuna mököttämisestä. Keskustelua lienee jo liikaa, mutta mielenkiintoista metatiedon kannalta voisi olla se, mistä keskustelu rakentuu? Persuaasio-näkökulma on tärkeä, eikä sillä viitata nyt Perussuomalaisiin.

 • Timo

  Pakko tähän keskusteluun jatkaa sen verran, että Savon Sanomien tämänpäiväisessä lehdessä on mm. seuraava teksti : ” Puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen nimesi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa kolmetoista poliitikkoa ja median edustajaa, jotka ovat hänen mukaansa kiihottaneet kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin. Heidän joukoissaan oli muunmuassa Sdn:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Ylen uutisten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen” Mielenkiintoista olisi lukea Jussi Juhanin mielipidettä liittyen tähän vihapuhe – aihioon. :)

  • Jussi Kuosmanen

   Koko immoskohu on farssi. Pelkkä farssi. Jokainen siihen vakavissaan osallistunut on osoittanut kyvyttömyytensä aikuismaiseen harkintaan. Tuollainen kohkaaminen kännissä kirjoitetun lapsellisen paskatekstin vuoksi on simpanssitason elämöintiä. Niinpä sitä jatkavia tahoja olisi viisainta ryhtyä ruokkimaan banaaneilla.
   Jos joku poliitikko tällaisessa talousahdingossa haluaa oikeasti vielä jatkaa moista narrisirkusta, niin hänet pitäisi pikaisella poikkeuslailla siirtää aikuiskasvatuslaitokseen.
   Media tietenkin haluaa pellefarssia jatkaa, koska se on sieluton, moraaliton ja täysin vastuuton toimija, pelkkä yllyttäjä. Media yllyttää apinat vastakkain, että meille katsojille riittää sirkushuveja. Oikeastaan se on ihan hyvä, koska osa meistä on niin valistuneita, ettei lähde Cheekin konsertteihin – ja onhan meilläkin oltava viihdettä.

 • Jari Holopainen

  Monissa puolueissa akateemisen maailman tohtorit ovat hankkiutuneet mielenkiintoisiin tehtäviin. Ehkä meitä on koulutettu liikaa, ja kun virkoja ei riitä kuin murto-osalle, sivistyksen taakka ryhtyy painamaan liiaksi. Näin lienee käynyt Immosellekin. Suostuttelu-näkökulma Immosen tapauksessa voi olla mielenkiintoinen – tohtoreiden ehkä ajatellaan edustavan edelläkävijyyttä, vapautta, totuuttakin. Immonen lienee saanut palautelastin niskaansa juuri akateemisen maailman suunnalta. Tähän Perussuomalaiset vastasivat laatimalla epäonnen lukuun perustuvan listansa. Niin tai näin, tämmöiseksi tämä maailma on mennyt.

 • sfl59

  Jussi Juhani jäoin pohtimaan tuota Kännissä kirjoitettu. Eikö ihminen kännissä ole vastuussa teostaan? Tuota asiaa olen pohtinut usein. Kun ex-työkaverini kännipäissään tiputti työkaverimme kolmesta metristä trukin haarukasta lattialle, hän sanoi ( kun yritin puhumalla estää häntä) ”miksi et estänyt minua?” Fyysinen estäminen oli mahdotonta koska olen nainen ilman fyysisiä erityistaitoja ja hänellä voimaa kuin pienellä kylällä. Hieman ehkä offtopic mutta kommenttisi herätti kysymyksen.

Kommentointi on suljettu.