Demokratia on syvältä

Katsoin juuri A-talkin. Demokratia on syvältä. Tai vielä pahempaa: se on jakomielistä.

Ensin käydään vaalit. Eniten ääniä saaneet muodostavat hallituksen ja ryhtyvät toteuttamaan vaalilupauksiaan, eli laittamaan maan asioita kuntoon. Kaikki vastustavat. Vastustavat siis sitä, minkä puolesta juuri äsken äänestivät.

Joka ikinen media kaivaa esille oppositiota edustavia ”asiantuntijoita”: professoreja, dosentteja ja höyrähtäneitä diletantteja todistamaan, että KAIKKI hallituksen esitykset ovat syvältä.

Ehdotti hallitus mitä tahansa, niin oppositio vastustaa sitä jyrkästi ja haukkuu ministereitä nuijiksi ja huijareiksi. Kansa huutaa samaa. Opposition kannatus kasvaa kohisten heti uuden hallituksen ministerivalojen jälkeen. Nyt nosteessa ovat demarit. Vielä muutama kuukausi sitten kukaan ei halunnut äänestää tuota pölhöä muinaispuoluetta, jonka valtiovarainministeri oli saamattomin nysvääjä ikinä ja jonka edellinen ministeri oli tuhlannut miljoonittain kansan rahaa itse keksimiään valetakuita vastaan.

Demokratia tässä muodossa ei ole aito hallitusmuoto lainkaan, vaan pelkkää höyrähtäneiden huutokuorolaisten huvittelua.

Jos ihmisen poliittinen mielipide vaihtuu muutaman kuukauden välein, hän on syyntakeeton äänestämään.

Maapallolta ei nimittäin löydy sellaista älyä, joka kykenisi muutamassa kuukaudessa selvittämään tämän täydellisen sotkun, jonka edelliset hallitukset ovat skitsofreenisine kannattajineen aiheuttaneet. Hallitukselta vaaditaan asioita, joita ei edes Jumala kykenisi toimittamaan. Samalla vaaditaan, ettei Euroopan surkeimmin menestyvässä maassa saisi tehdä ainuttakaan muutosta mihinkään suuntaan.

Demokratian irvikuvamme on johtanut siihen, että Suomessa on tällä hetkellä BKT:hen nähden MAAILMAN RASKAIN julkinen sektori (joo, on tutkittua tietoa, KVG). Miksi? Samasta syystä kuin Kreikassa. Jokainen puolue on tähän mennessä ostanut ääniä lupaamalla oppositiossa ollessaan asioita, jotka vaativat julkisen sektorin paisuttamista. Siis elättilauman jatkuvaa kasvattamista. Nyt sen määrä on jo lähes 600 000 henkilöä! Eikä tule vähenemään. Jos jonkun älli ei riitä vetämään tuosta johtopäätöksiä taloudelliseen alennustilaamme, niin en suosittele ainakaan Mensan testiin menemistä.

Maailmalla verenhimoiset muslimit lahtaavat toisiaan hirviöjumalansa kunniaksi. Miljoonat ryntäävät pakoon. Osa ajautuu tännekin, lähelle napapiiriä. Sekin on hallituksen syy. Hallituksen pitäisi rikkoa kaikki vuosikymmenten aikana allekirjoitetut kansainväliset sopimukset ja toimittaa porukka niskaperseotteella takaisin – tai ainakin jotenkin kurittaa tulokkaita. Eivät tee niin. Ja taas opposition kannatus nousee, koska hehän muka tekisivät – jotain.

Nyt pidän lyhyen puheen, ikään kuin jos olisin presidentti:

Kansalaiset. Te olette pässejä. Tai ette edes pässejä, lampaita te olette. Säntäilette aitauksessanne laidalta toiselle. Ruoho on muka siellä vihreämpää. Mutta ei se ole. Itse nimittäin paskoitte sen pilalle jo edellisen ryntäilynne aikana. Lisäksi te olette tyhmiä: luulette lammaskoiraa sudeksi ja sähköpaimeneen kusevaa pervoa hyväksi haltijaksi. Ette tule tolkkuihinne, ennen kuin joku todella tulee ja keritsee teidät.

En toivota teille hyvää uutta vuotta, koska sellaista ei käytöksenne perusteella ole näköpiirissä.”

Jussi Juhani

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Keritseminen keventää oloa. Minäkin meinasin jo luovuttaa, mutta päiviä tuntuu tässäkin vuodessa vain riittävän. Onneksi työmarkkinatuki saapui tänään ja pelasti jouluni.

 • Ylen hölmölandia

  Siinäpä se. Eipä ole paljon lisättävää tai korjattavaa, paitsi tuo siirtolaispainajaisen hoito. Ei tulijoita olisi pitänyt tänne houkutella, pääministerinkään. Jos hallitus olisi demari-kommari-vihreä-rkp yhdistelmä, tilanne olisi toki paljon pahempi. Mutta, jos jotkut on emähölmöjä, se ei oikeuta itse hölmöilemään. Mitä tulee kansainvälisiin sopimuksiin, Suomi on mestari niitä silmät kiinni solmimaan ja masokistisesti noudattamaan.

 • Tomppa

  Tämä on nyt toinen kirjoituksesi johon törmään sattumalta… ja ilokseni! Virkistävää, että jollakin vielä aivo toimii.

 • Latuauki

  Ne vaan Jussi ihmiset tuntuu sinusta tyhmiltä, kun sinä olet niin viisas.

 • petri pasanen

  toki paskaks havaitun tuotteen voi vaihtaa..kai kapitaali sen hyväksyy…ja julkisen sektorin osuus suomen bkteestä on 58 prosenttii mut se tarkoittaa miten paljon rahaa liikkuu julkisen kautta suhteessa bkteehen..kulujen osalta se noin 20…esim ruotsissa ja tanskassa se on korkeampi..lopeta tuo paskapuhe

  • Rembo

   Julkisen sektorin on pystyttävä kattamaan juoksevat kulunsa saamillaan verotuloilla (ei siis velalla). Ellei näyn käy on julkisen sektorin menoja leikattava. Julkisen sektorin palkat eivät täysimääräisenä palaudu verotuottoina vaan osa kultusjuhlassa kulkeutuu tuontitavaroiden kulutksen kautta ulos. SDP:n kulutusfantasia ei yksinkertaisesti toimi.

   • petri pasanen

    monet vasemmisto professorit on eri mieltä

 • joopa Joo

  Niinihän se Churchill tuli sanoneeksi. Jatkoksi totesi, ettei parempaa ole kuitenkaan keksitty.
  Muutenhan täysin poliittisista kannoista lähtevä kirjoitus, joka ei anna tosiasioiden tai todellisten tutkimustulosten häiritä sanomaa. Ministeriainesta!

 • 59

  Paras kirjoitus mies muistiin.

  • Late-

   Vain muisti puuttuu.

  • petri pasanen

   jopa uusidiootti finansi mies juha penttilä myöntää ettei suomen velka ole ongelma kuin myös sori demari paavo lipponen…jussi millo meillä muuten oli taysistunto mallinen demarihallitus..oisko ollu…eihän niitä muista

 • Eino Partanen

  Hetkinen. Perusajatuksesta viis, mutta tekstisisi vilisee asiavirheitä. Komppaan murmelaatia.

  Suomen julkinen sektori ei ole maailman raskain. Euroopassa se on kolmanneksi suurin, mutta vastaa pääpiirteissään samaa mitä muissakin pohjoismaissa (esim. täällä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Julkinen_sektori )

  Noin neljännes työllisistä toimii julkisella sektorilla, ja he ovat pääasiassa opetus-, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä: http://www.r-ohjelmointi.org/?p=1227

  Verenhimoisista muslimeista en jaksa edes aloittaa, hohhoijaa. Tämäkin on yksi yleisesti hyväksytty valhe. Kysy itseltäsi: kuka hyötyy kaikkien muslimien leimaamisesta?

 • jeppe

  Ja ne kansainväliset sopimuksetkin kannattaa oikeasti lukea uudestaan ihan itse, eikä uskoa kaikkea propagandaa ja huuhaa väitteitä. Valhe ei muutu todeksi vaikka sitä mauhkaisi kuinka monella suulla ja suunnalla.

Kommentointi on suljettu.