Demokratia on syvältä

Katsoin juuri A-talkin. Demokratia on syvältä. Tai vielä pahempaa: se on jakomielistä.

Ensin käydään vaalit. Eniten ääniä saaneet muodostavat hallituksen ja ryhtyvät toteuttamaan vaalilupauksiaan, eli laittamaan maan asioita kuntoon. Kaikki vastustavat. Vastustavat siis sitä, minkä puolesta juuri äsken äänestivät.

Joka ikinen media kaivaa esille oppositiota edustavia ”asiantuntijoita”: professoreja, dosentteja ja höyrähtäneitä diletantteja todistamaan, että KAIKKI hallituksen esitykset ovat syvältä.

Ehdotti hallitus mitä tahansa, niin oppositio vastustaa sitä jyrkästi ja haukkuu ministereitä nuijiksi ja huijareiksi. Kansa huutaa samaa. Opposition kannatus kasvaa kohisten heti uuden hallituksen ministerivalojen jälkeen. Nyt nosteessa ovat demarit. Vielä muutama kuukausi sitten kukaan ei halunnut äänestää tuota pölhöä muinaispuoluetta, jonka valtiovarainministeri oli saamattomin nysvääjä ikinä ja jonka edellinen ministeri oli tuhlannut miljoonittain kansan rahaa itse keksimiään valetakuita vastaan.

Demokratia tässä muodossa ei ole aito hallitusmuoto lainkaan, vaan pelkkää höyrähtäneiden huutokuorolaisten huvittelua.

Jos ihmisen poliittinen mielipide vaihtuu muutaman kuukauden välein, hän on syyntakeeton äänestämään.

Maapallolta ei nimittäin löydy sellaista älyä, joka kykenisi muutamassa kuukaudessa selvittämään tämän täydellisen sotkun, jonka edelliset hallitukset ovat skitsofreenisine kannattajineen aiheuttaneet. Hallitukselta vaaditaan asioita, joita ei edes Jumala kykenisi toimittamaan. Samalla vaaditaan, ettei Euroopan surkeimmin menestyvässä maassa saisi tehdä ainuttakaan muutosta mihinkään suuntaan.

Demokratian irvikuvamme on johtanut siihen, että Suomessa on tällä hetkellä BKT:hen nähden MAAILMAN RASKAIN julkinen sektori (joo, on tutkittua tietoa, KVG). Miksi? Samasta syystä kuin Kreikassa. Jokainen puolue on tähän mennessä ostanut ääniä lupaamalla oppositiossa ollessaan asioita, jotka vaativat julkisen sektorin paisuttamista. Siis elättilauman jatkuvaa kasvattamista. Nyt sen määrä on jo lähes 600 000 henkilöä! Eikä tule vähenemään. Jos jonkun älli ei riitä vetämään tuosta johtopäätöksiä taloudelliseen alennustilaamme, niin en suosittele ainakaan Mensan testiin menemistä.

Maailmalla verenhimoiset muslimit lahtaavat toisiaan hirviöjumalansa kunniaksi. Miljoonat ryntäävät pakoon. Osa ajautuu tännekin, lähelle napapiiriä. Sekin on hallituksen syy. Hallituksen pitäisi rikkoa kaikki vuosikymmenten aikana allekirjoitetut kansainväliset sopimukset ja toimittaa porukka niskaperseotteella takaisin – tai ainakin jotenkin kurittaa tulokkaita. Eivät tee niin. Ja taas opposition kannatus nousee, koska hehän muka tekisivät – jotain.

Nyt pidän lyhyen puheen, ikään kuin jos olisin presidentti:

Kansalaiset. Te olette pässejä. Tai ette edes pässejä, lampaita te olette. Säntäilette aitauksessanne laidalta toiselle. Ruoho on muka siellä vihreämpää. Mutta ei se ole. Itse nimittäin paskoitte sen pilalle jo edellisen ryntäilynne aikana. Lisäksi te olette tyhmiä: luulette lammaskoiraa sudeksi ja sähköpaimeneen kusevaa pervoa hyväksi haltijaksi. Ette tule tolkkuihinne, ennen kuin joku todella tulee ja keritsee teidät.

En toivota teille hyvää uutta vuotta, koska sellaista ei käytöksenne perusteella ole näköpiirissä.”

Jussi Juhani

Kommentit

 • "Sori"

  On se kirjoittajan muisti lyhyt. Nythän eniten ääniä saaneet alkoivat syödä vaalilupauksiaan heti kun äänet oli laskettu. Ei ihan sama asia kuin toteuttaa vaalilupauksiaan.

 • tyhmä kansa

  Demokratia ei toteudu siksi, että lobbaus sekä tämän hallituksen tapauksessa EK:n masinointi ajavat sen yli.

 • Late-

  Kirjoittaja on oikeassa. Demokratia on syvältä Suomessa. Täällä demokratiaksi kutsutaan laittomuutta, perustuslain tallomista, kansan ryöstämistä, rikkaiden paapomista ja ministereiden tietoista valehtelua eduskunnalle.

  Oikeusmisnisteriksi kelpaa demareiden äänestäjillä kaunojaan maksattava entinen luottamusmies ja ulkoministeriksi kiihkouskovainen stand-up-koomikko ja Suomen historian taitavin tyhjänpuhuja ja opportunisti.

  Liikenneministeriksi sopii ääriahnetta ryöstökapitalismia edustava veroparatiisiyhtiöiden edunvalvoja, jolla ei ole mitään osaamista infrastruktuurista. Kepulaiset kyläpäälliköt katselevat tippa nenän päässä, kun miljardien kuntatason investoinnit vuosien ajalta valuvat hukkaan ja työpaikat tulevat katoamaan logistiikan tuhon jälkeen.

  Toki kansalta jäi huomaamatta edellisen eduskunnan aikainen flirttailu Kataisen kanssa. Vain lentosuukot puuttuivat. Vuosikymmenen suurimman puhalluksen suunnittelu alkoi Kokoomuksen ja Keskustan puoluejohtojen kesken. Siis kansan vika.

  • Äixteri eri

   Tämä kansa ei tarvitse tätä hallitusta. Tämä kansa matkii Kreikkaa mihin mm verorahat vietiin. Tämä kansa haluaa elää velaksi ja ottaa vielä lisää velkaa. Edelliset hallitukset ovat olleet pohjanoteerauksia. Tämä kansa on tyhmää, ei ne tarvitse parempaa. Hyvästi Suomi. Slummeissa tavataan.

 • hohhoijaa

  Oliko tää sitä kuuluisaa satiiria? Ei oikein iskenyt. Oliko tässä nyt sitten poliittista kannanottoa mihin? että kansan äo ei riitä äänestämään? Herättääkö ajatuksia? ei, entä mielipiteitä? Enimmäkseen kuulostaa vihapuheen jatkolta uudella kohderyhmällä…

  • Jojo

   Vihapuhe huudettu. Aamen.
   Ja bambi.

 • Senttaali

  Hyvä Blogi ja pääosin tottakin. Mistähän nämä idiootti äänestäjät tulevatkaan? Jos ei äänestäjien järki parane, niin suomalaisilla on todella vaikeat ajat edessä. Tiedän, että sitten kun tosi tosi on kyseessä, äänestäjätkin tulevat järkiinsä. Ennen sitä kaikki on enten tenten teelikamenten arvontaa. Miksikähän pitää käydä aivan pohjalla, ennenkuin kansa oivaltaa mistä se apu tulee?

 • Realismia

  Hyvä kirjoitus pitkälti samoin ajattelen! Käsittämättömän vastuutonta porukkaa meillä on ihan liikaa!!! Ei hyvää lupaa tulevaisuudessa!

 • Ex-suomalainen

  Se on helppo siellä linjojen takana huudella! Missä sinäkin vellihousu olisit jos meidän isät olisi olleet yhtä notkeaselkäisiä, nyt en puhu voimistelumielessä, kun ihmiset jotka meitä nyt “edustavat”. Työnnetään miljardit kreikkaan ja loput muuhun yhtä järkevään, sitten “leikataan” menoja jotta niillä raukoilla joilla ei mene ihan niin hyvin, menisi vielä huonommin. Lastensairaala: nix, vanhusten ja vähävaraisten apu: nix. Mutta omia palkkioita nostetaan ja vähätellään että ihan vähän vaan…Joo, on se hyvä aukoa päätään kun oletettavasti pientä kutinaa munissa lukuunottamatta kaikki on hyvin. Niin että kaada sinäkin saatanan vellihousu itelles vaan…

 • petri pasanen

  seuraava romahdus ilman turvaverkkoja tulee olemaan mukava

 • Kylmää faktaa

  Juuri näin. Hallituksen on vain uskallettava hallita oppositiosta ja lobbareista ja näistä kritiikittömästi tykkäävistä toimittajista riippumatta

Kommentointi on suljettu.