Demokratia on syvältä

Katsoin juuri A-talkin. Demokratia on syvältä. Tai vielä pahempaa: se on jakomielistä.

Ensin käydään vaalit. Eniten ääniä saaneet muodostavat hallituksen ja ryhtyvät toteuttamaan vaalilupauksiaan, eli laittamaan maan asioita kuntoon. Kaikki vastustavat. Vastustavat siis sitä, minkä puolesta juuri äsken äänestivät.

Joka ikinen media kaivaa esille oppositiota edustavia ”asiantuntijoita”: professoreja, dosentteja ja höyrähtäneitä diletantteja todistamaan, että KAIKKI hallituksen esitykset ovat syvältä.

Ehdotti hallitus mitä tahansa, niin oppositio vastustaa sitä jyrkästi ja haukkuu ministereitä nuijiksi ja huijareiksi. Kansa huutaa samaa. Opposition kannatus kasvaa kohisten heti uuden hallituksen ministerivalojen jälkeen. Nyt nosteessa ovat demarit. Vielä muutama kuukausi sitten kukaan ei halunnut äänestää tuota pölhöä muinaispuoluetta, jonka valtiovarainministeri oli saamattomin nysvääjä ikinä ja jonka edellinen ministeri oli tuhlannut miljoonittain kansan rahaa itse keksimiään valetakuita vastaan.

Demokratia tässä muodossa ei ole aito hallitusmuoto lainkaan, vaan pelkkää höyrähtäneiden huutokuorolaisten huvittelua.

Jos ihmisen poliittinen mielipide vaihtuu muutaman kuukauden välein, hän on syyntakeeton äänestämään.

Maapallolta ei nimittäin löydy sellaista älyä, joka kykenisi muutamassa kuukaudessa selvittämään tämän täydellisen sotkun, jonka edelliset hallitukset ovat skitsofreenisine kannattajineen aiheuttaneet. Hallitukselta vaaditaan asioita, joita ei edes Jumala kykenisi toimittamaan. Samalla vaaditaan, ettei Euroopan surkeimmin menestyvässä maassa saisi tehdä ainuttakaan muutosta mihinkään suuntaan.

Demokratian irvikuvamme on johtanut siihen, että Suomessa on tällä hetkellä BKT:hen nähden MAAILMAN RASKAIN julkinen sektori (joo, on tutkittua tietoa, KVG). Miksi? Samasta syystä kuin Kreikassa. Jokainen puolue on tähän mennessä ostanut ääniä lupaamalla oppositiossa ollessaan asioita, jotka vaativat julkisen sektorin paisuttamista. Siis elättilauman jatkuvaa kasvattamista. Nyt sen määrä on jo lähes 600 000 henkilöä! Eikä tule vähenemään. Jos jonkun älli ei riitä vetämään tuosta johtopäätöksiä taloudelliseen alennustilaamme, niin en suosittele ainakaan Mensan testiin menemistä.

Maailmalla verenhimoiset muslimit lahtaavat toisiaan hirviöjumalansa kunniaksi. Miljoonat ryntäävät pakoon. Osa ajautuu tännekin, lähelle napapiiriä. Sekin on hallituksen syy. Hallituksen pitäisi rikkoa kaikki vuosikymmenten aikana allekirjoitetut kansainväliset sopimukset ja toimittaa porukka niskaperseotteella takaisin – tai ainakin jotenkin kurittaa tulokkaita. Eivät tee niin. Ja taas opposition kannatus nousee, koska hehän muka tekisivät – jotain.

Nyt pidän lyhyen puheen, ikään kuin jos olisin presidentti:

Kansalaiset. Te olette pässejä. Tai ette edes pässejä, lampaita te olette. Säntäilette aitauksessanne laidalta toiselle. Ruoho on muka siellä vihreämpää. Mutta ei se ole. Itse nimittäin paskoitte sen pilalle jo edellisen ryntäilynne aikana. Lisäksi te olette tyhmiä: luulette lammaskoiraa sudeksi ja sähköpaimeneen kusevaa pervoa hyväksi haltijaksi. Ette tule tolkkuihinne, ennen kuin joku todella tulee ja keritsee teidät.

En toivota teille hyvää uutta vuotta, koska sellaista ei käytöksenne perusteella ole näköpiirissä.”

Jussi Juhani

Kommentit

 • Eevatar

  Olisiko kirjoittajalla ehdottaa parempaa systeemiä tilalle? Ainakin pitäisi olla, kun noin perusteelisesti osaa nykysysteemin mollata.

  • Jussi Kuosmanen

   On. Järkeen ja asiantuntijuuteen, ei tunteeseen ja manipulointiin, perustuva demokratia.

   • Petri Savolainen

    Tarkoittaako tuo että kirjoittaja haikailee meritokratiaa? Se ei tosin ole demokratiaa.

   • Ilari Lehtinen

    Nykyjärjestelmä sinällään toimisi jos sen sisällä ei politikoitaisi niin paljon ja yleinen argumentaatio olisi parempaa.
    Meritokraattinen kommentti on mielestäni ihan asiallinen koska nykyinen järjestelmä yrittää tähdätä siihen että kaikki osallistuisivat yhteisten asioiden hoitoon. Demokratia “pahimmillaan” todellakin tarkoittaa myös “pahnan pohjimmaistenkin” mielipiteiden, kommenttien ja älynväläysten huomioon ottamista.

 • joppe

  Suomen ongelma on laajamittainen tosiasioiden kiistäminen. Etujärjestöillä on liian paljon valtaa ja meikäläisessä demokratiassa ei pärjää ikävien tosiasoiden tunnustamisella. Täällä pärjää sillä, että väittää valkoista mustaksi ja luo illuusion tekemisestä, vaikka faktat olisivat mitä. Itse päätöksentekokin on nykyisin suurelta osin teatteria: Yli 90% lakiasioista päätetään oikeasti muualla kuin eduskunnassa. Yli 90% Suomen lainsäädännöstä pohjautuu eu-direktiiveihin ja kansainvälisiin sopimuksiin. Melkein kaikki loput sovitaan lobbarijärjestöjen (AY ja EK) kesken. Maailma on muuttunut, mutta Suomen järjestelmät ovat säilyneet Neuvostoliiton ja hallinnon perusasiat itse asiassa tsaarin ajoissa.

  Kansalaiset nimenomaan Suomessa ovat tyhmiä, koska eivät osaa vaatia parempaa. Väin todella typerää vajaata 6 miljoonaa ihmistä varten voi olla tarvetta pitää yllä kymmenien tuhansien ihmisten hallintokoneisto. Tosiasiassa voisimme luopua suurelta osin nykyisestä massiivisesta hallintokoneistosta ja ottaa suoraan käyttöön kansainväliset sopimukset ja eu-direktiivit. Muutkin ihmiset Euroopassa pärjäävät niillä, ei meillä tarvitse olla kymmenien tuhansien ihmisten käännöstoimistoa eikä jokaista asiaa tarvitse tehdä julkisen sektorin toimesta.

 • Syvästi suomalainen

  Muuten hyvä pakina, mutta Allahin kutsuminen hirviöjumalaksi on aika paksua. Kun nääs uskonnolisia fundamentalisteja on kaikissa uskonnoissa. Eikä ole kovinkaan kauaa siitä, kun kristinuskon nimissä touhuttiin vaikka minkälaista. Ja silloin se oli valtiollista. Ihan turha on kansallista surkeuttamme edes sivulauseessa jonkun toisen niskoille kierittää. Varsinkaan sellaisten, jotka etsivät parempaa elämää. Myös tämä kansa on tehnyt sitä sankoin joukoin – eikä niin kauan aikaa sitten…

 • KariJuhani

  Tässä pari ehdotusta: Nyt olisi luonteva hetki, että työnantajat lopettaisivat ay-maksujen keräämisen ja edelleen ay-liikkeelle tilittämisen. Jokainen hoitakoon itse jäsenmaksunsa, kuten muutkin erilaisiin ryhmiin/yhteisöihin kuuluvat tekevät. Ja verottaja voisi samalla poistaa ay-maksujen vähennysoikeuden. Nähtäisiin melko nopeasti mikä on ay-liikkeen todellinen jäsenmäärä ja voima.

  • Late-

   Kannatan sillä ehdolla, että samalla tasapuolisuuden vuoksi leikataan myös työnantajien vastaavia verovähennyksiä.

   Työnantajien ay-maksujen tilittämisen lopettamista kannatan myös. Ns. “suorakanto” antaa liitojen jäsenistölle sellaisen painostusaseen liittojaan kohtaa, että liitot joutuvat jyrkentämään asennettaan ja koventamaan toimiaan työnanatjapuolta kohtaan saadakseen pidettyä jäsenensä.

   Juuu, kannatan jyrkästi ;).

 • Olli P - kotitarvefilosofi

  Demokratialla on todella vakavat ongelmansa, mutta parempaakaan järjestelmää ei ole, paitsi ehkä ns. valistunut diktatuuri. Tällaisen diktaattorin valinta olisi vain mahdottomuus. Tuloksena olisi lisää stalineja ja hitlereitä eikä yhtään salomonia. – Suomalaisen demokratian toimimattomuuden eräs syy on valtamedia, joka kumartaa kulloinkin vallassa olevia eikä edes yritä olla puolueeton, tasapuolinen ja sensuroimaton, ns. tutkivasta journalismista puhumattakaan. Jos kansan harkintaan ei uskalleta ja haluta luottaa, valta hankitaan sensuurilla, rahalla, korruptiolla, katteettomilla lupauksilla tai uhkailuilla. Tuloksena on nykysuomalainen politiikka.

 • Rehellisyyttä

  Suurin ongelma taitaa kuitenkin olla juuri Jussin kaltaiset omahyväiset idiootit jotka kirjoittavat blogeja, artilleleita ja palstoja ja ajattdlematta sen koommin seurauksista. Hyvin harvioin saadaan kuulla ihmisten aitoja mielipiteitä, ainoastaan lehtien sensaatiomaisia juttuja kuten nyt tämäkin blogi. Ei mitään ehdotuksia, parannuksia tai muita hyviä ajatuksia, vain kaiken tyrmääviä väitteitä.
  Jos kerran kansa äänestää vallanpitäjät niin eikö heidän pitäisi toteuttaa äänestäjien tahtoa. Päättäjiä pitäisi vain valvoa eli ei mitään takinkääntöä kuten nyt esim. persujen pakolaispolitiikka. Jos puolue valitaan pakolaispolitiikan takia hallitukseen ei sen pidä silloin sallia pakolaisten moninkertaistuminen vaan sen pysäyttäminen. Politiikan pitää olla läpinäkyvää eli päätökset ja niiden seuraus pitää näkyä selvästi, ei niin että kerrotaan vahingossa vääriä tilastoja tai piilotetaan tilastot kansalta jottaa se ei ymmärtäisi niitä ns. “väärin”.

  • Ja tasapuolisuutta

   Juuri niin, “Rehellisyyttä”! Samat ajatukset tulivat mieleeni tuota tanssiopen blogitekstiä lukiessani. Ja itsekin odotin jotain kehitysehdotuksia, mutta niitä ei tullut, vaan teksti huipentui outoon, sadistiseen haukkumasaarnaan. Se oli teinimäisen nololla tavalla epäkypsä, joten Jussi Kuosmanen voi halutessaan olla tyytyväinen saatuaan keski-iässäkin säilytettyä nuorekkaan poikamaisen tavan ilmaista asioita.

   Olen samaa mieltä myös siitä, että ennen vaaleja annetut lupaukset t o d e l l a tulisi pitää, ja hallituksen pitäisi pyrkiä rehellisyyteen ja koko Suomen etuun, eikä ajaa häikäilemättä eliittiporukan etuja kun kerran valtaan päästiin. Kansa kritisoi hallitusta ihan syystä.

   Jussi Kuosmaselle: kirjoitat tekstissäsi “höyrähtäneistä huutokuorolaisista”. Valitettavasti vaikutat tekstisi perusteella sellaiselta itse. Hyvä kirjoittaja pystyisi ilmaisemaan asiansa syyllistymättä möyhäämiseen. Hötkyilemätöntä Joulunaikaa sinulle.

 • MarkA

  Syvältä on, mutta eihän Suomessa mikään demokratia vallitse. Valheita vaan nimitetään demokratiaksi, ihan niin kuin oli Saksan demokraattinen tasavalta ja nykyään esim Kongon ja Korean demokraattiset tasavallat.

 • nimi tai nimimerkki

  Kommenttien perusteella mitään muutosta ei varmasti tule hyvin pitkään aikaan. Viestintuojahan se aina suurin syntinen on. Tämä maa on tuhoon tuomittu.

 • Realisti

  Aika hyvä kirjoitus. Nyt kun Sipilä on ihan järjestelmällisesti ruvennut tekemään sitä, mitä on pakko tehdä, niin hänen suosionsa laskee kuin lehmän häntä. Ja demarien suosio sen kuin vain nousee, kun ne sanoo, ettei tässä tarvitse muuta ottaa elvytykseen lisää velkaa ja nostaa palkkoja, jotta kulutus kasvaa, ja kohta ollaankin sitten ihan huimassa nousukierteessä. Mitenkään ei ketään murehduta se, että konstilla aikaansaatu kierre on todennäköisimmin Kreikan kaltainen syöksykierre alaspäin.

  Mutta kuitenkin, demokratia on ainoa jotenkin inhimillinen järjestelmä, olipa mitenkä ontuva hyvänsä. Kaikilla muilla hallintojärjestelmillä (aristokratia, teokratia, plutokratia, kommunismi…) ollaan aina päädytty hallitsevan ryhmän tyraniaan ja lopun joukon täydelliseen osattomuuteen.

 • Tarttis tehrä jotakin

  Kannatan ajatustasi suomalaisen demokratian virheistä. Muistelen kaiholla niitä aikoja, kun aina tarpeen tullen annettiin markan devalvoitua. Siinä ei demokratiasta ollut tietoakaan. Sillä kuitenkin pidettiin huolta kilpailukyvystä.

  Nyt se kortti on lopullisesti pelattu pois omista käsistä. Tilalle pitää löytää jotakin muuta. Ja siihen ei demokratia löydä Suomessa vastausta. Ehdotan, että tehdään aluksi vaikka kattava 5% palkanalennus. Ja samalla alennetaan kaikkien kotimaisten tuotteiden ja palveluiden hintaa.

  Tämä ei tietenkään ole millään tavalla tasapuolista, paremmin ansaitsevat maksavat euromääräisesti enemmän. Mutta se etuoikeus heille suotakoon.

  Tällä tavoin saadaan aikaan vientiä varten tarvittava kilpailukyvyn parannus. Vaste on välitön ja siihen joutuvat osallistumaan ihan kaikki. Pitäisi vielä löytää se taho, joka pystyy saamaan tämän tempun aikaan ilman verojen tai maksujen korottamista.

Kommentointi on suljettu.