Donald Trump vastaan hyvikset

En juuri ymmärrä politiikkaa, mutta ihmisen katalaa mielenlaatua uskon ymmärtäväni. Ikä on tehnyt minusta realistin ja riittävän kyynisen nähdäkseni, että jaloimpienkin puheiden – ja usein juuri niiden – takana on monesti vain silkkaa narsismia, pyrkyryyttä ja oman edun tavoittelua. Toki puhdasta tyhmyyttäkin ilmenee.

Donald Trump on helppo tapaus, hän ei edes yritä piilotella todellista luonnettaan. Hän uskaltaa olla reilusti paskiainen. Toisin on hänen vimmaisten vastustajiensa laita. He naamioituvat hyviksi, kunniallisiksi ja vastuullisiksi. Puhuvat arvoista ja muusta rahvaan jeesuskaipuuseen vetoavasta. Minun silmissäni heidän ainoa ulospäin loistava luonteenpiirteensä on silmitön ylimielisyys.

Juuri HE tietävät miten maailman pitäisi toimia. Juuri HE ovat löytäneet yli-ihmismäisen maailmankatsomuksen, josta poikkeavia pitävät alkeellisesti ajattelivina tampioina. Toki kaikki eivät kutsu toisinajattelevia tampioiksi. Muun muassa eräs suomalainen kirjailija tapaa kutsua heitä roskasakiksi.

Donald Trump on roskasakin keisari. Hirveä kampaus, syö epäterveellisesti, himoitsee mammonaa ja mukavuuksia, valehtelee lämpimikseen, kehuu itseään, on epäluotettava ja uskoo olevansa tärkein olento maan päällä. Karmee tyyppi.

Tuota… Onko joku tavannut muunkinlaisia ihmisiä? Minun eteeni ei ole sattunut. Toki monenlaiseen naamioon verhoutuneita klovneja olen nähnyt, mutta…

Ei ole sattunut eteeni siksi, etten ole enää vuosikymmeniin uskonut ihmisen puheisiin ja ulkokuoreen. Kun käyttää riittävän terävää purkinavaajaa ja viiltää koreimmankin teennäisyyspurnukan auki, näkee sisällön: samaa sikanautaa kaikki. Minä, minä, minä.

Jotkut pukevat ylleen hyvän ihmisen viitan. Tekevät helmaan riittävän suuret tupsut, että kulmilla varmasti huomataan. He opastavat meitä moraalisesti tollompia kuinka pitää ja saa ajatella, sanoa, toimia. He tietävät parhaiten, koska… no, koska he tietävät parhaiten.

En enää lämpene moiselle.  Kyseessä on vain itsensä lähes taivasolennoiksi ylentäneiden hybriksestä.  Niin käy, kun riittävästi stimuloi aivojensa limbistä palkitsemisjärjestelmää oman hyvyytensä, viisautensa ja oikeassaolemisensa herkuilla. Lopulta päätyy, jos nyt ei aivan enkeliksi, niin kolumnistiksi ainakin.

Siksipä en ole tippaakaan lämmennyt jenkkidemokraattien ja heitä Suomessa nöyränä myötäilevien ” maailman vapaimpien ” medioiden vimmaiselle Trump-jahdille ja pilkalle.

Niiden mukaan Trumpista saa ajatella vain yhdellä tavoin: kahjo. Ja mikä kamalinta, amerikkalaisuudesta ylipäätään saa ajatella vain yhdellä tavoin: Kahjon johtama viisas, armelias, demokraattinen ja edistyksellinen ihmiskunnan suunnannäyttäjä.

En usko, että kumpikaan noista pitää paikkaansa. Trump ei ole kahjo, eikä amerikkalaisuudessa ole enää juuri mitään edellä mainituista.

Toki Amerikassa kaikki on edelleen suurta. Ylimielisyyskin on kohonnut siellä kosmisiin mittoihin. Sukupolvesta toiseen tuo henkisesti ja fyysisesti norsutautisten manner on luulotellut olevansa moraalisempi, viisaampi ja kaikessa parempi kuin muut kuolevaiset. Varsinkin demokraatit ovat.

Ja aina heillä on pitänyt olla vihollinen. Yleensä se on ollut Venäjä. Sanokaa mitä sanotte, mutta käytännössä jokainen amerikkalainen pitää venäläisiä jonkinlaisina raakalaismaisina ali-ihmisinä, jotka vain vaanivat tilaisuutta hyökätä maahan ja syödä heidän lapsensa.

He ajattelevat näin, vaikka heidän pahin vihollisensa on se, mitä he tuputtavat koko maailmalle: laiskuuteen, naiiviuteen, läskistymiseen, henkiseen velttouteen ja maapallon tuhoavaan ahneuteen perustuva kulttuuri.

He uskovat venäläiseen viholliskuvaansa, koska jokainen poliitikkosukupolvi ja presidentti puolueesta riippumatta on ennen Trumpia moista hokenut. Siksi he ovat suunniltaan, kun Trump, tuo luopio, yhtä äkkiä kaveraakin Putinin, pääperkeleen, kanssa.

Kun valehtelee riittävän kauan ja riittävän röyhkeästi, siitä tulee totuus. Surkeista näytöistä huolimatta jenkit pitävät edelleen itseään maailman hyviksinä, joiden jumalallinen tehtävä on johdattaa Telluksen lapset rakkauden ja yltäkylläisyyden valoon. Mutta vain, jos eksyneet nöyrtyvät tähtilipun edessä ja kunnioittavat heidän edustamaansa demokratian muotoa taivaallisena ilmoituksena. Jos eivät nöyrry, valo muuttuu pommien paineaalloiksi.  Ellet usko amerikkalaista unelmaa parhaaksi itsellesi ja maallesi, pian itket ja uskot.

On outoa, ettei maailma enemmän muistele jenkkihyvisten lähetysmissioita. Tosi outoa, koska kaikki muu paha muistetaan.

He murhasivat alkuperäiskansansa pokkana melkein sukupuuttoon, järjestivät ihmiskunnan historian ylivoimaisesti suurimman ja julmimman kertajoukkotuhon räjäyttämällä atomipommin nukkuvien siviilien yläpuolella, he joukkoteurastivat pari miljoonaa vietnamilaista turhassa arvovaltasodassa, sekoittivat Lähi-Idän veriseksi temmellyskentäksi ja aiheuttivat historian julmimman paskasakin, Isiksen, syntymisen hyökkäämällä Irakiin täysin keksityiksi paljastuneilla perusteilla.

Ei juuri ole sotaa, missä amerikkalaiset hyvispommit eivät olisi listineet ainakin muutamaa tuhatta siviiliä. Silti juuri he pääsevät aina kuin koirat veräjästä. Kukaan ei edes toru. Paitsi nyt Trumpia, kun tämä yrittää saada tappamiseen edes jotakin tolkkua, että voisi keskittyä riistämään maailmalta sen varoja vielä lisää jo entisestään sairaalloisen ylipainoisille amerikkalaisille.

Nyt siellä panikoidaan, kun kansa valitsi presidentiksi niin aivottoman narsistin, että tämä aikoo lopettaa viholliskuvien ylläpitämisen venäläisten kanssa, eikä vaadi edes Krimiä takaisin aseita ja pakotteita kalisuttamalla. Ja mikä pahinta, Trump sanoi uskovansa ennemmin jopa Putinia kuin CIA:ta.

Luulisi, että kuka tahansa järkevä olisi lakannut uskomasta CIA:han ja jenkkien tiedusteluun viimeistään silloin, kun Irakin sodan perusteina käytetyt röyhkeät valheet paljastuivat ja maailma järkkyi niin pahoin, että se jatkuu yhä. Mutta ei. Järkevät ja hyvikset eivät ole sama asia, eivät lähimainkaan.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • Pekko

  Suomalaisella medialla on paheneva uskottavuusongelma. Moni kansalainen on jo tympääntynyt uutisoinnin polarisoitumiseen ja politisoitumiseen. Varsinkin veroeuroin rahoitettu kohumedia YLE rämpii nähtynä ja kuultuna ennätyssyvällä omassa tunkiossaan ja totuudessaan. Jatkuvaa yhden totuuden julistamista. Tarkoitus pyhittäänee keinot, kun poliittisesti manipuloivan median juttu sivuaa maahanmuuttoa, monenkirjavia vähemmistöjä, globaaleja ihmisoikeuksia, työttömien työllistämistä, naisasiaa, ilmastomuutosta, sotea, brexitiä, Trumphia tai Putinia. Uskoo junttaamisen ken tahtoo. Pakkosyöttö kääntyy itseään vastaan. Trumphin pikavisiitti Helsingissä on oiva esimerkki uutisoinnin politisoitumisesta ja kansalaisten manipuloinnista. Onneksemme presidenttinä on nyt Sauli, eikä se toiseksi tullut Pekka.

 • Joutaa jo mennäkin

  Trumpin lähtölaskenta on alkanut, sori siitä Trump-fanit. Ei tollasta höperöä ukkoa enää kauan tarvi katsella.

 • Joutaa jo mennäkin

  Trumpin lähtölaskenta on alkanut, sori siitä Trump-fanit. Ei tollasta höperöä ukkoa enää kauan tarvi katsella

 • Enzio

  En taida keksiä mitään, mitä Trumpin pitäisi tehdä tai sanoa, jotta hänen vankkumattomat kannattajansa Suomessa nostaisivat kädet pystyyn ja luovuttaisivat.

Kommentointi on suljettu.