Donald Trump vastaan hyvikset

En juuri ymmärrä politiikkaa, mutta ihmisen katalaa mielenlaatua uskon ymmärtäväni. Ikä on tehnyt minusta realistin ja riittävän kyynisen nähdäkseni, että jaloimpienkin puheiden – ja usein juuri niiden – takana on monesti vain silkkaa narsismia, pyrkyryyttä ja oman edun tavoittelua. Toki puhdasta tyhmyyttäkin ilmenee.

Donald Trump on helppo tapaus, hän ei edes yritä piilotella todellista luonnettaan. Hän uskaltaa olla reilusti paskiainen. Toisin on hänen vimmaisten vastustajiensa laita. He naamioituvat hyviksi, kunniallisiksi ja vastuullisiksi. Puhuvat arvoista ja muusta rahvaan jeesuskaipuuseen vetoavasta. Minun silmissäni heidän ainoa ulospäin loistava luonteenpiirteensä on silmitön ylimielisyys.

Juuri HE tietävät miten maailman pitäisi toimia. Juuri HE ovat löytäneet yli-ihmismäisen maailmankatsomuksen, josta poikkeavia pitävät alkeellisesti ajattelivina tampioina. Toki kaikki eivät kutsu toisinajattelevia tampioiksi. Muun muassa eräs suomalainen kirjailija tapaa kutsua heitä roskasakiksi.

Donald Trump on roskasakin keisari. Hirveä kampaus, syö epäterveellisesti, himoitsee mammonaa ja mukavuuksia, valehtelee lämpimikseen, kehuu itseään, on epäluotettava ja uskoo olevansa tärkein olento maan päällä. Karmee tyyppi.

Tuota… Onko joku tavannut muunkinlaisia ihmisiä? Minun eteeni ei ole sattunut. Toki monenlaiseen naamioon verhoutuneita klovneja olen nähnyt, mutta…

Ei ole sattunut eteeni siksi, etten ole enää vuosikymmeniin uskonut ihmisen puheisiin ja ulkokuoreen. Kun käyttää riittävän terävää purkinavaajaa ja viiltää koreimmankin teennäisyyspurnukan auki, näkee sisällön: samaa sikanautaa kaikki. Minä, minä, minä.

Jotkut pukevat ylleen hyvän ihmisen viitan. Tekevät helmaan riittävän suuret tupsut, että kulmilla varmasti huomataan. He opastavat meitä moraalisesti tollompia kuinka pitää ja saa ajatella, sanoa, toimia. He tietävät parhaiten, koska… no, koska he tietävät parhaiten.

En enää lämpene moiselle.  Kyseessä on vain itsensä lähes taivasolennoiksi ylentäneiden hybriksestä.  Niin käy, kun riittävästi stimuloi aivojensa limbistä palkitsemisjärjestelmää oman hyvyytensä, viisautensa ja oikeassaolemisensa herkuilla. Lopulta päätyy, jos nyt ei aivan enkeliksi, niin kolumnistiksi ainakin.

Siksipä en ole tippaakaan lämmennyt jenkkidemokraattien ja heitä Suomessa nöyränä myötäilevien ” maailman vapaimpien ” medioiden vimmaiselle Trump-jahdille ja pilkalle.

Niiden mukaan Trumpista saa ajatella vain yhdellä tavoin: kahjo. Ja mikä kamalinta, amerikkalaisuudesta ylipäätään saa ajatella vain yhdellä tavoin: Kahjon johtama viisas, armelias, demokraattinen ja edistyksellinen ihmiskunnan suunnannäyttäjä.

En usko, että kumpikaan noista pitää paikkaansa. Trump ei ole kahjo, eikä amerikkalaisuudessa ole enää juuri mitään edellä mainituista.

Toki Amerikassa kaikki on edelleen suurta. Ylimielisyyskin on kohonnut siellä kosmisiin mittoihin. Sukupolvesta toiseen tuo henkisesti ja fyysisesti norsutautisten manner on luulotellut olevansa moraalisempi, viisaampi ja kaikessa parempi kuin muut kuolevaiset. Varsinkin demokraatit ovat.

Ja aina heillä on pitänyt olla vihollinen. Yleensä se on ollut Venäjä. Sanokaa mitä sanotte, mutta käytännössä jokainen amerikkalainen pitää venäläisiä jonkinlaisina raakalaismaisina ali-ihmisinä, jotka vain vaanivat tilaisuutta hyökätä maahan ja syödä heidän lapsensa.

He ajattelevat näin, vaikka heidän pahin vihollisensa on se, mitä he tuputtavat koko maailmalle: laiskuuteen, naiiviuteen, läskistymiseen, henkiseen velttouteen ja maapallon tuhoavaan ahneuteen perustuva kulttuuri.

He uskovat venäläiseen viholliskuvaansa, koska jokainen poliitikkosukupolvi ja presidentti puolueesta riippumatta on ennen Trumpia moista hokenut. Siksi he ovat suunniltaan, kun Trump, tuo luopio, yhtä äkkiä kaveraakin Putinin, pääperkeleen, kanssa.

Kun valehtelee riittävän kauan ja riittävän röyhkeästi, siitä tulee totuus. Surkeista näytöistä huolimatta jenkit pitävät edelleen itseään maailman hyviksinä, joiden jumalallinen tehtävä on johdattaa Telluksen lapset rakkauden ja yltäkylläisyyden valoon. Mutta vain, jos eksyneet nöyrtyvät tähtilipun edessä ja kunnioittavat heidän edustamaansa demokratian muotoa taivaallisena ilmoituksena. Jos eivät nöyrry, valo muuttuu pommien paineaalloiksi.  Ellet usko amerikkalaista unelmaa parhaaksi itsellesi ja maallesi, pian itket ja uskot.

On outoa, ettei maailma enemmän muistele jenkkihyvisten lähetysmissioita. Tosi outoa, koska kaikki muu paha muistetaan.

He murhasivat alkuperäiskansansa pokkana melkein sukupuuttoon, järjestivät ihmiskunnan historian ylivoimaisesti suurimman ja julmimman kertajoukkotuhon räjäyttämällä atomipommin nukkuvien siviilien yläpuolella, he joukkoteurastivat pari miljoonaa vietnamilaista turhassa arvovaltasodassa, sekoittivat Lähi-Idän veriseksi temmellyskentäksi ja aiheuttivat historian julmimman paskasakin, Isiksen, syntymisen hyökkäämällä Irakiin täysin keksityiksi paljastuneilla perusteilla.

Ei juuri ole sotaa, missä amerikkalaiset hyvispommit eivät olisi listineet ainakin muutamaa tuhatta siviiliä. Silti juuri he pääsevät aina kuin koirat veräjästä. Kukaan ei edes toru. Paitsi nyt Trumpia, kun tämä yrittää saada tappamiseen edes jotakin tolkkua, että voisi keskittyä riistämään maailmalta sen varoja vielä lisää jo entisestään sairaalloisen ylipainoisille amerikkalaisille.

Nyt siellä panikoidaan, kun kansa valitsi presidentiksi niin aivottoman narsistin, että tämä aikoo lopettaa viholliskuvien ylläpitämisen venäläisten kanssa, eikä vaadi edes Krimiä takaisin aseita ja pakotteita kalisuttamalla. Ja mikä pahinta, Trump sanoi uskovansa ennemmin jopa Putinia kuin CIA:ta.

Luulisi, että kuka tahansa järkevä olisi lakannut uskomasta CIA:han ja jenkkien tiedusteluun viimeistään silloin, kun Irakin sodan perusteina käytetyt röyhkeät valheet paljastuivat ja maailma järkkyi niin pahoin, että se jatkuu yhä. Mutta ei. Järkevät ja hyvikset eivät ole sama asia, eivät lähimainkaan.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • Pörri

  Oli jälleen terävä Jussin kynä.Sinun pitäisi olla nyt Porin areenalla kertomassa tuo.

 • Hengenheimolainen

  Kiitos Kuosmasen Jussille!

  Tällainen heinäntekojärki ja ajattelu alkaa nyky-Suomessa olla harvinaista.
  Valitettavasti.
  Mutta onneksi on vielä olemassa Jussin kaltaisia rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat poiketa ”sokeiden reetojen” valtavirrasta ja ajatella
  asioita ihan omilla aivoillaan.
  Vielä on toivoa!

 • E.L.

  Ihan nappiin sanottu.

 • Jussamyös

  Huojentavaa lukea ja todeta että vielä ei ole toivo menetetty!

 • Näin on!

  Voi Jussi…!

  Olen lihaa syövä keski-ikäinen heteromies, joka useimmissa asioissa on täysin tai ainakin lähes samaa mieltä kanssasi. Nyt en ole.

  Tai siis – olen kyllä samaa mieltä ns. hyvistä ihmisistä (jotka usein käyttävät myös ”suvaitsevan” valeidentiteettiä). Samoin tiedän, että USA:n ”demokratiavienti” on usein valikoivaa, epäjohdonmukaista ja johtaa liian usein huonoon lopputulokseen. Minua myös amerikkalaisten omahyväisyys, itseriittoisuus ja naiivius ärsyttävät.

  Silti USA on kuitenkin todellinen (ja siten haavoittuva) demokratia, jossa kansalla on valta valita idioottikin presidentiksi – kuten nyt – tosin tällä kertaa Venäjän suosiollisella avustuksella! Vastaavahan ei voisi tapahtua diktatuuri-Venäjällä, jossa Stalinin (maailmanhistorian suurimpia murhaajia, Putinin idoli ja oppi-isä) sanoja vapaasti lainatakseni ”vaaleissa ei ole tärkeää, kuka saa eniten ääniä – vaan se, kuka äänet laskee”!

  Venäjän sekaantuminen USA:n vaaleihin on KAIKKIEN USA:n tiedusteluelinten mukaan täysin kiistatonta – ei siis ainoastaan CIA:n mielestä. Syytteitä on jo nostettu vaikka tiedetään, että syytekynnys on korkealla. Kyse ei siis ole enää mistään epäilystä. Ennen pitkää Trumpkin joutunee oikeuden eteen.

  Trump ei ole huono presidentti ainoastaan Euroopalle ja maailmalle vaan myös USA:lle itselleen. Hänen epäilyttävä nöyristelynsä Venäjän suhteen vastoin USA:n etuja on suorastaan maanpetoksellista.

  Venäjä ei ole mikään kuviteltu vihollinen vaan maa, joka edelleen miehittää Transnistriaa, hyökkäsi Georgiaan 2008 ja miehittää osiaa siitä,, valloitti Krimin 2014 ja sotii tälläkin hetkellä esim. Itä-Ukrainassa ja Syyriassa. Jos USA:n täsmäpommit toisinaan menevätkin vikaan (Talebaneja tai ISIS-terroristeja vastaan taistellessa) niin Venäjän massapommitukset (diktaattoreita puolustaessa) eivät siviilejä ja kohteita erottele. Venäjä pudottelee matkustajakoneita, myrkyttää ja murhaa toisinajattelijoita, journalisteja, poliitikkoja ja muita vastustajikseen katsomiansa. Viimeksi Montenegrossa meni onneksi Venäjän aloittama vallankaappausyritys demokraattista hallitusta vastaan mönkään.

  Huonot suhteet Venäjään eivät siten ole mitään sattumaa tai lännen ilkeyttä, vaan Venäjän jatkuvien aggressioiden tulosta. Venäjä voisi aivan hyvin parantaa suhteita, mutta ei halua sitä tehdä.

  Mitä tulee tavallisten venäläisten demonisointiin, niin kaikkihan me tunnemme montakin oikein mukavaa tavallista venäläistä. Siitä huolimatta noiden tavallisten venäläisten valtaosa (kaikkien vaalivilppien ja huijausten jälkeenkin) tukee Putinin kleptokratian rikoksia.

  Vietnamissa ei suinkaan ollut kyse ”arvovallasta” vaan sama kuin Koreassa: pohjoisen kommunistien hyökkäyksestä (NL:n = Venäjän tuella) USA:n liittolaisen kimppuun. P-Vietnamin voitto aiheutti miljoonien ihmisten paon kommunistivallan kynsistä.

  Irakissa kukistettiin diktatuuri, joka aiheutti miljoonauhrit aloittamillaan hyökkäyssodilla naapurimaihinsa ja joka kaasutti vähemmistökansalaisuuksiaan. Syyrian katastrofi on syntynyt, koska länsi (Eurooppa ja USA) ei tehnyt vuosiin mitään. Se (ei siis Irakin sota) antoi ISIS:ille tilaisuuden syntyä ja leivitä sekä Venäjälle mahdollisuuden tukea murhaaja al Assad voittoon. Lännen pommitukset heti alussa olisivat estäneet nämä.

  Olen järkyttynyt siitä, että Sinäkin Jussi haluat esittää KGB-Putinin jotenkin normaalina ja hyväksyttävänä valtiomiehenä, vaikka todellisuudessa hän on sekoitus Stalinia ja Al Caponea. Kenenkään ei pitäisi palkita häntä antamalla hänelle tunnustusta ja tasavertaisuutta – kaikkein vähiten maailman ainoan supervallan johtajan.

 • Qvist

  Mielestäni USA:n toiminta aikoinaan Vietnamisssa vertautuu Venäjän toimintaan Syyriassa. Ajatus siitä, että satojen tuhansien ihmisten pommittaminen helvetin kuuseen länsimaisen demokratian nimissä on jotenkin oikeutetumpaa kuin vaikkapa kahden roiston (Putin ja Al Assad) hyvä veli -kuvion nimissä, on minusta mieletön.

 • M

  Täydet pisteet nimimerkki ”Näin on!” 10/10

 • Näin on!

  Qvist: ei vertaudu. Syyrian ja Vietnamin sotien samaistaminen jättää faktat huomioimatta.

  Vietnamissa oli solmittu rauhansopimus, jossa maa oli jaettu kommunistiseen pohjoiseen ja ei-kommunistiseen etelään. Sopimuksesta huolimatta pohjoinen aloitti etelän valloituksen. USA luonnollisesti tuki liittolaistaan etelää, kuten Korean sodassakin.

  Vietnamin sodassa tapahtui paljon kaikenlaista pahaa, kuten hyvin tiedämme. Yksi syy USA:n tehottomuuteen oli, että pohjoisen pommittamista ei sallittu – inhimillisyyden nimissä! Tälläinen mielettömyys muiden itseasetettujen rajoitusten ohella oli tietenkin myrkkyä sotamenestykselle – ja viime kädessä etelä-vietnamilaisille.

  Syyriassa taas kansa nousi barrikadeille vastustamaan diktattori al Assadia. Kun protestit murskattiin asein, alkoi sisällissota. Tässä sodassa Venäjä tukee hirmuhallitsija al Assadia pommittamalla summassa vapaustaistelijoita ja siviilejä – ja ilmeisesti pommittamalla tarkoituksella mm. sairaaloita.

  On vaikea löytää mitään yhteistä Vietnamin ja Syyrian sotien väliltä. Toki Venäjän propaganda tällaista käsitystä haluaa levittää, mutta tosiasiat kyllä todistavat muuta.

 • Asta Salminen

  Nappijuttu.

  Näin on! Olet lukenut ainoastaan lännen lehtijuttuja Putinista. Lännessä ei julkaista asioita koskaan monelta kantilta, esimerkiksi venäläisten näkökulmasta. Eikö suomalaiset toimittajat uskalla matkustaa Venäjälle kysymään?

  Jos Trump on idiootti, et kuuntele oikeasti, mitä hän sanoo. Obamalla on oma totuus, se liiittyy alistumiseen, joka taas vaikuttaa naurettavalla tavalla siihen, miten hän kohtaa tiettyjä maita ja niiden kriisejä.

 • Näin on!

  Asta Salminen:

  Mitä pitäisi sitten lukea – Pravdaako? Olen kyllä hyvin tietoinen Venäjän näkökulmista. Niiden mukaan Venäjä ei ampunut alas malesialaista matkustajakonetta, ei miehittänyt Krimiä, ei sodi Itä-Ukrainassa, ei sodi Syyriassa, ei myrkytä entisiä agenttejaan, ei murhaa toisinajattelijoitaan eikä sekaantunut (mm.) USA:n vaaleihin. Jos nämä uskoo, uskoo varmaan hammaskeijuunkin…!

  Ja mitähän ne suomalaiset toimittajat siellä Venäjällä tekisivät? Venäjän näkökulman kyseleminen olisi sama kuin tiedustella raiskaajalta näkökulmaa naisten oikeuksista. Vaikka Venäjä jäisi housut kintuissa kiinni verisen uhrinsa päältä, niin vastaus olisi varmasti, että ”ihan kaikessa yhteisymmärryksessä tässä touhutaan”…

  On Trump joissakin asioissa osaksi oikeassakin, eikä Obamakaan kaikessa onnistunut. Silti tähänastisen perusteella Obama oli ehkä 10 x parempi. Entisen presidentin Obaman totuudet eivät kuitenkaan ole tässä nyt se pääasia, vaan Trumpin täydellinen arvostelukyvyttömyys ja järjenvastainen alistuminen dIktaattori-Putinin edessä!

Kommentointi on suljettu.