Hakkaraisfilosofiaa

Kansakunnan hölmö, Teuvo Hakkarainen, möläytti Facebook-sivullaan:

”Mikään puolue eduskunnassa ei hyväksy natseja, mutta ainakin vihervasemmisto hyväksyy islamin. Kumpiko näistä uskonnoista on hyväksyttävämpi?”

Tuosta syntyi somessa hirveä kalabaliikki, tietenkin. Onko Hakkarainen todella niin tyhmä, että pitää natsismia ja uskontoa samana asiana? Eihän niillä ole mitään yhteistä! Hakkaraisen luultua suurempaa typeryyttä kauhisteltiin ja ivattiin tuhansilla viesteillä. Timo Soinilta vaadittiin jälleen kerran Hakkaraisen erottamista.

Yleistä pöyristymistä lisäsi, kun jotkut jopa tukivat Hakkaraisen harhaisia ajatuksia islamin ja natsismin samuudesta. Tympeää islamofobiaa ja natsismin vähättelyä sellainen. Laulaja Anna Abreykin oli viestin kommenteista aivan voipunut:

”Mä en enää pysty edes löytämään komiikkaa tästä. Ahdistus, turhautuminen ja epätoivo on päällimmäiset tunteet.” (Iltalehti)

Niin on minullakin. Mutta eri syystä. Eivätkö ihmiset oikeasti näe uskontojen ja paskaideologioiden läpi? Eivätkö he huomaa mistä niissä on kysymys? Voiko uskomuskaihi olla niin paha? Eikö kukaan vaivaudu perehtymään edes alkeellisella tasolla siihen, miten ihmismieli toimii ja miten sen sisältö rakentuu? Vaikka tutkimusaineisto kulkee aina mukana, hartioiden välissä.

Hakkaraisen möläytys oli rujo – mutta vain poliittisen korrektiuden viitekehyksessä. Muuten siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se, että islam on uskonto ja natsismi ei, on lopulta vain semantiikkaa, kikkailua sanojen merkityksillä. Tosiasiassa molemmilla on sama olemusperusta: ne ovat uskomusrakennelmia. Ajatuskyhäelmiä ihmisaivoissa, eivät sen enempää. Ja sama vika Rahikaisella: niin ovat kaikki muutkin uskonnot ja ääri-ideologiat. Ne eivät sisällä faktaa juuri lainkaan, vain pelkkää uskomustöhnää. Ja ainoastaan töhnän muotoilussa on eroja: kristinusko, islam, kommunismi, natsismi…

Tuon töhnän on joku muu sullonut päänuppeihimme lapsuudessamme ja uskomuksille herkissä elämänvaiheissamme. Emme ajattele itse, töhnä ajattelee meissä – jos sallimme sen. Kritiikittömyys omia uskomuksia kohtaan on sallimista. Puhdistakaa päänne uskomuksista hyvät ihmiset. Siinä teille on puuhaa loppuelämäksi yllin kyllin. Ei tarvitse hakkaraisten sanomisista vauhkoontua.

Ai etteivät ole pelkkiä uskomuksia? Kerro mitä MUUTA ne olisivat? Jumalallisia ilmoituksia? Kosmista viisautta? Jos kallistut jumalallisen ilmoituksen puolelle, niin todistustaakka on sinulla. Ja lupaan: Et koskaan saa todistettua väittämääsi yhtään paremmin kuin Hakkarainen omaansa. Sen typerämpää urakkaa ei voi ottaa kuin uskonnon todistaminen jumalalliseksi ilmoitukseksi tai ääri-ideologian perustelu ihmiskunnan hyvällä. Anteeksi vain, mutta hölynpöly ei tule todistetuksi hölynpölyllä.

Disclaimer: En ole ateisti, olen uskonnoton. Enkä usko yhteenkään ismiin, en edes nihilismiin.

Jos ihmisuhreilla lasketaan, niin ruumisröykkiöiden koosta käyvät tiukkaa kisaa islam ja kristinusko, hyvänä kolmosena tulee kommunismi ja mitalistien takana kärkkyy natsismi. Ja JOKAINEN näistä on samaa aivojen ylikierrosten tuottamaa ajatusjätettä: patologista oikeassa olemisen tarvetta. Supervalhetta. Niillä kaikilla on ollut hirvittävät seuraamukset.

Eikö ole aivan vitun sama minkä opin nimiin ne sadat miljoonat ihmiset on tapettu? Kuolleita ovat, eikä mikään selitys maltillisuudesta herätä heitä henkiin.

On vain yksi keino estää vastaavat massamurhat tulevaisuudessa: julistaa hölynpölyt hölynpölyksi. On aivan sama mitä nimeä ne kantavat ja aivan sama ovatko uskontoja vai huruideologioita. Ihmiskunnan on opittava elämään ilman oikeassa olemisen kiihkon sisältämiä uskomusrakennelmia. Muuta keinoa ei ole.

Anteeksi, että loukkasin teistä lähes jokaista. Loukkasin, koska edelleen liian moni uskoo johonkin noista tai muihin samankaltaisiin aivomönkiäisiin. Toki kaikki pitävät omaa uskoaan maltillisena ja elämää edistävänä. Jonakin päivänä jossakin siitä ”maltillisesta” uskomusvalheen siemenestä kuitenkin paisuu taas yleinen hulluus ja… kaboom!

Ja älkää veikatko väärää hevosta. Löisin omaisuuteni vetoa, että natsismi ei nykyisin näyttele juuri minkäänlaista osaa sokeiden uskojien ja hurun kannattajien määrässä. Natsismiin uskovat voidaan tässä maassa laskea promillen murto-osina – ja silti siitä metelöidään eniten. Huolestukaa omista uskomuksistanne, älkää toisten. Tarkkailkaa OMAN mielenne valheita. Voitte oppia jotakin itsestänne ja ihmisestä.

BTW: Yksikään uskomus ei lähtökohtaisesti ole totta. Jos olisi, se ei olisi uskomus, vaan fakta. Kavahtakaa uskomuksia, ne ovat paholaisen viheliäisin keksintö – ja paholainenkin on vain nolo uskomus.

Jussi Juhani

PS. Jos kaksi miljardia ihmistä kannattaa jotakin houreuskomusta, se ei todista yhtään mitään. Unohtakaa se argumentti. Ei ole kauan, kun koko ihmiskunta uskoi auringon kiertävän maata. Ei kierrä silti.

Kommentit

 • Jettut tentään

  Kyllähän ne aika pakanallisia on nuo kirkonmenot, näin maallikosta. Oikein selkäpiitä kylmää. On siellä raamatussa huumoriakin, nääs, kun sakkeus istu puussa ja huuteli ohikulkioille.

  http://www.gospelriders.fi/

  Ja helevetin enkeleitä. YÖK!

 • lehtola

  Voisiko sen selevemmin sanoa. Menee tyhmimpäänkin ”kaaliin”, jos on mennäkseen. Kirjoitin samansisältöisen kommentin asiasta silloin tuoreeltaan.

 • Tanssija

  Kun hartioiden välissä on hölynpölyä (kuka sen on sinne laittanutkaan), ymmärrys maailmasta on sen mukainen.

Kommentointi on suljettu.