Halla-aho voitti. Rehellisyydellään.

Mistä saisi selviytymispakkauksia tähän hätään? Jos kaikki on jo hamstrattu, niin jäikö edes Mars-patukoita tai joditabletteja jonnekin? Maksan tuubista tuplahinnan ja vihjeestä palkkion. Bunkkerin saan kyllä kaivettua itsekin, on sattumalta parasta aikaa minikaivuri vuokralla.

Tarttui nimittäin tämä päivittely ja paniikki meikäänkin ja minä olen tunnetusti varovainen mies. Jo lapsena kävelin räystäiden alla Jumalan tiputtelemien kuumien kivien pelossa. Se jahtasi meitä epäilijöitä. (Blogini: Allahin pipo tiukalla)

Kävi nimittäin niin, että Suomi rysähti ilman ennakkovaroitusta auvoisesta positiostaan kauheaan tulevaisuuden skenaarioon. Tipahti laakista kuulostelemaan lähestyvän natsivallan marssiaskeleita.

Jussi Halla-aho valittiin äänivyöryllä persujen puheenjohtajaksi. Hui kauhistus!

Jokainenhan tietää mihin se lopulta johtaa. Ensin nälänhätään, sitten maailmansotaan ja lopulta kaikki joudumme polttouuneihin.  Tämä oli hirmuinen päivä.

Kaikki tulevat muistamaan, mitä tekivät silloin kun Halla-ahosta tuli puheenjohtaja. Niin suuri tapaus tämä on. Historian siivet eivät vain havise, ne läimivät kansalaisen selkänahkaa.

Sitä pilkkoo kaikessa rauhassa klapeja rantasaunaa varten ja viettää luonnossa laatuaikaa. Luulee, että maassa on kaikki ihan hyvin, koska aurinkokin paistaa. Sitten tulee iltamyöhällä kotiin, avaa netin ja boom!  Maailma on lähes pirstaleina.

Ainakin jos uskoo reaktioita.

Li Andersson vaatii uusia vaaleja. Ja pikaisesti. Tunnettu politiikan toimittaja, Timo Haapala, puolestaan antaa hätäneuvon pääministerille: Kaada hallituksesi heti

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko purkaa hädissään tuntojaan: Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä.

Juttunsa Huusko otsikoi vaatimalla hätäsektiota: Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä!

Hesarikin, tuo normaalisti kliinisen rauhallinen hyväntahdonjulkaisu panikoi:

”Suomi syöksyi kohti hallituskriisiä, kun maahan­muuttovastaiset ottivat vallan perussuomalaisissa”

Jopa Rasmus-ryhmässä, tuossa vihapuhetta eniten vastustavassa, lempeän lähimmäisenrakkauden enkelipopulaatiossa kiihotuttiin persujen vaaleista:

Eräs  herrasmies analysoi siellä tilannetta sivistyneesti: Persuja johtaa apina, jonka parina idiootti. Persut ulos hallituksesta (Rasmus, 10.6.2017 klo 18.00)

Toinen oppinut mies, samalla FB-saitilla, on yllätyksestä pöyristynyt: En osanut kaikesta oppimastani huolimatta kuvitella että suomalaisen (sic) puolueen puheenjohtajaksi valittaisiin Himmler (Rasmus 10.6.2017 klo 18.00)

Liikutun aina kirjoittajien lähimmäisenrakkaudesta ja suvaitsevaisuudesta vieraillessani tuolla sivustolla.

Nuo otsikot ja kommentit ovat selkeitä paniikkireaktioita. Ja tietenkin vihapuhetta parhaasta päästä. Jotain yllättävää – ja pahaa – muka tapahtui, siihen on maan johdon reagoitava tai muuten…  Muuten mitä?

Halla-ahon voitto oli etukäteen täysin selvä. Miten joku edes epäili sitä? Jos seuraa netistä muutakin kuin puudelimediaa, niin Halla-ahon valintaa uudeksi puheenjohtajaksi ei kyllä ihmettele tippaakaan. Niin selkeät merkit siitä oli näkyvissä jo kuukausitolkulla esimerkiksi somessa.

Vai eikö tuota muka voinut nähdä?

Aatteensa sokaisema ilmeisesti ei. Pelkästään valtamediaa lukeva ilmeisesti ei. Sama päti Trumpin valintaan, sama Brexitiin.  Jengillä oli alaleuka rinnuksilla. Miten näin pääsi käymään?

En ymmärrä noin täydellistä medialukutaidottomuutta. Tarkoitan tällä vaihtoehtoisia medioitakin. No, jos haluaa leikkiä tosi puhtoista – ja monet leikkii – niin niitä ei lue. Eikä silloin tiedä todellisista yhteiskunnallisista virtauksista mitään.

Mitä oikeasti seuraa Jussi Halla-ahon ansaitusta puheenjohtajuudesta?

Ennustan sen teille:

Ei mitään kovin dramaattista. Älämölöä mediassa kyllä.  Demonisointia ja natsittelua.  Siihen Halla-aho on tottunut.

Jos hallitus hajoaa, so what? Verot nousevat joka tapauksessa. Ja julkinen sektori kasvaa. Velaksi.

Mutta alun notkahduksen jälkeen uudistuneen persupuolueen kannatus lähtee vahvalle kasvu-uralle. Miksi?

Koska pelaavat viimeinkin avoimesti korteilla, joita Timo Soini piilotteli luihusti hihassaan ja väitti, ettei hänellä muka niitä ole: Maahanmuuttokriittisyydellä. Vain se toi perussuomalaisille jytkyn. Muuta on turha uskotella. Vain se nosti Soinin ministeri-Audiin. Ei höpötykset unohdetusta kansasta, vaan puolueen todellinen ydin: Maahanmuuttokriittisyys.

Soinin mukana luihuus lähti. Puoluetta koko ajan kannatellut voima tuli viimeinkin rehdisti esiin.

Siinä asiassa kunnioitan Halla-ahoa. Hän on ollut umpirehellinen poliittisen agendansa suhteen alusta lähtien. Nyt se palkittiin. Kunnioitan myös hänen turnauskestävyyttään. Hän on taatusti ollut vuosikaudet Suomen haukutuin ja inhotuin mies. Lähes jokainen toimittaja on vuorollaan yrittänyt ylittää edellisen parjaustason omassa jutussaan – ja muut ovat taputtaneet. Silti Halla-aho on pysynyt, no, Halla-ahona.

Demokratiassa luvataan, että jokainen saa olla sitä mieltä, mitä haluaa, muuten se ei ole demokratiaa. Tämä on unohdettu Halla-ahon kohdalla tuhat kertaa. Ja tullaan unohtamaan toiset tuhat.

Joo, antakaa olla. Älkää yrittäkö vääntää minusta persua. Tai ylipäätään mitään. En suostu luokituksiinne.

En äänestä perussuomalaisia. Tosin en tässä elämässä äänestä enää mitään muutakaan puoluetta. Tutkiessani blogitekstieni vuoksi eka kertaa elämässäni vakavissani asioiden poliittisia taustoja, olen tullut siihen tulokseen, että se maailma on umpisairas.

Se on narsistien, psykopaattien ja vallantunteessaan piehtaroivien lipevien ja luihujen keskinkertaisuuksien temmellyskenttä.  Jossa ne, jotka eniten puhuvat arvoista, omaavat niitä vähiten.

Toivon, että ihmiskunnalle tapahtuu lopulta oikeus ja kohtuus. Että Platonin hahmottelema ihannemaailma toteutuu hieman toisessa muodossa.  Maailmaa johtaa tekoäly tekopyhien idioottien sijaan.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Kimmo Veijalainen

  Joinain päivinä tehdään historiaa.
  Oli ilo olla lauantaina paikalla, kun selvät numerot pamahtivat näytölle ja tajusin, että kymmenisen vuotta sitten ennakoimani PS:n ”valtaaminen” oli päätöksessä.

  Soinille kelpasivat äänet, ja hän kuvitteli haittamaahanmuuttorealisteja vähemmistöksi ja hän kuvitteli pitävänsä heidät aisoissa.

  Ihmettelen suuresti päätöstä riskeerata hillotolppa juuri nyt. Ehkäpä hän vain laski, että koska juuri nyt matuvyöry on hiljentynyt, vanhan vallan siirto uudelle nokkamiehelle onnistuisi sutjakasti. Väärin laski.

  Toivon, että Niinistön ja Terhon ministeripestit jatkuvat, molemmat ovat erinomaisen arvostettuja niin puolueen sisällä kuin sen ulkopuolella. Kohtahan se nähdään.

  • GgGg

   Olen miettinyt samaa, tuota hillotolpan riskeeraamista. Jos ja kun kerran Halla-ahon voitto on niin katkeraa kalkkia, olisi Soinin kannattanut siirtää puheenjohtajan paikasta luopumista kahdella vuodella. Vai ajatteliko Soini, että se menee nyt joka tapauksessa olipa hän itse ehdolla tai ei…

 • Hilja maitotyttö

  Hieno kirjoitus, jota on jaettava muillekin.
  Runotytön mieskin jo ärsyyntyi Mestarista, voihan kettu!
  Näin sitä närkästyy, kun ikää tulee…
  Mutta olisi jättänyt närkästyksensä kitusiinsa eikä älähtänyt!
  Vielä kun saataisiin persu pressaksi, olisin enemmän kuin onnellinen.

 • Juho Jörvelin

  Hmm. Tekoaly olisi juuri niin idioottimainen kuin sen ohjelmoineet idiootit.

 • Ari Pt.

  ’’Demokratiassa luvataan, että jokainen saa olla sitä mieltä, mitä haluaa, muuten se ei ole demokratiaa. Tämä on unohdettu Halla-ahon kohdalla tuhat kertaa. Ja tullaan unohtamaan toiset tuhat.’’

  Halla-aho saa toki olla ihan mitä mieltä tahansa, demokratian mukaisesti, ja muut saavat tyrmätä hänen mielipiteensä, demokratian mukaisesti. Vai pitäisikö Halla-ahon saada mielipiteineen erityiskohtelua, koska miellyttää blogistia.

  Kyllä Jussi Juhani mielipiteineen on aito populisti-persu, ja ihan yhtä rehellinen kuin haukkumansa poliitikot.

 • eke

  Lopputulema. Nyt RKP ja Kristilliset pääsevät todennäköisesti hallitukseen ja siten taas valtaan. Hallitsematon maahanmuutto sai tässä farsissa ”ylimmän poliittisen siunauksen” ja räjähtää nyt käsiin, kun hidaste eli persut lensivät ”sulka ahterissa” ulos hallituksesta. Jos tulee uudet vaalit suurin osa persujen nykyisistä kansaedustajista ei enää pääse eduskuntaan. Pahimmassa skaanriossa Ville Niinistö, Li Andersson, Rinne ja kumppanit maahanmuuttoa lisäämässä ja veroja kiristämässä. Persujen nousu, uho ja tuho. Täydellistä pelisilmän puutetta ja taitamatomuutta.

 • tauski

  Varo ettei vie siun töitä ja sossutukia!

 • Politiikkaan hamuava

  No just. Ajattelin, että kirjoitan sosiaaliseen mediaan ”kauheita” ja ”kauniita” kannanottoja – tosin tasapuolisesti kaikista ajatus-, uskon-, tai mistä suunnista nyt keksinkin. Voin vaikka kopioida valmiita – niitähän löytyy. Sitten 15 vuoden päästä, kun pyrin politiikkaan, voin tarjota kaikille valmista materiaalia, mihin he voivat kiihkeästi vedota ja tarttua!

 • Suomesta islamilainen valtio vuoteen mennessä?

  Kuka tietää mikä on Suomen virallinen maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Onko se sitä että kaikki tänne, tervetuloa, vai jotain muuta vastuullisempaa resurssimme huomioivaa? Huhtikuun lopussa oli ilman työpaikkaa ulkomaalaisia, siis niitä jotka eivät vielä ole saaneet Suomen kansalaisuutta, yhteensä 62778 henkilöä (TEM työllisyyskatsaus). Paljonko tarvitaan lisää ”työvoimapulan” helpottamiseksi?

Kommentointi on suljettu.