Halla-aho voitti. Rehellisyydellään.

Mistä saisi selviytymispakkauksia tähän hätään? Jos kaikki on jo hamstrattu, niin jäikö edes Mars-patukoita tai joditabletteja jonnekin? Maksan tuubista tuplahinnan ja vihjeestä palkkion. Bunkkerin saan kyllä kaivettua itsekin, on sattumalta parasta aikaa minikaivuri vuokralla.

Tarttui nimittäin tämä päivittely ja paniikki meikäänkin ja minä olen tunnetusti varovainen mies. Jo lapsena kävelin räystäiden alla Jumalan tiputtelemien kuumien kivien pelossa. Se jahtasi meitä epäilijöitä. (Blogini: Allahin pipo tiukalla)

Kävi nimittäin niin, että Suomi rysähti ilman ennakkovaroitusta auvoisesta positiostaan kauheaan tulevaisuuden skenaarioon. Tipahti laakista kuulostelemaan lähestyvän natsivallan marssiaskeleita.

Jussi Halla-aho valittiin äänivyöryllä persujen puheenjohtajaksi. Hui kauhistus!

Jokainenhan tietää mihin se lopulta johtaa. Ensin nälänhätään, sitten maailmansotaan ja lopulta kaikki joudumme polttouuneihin.  Tämä oli hirmuinen päivä.

Kaikki tulevat muistamaan, mitä tekivät silloin kun Halla-ahosta tuli puheenjohtaja. Niin suuri tapaus tämä on. Historian siivet eivät vain havise, ne läimivät kansalaisen selkänahkaa.

Sitä pilkkoo kaikessa rauhassa klapeja rantasaunaa varten ja viettää luonnossa laatuaikaa. Luulee, että maassa on kaikki ihan hyvin, koska aurinkokin paistaa. Sitten tulee iltamyöhällä kotiin, avaa netin ja boom!  Maailma on lähes pirstaleina.

Ainakin jos uskoo reaktioita.

Li Andersson vaatii uusia vaaleja. Ja pikaisesti. Tunnettu politiikan toimittaja, Timo Haapala, puolestaan antaa hätäneuvon pääministerille: Kaada hallituksesi heti

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko purkaa hädissään tuntojaan: Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä.

Juttunsa Huusko otsikoi vaatimalla hätäsektiota: Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä!

Hesarikin, tuo normaalisti kliinisen rauhallinen hyväntahdonjulkaisu panikoi:

”Suomi syöksyi kohti hallituskriisiä, kun maahan­muuttovastaiset ottivat vallan perussuomalaisissa”

Jopa Rasmus-ryhmässä, tuossa vihapuhetta eniten vastustavassa, lempeän lähimmäisenrakkauden enkelipopulaatiossa kiihotuttiin persujen vaaleista:

Eräs  herrasmies analysoi siellä tilannetta sivistyneesti: Persuja johtaa apina, jonka parina idiootti. Persut ulos hallituksesta (Rasmus, 10.6.2017 klo 18.00)

Toinen oppinut mies, samalla FB-saitilla, on yllätyksestä pöyristynyt: En osanut kaikesta oppimastani huolimatta kuvitella että suomalaisen (sic) puolueen puheenjohtajaksi valittaisiin Himmler (Rasmus 10.6.2017 klo 18.00)

Liikutun aina kirjoittajien lähimmäisenrakkaudesta ja suvaitsevaisuudesta vieraillessani tuolla sivustolla.

Nuo otsikot ja kommentit ovat selkeitä paniikkireaktioita. Ja tietenkin vihapuhetta parhaasta päästä. Jotain yllättävää – ja pahaa – muka tapahtui, siihen on maan johdon reagoitava tai muuten…  Muuten mitä?

Halla-ahon voitto oli etukäteen täysin selvä. Miten joku edes epäili sitä? Jos seuraa netistä muutakin kuin puudelimediaa, niin Halla-ahon valintaa uudeksi puheenjohtajaksi ei kyllä ihmettele tippaakaan. Niin selkeät merkit siitä oli näkyvissä jo kuukausitolkulla esimerkiksi somessa.

Vai eikö tuota muka voinut nähdä?

Aatteensa sokaisema ilmeisesti ei. Pelkästään valtamediaa lukeva ilmeisesti ei. Sama päti Trumpin valintaan, sama Brexitiin.  Jengillä oli alaleuka rinnuksilla. Miten näin pääsi käymään?

En ymmärrä noin täydellistä medialukutaidottomuutta. Tarkoitan tällä vaihtoehtoisia medioitakin. No, jos haluaa leikkiä tosi puhtoista – ja monet leikkii – niin niitä ei lue. Eikä silloin tiedä todellisista yhteiskunnallisista virtauksista mitään.

Mitä oikeasti seuraa Jussi Halla-ahon ansaitusta puheenjohtajuudesta?

Ennustan sen teille:

Ei mitään kovin dramaattista. Älämölöä mediassa kyllä.  Demonisointia ja natsittelua.  Siihen Halla-aho on tottunut.

Jos hallitus hajoaa, so what? Verot nousevat joka tapauksessa. Ja julkinen sektori kasvaa. Velaksi.

Mutta alun notkahduksen jälkeen uudistuneen persupuolueen kannatus lähtee vahvalle kasvu-uralle. Miksi?

Koska pelaavat viimeinkin avoimesti korteilla, joita Timo Soini piilotteli luihusti hihassaan ja väitti, ettei hänellä muka niitä ole: Maahanmuuttokriittisyydellä. Vain se toi perussuomalaisille jytkyn. Muuta on turha uskotella. Vain se nosti Soinin ministeri-Audiin. Ei höpötykset unohdetusta kansasta, vaan puolueen todellinen ydin: Maahanmuuttokriittisyys.

Soinin mukana luihuus lähti. Puoluetta koko ajan kannatellut voima tuli viimeinkin rehdisti esiin.

Siinä asiassa kunnioitan Halla-ahoa. Hän on ollut umpirehellinen poliittisen agendansa suhteen alusta lähtien. Nyt se palkittiin. Kunnioitan myös hänen turnauskestävyyttään. Hän on taatusti ollut vuosikaudet Suomen haukutuin ja inhotuin mies. Lähes jokainen toimittaja on vuorollaan yrittänyt ylittää edellisen parjaustason omassa jutussaan – ja muut ovat taputtaneet. Silti Halla-aho on pysynyt, no, Halla-ahona.

Demokratiassa luvataan, että jokainen saa olla sitä mieltä, mitä haluaa, muuten se ei ole demokratiaa. Tämä on unohdettu Halla-ahon kohdalla tuhat kertaa. Ja tullaan unohtamaan toiset tuhat.

Joo, antakaa olla. Älkää yrittäkö vääntää minusta persua. Tai ylipäätään mitään. En suostu luokituksiinne.

En äänestä perussuomalaisia. Tosin en tässä elämässä äänestä enää mitään muutakaan puoluetta. Tutkiessani blogitekstieni vuoksi eka kertaa elämässäni vakavissani asioiden poliittisia taustoja, olen tullut siihen tulokseen, että se maailma on umpisairas.

Se on narsistien, psykopaattien ja vallantunteessaan piehtaroivien lipevien ja luihujen keskinkertaisuuksien temmellyskenttä.  Jossa ne, jotka eniten puhuvat arvoista, omaavat niitä vähiten.

Toivon, että ihmiskunnalle tapahtuu lopulta oikeus ja kohtuus. Että Platonin hahmottelema ihannemaailma toteutuu hieman toisessa muodossa.  Maailmaa johtaa tekoäly tekopyhien idioottien sijaan.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Jep

  Hyvä analysointi.
  Taas suvakit ”kunnostauvat”, vihakirjoituksilla.

  • ari paavilainen

   Tämänkin kirjoituksen voi liittää kategoriaan paniikkiratkaisut. Ja Jep, sana on: kunnostautuvat.

  • RP

   Niinpä. Mikähän möläkkä olisi syntynyt, jos kyseinen kritiikki olisi suunnattu maahanmuuttajiin. Mielestäni törkeä henkilökohtainen loukkaus Halla-Ahoa ja Huhtasaarta kohtaan.

 • ValonSoturi

  Aivan loistava kirjoitus AAA+++

  • Susku London

   Täysin samaa mieltä! Blogistilla on hienot analyyttiset kyvyt. Veikkaan, että persujen kannatus lähtee kiitoradalle Halla-ahon valinnan myötä. Syy on se halveksunta demokratiaa ja tiettyä kansanosaa kohtaan, jota kovaääniset ja omahyväiset mediassa pitävät. Halla-aho on samanlainen kielletty hedelmä, kuin Trump tai Brexit. Kansalaiset ovat kyllästyneet siihen poliittiseen korrektiuteen, jolla yritetään vahvistaa ja ylläpitää hegemoniaa siitä mikä on sallittua ajattelua, ja mikä ei.

 • aavee

  Neljäs valtiomahti haluaa mielellään välittää ihmisille pintapuolista tietoa. Halla-aho on nyt vaan paha, ja esim viherpiipertäjät nyt vaan on hyviä ihmisiä pienine inhimillisine vikoineen. Voitaisko jostain saada takavuosien virkamieshallitus? Ja kirjoitus oli hyvä, omasta subvektiivisestä mielestäni…olenkohan piilorasisti….missä eheydyn?

 • Urmas

  Suomen terävin kynä taas vauhdissa ja osuu niin maaliin kuin olla voi. Asiat täysin samoin todenneena. Terkkuja Kotkasta.

 • Valtsu

  Viimeinkin saatiin lauihut pois johdosta ja oikeat persut esiin.

 • Just just

  Olipa naulankantaan osunut kirjoitus.

 • Hjhjhj

  Huusko ja Haapala osoittivat kirjoituksillaan jälleen kerran sen. Toimittajakunta haluaa johtaa tätä maata. Kun joku on eri mieltä heidän kanssaan, iskee heihin paniikki. Panikoikaa nyt niin peevelisti.

 • Maikku

  Perusteltua analyysia ja kiusallisia huomioita. Terveellistä nähdä tällaisiakin puheenvuoroja.
  Ääriajattelua ja tarpeetonta kansanryhmän kiihottamista ovat myös kaikki kehotukset sulkea Jussi Halla-aho yhteiskunnan ja demokratian ulkopuolelle ja opettaa ihmisiä vihaamaan häntä.
  Ylipäätään on vastenmielistä ja vahingollista jakamattoman ihmisarvon periaatteelle, että yhtä miestä jahdataan raivohullun lailla ilman selkeää näyttöä pohjattomasta tai loputtomasta pahuudesta.
  Suomalaisten enemmistö ei hyväksy kummankaan puolen vihapuheita. Piste.

 • Veijo Esso

  Erittäin hyvä teksti, Kummelia lainatakseni:” Te olette loistava, paikka on teidän!”.

 • Jake

  Jussi, olen huomannut saman luonteenpiirteen politiikoissa. Joskus epäilin itseäni, että arvioinko politiikot väärin mutta omakohtaiset kokemukset osoittavat, että he ovat niljakkaita kameleontteja, jotka puhuvat siten mitä arvioivat kuulijan haluavan kuulla. Perussuomalaisten vallanvaihto perustui juuri tähän niljakkuuteen. Rehellinen siipi, joka ei voinut sulattaa tätä takinkääntöä näytti johdolle ovea.

Kommentointi on suljettu.