Hätähuuto, ei Sillanpään, vaan lintujen puolesta

Hei kaikki some-jahnaajat! Siis te, jotka kiistelette niinkin tärkeästä asiasta kuin sanoiko joku mies viisitoista vuotta sitten pahasti jollekin naiselle. Minä huudan teille: EUROOPASSA ON MENNEILLÄÄN LINTUKATO!

Keski-Euroopan lintukanta on romahtamassa ja Suomessakin lintuja on huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin.  Kato jatkuu kiihtyvällä vauhdilla. Se on enemmän kuin huolestuttavaa. Se enteilee katastrofia.

Te ehkä kuulitte muuta sanottavan, mutta minä sanon teille: Uusin tieto lintukadosta on noin miljoona kertaa vakavampi juttu kuin se, että media valehteli teille miehen synnyttäneen, vaikka näin ei todellisuudessa tapahtunut. Yritän valaista asian vakavuutta (en sen median synnyttämisvalheen, vaan lintukadon):

Jos lintujen ja muiden lajien häviäminen jatkuu sitä kiihtyvää tahtia, mikä on jo käynnissä, niin parempi olisi, että ripustaisitte ajoissa ihan itse myllynkiven kaulaanne, sillä surkea loppu on edessänne joka tapauksessa. Eläinten joukkotuho johtaa ihmisen joukkotuhoon.

Siihen myllynkiveen kannattaa muuten spreijata: ” Olen murhaaja, joudan kuolla ”.

Sillä sellaisia me olemme, jokainen. Linnut eivät katoa siksi, että haluaisivat piileskellä, vaan kuolevat, koska niiltä loppuu ruoka. Niille tarpeelliset hyönteiset ovat hälyyttävästi vähentyneet myrkkyjemme vuoksi. Myrkkyjen, joilla lannoitamme itsellemme lisää läskiä vyötärölle.

Suren jo etukäteen.  Maailma ilman lintuja olisi kuin Pieksämäki talviaamuna. Kalmistoa koleampi.

Eräs tärkeä uutinen, joka teiltä lähes varmasti on jäänyt huomaamatta:
Maailman viimeinen urospuolinen leveähuulinen sarvikuonokin sitten otti ja kuoli.  Eikä teistä kukaan korvaansa lotkauttanut sillekään tiedolle, eihän? Eipä tietenkään, koska Jari Sillanpään huumehörhöily kiinnostaa enemmän.

Sellaisia me olemme. Täysin tunnottomia oikeasti tärkeille asioille, koska kaiken huomiomme vie tarkoituksellisesti lietsottu mediapaska. Olen aina pitänyt sensaatiolehtien toimittajia ihmiskunnan moraalittomimpana ammattiryhmänä, koska he saavat meidät näkemään sellaista, mitä ei ole, ja sulkevat silmämme siltä, mikä on.

Vuosia sitten telkussa oli huikea animaatio. Siinä ihmiset tanssivat villiä polkkaa. Pikkuhiljaa koko ympäristö, maailma siis, luhistui pala palalta. Ketään ei kiinnostanut, sillä polkka soi entistä kiivaampana. Lopulta jäljellä oli vain se hitaasti mureneva tanssiparketti ja sen reunalta alkava pohjaton kuilu… Mutta koska polkka soi, kukaan ei malttanut lopettaa.

Se soi taas.

Tutkijoiden mukaan eläinten kuudes massatuho maapallolla on jo alkanut – ja tällä kertaa se on ihmisen vika. Kaikki tuo johtuu vain yhdestä ainoasta syystä, josta järkevästi puhuminen on tabu: Väestöräjähdyksestä, joka jatkuu ja jatkuu.

Toistan: Ihmiskunnalla on vain yksi ainoa todellinen ongelma: silmitön lisääntymisvimma.

Se selittää lähes jokaisen muun ongelman, joista ihmiskuntana kärsimme – ja joihin lähes varmasti tuhoudumme: ilmastonmuutoksen, ympäristön ja eläinten tuhoutumisen, jo alkaneen (ja pian hillittömäksi riistäytyvän) joukkopaon luhistuvista maista ns. demokratioihin.

Ahneutemme ei siis tuhoa maapalloa, vaan lähimmäisten paljous. Olemme lisääntyneet viimeiset pari sataa vuotta kuin viagrassa uitetut kanit. Täytämme jo jokaisen kuviteltavissa olevan kolkan ja turmelemme viimeisetkin keidasrippeet, joita tältä Tellukselta vielä löytyy. Suomi on ollut niistä yksi.

Mediassa kuitenkin valitetaan toistuvasti suomalaisten alhaista sikiämistä. Demarit kitisevät, ettei uusia holhokkeja synny riittävän rivakasti. Mitä ihmettä niillä on aivojen tilalla?  Suurin ilmastonmuutosta hillitsevä teko on jäädä syntymättä! Vain syntymättömät lapset pelastavat maailman, eivät uudet lintujen tappajat.

Tosiasiassa koko maailman tulisi kiittää meitä alhaisista lapsiluvuista. Suomalaisille pitäisi ojentaa vastuullisuuden Nobel. Todellinen vastuu nykymaailmassa tarkoittaa lapsettomuutta tai maksimissaan kahden hankkimista.

Lapsilisäjärjestelmä pitäisi kääntää toisin päin. Kolmannesta lapsesta alkaen vanhemmat joutuisivat maksamaan progressiivista jälkeläisveroa. Jos tehtailee yli viisi, ehdotan pakkosterilointia.

Koska jossakin päin maailmaa (Afrikassa ja Aasiassa) lapsia kuitenkin putkahtelee nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa, uskon, että alamme olla lajina tiemme päässä. Maapallon luonto ei kerta kaikkiaan kestä paljouttamme ja lisääntymisvimmaamme. Linnut ja sarvikuonot delaavat ensin, sitten me.

En ole väitteeni kanssa yksin. Myös kosmologian professori Kari Enqvistin mukaan pääsyy massasukupuutolle ja ilmastonmuutokselle on ihmismäärä. Hän sanoi MTV:n haastattelussa:

” …pääsyy ja ajuri kaikelle tälle… esimerkiksi massasukupuutolle ja ilmastonmuutokselle, on yksinkertaisesti se, että ihmisiä on liikaa.”

Menneillään olevaa eläinten massasukupuuttoa tutkineen tiedemiesryhmän johtaja, Meksikon yliopiston professori Gerardo Ceballos, sanoo:

”  Biologisella tuhoutumisella on vakavia ekologisia, taloudellisia ja yhteiskunnallisia seurauksia. Ihmiskunta maksaa lopulta erittäin korkean hinnan ainoan maailmankaikkeudessa tuntemamme elämän joukkotuhosta. ”

Uskon häntä huomattavasti kärkkäämmin kuin lapsentekotalkoita hinkuvaa Antti Rinnettä. Professori Ceballos sanoo myös tilanteen olevan jo niin niin pahan, että olisi epäeettistä olla käyttämättä ”voimakasta kieltä”. Siksi käytin sitä.

Jussi Juhani

Ja tämäkin vielä: Tyynellämerellä velloo muovijätelautta, joka on pinta-alaltaan viisi kertaa Suomen kokoinen, kertoo tuore tutkimus. Ei. Se ei ole yksin suomalaisten vika, vaikka Ville Niinistö ehkä niin väittäisikin, mutta lopun alkua kuitenkin. Siinä on äitiyspakkausta ihan kylliksi uusille tulokkaille.

 

Kommentit

 • plokkariukki

  Mistäs Jussi nappasit juuri Pieksämäen tuohon paikkaan vertauskohdaksi? Lintujen kadosta tiettyjen lajien kohdalla olen kanssasi samaa mieltä, Pieksämäelläkin. Tämä on, kerron vaan sinulle ja muillekin, helkkarin hieno paikkakunta ja ne kalmistotkin täällä ovat ihan ”leppoisia” paikkoja, ehkä jonkun mielestä hieman koleita, mutta niin lienevät muuallakin. Ihmisiä ja lintuja kaipaisin tännekin hieman lisää, työpaikatkaan eivät olisi pahitteeksi, tyhjiä asuntoja on kyllä tarjolla ja edullisesti.

 • Saara

  Hienoa että puhut luonnon puolesta. Tällaisia poikkeavia kirjoituksia tarvitaan jotta ihminen voisi herätä.

  Jokainen voi tehdä osansa luonnon puolesta. Voi vastustaa kulutusta, ostaa vähemmän, kierrättää, korjata. Jos ostaa jotain niin ostaa jo käytettynä. Voi sijoittaa rahansa turhan krääsän sijasta luonnon suojelemiseen ja olla tästä ylpeä.

  Voi valita syövänsä luomua kasvisruokaa tehotuotetun ruoan sijaan. Sillä valitsemalla luomuruoan ei tue niiden myrkkyjen käyttöä maataloudessa jotka aiheuttavat hyönteiskadon.

  Valitsemalla kasvisruoan vähentää merkittävästi ruokansa ekologista kuormaa ja se on tärkeä teko eläinten puolesta. Sillä samaan aikaan kun koiramme saavat parasta mahdollista hoitoa miljoonat eläimet kokevat stressaavan elämän ja kuoleman. Lehmä-äideiltä viedään niiden lapset lähes heti syntymän jälkeen kerta toisensa jälkeen ja ihminen vie maidon joka on vasikkaa varten – tarpeettomasti, sillä aikuinen ei tarvitse enää maitoa. Emme tarvitse näin paljon lihaa ruoassamme vaan sen on todettu olevan sairausriski. Lihankulutus on kasvanut jatkuvasti samalla kun eläinten olot tehotuotannossa ovat heikentyneet. Isoisovanhempamme kauhistuisivat jos näkisivät mitä teemme kotieläimillemme. Kauhistuisitko itse? Oletko nähnyt millaisissa oloissa syötäväksi kasvatetut eläimet elävät? Ostamalla kannatat tätä tuotantomallia.

  Erityisesti muovin kierrättäminen ja kulutuksen vähentäminen on kriittisen tärkeää koska sitä on määrällisesti todella paljon ja se on ongelmallinen kertyessään esimerkiksi vesistöön. Muovin hajoaminen luonnossa vie 100-500 vuotta. Osta kaikki tuotteet muina kuin muovisina kuten teräksisenä tai puisena, muovia on käytetty vasta alle 100 vuotta ja sitä ennen on ilman tultu toimeen 195 000 vuotta. Mieti aina tarvitsetko todella ostaa mitään sillä mainokset jatkuvasti koittavat saada sinut ostamaan keksityillä syillä.

  Ole ystävällinen kanssakulkijoillesi. Yhteisössä on voimaa. Politiikka on myös tärkeä väline luonnon auttamiseksi. Jokainen teko ratkaisee.

 • Olavi Koskela

  Ylitiheillä populaatioilla tapaa luonnossa olla yleensä paskainen loppu, massiivinen kaikki-vastaan-kaikki sota tai jokin helvetillinen tautiepidemia. Eli ei huolta Kuosmanen, harvennus on tulossa – eikä päivääkään liian aikaisin.

 • peiliin katsomisen paikka

  Luonnon ja ympäristönsuojelusta kirjoittaminen on tärkeää, mutta se ei riitä. Tarvitaan tekoja eikä suomalaisilla ole sen suhteen yhtään juhlimisen aihetta. Suomalaisten hiilijalanjälki on viisinkertainen kiinalaisiin verrattuna ja törsäämme luonnonvaroja vailla huolen häivää.
  Tuudittaudumme siihen että koska meitä on vähän ja pidämme luontoa tärkeänä ja puuhailemme luonnossa niin ongelma on jossain muualla.
  Mökille on päästävä saunomaan, lavatansseihin jne kuljettava omilla autoilla, kämpässä oltava talvellakin +22C, etelän lomalle lennettävä ym ym.. Näistähän meidän ei tarvitse tinkiä, koska meitä on niin vähän…?

 • Kari Ansamaa

  Hyönteiskatoon on suurimpana syynä tuulivoimalat, jotka tappaa niitä 8760 tuntia vuodessa. Maatalouskemikaaleja on aiheetonta syyttää, niitä on ollut markkinoilla toistasataa vuotta ja hyönteiskato ilmeni samaan aikaa kun tuulivoimaan alettiin satsaamaan kunnolla.
  Maatalouskemikaaleja käytetään rajoitettuna aikana samalle peltolohkolle vain muutaman päivän ajan vuodessa, eikä niitä taivaalle pöllytellä joten metsissä ja viljelemättömillä sektoreilla hyönteiset ei nälkään eikä kemikaaleihin kuole.

 • Syytetään niitä, jotka ovat syyllisiä

  Maailman luonnon tilannetta ei auta vaikka suomalaiset, 5,5 miljoonaa, tai kaikki eurooppalaiset, 750 miljoonaa, poistuisivat kansojen joukosta. Syntyvyyttä pitäisi säännöstellä kehitysmaissa. Afrikan väkiluku kasvaa vuoteen 2050 mennessä 2,5 miljardiin ja 2100 se on yli 4 miljardia. Aasiassa on väkeä jo nyt 4,4 miljardin verran. Asiasta ei vaan saa puhua, koska kaiken pahan pitää olla valkoisten aiheuttamaa. Itseasiassa valkoiset ovat jo vähemmistö.

 • Mutku

  Mäntyharjulla valui luontoon 35 000 litraa MTBE:tä. Ketä on syytät, valkoihoisia, afrikkalaisia vai jotain muita?

 • lehtola

  50-luvulla puhuttiin jopa kansakouluissa ihmismäärän liikakasvusta maapallolla. Kuka, ketkä ovat ne jotka ovat padonnneet tästä ongelmasta keskustelun.
  Kuka, ketkä hyötyvät siitä, että kuluttajia elikä ihmmisiä on maailmassa mahdollisimman paljon. Hyötyjiä ovat he noin prosentti ihmispopulaatiosta, joka omistaa suurimman osan maapallon varallisuudesta. Tämä kansanosa hyötyy sitä enemmän mitä enemmän ihmisiä siirtyy vauraampiin maihin, joissa he saavat tuotteillaan paremman hinnan. Kehitysapu rahana yksi syyllinen. Pakolaisten ryntäys eurooppaan on paljolti näiden miljardöörien manipuloimaa.

 • voihan peipponen

  Euroopan ”sivistyskansat” tappavat vuosittain mm. KOLME MILJOONAA peippoa.

  Ota nenäliina käteen ja kuuntele:

  Laitonta pyyntiä muuttomatkalla
  https://areena.yle.fi/1-3684103

Kommentointi on suljettu.