Hävetään suomalaiset!

Hävettää niin saatanasti. Siis se, että suomalaiset häpeävät toisiansa. Kuopiolaisena koen lisäksi paikallista täsmähäpeää. Jos en jaksa, haudatkaa minut Kuopion torin alle.

*   *    *                                                                  *     *    *
Häpeämme toisiamme. Me suomalaiset. Varsinkin turvapaikanhakijat saavat meidät häpeämään. Torniolainen vanha setä lausui ruotsalaismedialle:
– Häpeän olla suomalainen…
Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen johtaja Jussi Pakkasvirta kommentoi Ilta-Sanomille lahtelaisen Ku Klux Klan –lakanapellen esiintymistä:
– Hävettää olla suomalainen…
Netistä löytyy hetkessä tuhat kirjoitusta, joissa lukee: Häpeän olla suomalainen.

Puolet kansasta häpeää toista puolikasta ja se toinen puoli pitää häpeäfanaatikkoja noloina. Itsekin alan sairastua tähän kansallistautiin. Mutta minulle ei riitä mikä tahansa häpeä. Pistän paremmaksi: häpeän suomalaisten häpeämistä. Maksimoin siis.

Minua niin hävettää yhteinen noloutemme. Kun Roman Schatz sanoi Ilta-Lehdessä: Keskustelu turvapaikanhakijoista paljastaa millainen Junttila Suomi on, häpesin kynsinauhat verille. Sitä, että Sachs sai niin helposti meidät tuntemaan itsemme noloiksi Junttilan kansalaisiksi.

Turvapaikkakeskustelussa häpeä jopa vaihtaa välillä puolta. Häpeämme ensin sitä, että kaikki suomalaiset eivät riemurinnoin toivota tulijoita tervetulleiksi. Se on noloa. Epävieraanvaraista. Kilvan vakuuttelemme tulokkaille hämmingin puna poskillamme, että kunhan huutelevat, ei kannata välittää. Eivät ole edes oikeita suomalaisia, mitä lie perussuomalaisia.

Mutta se se vasta hävettääkin, kun kaikesta hössöttämisestämme huolimatta suuri ryhmä irakilaisia haluaakin takaisin Ruotsiin ja Muhammed sanoo AFP:lle:
– Voit kertoa maailmalle, että vihaan Suomea. Täällä on liian kylmä, ei ole teetä, ei ravintoloita, ei baareja eikä ketään kaduilla.
Ja kiltti syyrialaisperhe kääntää vielä Ilta-Sanomissa veistä haavassa:
– Suomi on suuri pettymys.

Tuollainen on jo liian noloa. Ensin saa hävetä silmät korvat päästään suomalaista feikkaavia perussuomalaisia ja sen jälkeen vielä sitä, ettei tämä maa kelpaakaan tulijoille. Tuplahäpeä. Ettemme edes kunnon teetä osaa keittää! Katummekin ovat tyhjiä – tai jos joku siellä liikkuukin, niin vain lakana yllään ja tötterö päässä. Tekisi mieli vajota. Kuka kestää?

Ja että kokisimme yleishäpeän lisäksi myös paikallista täsmähäpeää, niin maassamme vieraillut ruotsalainen näyttelijä Sofia Helin sanoo Ilta-Sanomissa:
– Helsinki on aivan fantastinen kaupunki, mutta me kiertelimme muualla, esimerkiksi Kuopiossa. Ruoka oli siellä köyhää. Muistan vieläkin, kuinka hirveää se oli.

Eeiiih! Tuo on jo liikaa, viillän ranteet… onko torilla vielä se pilkkireikä, josta voi solahtaa maan uumeniin? Kuulitteko kuopiolaiset mitä se sanoi? Kalakukkomme ja kirnupiimämme onkin paskaa. Varmaankin Hanna Partanen laittoi liian vähän suolaa tai jotain… voih. Äärimmäisen noloa!

Joo. Näen että haluatte vajota tekin. Etsikää kaapuja ja huput. Ne peittävät hämillisen punaisen naamanne matkalla torille. Pilkkireiän luona tavataan. Vajotaan yhdessä.

Jussi Juhani.

Toripilkion vajoamisreikä T

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Terve! Hienon kuvan olet tehnyt. Viime kesän kuuluisalla torivierailulla vene oli peitetty. Silloin minua nolotti. Sen jälkeen rupesin miettimään Suomen kielen sanaa lohikäärme. Miksi sitä ei kutsuta louhikäärmeeksi? Eihän lohikäärme elä vedessä, sillä se sammuttaa tulen. Tämä lienee Suomen noloin käännös.

 • a.k.

  Ihan asiallista tekstiä mutta jos perussuomalaiset on jotain feikkisuomalaisia niin mitähän ne viherkommunistit sitten ovat? Tai mikä pahempaa keitäs ne kokoomuslaiset ja kepulit sitten ovat jotka luulevat saavansa irakin pakolaisista apua työllisyystilanteeseen?

 • Myötähäpeä

  Kyllä nyt todella hävettää tämän oikean suomalaisen puolesta.

 • mistergeggo

  a.k. : ne viherkommunistit ovat niitä, jotka nostavat porua sananvapautensa riistämisestä ja samalla haluavat sekoittaa järjestelmää tuomalla tänne väkeä, jotka eniten riistävät muita väestöryhmiä. Marxismin opeilla siis mennään täällä suomesa.

 • Hävettää

  Hyvä pakina!

  Perussuomalaiset paljastuivat feikeiksi, koska osa perussuomalaisiin liittyneistä alkoi hävetä perussuomalaisia, ja heidän oli pakko alkaa perustaa puoluetta Kantasuomalaiset, jotka on siis ovat KANTAsuomalaisia, ei mitään feikkejä, jotka edustaa – häpeä!!!! – aitosuomalaisuutta. Aitoavioliitto … eikun nyt sekoilen. Anteeksi! Nyt hävettää!

 • Hartsa

  Niih, kyllä hävettää tämä yleistys. Yks urpo pyörii lakana päällä niin koko maailma romahtaa ja sitten kaikki suomalaiset kuuluu kukluksklaaniin vai mikä lie kerho. (Joku polttaa neidon elävältä niin se on vaan yksittäistapaus)

 • Erkki

  Hävettää olla suomalainen aivan helvetisti,kun on pakko kuselle mennessä katsoa,kun samassa asunnossa kanssani asuva nainen
  katsoo televisiosta monensadantuhannen suomalaisen tuijottamaa ohjelmaa,jossa esiintyy
  Rosti,Maijanen ja kumppanit jauhamassa täyttä paskaa jossakin linnassa,kaikkien paikka olis sukevalla.
  Tämän rinnalla ei voitulla enää minkäänlaista häpeää persuista eikä maahan muuttajista,niitä on muuten Suomessa riittävästi,rajat kiinni ja heti.
  Meillä on aivan tarpeeksi uskovaisia hihhuleita omastakin takaa,musulmaaneja ei tarvita omien vättöjen lisäksi.

 • juh

  jos hävettää,sehän kuuluu suomalaiseen luonteeseen.mutta jokaisen tiedossa on kuinka paljon on omia avustettavia maailmasta riittää lopttomasti,eikä etelämaisista montaa itsensä elättäjää löydy.schatz`in ammatti vaatii raväyttämistä.muuten tod,hyvä ohjelmien vetäjä.

Kommentointi on suljettu.