Jari Tervo ja autistinen kansakunta

Suomessa on helppoa esiintyä intellektuellina. Haukkuu vain tavalliset kansalaiset pataluhaksi ja mahdollisimman inhottavin sanakääntein. Jos samalla on saanut aikaiseksi kirjantapaisen, näytelmän tai jotain muuta kulttuurihömppää, älykön maine on taattu loppuelämäksi. Hesari takaa sen. Viimeisimpänä juttu Jari Tervosta. Tällä kertaa Tervolle ei riittänyt enää tehonsa jo menettänyt roskaväeksi nimittely, piti keksiä vielä raflaavampaa: suomalaiset ovat autisteja.

”Suomalaiset ovat autistinen kansa, ja sen takia meidän on muita vaikeampaa ottaa vastaan muualta tulleita.” (linkki)

Toki Tervo yrittää pehmentää sanomistaan muka huomaamalla myös itsessään pari autistista piirrettä, mutta kyllä viesti on taas kerran suunnattu ”niille muille.” Heille, jotka uhkaavat Suomen mainetta intellektuellien maana nurisemalla kolmestakymmenestä tuhannesta uudesta ruokittavasta suusta.

Wikipedian mukaan ”autismi ei ole kehitysvamma, vaikka suurimmalla osalla autisteista onkin todettavissa älyllinen kehitysvammaisuus”. Ja tätä Tervo juuri tarkoittaa: kantaväestön älyllistä kehitysvammaisuutta suhteessa muuhun maailmaan – ja ennen kaikkea pääkaupunkiseudun älymystöpiireihin. Näen kuinka muut intellektuellit nyökyttelevät. Roman Schatzkin voi olla nyt tyytyväinen. Hänen toteamuksensa, että Suomi on junttila, tuli näin Tervon suulla todistetuksi.

Olen jo aiemmin suostunut juntiksi ihan sillä perusteella, että olen (pyytämättäni) syntynyt keskelle korpea, enkä osaa small talkia. Varmin merkki junttiudestani on, ettei älykkyysosamääräni riitä hahmottamaan kulttuurimarxistista utopiaa tulevasta maailmasta, jossa rintarinnan ja rakastavasti asuvat sapeleitaan kalisteleva fundamentalistinen paimentolaiskulttuuri ja maallistunut minihamekulttuuri ilman pienintäkään konfliktia.

Mutta että peräti autisti. Tuossa on jo pureskelemista. Sitä paitsi ne muutamat tuntemani ihmiset, jotka ovat oikeasti autistisia, eivät kyllä ole rasisteja lainkaan. Päinvastoin. Heissä ilmenee ihmisvihaa huomattavasti Jari Tervoa vähemmmän: eivät väheksy ja nimittele ketään.

Sitäkin hieman epäilen, että olemme muka niin helvatun rasistinen kansakunta kuin Tervo taas kerran esittää. Mihin väite perustuu? Mihin kansakuntaan verrattuna me sellaisia olemme? Ruotsalaisiin? Saksalaisiin? Venäläisiin? Vai peräti irakilaisiin tai somalialaisiin?

Voisiko joku luetella ne muihin kansoihin kohdistuneet hirmuteot, etniset puhdistukset, ryöstöretket ja kansakuntien alistamiset, joihin nimenomaan juuri ME, suomalaiset, olemme tunnettuna historiallisena aikana syyllistyneet? Millaisia ruumisröykkiöitä se kuuluisa suomalainen rasistinen muukalaisviha on aikaan saanut, että juuri meidät voi julistaa rasistisen kansanluonteen omaavaksi porukaksi?

Olisiko liikaa pyydetty, että intellektuellit olisivat joskus kohtuullisia ja tekisivät historiallisia rinnastuksia rasistisen melskaamisen ja ihmisvihan saralla, eivätkä suoraan kaataisi niitä meikäjunttien niskaan.

Meidän autistisista metsistämmekö se polttouunien savu kohosi? Tännekö ne rannikoilta ryöstämällä ja raiskaamalla riistetyt tavarat ja orjat päätyivät? Meilläkö oli alistettuja siirtomaita? Näissä korvissako kärvistelivät edellisen kulttuurimarxismiaallon miljoonat poliittiset uhrit? En tiennytkään…

Nykyisin kun joissakin lapsellisissa piireissä on tapana epätoivoisesti kääntää kaikki hyväksi, eli ajatella positiivisesti, niin kokeilen sitä tässä autismiasiassakin.

Autistit karttelevat sosiaalisia kontakteja. Eikö se ole hyvä? Voiko sota tai mellakka syttyä ilman sosiaalisia kontakteja? Eipä tietenkään. Jos kaikki vain välttelevät toisiaan eivätkä antaudu edes keskusteluihin, niin miten silloin voi muka riidellä? Ja ilman riitaa ei synny kunnon tappelua.  ”Autismi” pitää meidät erillään keskenään tappelevista paremmista – ja Jari Tervon mielestä terveemmistä – kulttuureista.

Ja niin tässä on oikeastaan käynytkin. Kun me autistit emme toraile, niin suomalaiset intellektuellit joutuvat riitelemään lähinnä itsensä kanssa. Sitä sanotaan kognitiiviseksi dissonanssiksi. Tarkoittaa ristiriitaa havaitun todellisuuden ja omien uskomustensa välillä. Ja se vasta on tosi outo sairaus.

Jussi Juhani

PS. Ymmärrän aivan hyvin, että Hesarin juttu on vain Tervon uuden kirjan puffi, piilomainos. Ja ihan ovela sellainen. Se hieman närästää, ettei moiseen puffaamiseen koskaan puutu tuo maailman hampaattomin tiikeri: Julkisen sanan neuvosto.

Kommentit

 • En osta Tervoa

  Tervo on ennenkin känni mölissyt, säälittävä teko älykkö

  • Saana Suvaitsevainen

   Eikä vissiin osta kovin moni muukaan.

   Tervon seuraava voisi olla ”Rapajuopon kiljunkeitto-opas” tai ”Denson entisiä aivoja turvottaa, tehokkaimmat krapularyypyt Tervon tapaan”

   Ei tuosta ole muuhun kuon nuohoamaan rähjäisten kuppiloiden baaritiskejä kielellään.

   Sääliä sitä pitäisi, ellei olisi niin vastenmielinen ilmestys.

 • Ministeri

  Kiitos jälleen hienosta ja mieltä rauhoittavasta kolumnista, että on vielä ihmisiä jotka uskaltavat hieman kyseenalaistaakin, ilman että pelkäävät tulevansa kivitetyiksi, uratoiveensa haihtuvan taivaan tuuliin tai ihan vain että tietyt henkilöt eivät enää tervehdi.

 • hoitoa saatavilla?

  Iltapäivälehdessä kerrottiin, että Jari Tervo ei voi olla mökillään, koska pelkää suuren linnun lentävän ikkunaan.
  Meidän aitistien ongelmat on aika pieniä.

 • timo

  ”Varmin merkki junttiudestani on, ettei älykkyysosamääräni riitä hahmottamaan kulttuurimarxistista utopiaa tulevasta maailmasta, jossa rintarinnan ja rakastavasti asuvat sapeleitaan kalisteleva fundamentalistinen paimentolaiskulttuuri ja maallistunut minihamekulttuuri ilman pienintäkään konfliktia.”

  Nätti lause!

 • Jukka

  ”Kolmekymmentä tuhatta uutta ruokittavaa suuta”

  ”sapeleitaan kalisteleva fundamentalistinen paimentolaiskulttuuri”

  Ja sitten jätkä ihmettelee, mihin perustuu väite, että Suomessa olisi rasismia. Huh-huh

  • oOOO

   Totuus ei ole rasismia, mutta se on kivuliast akuultavaa.

   Ja toisekseen kukaan ei ole sanonut, etteikö Suomessa olisi rasisimia. Sitä on joka ikisessä maailman molkassa. Mene kaiken kritiikin yläpuolella olevaan Israellin ja katso, onko siellä rasisimia. Se vasta onkin pohjimmiltaan julma paikka ei juutalaisille.

  • Eikö Suomessa saa puhua asioista niiden oikeilla nimillä?
   Ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla kommenttisi Kajaanin surmatyöhön?

 • Tuulikki

  ”Voisiko joku luetella ne muihin kansoihin kohdistuneet hirmuteot, etniset puhdistukset, ryöstöretket ja kansakuntien alistamiset, joihin nimenomaan juuri ME, suomalaiset, olemme tunnettuna historiallisena aikana syyllistyneet? ”
  Muuhun kantaa ottamatta kannattaisi tutustua Suomen kansan historiaan. Emme ole puhtaita pulmusia emmekä vielä ole edes tunnustaneet tekosiamme. Saamelaiset, alkuperäiskansa, on kärsinyt ja heitä on kohdeltu aivan samoin kuin nykyisin kauhistelemme muiden tekemiä. Eikä tätä virallisesti vielä myönnetä. Ja maailmansodanaikaan vankileirien rotujaottelu ja eliminonti. Vuosisatoja en mene enää taakse päin mutta kyllä sitä on osattu….

 • pyrämiti

  Mitä tapahtuisi, jos Paasilinna kirjoittaisi Turunsanomissa
  Somali kansan olevan autisteja ?

  Mitä tarvitaan, että saa rasistin leiman. Onko rasismi
  ulkoistettu alkuperäisväestön ulottumattomiin.

  Tervo on kuin junan tuoma savolainen hesassa, itsensä
  pelleksi tekevä, heikossa itsetunnossaan yliampuva,
  lähtökohtiaan häpeävä, valheessaan elävä, naurun
  kohteena olemista ymmärtämätön.

  Jokainen lahjoillaan….

 • Aisankärki

  Kysyit: ”Voisiko joku luetella ne muihin kansoihin kohdistuneet hirmuteot, etniset puhdistukset, ryöstöretket ja kansakuntien alistamiset, joihin nimenomaan juuri ME, suomalaiset, olemme tunnettuna historiallisena aikana syyllistyneet? Millaisia ruumisröykkiöitä se kuuluisa suomalainen rasistinen muukalaisviha on aikaan saanut, että juuri meidät voi julistaa rasistisen kansanluonteen omaavaksi porukaksi?”

  Lonkalta sanoisin että 1600-luvun hakkapeliitat erityisesti 30-vuotisen sodan aikana olisivat varmin tärppi.

  Suomalainen ratsuväki teurasti, ryösti ja raiskasi Keski-Euroopassa niin ahkerasti, että katolilaisilla oli oma latinankielinen rukouksensa: ”A horribile Haccapaelitorum agmine libera nos, Domine”

  Aikansa ”rasistinen” motiivi oli tuohon aikaan uskonto. Ruotsin ja Pohjois-Saksan protestanttiset hallitsijat loivat valtansa pönkittämiseksi katolilaisista kuvan epäihmisinä jolla tuo teurastaminen, ryöstäminen ja raiskaaminen moraalisesti oikeutettiin. Tämä on hyvin tyypillinen toimintamalli, jota on käytetty pitkin historiaa aikalailla kaikkialla missä on ihmisiä koskaan ollut.

  Eiköhän se ”rasistinen kansanluonne” nyt kuitenkin löydy ihan kaikista kansanryhmistä ja ihmisistä. Ihmisellä kun on tarpeena muorostaa omia klikkejään ja pelätä tuntematonta tai toisen klikin edustajaa. Tämä parjaamasi eliittihän syyllistyy juuri siihen noilla nimityksillään.

 • Tuula Savolainen

  Tervon huomionhaku ja provokaatio onnistui erinomaisesti. Miksiköhän, onko niin että se koira älähtää mihin kalikka kolahtaa vai mikä on?

  • Lucky Luke

   Jari Tervon kommentit tulee suoraan Kati Tervolta, Jari
   on pelkkä viestintuoja……reppana.

   J Tervon ajatukset ilman Kati Tervoa maailmankatsomusta
   olisi kantabaarin juurevaa näkemystä ympäröivästä maailmasta, ja osuisi realismiltaan lähemmäs totuutta.

 • totuutta etsimässä

  ”Tervon huomionhaku ja provokaatio onnistui erinomaisesti. Miksiköhän, onko niin että se koira älähtää mihin kalikka kolahtaa vai mikä on?”
  —————————-
  Mahtaako herra Tervo olla kovinkin tunnettu eläinten rääkkäämisestään? Kalikoiden heitto voi näyttää sivullisesta melkoisen sikamaiselta touhulta riippuen kalikoiden koosta.

  Löytyi kuitenkin eräs asia, josta syystä herra Tervo haluaa heitellä kalikoilla vammaisia kuten autisteja:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Autismi

  ”Positiivisia ominaisuuksia

  Kannerin oireyhtymään liittyy usein erityislahjakkuuksia. Autisteilla on esimerkiksi valtaväestöä parempi sävelkorva[131]. Lisäksi autisteilla on usein hyvä visuaalinen muisti[130].

  Autismin diagnosointiin erikoistunut itävaltalainen psykiatrian tohtori Maria Asperger Felder on todennut, että autistit ovat luotettavia ja äärimmäisen rehellisiä. Lisäksi he ovat usein uskollisia ja epäitsekkäitä ystäviä.”
  ————————
  Herra Tervo ei vaikuta autistilta….

Kommentointi on suljettu.