Joulupukki on valkoinen heteromies

Ihmettelen suuresti miksi feministit ja vihervasemmisto ovat antaneet Joulupukin olla toistaiseksi rauhassa. Pelkäävätkö he jäävänsä ilman lahjoja? Vai ovatko liian lahjattomia huomatakseen, että ukkohan on pöyhkeästi pukeutuva ylipainoinen heteromies. Sitä paitsi tyyppi on vieläpä valkoisen rodun tyylipuhdas edustaja. Karikatyyri suorastaan. Potentiaalinen rasisti.

Ja ei kai sen selkeämpää patriarkaalisen kulttuurin edustajaa maailmasta löydy kuin Joulupukki? Häntä jopa kutsutaan pukiksi. Aika raskauttavaa. Patriarkaalisessa heteroslangissa pukki tarkoittaa jotain, joka ei ole kovin jouluista.

Eikä se sovinisti koskaan ota muoriaan mukaan yöllisille retkilleen, vaan pitää tätä pelkkänä puuropadan hämmentäjänä. Piikanaan siis. Vanhaa naisrukkaa. Ja huutelee ylikorostuneen miehekkäästi hou-hou-houtaan piiskatessaan porojaan. Tyypillinen öyhöttäjä. Hyvä ettei stondaa metelöidessään…

Ja ne pororaukat. Ei Petteri Punakuonon nenä ole punainen siksi, että sillä olisi jotakin tekemistä valaisemisen kanssa. Petteri on todennäköisesti saamaisillaan verensyöksyn silkasta ponnistelusta ja stressistä. Voi elukkaparkaa. Onko eläinsuojelujärjestöt oikeasti sitä mieltä, että poron on revittävä ylikuormattua rekeä peräsuoli pinkeällä vain siksi, että rikkaiden penskat saisivat lisää roinaa?

Entäpä tontut? Joulupukin pajassako saa käyttää lapsityövoimaa, mutta muualla ei? Millä sen perustelette? Ai sillä, että myös lastensuojeluviranomaisten lapsille täytyy saada lahjat ajoissa valmiiksi? Kieroa.

Lisää hämmentäviä kysymyksiä: Miksi ne tontut esitetään kaikki poikina, paitsi Tiina? Ja miksi Tiina on ns. sisätonttu ja joulupukin suosikki, kun taas parrakkaat – ja aika rumat – poikatontut joutuvat työskentelemään ulkona pajoissa ja talleissa?

Johtuuko Tiinan suosikkiasema siitä, että on ainoa tyttötonttu, kaunis ja jo laillisessa iässä? Mitä sanoo tasa-arvolaki tästä? Mitä alistettu muori siitä ajattelee? Jos tilanne jatkuu, eikö ole olemassa perusteltu pelko, että Tiinasta tulee pukin salarakas, ellei jo ole? Jos sanotte, että pukki on impotentti, minä sanon että onhan Viagra.

Ja vielä: Onko tusinatontuissa, joiden nimeä ei koskaan mainita, varmasti riittävästi muun sukupuolisia ja seksuaalisten vähemmistöjen edustajia? Tuskin. Tai sitten on liikaa.

Vaikuttaa nimittäin, että ne kaikki urostontut ovat joko homokammoisia jörriköitä, jotka ajattelevat vain työtä ja kilkuttamista – tai sitten ovat pieniä parrakkaita naisia, jotka virheellisesti seksuaalistetaan pojiksi. Ilmiselvää heteronormatiivisuutta molemmissa tapauksissa. Voi ne toki olla homojakin, mikä selittäisi sen, että lakeissa on tiuku.

Entäpä lahjat. Onko taloudellisen tasa-arvon ja tuloerojen pienentämisen kannalta oikein, että rikkaiden kakarat saavat joulusta toiseen paljon pulleamman lahjasäkin, kuin köyhälistön lapset? Eikö se herätä yhteiskunnallista eriarvoisuutta ja levottomuutta? Jopa katkeruutta ja luokkavihaa? Syttyykö joulun jälkeen kapina? Jos syttyy, jaetaanko lahjat sitten aivan varmasti tasan?

Eikö siellä yhteiskunnan tiedostavalla laidalla vieläkään häiritse ketään, että se möhömaha käyttäytyy vuodesta toiseen kuin Donald Trump. Mahtailee, ei täytä lupauksiaan, pukeutuu oudosti ja liioittelee tekemisiään.

Entäpä, jos pukkirumilus juuttuu mahastaan kerrostalon savupiippuun ja kuolee sinne? Se on laakista homeessa koko talo. Kuka vastaa homekartoituksesta, väistötiloista ja remontista? Kuka ruokkii porot, kun kaikki ovat homesairaita? Kuka vie suruviestin Korvatunturille? Kenestä tehdään uusi pukki? Ehdotan, että Tiinasta. Se olisi edistyksellistä. Parrakkaat naistontut ovat liian lyhyitä sellaiseen.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Namu pukki

  Melkeen kaikki vaihtoehdot tuli toimittajalta pukista kerrottua mutta pedofiili kortti jäi käyttämättä.Joulupukkihan tykkää sairalloisesti pienistä lapsista ja haluaa antaa heille aina paljon lahjoja ja karkkia

 • Laura

  Taitaa olla ihan pyhtaasti ”vihapuhetta” ja kiihottamista Joulupukkia vastaan. Hyi, hyi Jussi :)

 • Makustelija

  Nykyään Lucia-neitokin voi olla poika, joten ihan kivasti on feministit onnistuneet luomaan miehille lisää liikkumatilaa perinteisten roolien ulkopuolelle.
  Koska näemme miehen Joulupukin muorina?

 • suosupu

  Meinas kysyä, että tarvitseeko kaikkien olla homoja, mutta niin mahtavasti kirjoitettu että melkein päätin olla hiljaa.

  • reiska

   juttuhan oli iloinen mutta arvostelusta en tykkää vanhanaikaisena ihmisenä. minä itse

Kommentointi on suljettu.