Juhana Vartiainen ja Napoleon

Taidan ottaa uuden tatuoinnin. Ajattelin Juhana Vartiaisen kuvaa treenattuun rintalihakseeni. Toisena vaihtoehtona oli Napoleon, mutta luovuin siitä. Ihailen molempia. Napoleonia, Juhanaa ja minua yhdistää kaksi asiaa: pituus ja päiväunet.

Samaistun miehiin, joilla pään ja oven yläkarmin väliin jää riittävä turvaväli – aivot eivät siedä kolhuja – ja jotka ottavat torkut minkä tahansa tiimellyksen keskellä. Kun Juhana paljasti Päivärinnan haastattelussa kuuluvansa Napoleonin tavoin torkkumiehiin, kunnioitukseni häntä kohtaan kohosi tappiin. Olen unessa useasti myös itse.

Ihailin Juhanaa jo hänen aiempien tekojensa perusteella. Pidän häntä ainoana selkärankaisena kokoomuslaisena. Juhana seisoi Senaatintorilla juopuneiden punakaartilaisten edessä topakkana ja värähtämättä kuin viskitynnyrin tappi.

Samaan aikaan muut porvarit yrittivät nukkavieruiksi naamioituneina luihusti piilotella työväestön seassa. Edes Susanna Koski ei rohjennut nousta lavalle esittämään lyömätöntä työllistymiskonseptiaan, risusavottaa, vaikka on pyrkinyt profiloitumaan rohkeana naisena.

Kävi niin kuin maailman historian kiperimmissä paikoissa on aina käynyt: lopulta lyhytkasvuisten miesten pitää ottaa johtajuus.

Muuten: Juuri Juhana, en minä, sanoi mielenosoittajien olleen juovuksissa. Sellaisen sanominen on rohkeaa. Entisenä juoppona tiedän, että on puhdasta vihapuhetta mainita juopon olevan kännissä. Ja kokonaista juopuneiden laumaa ei saa ärsyttää edes jälkikäteen. Kuuluu kunnioittavan krapulaetiketin alkeissääntöihin.

Juhanan rohkeus on muutenkin lähes itsemurhatasolla.

En ole varma olisiko edes Napoleon uskaltanut sanoa suomalaiselle työttömälle, että työn perässä voi aivan hyvin muuttaa toiselle paikkakunnalle. Juhana sanoi niin. Leuka pystyssä ja jämäkästi. Minä lisään varovasti Juhanan jykevän selän takaa, että tämä koskee myös sopeutumiseläkkeellä olevia kansanedustajia.

Kriisitilanteessa maa tarvitsee Juhanan kaltaisia pätkämachoja. Pitkät miehet ovat menettäneet otteensa, koska ovat tottuneet saamaan liian helposti pesää. Nyt he pelkäävät, että menettävät ikiaikaisen etuoikeutensa feminiinistyvässä yhteiskunnassa, jos mekkaloivat liikaa.

Lyhyillä miehillä ei ole sitä pelkoa.  On kokemusta. Aivan sama mitä sanoo, se ei ainakaan pahenna tilannetta. Että siinä mielessä sanavapaudella on myös fyysiset mittansa. Mitä enemmän ovenkarmin ja päälaen väliin jää tilaa, sitä puhtaammaksi suunsa voi puhua minkään vähenemättä.

Tiesittekö muuten, miksi Napoleon piti kättään takin alla ylävatsan päällä?

Hänellä oli erektio ja penis piti kääntää yläsuuntaan, ettei pullottaisi housuissa liikaa. Kädellään hän varmisti, että se pysyisi asennossaan kuvauksen ajan. Tuttu ongelma.

Jussi Juhani

 

Kommentit

 • Napoleon

  Laittoivat pätkäjuhanan torille puhumaan koska tiesivät ettei kukaan viitsi säälistä retuuttaa tätä h…tin tyhmää teletappia. On sillä pokkaa, melkein ihailen sitä.

 • Näin on!

  Juhana Vartiainen – ja Jussi – on täysin oikeassa. Hallituksen toimet työttömien aktivoimiseksi ovat oikeansuuntaisia mutta riittämättömiä. Pientä viilausta toki voi malli tarvita yksityiskohdissa, mutta jostakin sitä pitää aloittaa.

  Punakaartin mukaanhan työttömyyskorvaus (= valtion syytinki) on ansaittu pysyväisetu, jota vastaan ei voi vaatia yhtään mitään. Vastaavaa olisi, jos työnantaja ei saisi vaatia työntekoa palkkaa vastaan!

  Tiedoksi muuten Jussille ja muille: Napoleon oli aikanaan keskimittainen, EI keskimittaa lyhyempi. Myytti Napoleonin lyhyydestä oli englantilaisten propagandaa eli fake news…

 • Timo

  Olipahan erikoinen blogi..jotenkin hiukan jopa tykkäsin tällä kertaa. Outoa.
  Voi olla että bloggaajan viittaus pituuteen tai siis pituutettomuuteen sai minut hyvälle mielelle?

  Nimimerkki : Pituus 174 cm

 • Jake

  Koska muuten Fimean työntekijät pakotetaan lähtemään työn perässä Kuopioon. Tästähän on jo valtiovallan päätös. Koska porkkana ei auttanut lienee paikallaan antaa keppiä.

 • Mustamies

  Kokkoomuksen muut pojat on hyvin ujoja, niin päätettiin, että lähetetään puolueen heikoin lenkki: ”Juhana” puollustamaan kokoomuksen mielipiteitä !

Kommentointi on suljettu.