Juntti-Suomen vastaisku

Iltalehdessä Roman Schatz haukkui Suomea junttilaksi.

”Se, mitä Suomen mediassa on keskusteltu viime aikoina turvapaikanhakijoista, vastaanottokeskuksista ja maahanmuuttajista, paljastaa todella ikävällä tavalla, millainen junttila tämä Suomi oikein on.”

Aika rankka yleistys. Haukkui kerralla kokonaisen maan – ja sen asukkaat. Roman Schatz siis edesauttoi suvaitsevaisuuskeskustelua kutsumalla meitä kantasuomalaisia junteiksi. Ja kantasuomalaisia hän nimenomaan tarkoitti, ei kaltaisiaan, joiden juuret ovat muualla, sivistyneimmissä maissa. Samaa ovat vuorollaan tehneet monet muut tänne muuttaneet: haukkuneet meidät median välityksellä lyttyyn. Pahimpana Umayya AbuHanna, joka jaksoi räkyttää vuodesta toiseen, kuinka paskoja olemme.

OK. Asia on tullut selväksi. Olemme juntteja, takapajuisia, muukalaisvihamielisiä typeryksiä. Helpottaako tuollaisen sanojaa, että saa moisen päästää suustaan, vai mikä on motiivi? Miten se auttaa tässä maahanmuuttokeskustelussa, että muuttajat haukkuvat meitä vuoron perään junteiksi oman mediamme avustamana? Eikö sillä voisi olla jopa päinvastainen vaikutus?

Olen niin kantasuomalainen kuin vain voi olla. Sukuni on asunut suomalaisessa korvessa tuhat vuotta. Synnyin kurjaan kylään keskelle metsää. Mutta olen tapellut sieltä monen muun tavoin itseni ihmisten ilmoille. Uskon tuntevani Helsinginkin huomattavasti Schatzia paremmin. Minulla on jopa kakkosasunto niin keskellä Helsinkiä, ettei sen keskemmällä voi olla: aivan Narinkka-torin kupeessa.

Kun laskeudun asunnostani aamukahville, minulle tarjoilee aasialaistaustainen neitonen. Kun ostan viereisestä kaupasta ruokani, myyjä on tummahipiäinen reipas nuori mies. Suurin osa naapureista on ulkomaalaistaustaisia. Mitään ihmeellistä tai ongelmallista en ole siinä havainnut. Olemme kaikki vain ihmisiä. Jopa ystäviä. Ihmisarvomme on prikulleen sama. Mutta…

Kun vaimoni kanssa syömme alakerran loistavassa thaimaalaisessa ravintolassa niiden mukavien ulkomaalaistaustaisten ihmisten kanssa, olemme usein ainoat kantasuomalaiset. Schatzin mielestä siis ainoat juntit.

Schatz; tuollainen nimittely on äärimmäisen loukkaavaa. Ja tahditonta. Ja vielä tahdittomammaksi sen tekee, jos oikeasti olemme juntteja. Eikö se silloin ole vähän sama kuin jos haukkuisi kyttyräselkäistä ihmistä päin naamaa kameliksi? Miten tuollaiseen voivat jatkuvasti alentua juuri ne, jotka eivät omasta mielestään ole juntteja, vaan fiksuja?

Jos sanon suoraan, niin minua vituttaa. Tuollainen ylimielisyys on perseestä. Eikä asia muutu paremmaksi vaikka se perse olisi pintasivistyksellä puuteroitu. Minä uskon korven kasvattina tuntevani suomalaisen luonteen kymmenen kertaa paremmin kuin Schatz ja tuhat kertaa paremmin kuin Umayya AbuHanna. Eikä tuollaiset määritelmät, mitä he suustaan päästävät – ja joita media lietsoo – yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Olemmeko ME muka muukalaisvastaisia ja vihamielisiä? Kehen verrattuna? Umayya AbuHannan synnyinmaan kansalaisiinko? Maan, jossa muukalaisia on järjestelmällisesti tapettu viimeiset 2000 vuotta ja tappaminen jatkuu yhä. Vai Schatzin kotimaahan, Saksaan, verrattuna? Tarvitseeko edes mainita sen maan saavutuksia muukalaisrakkauden saralla? Muutamia vuosikymmeniä sitten jo pelkkä etelätuuli kertoi siitä ihan riittävästi…

Sanoin tuntevani suomalaisen luonteen. Tunnen sen. Pohjimmiltamme olemme ujosti vieraanvaraisia, varovaisia, ylikilttejä, tunnollista ja vetäytyvää kansaa. Juuri sellaista, jolle suulaiden öykkärien on helppo vittuilla. Emme juuri puolustaudu. Painamme niin sanotusti pahkaamme loukkaukset ja pahat sanat. Ajattelemme, että kyllä meissä täytyy olla vikaa, kun noin haukkuvat. Mutta…

Kun riittävän pitkään mollataan, kun vuodesta toiseen sama ”tavallisen kansan” vähättely ja junteiksi haukkuminen jatkuu, niin lopulta vielä naksahtaa. Pelkään niin. Ja kun suomalaisella naksahtaa, niin siitä on leikki kaukana, sekin on tiedossa.

Schatz varmaan yrittää vielä kiemurrella lausunnostaan irti. Niin aina. Ettei muka yleistänyt. Kyllä yleisti. Haukkui junttilaksi tätä maata, joka on tarjonnut hänelle niin paljon. Kuvaannollisesti kusi kyläpaikan eteismatolle kiitokseksi vieraanvaraisuudesta.

Kun ensi viikolla taas syömme thaimaalaisessa loistoravintolassa kaikkien niiden mukavien ulkomaalaistaustaisten kanssa, tiedämme Schatzin ansiosta olevamme ainoat juntit siinä sivistyneiden ihmisten parissa. Uskon kuitenkin, että he eivät ole Schatzin tavoin niin moukkia, että sanovat sen meille päin naamaa. Niinpä nautin ruokahetkestämme jo etukäteen.

Jussi Juhani

 

 

 

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Jussin vastineessa ”Kyky olla vaivautumatta yhdessä hiljaa kiehtoo minua” herätti pohtimaan erästä aihepiiriä. Se tunnettaneen paremmin termillä pyhä välinpitämättömyys. Sen tehtävä lienee etunenässä edesauttaa hengissäsäilymisessä, niin yksilön kuin valtioiden tasolla. Virallista vilosofiaa en ole aiheesta vielä löytänyt, mutta aihepiiri näyttäisi liittyvän läheisesti muukalaisiin, ei-toivottuihin henkilöihin, pakolaisiin…kaikkeen sellaiseen joka rikkoo sen hetkistä elämyksellistä rauhantilaa, poikkeaa normista ja normaalista jollakin tapaa.

  Tämän illan uutiset toivat esiin tiettyä puolta pakolaisuuden ja muukalaisuuden käsittelyssä. Tahtoa löytyi ministereiltä ja kirkolta. Vuosien varrella ei ole voinut kuitenkaan olla välttymättä tulkinnalta, jonka mukaan milloin missäkin maassa ihmisiä uhrataan ideologisen taistelun takia. Ajatetaan tietyt ihmisryhmät pakoon vaikkapa tiettyjen EU:maiden elätettäviksi ja asutettaviksi. Se mitä tästä seuraa tai mitä vastapuolen strategien päässä ehkä ajatellaan, on se, että näissä tilanteissa poikkeuksetta varakkaampien maiden köyhimpien elämäntilanne uhkaa huonontua. Pakolasiarmeijat herättävät huolta toimeentulon riittävyydestä (muutenkin rahat ovat tiukalla ja leikkauksia tehdään), kateutta ja kysymyksiä oikeudenmukaisuudesta. Mikä ihmeellisintä, ihmiset kääntyvät näissä maissa toisiaan vastaan – samaan aikaan pakolaisvirran aikaansaaneet strategit hieroskelevat käsiään tyytyväisenä, kun ihmiset käyvät toisten kurkkuun kiinni.

  Eräs esimerkki tulee kylmän sodan ajalta ja hillittömästä varustelukierteestä. Puhuttiin jopa rajoitetun ydinsodan mahdollisuudesta tuolloin Euroopassa. Tausta-ajatuksena lienee amerikkalaisilla kuitenkin ollut romahduttaa Neuvostoliitto suuria voimavaroja vaativilla hankkeilla, kuten tähtien sota-hankkeella. Sitten kävi kuten kävi.

 • Usokko

  Sipilä kertoi selkeästi, mitä mieltä on suomen köyhistä ja luusereista. Ne voidaan helposti korvata 30 000 terhakkaalla pelimiehellä. Alkukustannus on 30 000*1000€* 12kk.
  Laske ihe! Sosiaalitätien kulut vielä päälle.
  Päivän-Pizza liene ensivuonna 0,99€/kpl.
  Nämä ”pakolaiset” jää pyörimään erilaisiin Tukeviin, tekeviin ja pimeisiin pisneksiin.

 • Jari Holopainen

  Pääministerin tarjoama vieraanvaraisuus ja oman kodin käyttö turvapaikanhakijoille ei välttämättä ole niin positiivinen viesti kuin ehkä hengellisessä mielessä ajateltaneen. Sipilälle ehdotan haettavaksi rauhan nobelia, kun on rohkeutta tehdä toisin kuin mitä esim. muut EU:n pääministerit tekevät – en vielä ole kuullut että kukaan heistä olisi antanut kotiaan turvapaikanhakijoille?

  Talvi on kylmä niin Suomessa kuin Euroopassakin. Ehkä hänen on ostettava toinen huoneisto, johon majoitetaan suomalaisia asunnottomia.

  Sain aiheesta hieman esimakua vuosi sitten kun tuli asunnonvaihto eteen ja erehdyin käymään kysymässä asuntoa Helsingin kaupungin asunnonvälityksessä. Netissä kaikki toimii hienosti. Olet jonossa. Sen sijaan virastossa vartija seisoo vieressä kun kerrot virkailijalle asiasi. Kun virkailijan suomen kielen taito ei ollut paras mahdollinen ja kun hän kertoi samat liirumlaarumit mitä edelliselle, ajattelin, että ketä vartija viime kädessä vartioi? Sitä joka saattaa turhautua ahdistuksissaan ja menettää hermonsa, vai virkailijaa, jotta tämä muista kertoa samat fraasit kaikille tasapuolisesti?

  Suomalaiset eivät ole omassa maassaan turvapaikanhakijoita, aihepiiri, jonka vilosofeeraamista hieman vältellään päättäjien keskuudessa. Suomalainen on asumis-, toimeentulo- ja työmarkkinatuen hakija.

 • Jari Holopainen

  ..asunnonhakija jäi edellisestä listasta pois. Ehkä täällä tämän takia omaa asuntoa arvostetaan yli kaiken.

 • Luotsitar

  Eipä tätä asiaa olisi paremmin voinut sanoa! Kiitos Jussi Juhani.

 • Kieroilijat

  On uskomatonta kuinka siinonistit puhaltavat yhteen hiileen ja rahoillaan ostavat hyodyllisia idiootteja.
  Suomessakin poliittisessa eliitissa loytyy yllin kyllin naita useful idots ja junttikansalaiset maksavat ja karsivat.
  Mutta ei turhautuessamme pida langeta vakivaltaisuuksiin, se on mita siionistit hakevat, meidan taytyy muulla tavalla voittaa pirulliset kieroilut ja orjuuttamis pyrkimykset jo lastemmekin takia.
  Ks. https://www.youtube.com/watch?v=YSAvVEakIls
  Mutterin takaa saa Suomen kielisen tekstityksen.

 • Kohtuutonta

  Kiitos erinomaisesta kirjoituksesta! Suomalaisethan eivät ole koskaan osanneet tai halunneet kehua itseään, mutta kyllä tämä jatkuva suvaisemattomuudesta haukkuminen on jo aivan kohtuutonta, varsinkin sellaisten taholta jotka ovat itse valinneet Suomen oman synnyinmaansa sijasta. Maailman mittakaavassa suomalaiset ovat harvinaisen sivistynyt kansa, se on objektiivisesti tarkasteltuna tosiasia.

 • Sarahillasuometarkurki

  Iso kiitos Jussille. Nykyään on pikkiriikkisen…epämuodikasta puolustaa suomalaisia ja suomalaisuutta. Mutta julmetun hienostunutta ja tahdikasta solvata edellä mainittuja.

  Näin Suomen rajojen ulkopuolelta katsellessa perspektiivini on muuttunut valtavasti. Ennen vähättelin kotimaatani, mutten enään. Suomi on hieno maa. Se on siinä. Harmillista, että eliitti tekee kaikkensa polkekseen hienon maan pa*kaksi.

 • En tiennyt olevano juntti

  Olet asia ytimessä, kiitos jaan ajatuksesi. Ei lisättävää

 • Ulkomaalainen, Suomen kansalainen

  Todella hyvä kirjoitus.

Kommentointi on suljettu.