Kansallisen itsekkyyden päivä pe 18.9.

Olisikohan syytä julistaa Kansallisen Itsekkyyden Päivä?

Perjantai 18.9.2015 jää historiaan päivänä, jolloin viimeistään selvisi, että itsekkyys on kansallistunteemme. Maa seisoo, koska kansallinen narsismi niin vaatii. AKT julkaisi listan liittonsa aloista, jotka ovat perjantaina lakossa. Siihen kuuluvat maan toiminnan kannalta kaikki muut elintärkeät alat paitsi:

Taksi- ja tilausajoliikenne: Vapautettu mielenilmauksesta.”

Voiko joukkonarsismia enää selkeämmin ilmaista?  OMAA liikkumista ei rajoiteta. Ei tietenkään. Oletteko kuulleet narsistista, joka haluaisi itse kärsiä mistään? Joo, ei sellaisia ole. Narsistiset toimet koskevat aina muita:

Toimialat, jotka palvelevat itsekästä asiaamme ja etujamme, suljetaan pois mielenilmauksesta. Tietenkin myös ruoka- ja juomahuoltomme täytyy taata  – samoin iltahuvimme. Muut kärsiköön. Tuntekoot eläkeläiset, työttömät ja varsinkin yrittäjät nahoissaan, että me emme aio osallistua mihinkään vitun säästötalkoisiin. Säästäköön muut. Jos maa menee konkurssiin, so what? On muiden vuoro luopua omista eduistaan, me luovuimme niistä viimeksi 70 vuotta sitten – ja se riittää.

*   *    *

Kansalaiset, ehdotan, että vedämme perjantaina 18.9.2015 lipun salkoon. Puoliväliin. Sen surullisen uutisen kunniaksi, että olemme kansakuntana niin itsekästä paskasakkia, että emme edes yritä selvitä tästä lamasta, vaan puolustamme jokainen omaa etuamme vaikka se olisi viimeinen isku vasten yhteisen edun kasvoja. Seisomme yhdessä rotkon reunalla ja AY-liikkeen kehotuksesta olemme päättäneet hypätä…

Onnittelut suomalaisille kansallisesta pöljyydestä.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Pekka K

  Samaa mieltä. Ay-liikkeen agitoijille menolippu Siperiaan.

 • Timo Suhonen

  On erikoista että keihäänkärki kääntyy työntekijöiden ja ay-liikeen suuntaan! Hallitus on se taho joka ideologisesta syystä on esittänyt leikkauksia jo ennestään pienituloisille! Persujen työministeri Lindström on myöntänyt että he ovat kääntäneet takkinsa. Eli kun aiemmin persujen slougan oli seuraava : ”Pienen ihmisen asialla” voi sen päivittää nykymuotoon : ”Pienen ihmisen pussilla” Perusporvarit siis vain noudattavat sitä mandaattia johon heillä on oikeus! Samoin, meillä tähän ideologiaan tyytymättömillä on oikeus esittää vastustusta. Ei tarvitse olla lammas sillä perusteella, että ”kaikkien on osallistuttava talkoisiin” kun kaikki EI todellakaan osallistu! Tämän on pääministeri Sipiläkin myöntänyt! Ei tämä tämän kummempaa matematiikaa ole. Ja se ”paha” ay-liike olisi taatusti sen aidon neuvotteluprosessin kautta löytänyt yhteisen sävelen kuten aiemminkin, jos sitä perusporvarit olisivat halunneet! Kolmikantaisella yhteistyöllä on viime vuosina saatu erinomaisia tuloksia. Vuodesta 2011 lähtien
  solmitut raamisopimus, työurasopimus, eläkeratkaisu sekä työllisyys- ja kasvusopimus ovat kaikki
  osaltaan vahvistaneet Suomen kilpailukykyä ja julkisen talouden kestävyyttä merkittävästi.
  Esimerkiksi työllisyys- ja kasvusopimus yksinään kuroo umpeen maamme kilpailukykyä suhteessa
  Saksaan noin kolme prosenttia! Herätkää nyt, hyvät ihmiset!!

 • Jari Holopainen

  Olen Jussin kanssa samoilla linjoilla. Ehkä jokin ihailtu normi on hallituksen toimesta nyt kyseenalaistettu. Millaiseksi maailma muuttuu jos työstä maksetaan aikaisempaa vähemmän nyt ja tulevina vuosina? Kyse on itsestäänselvyydestä, joka kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Esimerkiksi pitkäaikaistyöttömät ovat tämän kokeneet jo vuosien ajan kun hinnat ovat nousseet korvausten korotuksia enemmän. Rahaa on jäänyt vähemmän käteen. Sitten joutuu miettimään korvaavia hyödykkeitä, miten tulla toimeen. Lakkoon menevät eivät ehkä halua miettiä tällaisia kysymyksiä. Siinä se itsekkyyden raja varmaan kulkee tänä päivänä.

 • Loris Borro

  On kaksi tapaa alentaa työntekijän kulut
  1) palkan alennus (Sipilän ratkaisu), jonka seurauksena ostovoima pienenee, kulutus vähenee, talous ei kasva
  2) työnantajan maksaman palkan sivukulujen leikkaminen esim. 15-20%, työnantaja säästä selvä rahaa, mahdollisuus palkata lisää työntekijät, palkka ei laske, kulutus kasvaa koska enemmän ihmisiä töissä, valtio säästää työttömyysmaksuista ja asumistuissa yms, talous kasvaa.

  • Satu

   Juuri näin! En ole vastakkainasettelun puolella vaan uusien ratkaisujen. Nykyistä tyydyttävämpiäkin löytyisi.

 • Pirssikuski

  Ei AKT olisi voinut taksiliikennettä pysäyttää kun ei taksikuskeja juurikaan kuulu k.o. liittoon. Suurimmissa kaupungeissa ei käytännössä kukaan kuulu kuin Loimaan kassaan. Tuolla tiedotteella koittivat bluffata että muka pystyisivät, eivät vaan nyt viitsi.

Kommentointi on suljettu.