Katupartiot ja kodinturvajoukot

Joskus sitä meinaa tukehtua kahviinsa. Tänään oli sellainen aamu. Törmäsin Facebookissa tällaiseen:

Vastaavaa kohkaamista löytyy täältäkin: Kouvola  ja jo monella muulla paikkakunnalla.

Kodinturvajoukot? Omatekoiset katupartiot? Suomessa?!

Voi olla pelleilyäkin, mutta jos ovat tosissaan, niin mitä ihmettä tällaisesta pitäisi ajatella? Miten me olemme ylipäätään ajautuneet tähän? En tarkoita maahanmuuttajien suurta määrää, sen syyt ovat tiedossa, vaan kansalaistemme suhtautumista asiaan.

On turha jeesustella. Maa on oikeasti jakautunut kahtia. Nämä muinaissotureita leikkivät kodinturvapösilöt ovat jakolinjan toinen ääripää, ja toinen on suvakki-anarkistipölhöt. Molemmat kilpailevat typeryyden maailmanmestaruudesta. Voitti kumpi tahansa, niin ääliöpalkinto jää Suomeen.

Miten kaikki tämä alkoi?

Se lähti liikkeelle kahdella rintamalla:

Toinen oli moderni halla-aholais-hommafoorumilainen nettispämmäys, toinen perinteinen ja naiivi maailmanparannusmedia.

Halla-aholaiset ja muut samoin ajattelevat ilmaisivat aivan oikeutetun huolensa siitä, että Ruotsissa ja muualla Euroopassa ilmenneet maahanmuutosta johtuvat ongelmat ovat rantautumassa Suomeenkin. Mutta he ilmaisivat sen perinteisen median mielestä väärin – liian kärkkäästi ja tylyillä sanoilla. Nousi älämölö ja sitä on riittänyt.

Lähes koko mediakenttä lähti Hesarin ja Ylen johdolla vastaiskuun. Halla-ahon porukoista tehtailtiin läpinäkyvän panettelevia ”uutisia”. Niiden vaikutus oli päinvastainen mitä odotettiin: Perussuomalaisten (ja Halla-ahon) kannatus räjähti. Nyt samasta syystä sikiää kaikenkarvaisia nationalistisia huruporukoita ja heille yhtä houruja vastavoimia. Näiden välinen jännite alkaa oikeasti uhata yhteiskuntarauhaa.

Median pahimpia ylilyöntejä viime vuosina olivat toimittajien itsensä tekemät tutkintapyynnöt, joista revittiin otsikoita pyynnön tehneen toimittajan omassa lehdessä. Alhaista. Mikään tarkoitus ei pyhitä moista.

Lopulta Halla-ahon ”ajojahti” johti murheellisen teennäiseen tuomioon. Tuomio on perusteiltaan niin naurettavan epälooginen, että sen hyväksyminen vaatii akuuttia aivonäiviötä. Kaikki tuollainen on älyä loukkaavaa ja synnyttää patoutunutta vihaa – myös heissä, jotka moista puolustavat, sillä älyllinen huoraaminen stressaa.

Liian pitkään ainoa ”virallinen” reaktio asialliseenkin maahanmuuttokritiikkiin oli kritiikin esittäjien demonisointi ja rasisteiksi leimaaminen. Lopulta lähes puolet kansasta siirrettiin rasisti/natsi -kategoriaan. Syntyi jako kulttuurikuplalaisiin  ja kantasuomalaisiin.

Viimeistään Jari Tervon kirjoitus roskaväestä teki sen kaikille selväksi: Kantasuomalaiset ovat kulttuurikuplalaisten mielestä ymmärtämättömiä ja arvaamattomia moukkia, jotka ovat kollektiivisesti vastuussa Ku-Klux-lakanapellen ja polttopulloimbesillien tekemisistä.

Kun mamutulokkaiden ryntäys alkoi, kaikki meni vielä enemmän pieleen. Juttu sai jo narrimaisia piirteitä. Maikkarin uutisissa ensimmäinen tulija pääsi peräti kättelemään pääministeriä. Kätellessään tyyppi valehteli pokkana. Väitti olevansa seitsemäntoista, vaikka jokainen näki, ettei ole totta. Pätkä hävisi maikkarin sivuilta vikkelästi, mutta jäi meeminä pyörimään nettiin.

Tulokkaiden piti median uskottelun mukaan olla syyrialaisia perheitä, mutta olivatkin nuoria irakilaismiehiä. Ehkä naiiviudessaan typerintä oli Sipilän lupaus antaa asuntonsa pakolaisten käyttöön. Se taatusti lisäsi ryntäystä tuhansilla. Se oli matkailumainos. Sen jälkeen oli odotettavissa, ettei kaikki mene kuin A-kakkosen pakolaisillassa. Eikä ole mennyt.

Vaikka kiltit kuopiolaiset naisopiskelijat päättivät peittää rintansa korkeilla kaula-aukoilla, niin ensimmäinen raiskaus tapahtui silti – ja sitten kaikki ne muut yksittäistapaukset (jotka joku on tilastoinut tänne).

Mutta valtamedia ei luovuttanut. Sen sijaan, että olisi antanut suomalaisten surra tapahtunutta, se lähti taas onnettomaan vastaiskuun: Raiskaavathan suomalaisetkin!

Vakuudeksi esitettiin tilasto, josta kävi ilmi, että maassa tapahtuu n. 1000 raiskausta vuosittain. Toki unohdettiin mainita, moniko noista tuhannesta on täällä jo asuvien maahanmuuttajataustaisten tekemiä. Jälleen lukijan älyä aliarvioitiin. Media siis lisäsi ärtymystä, vaikka tarkoitus lienee ollut toinen.

Viimeistään tuon jutun perusteella vakiintui käsite han-suomalaisista. Aina kun maahanmuuttorintamalta kuuluu jotakin ikävää, han-suomalaiset marssitetaan esille: raiskaavat-han, tappelevat-han…

Kansa siis joutuu ikään kuin syntipukiksi, vaikka istuu kotonaan katsomassa telkkaria. Ihmettelen, miksi median edustajat eivät ymmärrä juuri tuollaisen kärjistävän tilannetta. Sanonta ”hiljaistakin miestä alkaa vituttamaan” pitää jo liian monen kohdalla paikkansa.

Median ja viranomaisten harrastamasta pakkomielteisestä kansalaismielipiteen ohjailusta on osaltaan syntynyt nykyinen jakolinja. Kukaan ei halua tulla kohdelluksi ääliönä. Ja osin siitä syystä tilanne alkaa oikeasti olla tulenarka. Hieman liioitellen: Kansalaiset ovat ärsyyntyneitä ja kiukkuisia kuin kansalaissodan aattona.

Ehkä nyt viimeinkin, kun mikään muu ei enää auta, kannattaisi koettaa totuutta, eli suoraa ja kaunistelematonta puhetta. Kansa kestää sen, mutta ei kestä enää lisää hyvää tarkoittavia valheita.

En, helvetti vieköön, haluaisi asua maassa, jossa omatekoiset militantit päivystävät kaduilla. Se ei kuuluu suomalaisuuteen lainkaan. Se on juuri sitä, mitä pakoon ihmiset joutuvat lähtemään – ja osa tulee tännekin. Käykö kuin vanhassa sanonnassa: Kun sutta lähtee pakoon, tulee karhu…?

Nuo kaduille yksi kerrallaan ilmestyvät ”turvajoukot” nimittäin oikeasti uskovat kaiken tämän kohkauksen keskellä, että heille on tarvetta. Ei taatusti ole, mutta sanopa se niille. Sanot väärin ja tilanne vain pahenee.

Mikä olisi se järkevä taho, joka osaisi kertoa sen oikein? Toivottavasti ei ainakaan valtamedia tai Jari Tervo yritä sitä entisellä tavallaan. Jos sen tekevät, se tuo LISÄÄ hölmöjä asemiin. Siihen kelloon on vaihdettava uusi käki. Presidentti Niinistön kannanotot asiassa ovat olleet rohkaisevan järkeviä. Kunpa myös kulttuurikupla, meidän tavallisten kantasuomalaisten lisäksi, kuuntelisi häntä ja pitäisi mölyt mahassaan.

Jussi Juhani

PS. Pakko lisätä: Jos olisin nuori irakilaismies, lähtisin Suomeen pakolaiseksi. Se olisi järkevintä, mitä siinä maassa voisin tällä hetkellä tehdä – ja siksi niin inhimillistä. Keskiaika ei ole hyvä tulevaisuuden kuva. Täälläkään.

 

Kommentit

 • iskariot

  Mekin harrastettiin katupartiointia jo 50 luvun alussa. Käveltiin porukassa ja annettiin turpiin kaikille naapuri kylistä tulleille sälleille jotka tulivat meidän kaupungin friiduja vokotteleen. Muttta täällä ainakin virkavalra varsin nuivasti meihin suhtautui. Nykyset poliisijohtajat ovat ymmärtäväisenpiä. Kaytii me kyllä naapurikaupungeissa asit näyttämässä miet käy jos vieraat meille pakkaa. Eli annetaan turpiin omalla maalla varmuuden vuoksi.

 • Kuopiolainen

  Jos Kuopioon tulee katupartioita ja he läsnäolollaan
  voivat yhdenkin raiskausyrityksen tai ahdistelun ehkäistä, niin heille on silloin tarvetta.

  Tosiasiahan on, että ei Kuopionkaan poliiseilla riitä riittävästi resursseja kaikkia kaupungin alueita kiertelemään. Hälytyksethän on sitten eri juttu.

  • Utelias

   Suomessa on oikeusjärjestelmä jotta jokaista kohdeltaisiin kuten kuuluu. Kellään ei ole oikeutta nimittää itseään minkäänlaiseksi auktoriteetiksi tai muiden ihmisten valvojaksi omin päin. Ylinopeutta ajetaan joka hetki ja silloin tällöin ihmisiä vahingoittuu liikenteessä. Olisiko mielestäsi tarvetta omavaltaiselle liikennepartiolle joka puhalluttaisi kaikki autoilijat sekä estäisi ylinopeuden ajamisen voimakeinoin, jos sen ansiosta yksikin henki säästyy?

   • Kuopiolainen

    En oikein ymmärtänyt, mitä yhteläisyyttä näet naisten
    ahdistelulla / raiskauksilla ja autoilijoiden rattijuopumuksilla. Mutta mitäs siitä..

    Kuten tuossa kirjoituksessa totesin, että poliisilla ei
    riitä resursseja kierrellä kaupungin kaikkia alueita ja
    tuskinpa ahdistelu tai varsinkaan raiskaus tapauksia ihan torilla tapahtuu.
    Sitten kun hälytys poliiseile tulee, tekijä on jo luultavasti
    kaukana.

    Eihän kaikki katupartioita hyväksy ainakaan vielä, mutta
    kunhan tuleva kesä on mennyt, ihmetellään asiaa uudelleen.

 • TimoT

  Parasta olisi, että selvät isot leirit, paljon vartijoita turvapaikanhakijoille. Asiallinen kohtelu, mutta ei päästetä ulos ennenkuin on tutkittu henkilön taustat.

  Irakin ja Syyrian vankilat tyhjennettiin 2014. Nämä entiset vangit ovat nyt Euroopassa suurin osa turvapaikanhakijoina. Päälle vielä ISIS:n terroristit. Susia riittää siis lampaiden joukossa paljon.

  Samanlainen vankiloiden tyhjennyksen teki Castro v. 1980, ns. Mariel Boatlift. Sen vaikutus näkyi etenkin Floridassa 10 vuotta ennenkuin suuri osa tapettiin tai joutui uudestaan vankilaan.

 • Kk-

  Jos katupartiot estävät yhdenkin pahoinpitelyn, raiskauksen tai muun rikoksen/sorron teoillaan lain puutteissa, silloin heille todellakin on ollut tarvetta.

  Vertaat myös melko naurettavasti katupartioihin militantteina, mikä näistä tekee militantteja edes vihervassarien hampunhajuisessa mielikuvitusmaailmassa? Aloitettaiskohan kärjistäminen ja loan heittäminen nyt vaikka oman käden oikeuden käyttäjistä, tai hienommin sanottuna vigilanteista.

 • jukkapalmu

  Menkää nyt vittu metsään kivittämään toisianne vitun katupartiopellet. Aivan naurettavaa pelleilyä teidän touhu. Hullunkiilto silmissä menette tuolla ja toivotte että sais vähän tapella. Hankkikaa joku älyllenne sopiva harrastus. Teette vaikka paperinukkeja tai keräätte poneja.

 • Liisa Ihmemaassa

  Tulee mielenkiintoinen kesä 2016. Luultavast syksyllä tiedämme minkalainen rikkaus monikultuurisuus on.

  PS. Jukka Palmun älyllisyys hyvin tässä jo selvisikin.

 • Mrs Provo

  Ollaanko täälläkin jakamassa paskasakkikortteja?
  Hmm, pitänee lukea uudelleen ja ajatuksella tämä (taas kerran) erinomainen blogi.

  Miehet pelkää katupartioita ja naiset matupartioita?

Kommentointi on suljettu.