Kiima MV-lehdestä

Kymmenissä eri medioissa ja verkkoteksteissä julkaistiin ilouutinen: MV-lehti suljettiin. Hip hurraa! Muutaman tunnin kuluttua: Voi paska, se avattiin taas.

Riemunkiljahdusten ryydittämät sulkemisjutut yhdestä pienestä nettijulkaisusta saivat hetkessä enemmän palstatilaa kuin kaikki hallituksen toimenpiteet köyhyyden vähentämiseksi yhteensä. Miksiköhän? Ai kun on niin karmeen rikollinen ja rasistinen julkaisu, että siksi? Ja muita syitäkö, arvon toimittajat, ei moiselle julkaisuinnolle ole? Älkää viitsikö. Eikö kukaan muka julkaissut juttua lopettamisesta silkasta vahingonilosta? Vahingonilo on viheliäs motiivi vakavalle journalismille.

Jos on seurannut ”sivistyneistön” keskustelua kyseisestä julkaisusta ja lukenut peräti MV-lehteäkin, näkee kohun todellisen syyn: Julkaisu on röyhkeästi sanoutunut irti kaikesta siitä toimituksellisesta itsekontrollista ja poliittisen korrektiuden jargonista, johon olemme tottuneet. Se määrittelee sananvapauden uudelleen. Tai vielä paremmin: se määrittelee itse oman sanomisen vapautensa – ja sen seurauksena sanoo mitä sylki suuhun tuo. Sellainen on ensin häiritsevän kiusallista, sitten raivostuttavan moukkamaista ja viimein sopimatonta ja rangaistavaa. Niin tabun rikkominen aina on ollut.

Jos jokin, niin MV-lehti, on täysin irtautunut suomettumisen ajalta periytyvästä mediakollektivismista, jossa valtamedian toimittajat päättävät uutisaiheet ja sen missä sävyssä niistä kansalle kerrotaan. He päättävät myös mikä tai kuka nostetaan ja kuka teilataan. Konsepti on toiminut vuosikymmenet – vahingoksemme. Suomalaisista on tullut maailmassa eniten mediaansa luottava kansakunta. Uskomatonta.

Se on eräänlaista meritokratiaa, itsensä älyköiksi ylentäneiden valtaa: Muka rahvasta viisaammat toimittajat rakentavat kansakunnalle moraalin ja vieläpä neuvovat päivittäin kuinka sen mukaan kuuluu olla ja elää. Ketä pitää äänestää ja ketä halveksia. Media on myös nimennyt omalla päätöksellään sankarit ja roistot. Tuominnut etukäteen. Vienyt kunnian ja maineen keneltä on tahtonut. Silittänyt ensin ja sitten teilannut – vain koska on voinut. Mylläköissä ei yksikään median edustaja vielä ole joutunut vastuuseen yhdenkään ihmisen tai aatteen hautaamisesta.

Suomessa valtamedia on aina ollut todellinen neljäs valtiomahti – ja muita kolmea suurempi. Jos joku ei ole tätä huomannut, pidän hänen medialukutaitoaan ja kykyään etsiä vaihtoehtoista tietoa erittäin rajallisena. Ja se rajallisuus on yleistä. Ihmiset, jotka jonottavat ilmaisia muoviämpäreitä eivät yleensä ole kovin mediakriittisiä. Heille riittää Ylen valikoidut uutiset, Maikkarin surkeasti käsikirjoitettu Salkkarit ja Seiskan mattinykäsjournalismi. Ja tietenkin kaikki, mitä valtamediassa kirjoitetaan, on heidän mielestään totta. Ihan vain siksi, koska se on sinne kirjoitettu.

Neljäs valtiomahti on tässä maassa ollut mahdeista ainoa, jolla itsellään ei ole ollut yläpuolellaan minkäänlaista kontrollia (Julkisen sanan neuvosto? Älkää naurattako!). Vasta internetin myötä tilanne on hieman parantunut. Mikä tahansa ei enää mene läpi vaikka se seisoisi Hesarissa. Joku netin näsäviisas kertoo nopeasti somessa mitä oikeasti tapahtui. Ja se on todella tervetullutta. Ensimmäistä kertaa myös medialla on vahtikoira. Toimittajat joutuvat skarppaamaan sekä juttujensa sisällön, että oman maailmankuvansa suhteen. Räikeimmin (ja toki myös röyhkeimmin) toimittajien ammattitaidon – ja samalla sen maailmankuvan – on kyseenalaistanut juuri MV-lehti. Siinä syy ilakoivien lopettamisotsikoiden runsauteen.

Puolustanko siis rasistiseksi roskalehdeksi nimettyä MV-lehteä? Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa! Siinä mielessä MV-lehti on tervetullutta vettä mediakentän ummehtuneeseen kaivoon. Se hämmensi sitä niin, että näemme pohjan. Se myös paljasti, ettei meillä ollut todellista sananvapautta, vaan rajoitettu sellainen. Rajoitimme sen itse opetusten mukaiseksi. Vedimme rajat kuuliaisesti valtamedian ja poliitikkojen neuvomiin kohtiin. Missä siinä näkyy oma ajattelu? Sellainen on alamaisuutta, ei vapautta. Toki se kuulostaa sivistykseltä, mutta mitä sellainen oikeasti on? Narrien matkimista.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että MV-lehden jutuista aivan liian moni on täyttä paskaa. Sääli. Lehden idea on nimittäin helkutin hyvä: kaikista ja kaikesta riippumaton, eli kaikelle tabujargonille haistattava media.

Lehden viimeinen riman alitus – ja inhottava sellainen – oli selkeästi henkisesti vajaakuntoisen ihmisen facebook-viestien julkinen repostelu, koskekoon ne viestit mitä tahansa. Mutta on MV-lehdessä suuri määrä hyvääkin. Moni kiusallinen asia on saanut valtamediassa julkisuutta vasta ja vain, kun se on ensin julkaistu MV-lehdessä. Eli todellinen tiedonvälitys on toteutunut vasta pakon edessä.

MV-lehti testaa nyt puolestamme sananvapautemme rajat tässä maassa. Se tekee sen todennäköisesti vielä oikeudessa. Ja se, jos mikä, on tervetullutta ja toivottavaa. Keskustelu on nimittäin saanut jo absurdeja piirteitä. Sananvapaudelle on jopa keksitty valtamedian toimesta synonyymi: sananvastuu. Mikä hirvittävä orwellilainen termi!

Kirjoitin tämän siksi, koska pidän itseäni medialukutaitoisena – ja toivon, että kaikki opettelisivat taidon. Osaan etsiä vaihtoehdot faktoina esitetyille valheille ja puolitotuuksille. Niitä esiintyy runsain mitoin kaikissa medioissa. Turha siis syyttää yhtä. Toiset vain valehtelevat sivistyneemmin. Osaan myös erottaa moukkamaisuudesta, pahantahtoisuudesta tai peräti vihasta syntyneen tekstin viileän ammattimaisesta. Jälkimmäistä esiintyy valtamediassa runsain mitoin enemmän kuin siinä  yhdessä, se myönnettäköön.

Mielestäni kykenen päättelemään lehden sisällöstä jopa sen toimittajakunnan arvomaailman ja poliittiset intohimot. Ja sanonpa vain: toimittajiksi naamioituneita maailmankatsomuksensa tuputtajia riittää.

Jussi Juhani

PS.

Sanoin: ”Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa…” Sananvapauden ulkopuolelle jätän jo rikoslaissakin tuomitun tarkoituksellisen henkilöön tai henkilöyritykseen kohdistuvan kunnianloukkauksen ja herjauksen. Sellaista esiintyy varsinkin somessa aivan liikaa. Niljakkainta sananvapauden väärinkäyttöä on puolustuskyvyttömän ihmisen vajavaisuuksista kertominen tai niille nauraminen. Siitä tuorein esimerkki on ns. risujemmaaja-video. Sen kuvannut ja julkaissut tyyppi on tyylipuhdas kusipää ja ihmiskiusaaja.

 

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Hyvä Jussi Juhani! En tiedä yhtään mitään MV-lehdestä.
  Mutta jotakin outoa kertoo Arvi Lindin äänestäminen Suomen luotetumimmaksi ihmiseksi, tai bensis Hanneksen äänestäminen eduskuntaan, kun se on niin mukava mies.
  Kyllä, media teilaa tänäkinpäivänä ihan surutta omien mietymysten mukaisesti.

 • Jukka

  Hyvä Jussi Juhani, kiteytit asia loistavasti!

 • Tt

  Käykääpä lukemassa MV ja kertokaa sen jälkeen,mitkä sen uutisista eivät pitäneet paikkaansa.
  P.S. Risujemmarin juttukin oli täyttä totta. Ja väärinhän tämä kiroilija on tehnyt. Tätäkö ei olisi saanut julkaista?
  Jos joku olisi kuvannut miehen,joka vaikka vaihtaa autonsa öljyt ja laskee jäteöljyt suoraan maahan.
  Olisiko tämän kuvannut ollut myös tyylipuhdas kusipää ja ihmiskiusaaja?

 • Veikko Kastinen

  Jatkan vielä. Ihmisiähän me kaikki ollaan, toimittajatkin.
  Mielestäni vaara vaanii siinä että me pidetään absoluuttisena totuutena sitä mitä Arvi Lind uutisissa lukee ( olen jäänyt Lindin ajalle) eipä paljon ole tullut tv:tä katsottua.
  Silloinkin mielestäni Lind joutui puhumaan paljon palturia.
  Inhimillistä varmaan on että yksi totuus kerrallaan pystytään vastaanottamaan.

 • selenius

  Yleen ei voi luottaa.
  Ei mulla muuta.

  • Spetelinko

   Sanoo perussuomalainen mv-“lehden” lukija? Hih.

   • trumpetisti

    En tuhri aikaani suvakkien blogeja lukien, mutta taisit osua oikeaan! Nimenomaan ei voi MV:HENKÄÄN!

    Eli niin Yleä KUIN MV:täkin lukiessa on oltava mediakriittinen ja tiedostettava taustalla oleva ideologia. Jos kumpaa vaan lukee ilman taustalla olevan tarkoitusperän tai arvomaailman ymmärtämistä, joutuu aivopestyksi.

    Jos haluaa päästä lähelle totuutta, ymmärtäen yhteiskuntaa objektiivisesti, on vaan aivan välttämätöntä lukea MYÖS MV:tä, jos nyt ulkomaiset mediat, blogit ja foorumit unohdetaan. MV on Suomessa ainoa laatuaan, mikä tekee siitä Suomen tärkeimmän mediatalon. Jos Yle pysähtyisi tänä yönä, ei se juuri missään näkyisi, sillä samat Tampereella koulutetut kommunistit jatkaisivat Hesarissa ja kaikissa muissa päälehdissä saman ideologiansa levittämistä. Mutta jos MV lopetetaan, sille ei ole olemassa korvaajaa.

    Voi jopa olla, että MV valehtelee enemmän ja on omaan suuntaansa jopa asenteellisempi kuin Yle, mutta onhan se surullista, että verorahoitteista virallista mediataloamme joutuu edes vertaamaan tuollaiseen yhden miehen kioskiin.

 • doudou

  Valtamedia ei ole muuttunut, eikä tule muuttumaan.

  Mikäli MV-lehden tapaisilta yritetään tukkia suut. Koko tukkimiskampanja on pystyynkuollut idea. Suljet ponnekkaalla nillityksellä yhden, kulman takana avataan uusi.

  MV-lehdelle ei olisi ollut kysyntää, mikäli valtamedia ei olisi niinkin härskisti ja kansaa halveksuvasti uutisoinut eri asioista.

  Tämähän ei sinällänsä ole uutta, jo taistolaisilla oli toimittajaliitonkautta lonkerot joka lehdessä ,ei vähiten YLE ja hesari. Ja heidän suustaan valtamedian voimalla kerrottiin se ainoa totuus.

  Nyt vatamadia on valjastettu kannattamaan holtitonta maahanmuuttoa ja ei taida olla ensimmäistäkään päivää, kun YLE ei tavalla tai toisella julista muhametin ylivertaisuutta.
  Toimittajaliitolla olis sama kaava, siellä keulakuvana vaan taisi olla Kristiina Halkola.

  On vain ymmärrykseni ulkopuolella se, miksi epäkohdat yritetään salata?
  Voihan olla, että raha puhuu ja kun tietyt tahot riittävästi tienaa, niin totuus voidaan kirjoittaa uusiksi, kuten sotien jälkeen, voittajat kirjoittavat historia…olis se paikkansa pitävä tai ei…tai siitä unohdetaan epämiellyttävät asiat pois.

  Ja tuo hurmoksellinen kiihko rasismista, sekin kunnoitettava sana on kärsinyt pahemmanluokan inflaation ja nykyään on arvoltaan kuin Zimbabven dollari.
  Eli kaikki, jotka eivät kritisoivat kahden divisioonan verran maahansaapuneita ovat rasisteja? Samanlaisia rasisteja on myös ne, jotka uutisoivat muhamettilaisuuttatunnustavien tekemistä rikoksista tai ylitsevuotavista sosiaalietuuksista.

  Ei ole muukalaisvihaa, on vain vihaisuutta rikoksia tehtailevia ja yhteiskunnalta meidän verorahoja pumppaavia kulkureita kohtaan. JA siihen kun lisätään valtamedian valkopesu, niin soppa on valmis, puhumattakaan siitä, että esim näille sosiaalisurffareille tai rikollisille ei ole edes karkotusta tulossa, vaan sama meno jatkuu päivästä toiseen. Näitä vitivalkoisia uutisia suomalaiset lukee seistessään leipäjonossa…noh heillä tuskin on rahaa lehteen, tosin onhan samaa rataa oleva metrolehti, peräti ilmaista valsitusta väärinajattelijoille

 • Johan Pomppas

  Nimim. daudou kirjoitti:
  “MV-lehdelle ei olisi ollut kysyntää, mikäli valtamedia ei olisi niinkin härskisti ja kansaa halveksuvasti uutisoinut eri asioista.”

  Tämä on niin turkasen totta.

  MVllä tms ON kysyntä. Lukijoilla ON siis tarve tuollaiselle tuotteelle (jokainen Maslowinsa lukenut tuon ymmärtää).
  MIKSI ? Koska olemassa oleva media EI tyydytä lukijoiden tarpeita.
  NYT ei haluta muuttaa / kehittää tuotetta (valtamedia), vaan pusertaa asiakkaan (lukija) tarpeita valmiiseen muottiin.
  SE koitetaan tehdä PAKOTTAMALLA.

  Hiljentämällä vaihtoehdot. Syyllistämällä lukijat ja ilmoittajat. Viranomaiskoneiston avulla. Oman, valtamedian, massakurmootuksen avulla.

  Pahinta on SENSUURIN ja SALAILUN hyväksyminen ja sen vastakohtien KIELTÄMINEN ja ESTÄMINEN.

  • Spetelinko

   Minä en ymmärrä miksi idioottimaisia ja rasistisia solvauksia viljelevälle sontajulkaisulle pitäisi antaa tilaa missään?!! Sinne kirjoittavat vaikuttavat sairailta tai ainakin vajaaälyisiltä.

   • doudou

    rasistinen, siis tarkoitat väärinajatteleva, joka ei purematta niele sitä, että suomessa loisii kaksi divisioonaa sakkia, jotka ei ole hädänpäivää nähneet. Kauhiaa sotaa lähdetty karkuun merkkivaatteissa ja iphonet taskussa….ja vielä pohjolan perukoille! Miksi ei esim saudeihin?

    • Jore puusa

     Näitä kommentteja kirjoittavat nimimerkkipelkurit. Mitä rasistisempi ja idioottimaisempi kommentti, sen varmemmin sen kirjoittaja on joku duodaduoda.
     Haluaisin esittää kuitenkin dodadodalle kysymyksen.
     Kun tunnut tietävän mitä jokainen pakolainen on ja tiedät millainen hän on ihmisenä ja tiedät senkin mistä olosuhteista hän lähtee, niin kysyn: Oletko dödödö ollut ao maissa. Oletko nähnyt sattumanvaraista tappamista?
     Minä olen, olen sotakuvaaja ja tiedän miltä näyttää kun kahvilla istuvan päähän ammutaan luoti hänen lukiessaan uutisia. Jos yksikin, edes yksi ainoa tämän ketjun varmasti asiat tietävä näkisi mitä noissa maissa ihmiselle taphtuu ja joutuisi elämään 24/7 pelon kanssa niin nimimerkkipelkurit voisivat lieventää ilmaisuaan.
     Mutta suomalaiseen mistään mitään tietämättömään tapaan jokainen tämänkin lehden alueella asuva rasistipelkuri tietää totaalin varmasti pakolaisten asiat.
     Kehotan ajatuskokeeseen.
     Sosnovyi Borin voimala pamahtaa ja saat 30 minuuttia aikaa lähteäpakoon Norjaan. Siellä rajalla virkailija sanoo: “Tehän tulette täysin turvallisesta maasta meidän sosiaalutukia syömään ja näytätte näpyttelevän hyvissä vaatteissa iPhonea..takaisin vaan kotimaahan ei tänne rumia länkisäärisiä maitonaamaidiootteja kaivata.

     • trumpetisti

      Arveletko Spetelinkon olevan kaverin oikean nimen? No sinä varmaan maailmaa nähneenä tiedät nämä nimiasiat paremmin.

     • trumpetisti

      No siitä olemme samaa mieltä, että kahvilla nuo kaikki pakolaiset ovat istuneet, eikä päitään ole vielä ammuttu.

      Jos Sosnovyi posahtaisi, niin ei se todellakaan olisi mikään peruste pakolaisuudelle, eikä varsinkaan siihen maailman rikkaimpaan maahan Norjaan. Tyypillinen vihervasemmistolaisuuden osoitus peloitella ydinonnettomuudella, jonka vaikutukset olisivat kuitenkin suhteellisen pieniä, jatkuva radon-säteily Suomessa aiheuttaa meille kaikille suuremman säteilyannoksen kuin mikään ydinvoimalaonnettomuus. Mutta turhahan tätä on teille unelmoijille yrittää selittää, tämä kun vaatisi luonnontieteiden ymmärrystä ja laskutaitoa, mitkä ovat suuressa ristiriidassa unelmoinnin kanssa.

   • maa vapaaksi apinoista

    itse en taas ymmärrä miksi idioottimaista valkopesua ja tökeröä valehtelua yle ja hesari suoltaa jatkuvasti ulos tuutin täydeltä vaikka järkevät ihmiset tajuavat niiden olevan silkkaa näyttelemistä,valhetta ja todistetusti huijauksia.onko tosiaan toimittajakuntamme hallituksen jarkonin vallassa nini kuin neuvostoliiton media että hallituksen pellet sanelee mitä saa julkaista ja mitä paskaa nyt pitää suoltaa maksettujen mamu näyttelijöiden turvin kansalle, ja pimittää kaikki uutiset mitä muualta euroopasta tulee kansalta, onneksi on muitakin medioita olemassa kun nämä sensuroidut valheita suoltavat valtamediamme joiden moraali toimittajilla on jo valunut viemäreihin aikoja sitten.sairaimmat ihmiset mitä suomessa tuhoaa maatamme on nykyisin hallitus ja suvakki hörhöt, ei tunnu edes totuus ja järki auttavan noiden pään kääntämiseen vaan jatkavat naurettavia ontuvia esimerkkejään ja valehtelevat kansan syville riveille tökerösti että tyhminkin tajuaa miten ontuvaa ja idioottimaista niiden kirjoitukset mediassa on. onneksi suurin osa kansaa vielä on niin älykkäitä ettei edes usko moisiin paskan jauhajiin

    • Spetelinko

     No niin, tässä taas kaksi esimerkkiä näistä suoltajista. Toinen rassukka ei edes osaa yhdyssanoja kirjoittaa oikein.

     • doudou

      Suvakillako ottaa koville. Sinähän kiihkoilet kuin kunnon taistolainen konsanaan ;)

      Terveisin Ulkolainen ;)

    • Jore puusa

     todistetusti huijauksia
     ———
     Voisitko ystävällisesti mainita yhden ja antaa lähteen siihen, kiitos etukäteen.

   • vai

    Minkä takia täällä pitää toitottaa ymmärtämättömyyttään, keksi jotain muuta puuhaa

   • trumpetisti

    Pitäisikö sairaat ja vajaaälyiset kieltää?

    Oletko nyt aivan varma, että olet minua, MV:n lukijaa ja kannattajaa, älykkäämpi? Yleensä olen älykkyystesteissä ja kognitiivisia kykyjä mittaavissa kokeissa sijoittunut tuonne paremmaksi kuin 90-99% väestöstä – tasolle, joten en heti usko, että ainakaan ihan kaikki suvakit ovat minua älykkäämpiä.

   • Impi Umpilampi

    Pitäisikö olla varovainen tuon rasssistikortti heiluttelua kanssa? Siitä on JO ennakkotapaus ;)

 • Kaupunkilainen vie metsään risuja. Maalainen hakee kaupunkien marketista multaa.
  Risunjemmaaja menee rautakaupan mainokseen, tulee julkkis, sää rahaa,taikkuakan ja Mersun.
  Mites sitten suu pannaan.
  Meikäläinen täällä pudottelee suvakseen vanhoja akkuja. Pääsiskö someen?

  • Saapunki

   Niin, kaltaisiesi tollojen aikaansaannoksiin törmää harva se hetki luonnossa.

 • Spetelinko

  Eikö se ole melko rasistista, jos ollaan kyseisen aviisin sivuilla vaatimassa “apinoille ysimillistä otsaan”. Ei tuon kaltaisia mielipiteitä tule hyväksyä koskaan missään. Kyllä vastakkaisia mielipiteitä saa olla, mutta jos niissä aletaan solvata ja vaatia tappamista, (lähes kaikki mv-julkaisut tätä täynnä) niin se ei ole hyväksyttävää, eikä se ole todellakaan sananvapauden rajoittamista.

  • doudou

   Ja oliko takku sivustolla vai missä kun uhattiin polttaa serverinpitäjän talo? Odonien kerhotalon rikkominen jne jne jne

   Mutta vasemmiston väkivaltahan on vaan niin paljon parempaa ;)
   Eikös tämä jotenkin näin mennyt.

   Jahka suvakit alkavat käyttäytyä, niin sitten voinee tulla naukumaan muiden tekemisistä ja sanomisista.

   • Spetelinko

    En tiedä mikä on “takku_sivusto”, enkä tunnusta mitään aatesuuntaa, vaikka isovanhemmiltani osaksi olenkin saanut todella oikealle suuntautuneen kasvatuksen. Silloin puhuttiin vapaussodasta yms. Joten sinun Rassukka on turha tulla sönköttämään mistään taistolaisuudesta. Olen vain ehkä tullut järkiini sittemmin, ollen kuitenkin isänmaallinen samalla. En vain hyväksy kaltaisiesi ihmisten ala-arvoista natsihenkistä maailmankuvaa.

Kommentointi on suljettu.