Kiima MV-lehdestä

Kymmenissä eri medioissa ja verkkoteksteissä julkaistiin ilouutinen: MV-lehti suljettiin. Hip hurraa! Muutaman tunnin kuluttua: Voi paska, se avattiin taas.

Riemunkiljahdusten ryydittämät sulkemisjutut yhdestä pienestä nettijulkaisusta saivat hetkessä enemmän palstatilaa kuin kaikki hallituksen toimenpiteet köyhyyden vähentämiseksi yhteensä. Miksiköhän? Ai kun on niin karmeen rikollinen ja rasistinen julkaisu, että siksi? Ja muita syitäkö, arvon toimittajat, ei moiselle julkaisuinnolle ole? Älkää viitsikö. Eikö kukaan muka julkaissut juttua lopettamisesta silkasta vahingonilosta? Vahingonilo on viheliäs motiivi vakavalle journalismille.

Jos on seurannut ”sivistyneistön” keskustelua kyseisestä julkaisusta ja lukenut peräti MV-lehteäkin, näkee kohun todellisen syyn: Julkaisu on röyhkeästi sanoutunut irti kaikesta siitä toimituksellisesta itsekontrollista ja poliittisen korrektiuden jargonista, johon olemme tottuneet. Se määrittelee sananvapauden uudelleen. Tai vielä paremmin: se määrittelee itse oman sanomisen vapautensa – ja sen seurauksena sanoo mitä sylki suuhun tuo. Sellainen on ensin häiritsevän kiusallista, sitten raivostuttavan moukkamaista ja viimein sopimatonta ja rangaistavaa. Niin tabun rikkominen aina on ollut.

Jos jokin, niin MV-lehti, on täysin irtautunut suomettumisen ajalta periytyvästä mediakollektivismista, jossa valtamedian toimittajat päättävät uutisaiheet ja sen missä sävyssä niistä kansalle kerrotaan. He päättävät myös mikä tai kuka nostetaan ja kuka teilataan. Konsepti on toiminut vuosikymmenet – vahingoksemme. Suomalaisista on tullut maailmassa eniten mediaansa luottava kansakunta. Uskomatonta.

Se on eräänlaista meritokratiaa, itsensä älyköiksi ylentäneiden valtaa: Muka rahvasta viisaammat toimittajat rakentavat kansakunnalle moraalin ja vieläpä neuvovat päivittäin kuinka sen mukaan kuuluu olla ja elää. Ketä pitää äänestää ja ketä halveksia. Media on myös nimennyt omalla päätöksellään sankarit ja roistot. Tuominnut etukäteen. Vienyt kunnian ja maineen keneltä on tahtonut. Silittänyt ensin ja sitten teilannut – vain koska on voinut. Mylläköissä ei yksikään median edustaja vielä ole joutunut vastuuseen yhdenkään ihmisen tai aatteen hautaamisesta.

Suomessa valtamedia on aina ollut todellinen neljäs valtiomahti – ja muita kolmea suurempi. Jos joku ei ole tätä huomannut, pidän hänen medialukutaitoaan ja kykyään etsiä vaihtoehtoista tietoa erittäin rajallisena. Ja se rajallisuus on yleistä. Ihmiset, jotka jonottavat ilmaisia muoviämpäreitä eivät yleensä ole kovin mediakriittisiä. Heille riittää Ylen valikoidut uutiset, Maikkarin surkeasti käsikirjoitettu Salkkarit ja Seiskan mattinykäsjournalismi. Ja tietenkin kaikki, mitä valtamediassa kirjoitetaan, on heidän mielestään totta. Ihan vain siksi, koska se on sinne kirjoitettu.

Neljäs valtiomahti on tässä maassa ollut mahdeista ainoa, jolla itsellään ei ole ollut yläpuolellaan minkäänlaista kontrollia (Julkisen sanan neuvosto? Älkää naurattako!). Vasta internetin myötä tilanne on hieman parantunut. Mikä tahansa ei enää mene läpi vaikka se seisoisi Hesarissa. Joku netin näsäviisas kertoo nopeasti somessa mitä oikeasti tapahtui. Ja se on todella tervetullutta. Ensimmäistä kertaa myös medialla on vahtikoira. Toimittajat joutuvat skarppaamaan sekä juttujensa sisällön, että oman maailmankuvansa suhteen. Räikeimmin (ja toki myös röyhkeimmin) toimittajien ammattitaidon – ja samalla sen maailmankuvan – on kyseenalaistanut juuri MV-lehti. Siinä syy ilakoivien lopettamisotsikoiden runsauteen.

Puolustanko siis rasistiseksi roskalehdeksi nimettyä MV-lehteä? Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa! Siinä mielessä MV-lehti on tervetullutta vettä mediakentän ummehtuneeseen kaivoon. Se hämmensi sitä niin, että näemme pohjan. Se myös paljasti, ettei meillä ollut todellista sananvapautta, vaan rajoitettu sellainen. Rajoitimme sen itse opetusten mukaiseksi. Vedimme rajat kuuliaisesti valtamedian ja poliitikkojen neuvomiin kohtiin. Missä siinä näkyy oma ajattelu? Sellainen on alamaisuutta, ei vapautta. Toki se kuulostaa sivistykseltä, mutta mitä sellainen oikeasti on? Narrien matkimista.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että MV-lehden jutuista aivan liian moni on täyttä paskaa. Sääli. Lehden idea on nimittäin helkutin hyvä: kaikista ja kaikesta riippumaton, eli kaikelle tabujargonille haistattava media.

Lehden viimeinen riman alitus – ja inhottava sellainen – oli selkeästi henkisesti vajaakuntoisen ihmisen facebook-viestien julkinen repostelu, koskekoon ne viestit mitä tahansa. Mutta on MV-lehdessä suuri määrä hyvääkin. Moni kiusallinen asia on saanut valtamediassa julkisuutta vasta ja vain, kun se on ensin julkaistu MV-lehdessä. Eli todellinen tiedonvälitys on toteutunut vasta pakon edessä.

MV-lehti testaa nyt puolestamme sananvapautemme rajat tässä maassa. Se tekee sen todennäköisesti vielä oikeudessa. Ja se, jos mikä, on tervetullutta ja toivottavaa. Keskustelu on nimittäin saanut jo absurdeja piirteitä. Sananvapaudelle on jopa keksitty valtamedian toimesta synonyymi: sananvastuu. Mikä hirvittävä orwellilainen termi!

Kirjoitin tämän siksi, koska pidän itseäni medialukutaitoisena – ja toivon, että kaikki opettelisivat taidon. Osaan etsiä vaihtoehdot faktoina esitetyille valheille ja puolitotuuksille. Niitä esiintyy runsain mitoin kaikissa medioissa. Turha siis syyttää yhtä. Toiset vain valehtelevat sivistyneemmin. Osaan myös erottaa moukkamaisuudesta, pahantahtoisuudesta tai peräti vihasta syntyneen tekstin viileän ammattimaisesta. Jälkimmäistä esiintyy valtamediassa runsain mitoin enemmän kuin siinä  yhdessä, se myönnettäköön.

Mielestäni kykenen päättelemään lehden sisällöstä jopa sen toimittajakunnan arvomaailman ja poliittiset intohimot. Ja sanonpa vain: toimittajiksi naamioituneita maailmankatsomuksensa tuputtajia riittää.

Jussi Juhani

PS.

Sanoin: ”Puolustan sananvapautta lähes sen kaikissa muodoissa…” Sananvapauden ulkopuolelle jätän jo rikoslaissakin tuomitun tarkoituksellisen henkilöön tai henkilöyritykseen kohdistuvan kunnianloukkauksen ja herjauksen. Sellaista esiintyy varsinkin somessa aivan liikaa. Niljakkainta sananvapauden väärinkäyttöä on puolustuskyvyttömän ihmisen vajavaisuuksista kertominen tai niille nauraminen. Siitä tuorein esimerkki on ns. risujemmaaja-video. Sen kuvannut ja julkaissut tyyppi on tyylipuhdas kusipää ja ihmiskiusaaja.

 

Kommentit

 • YOPMA

  Olipas muuten sisällöllisesti kamalan huono kirjoitus.

  • trumpetisti

   Olipas nollakommentti, mutta sentään tiiviisti ilmaistu.

 • Jarno Valtonen

  Sananvapauden nimissä. Oletko sitä mieltä että hyökkäys vähemmistöryhmiä on hyväksyttävää? Oletko sitä mieltä, että rasismin edistäminen on hyväksyttävää? Oletko sitä mieltä että lukuisten tekijänoikeus, rahapeli -ja lukuisten muiden llakien rikkominen on hyväksyttävää? Vai saako niitä rikkoa vain silloin, kun sen kätkee “sananvapauteen”? Kirjoituksesi käytännössä oikeuttaa rikollisuuden, jos sen tekee sananvapauden nimissä. Vähän kuin vastaanottokeskuksien murhapolttajat, jotka eivät koe olevansa rikollisia alkuunkaan. Vaan mielipiteenvapauttaan ja isänmaallisuuttaan toteuttavia sankareita.

  Enpä ole kuvottavampaa tekstiä hetkeen lukenut, onnittelut siitä.

  • Timpa

   En ota kantaa ruokottoman MV lehden sisältöön, mutta aloitukseesi, nimenomaan sananvapauden nimissä! Muslimit eivät ole vähemmistö, heitä on paljon enemmän kuin Suomalaisia tai Eurooppalaisia. Islam ei ole vähemmistö, heitä on melkein 2 miljardia, kun meitä Luterilaisia on alle 100 miljoonaa. Rasismi toistaiseksi ei ole kiellettyä, uskonnoilla ja yksityishenkilöillä on täysi oikeus olla rasistisia Suomen lain mukaan ja myös kertoa mielipiteensä – se mikä on kiihoittamista on tulkinnan varaista, joskus tulkinta oli että pitää kehoittaa toista tekemään jotain – Lahti tapauksen jälkeen – kun kaveri oli pukeutunut Espanjalaisen papin pääsiäisasuun; todettiin että kiihoittamista on pelkkä pukeutuminen (valkoinen kaapu ei tee kkk vaatetta, vaan kaavun kkk merkki joka puuttui tässäkin tapauksessa, ja kkk merkilläkin varustettuna tämä olisi ollut mielipiteen esittämistä ja kannattamista, ei kehoitus), lipun häpäisyä oli sen pitäminen kädessä. Teko oli junttimainen ja typerä, mutta oliko se rikollinen ja kiihoittava? Viittasit murhapolttoihin vastaanottokeskuksissa, en ole lukenut paljoa uutisia, mutta tuossa vieressä meillä on vastaanottokeskus ja se on poltettu kolmesti, sisältä käsin, TP hakijan toimesta. Tässä olen kanssasi samaa mieltä, tälläistä ei tule sallia. Toki Suomalaiset juopotkin ovat syyllistyneet melkein vastaaviin törkeyksiin, uutisten mukaan mitä olen kuullut, heittivät VOK alueelle polttopullon, poliisin ilmoittaman mukaan tämä ei aiheuttanut aineellisia vahinkoja, sekä kyseessä oli kivi talo, joten oli ilmeistä ettei kyseessä ollut yritys sytyttää rakennusta – teko oli tietenkin typerä, törkeä ja tuomittava. Mitä rasismiin tulee, rasismi on mielipide ettei pidä jostain tietyllä perusteella ja tämä on täysin sallittaavaa halveksuntaa, aivan kun on soveliasta halveksia Natseja heidän vakaumuksensa vuoksi. Voimme ottaa esimerkiksi vähemmistöryhmän Rajat-Kiinni, heidän vakaumuksensa on poliittinen ja heitä syrjitään Suomessa enemmistön toimesta. Tälläinen syrjiminen vakaumuksen perusteella on rikollista Suomen rikoslain mukaan yrityksiltä ja yhteisöiltä – kuten lehdistö – yksityiset henkilöt voivat syrjiä ja tähän heillä on oikeus, syrjintä mielipiteen vuoksi on yhtä oikeutettua lain silmissä kuin rasismi. Itselläni ei ole rasistisia näkemyksiä, puolusta sananvapautta Voltairen hengessä, riippumatta siittä kuka tai mitä sanotaan. Tietenkin tämä vapaus on rajoitettua rikoslain yllyttämisellä, mutta ei mielipiteen kohteen perusteella. Sanoit ettet ole lukenut kuvottavampaa, tähän sinulla on oikeus. Mutta viittasit murhapolttajiin, tämä menee herjauksen puolelle tuota vähemmistö ryhmää kohtaan – esitit kommentin selvästi johtuen heidän isänmaallisesta vakaumuksesta. Tämä on nimenomaan samanlaista rasismia kuin islamin vastustus.

  • Miksu

   Jarno, oletko koskaan kattonu sellaista Suomessa pyöriuvää kanavaa kuin MTV Finland (MTV=MusicTeleVision). Sieltähän ei ensinnäkään tule musiikkia yhtään mutta realityshowta. Ja 10min välein nettikasinoiden mainoksia. Joten milsei sitten MTV Finlandista ole tutkintapyyntöjä tehty?!?

  • Tk

   Tarkoitatko niitä vokissa asuneita syyrialaisjoukkojen jotka itse polttivat tai yrittivät polttaa asuinrakennuksensa?

  • Auris

   Miten MV-lehti edistää rasismia Suomessa?? Eihän se ole vasemmiston lehti eikä edes vihreiden tai maahanmuuttajien!! NE ovat ainoat Suomessa rasismia harrastavat ryhmät ja niistä vielä 2 harrastaa OMAA kansaa kohtaan!!!

   • Jore puusa

    Voitko ystävällisesti selventää millä tavoin suomalainen media harrastaa rasismia omaa kansaansa kohtaan, kiitos. Ja jos voisit olla kopioimatta sitä MV:stä ja kirjoittaa omin sanoin.

    • trumpetisti

     Esimerkiksi repimällä lööpit huhusta, jonka mukaan rotua edustava lapsi on jätetty bussipysäkille, mutta ohittamalla rotuihmisten tekemät suomalaislasten pahoinpitelyt ja vähättelemällä niitä tyyliin “pojat on poikia”.

     • Jore puusa

      Esimerkiksi repimällä lööpit huhusta, jonka mukaan rotua edustava lapsi on jätetty bussipysäkille, mutta ohittamalla rotuihmisten tekemät suomalaislasten pahoinpitelyt ja vähättelemällä niitä tyyliin ”pojat on poikia”.
      —————
      Voitko avata enemmän? Mitä tuolla on rasismin kanssa tekemistä. Tutkin rasismimääritelmää laista–mutta en löytänyt mitään lööppien repimisestä
      tai pojat on poikia vähättelyistä….
      En kertakaikkiaan ymmärrä mitä ajat takaa. Ehkä se on tarkoituksesikin?

     • trumpetisti

      En usko, että olet Jore ihan noin tyhmä? Yrität ilmeisesti nyt vääntää asian nurinkurin selättääksesi minut älyllisesti? No lapsellinen yritelmä, menee varmaan kuitenkin täydestä moneen.

      Se on rasismia, että uhrin ihonväri vaikuttaa siihen, minkä painoarvon rikos, rike tai huono kohtelu saa. Jos mahdollinen bussin ohiajo menee uutisena varmistettujen pahoinpitelyjen edelle uhrin ihonvärin takia, niin mitäs se muuta on kuin rasismia?

  • trumpetisti

   Kyllä hyökkäys jotain vähemmistöryhmää kohtaan joskus jossain tilanteessa voi olla hyväksyttävää, toivottavaakin.
   Sitten pitäisi tietenkin määritellä “hyökkäys vähemmistöryhmää kohtaan”? Onko sellainen esimerkiksi rikos-, työllisyys- ja verokulutilastojen esittely tai vähemmistöryhmän kotimaan lakien ja vallitsevan arvomaailman esittely, mikäli ne ovat epäsoinnussa suomalaisen kanssa? Vai saako esitellä vain positiivisia puolia kunniavieraistamme?

 • jaska

  Hieno kirjoitus. Tälläisiä lisää, niin ihmiset alkavat ehkä heräämään tähän todellisuuteen missä elämme ja miten “valtamediat” vievät kansaa kuin pässiä narussa. Kiitos tästä kirjoituksesta.

 • ylpeärasisti

  Media tappoi Matti Inkisen.

 • ✠ Kaukisen Susanna ✠ (@finnheathen)

  Loistava artikkeli, tämä jatkoon! (ja jakoon)

 • Viltsu

  Täyttä asiaa joka sana!! Kuosmanen on 100% oikeassa. Lugenpresse eli perinteinen, vanha valemedia katsokoon peiliin…

 • Jore puusa

  1. MV lehti varastaa noin 90% jutuistaan Suomen mediasta. MV lehti ilmoittaa -että Suomen media valehtelee. Miten on mahdollista, että tuo “valhe” muuttuu todeksi, kun se julkaistaan 1/1 MV:ssä.

  2. MV varastaa kuvansa suomalaisista lehdistä ja lehtikuvaajilta. Kun kuva on MV:ssä – se käsitellään ja siihen lisätään sukuelimiä ym ja koetetaan saada Janitskinin trollit ivaamaan kuvissa olevien ihmisten ominaisuuksia. Tästä seuraa että ao henkilöiden perheet ja erityisesti lapset joutuvat kiusaamisen kohteeksi ) joka on johtanut jo ainakin kolmeen itsemurhaan.)

  3. Kun MV varastaa materiaalinsa – esim HS:N “kehoni” palstan alastonkuvan ja henkilö joutuu solvatuksia MV:ssä – on yksittäisen freen mahdotaon saada enää kuvauslupaa ihmisiltä- jotka eivät halua tulla revityksi somessa esim lihavuutensa takia.

  4. Mv kaventaa sananvapauatta jatkuvasti pelottelemalla hiljaiseksi koulutettuja kirjoittajia. Tappo ja raiskausuhkaukset saavat herkät ihmiset lopettamaan mielipiteen esittämisen julkisesti.

  5. Väite valtamedian valehtelusta on silkkaa roskaa. Mediaa koskee se mikä janitskinia ei koske. Media tarkistaa juttunsa JSN ja ennekaikkea toimittajien keskinäisen kontrallin takia. Kun saadaan tieto uutisesta se tarkistetaan yleensä kahdesta riippumattomasta lähteestä, usein kolmesta, jos ne eivät täsmää juttua ei julkaista. Tätä janitskin kiljuu pimittämiseksi.

  Olen koonnut janitskinin tekemiä © rikoksia useita satoaja senjälkeen kun tuttuni lapsen kuva varastettiin MV lehteen lapsiprostituutiojuttuun ja lapseen kohdistui julma koulukiusaus.
  Tästä linkistä löydät mm kymmeniä jatnitskinin varkauksia ja valheita.
  http://rasismiavastaan.blogspot.fi

  Tutkimusteni johdosta olen saanut 1,5 vuoden sisällä 44 tappouhkausta ja yhden jossa osoitteeni tiennyt MV lukija uhkasi repiä koirani kielen irti, jos en lopeta janitskinin arvostelua. Sanavapautta siis.

  Haluan julkituoda ihmetykseni miten bloggaajan kirjoittamaa valheellista roskaa voidaan julkaista SavonSanomien sivulla.

  Jore Puusa
  Lehtikuvaaja

  • tyypillistä yksisilmäisyyttä

   Keskity vain kuvien ottoon. Lukutaitoa ei näy olevan.
   Mikäs sinun kirjoituksesi erottaa valheellisesta roskasta?

   • Jore puusa

    Mikä minun tekstini erottaa valheellisesta roskasta?
    No mutta nimimerkkipelkuri.
    1. Se on totta.
    2. Minä uskallan kirjoittaa nimelläni ja seison sen takana, asia jota sinä et uskalla tehdä.
    Siinä eroja, riittääkö.

    • puusilimä

     Eli jos Mv-lehdenkin artikkelin loppuun kirjoittaa, että se on totta, niin olet tyytyväinen?
     Nimellään se Janitskinkin kirjoittaa.
     Minä en, koska te “suvaitsevaisto” olette niitä pahimpia rasisteja jotka tuomisette kaikki omilla aivoillaan ajattelevat kyseenalaistajat.

     • Jore puusa

      koska te ”suvaitsevaisto” olette niitä pahimpia rasisteja jotka tuomisette kaikki omilla aivoillaan ajattelevat kyseenalaistajat.
      ————
      Rasismi on toimintaa kansanryhmää vastaan.
      Janitskin ei ole kansanryhmä vaan huume- ja väkivaltarikollinen, joka on jättänyt ulosottonsa maksamatta ja paennut Espanjaan, jossa hän varastaa materiaalia suomalaisista lehdistä.
      Henkilö joka uskoo ajattelevansa omilla aivoillaan tukiessaan janitskinin elämää rahallisesti espanjassa pitää miettiä uudestaan miksi kukaan suvaitsevainen ei häntä tue. Minä en hyväksy lapsien kiusaamista koska heidän vanhempansa ovat esim Janitskinin solvaamia virkamiehiä tai vaikkapa pappi joka toteuttaa jeesuksen sanoja…Te rasistit ja fasistit hyväksytte ja pidätte siitä. Siinä on rasistien ja suvaitsevaisen perusero. Perusero on myös siinä että me kirjoitamme omalla nimellämme, te ette uskalla.

     • trumpetisti

      Puusa:

      Janitskinin tuomiot eivät vaikuta lehtensä tasoon ja arvoon.

      Janitskin tuskin on lapsia kiusannut. Jos joku virkamies on ääliö, Janitskin sen sanoo ja siksi lapsia kiusataan, niin ei se nyt ihan Iljan vastuulla taida kuitenkaan olla. Mitäpä jos sinun juttujesi takia Iljan sukulaisia kiusataan? Oletko vastuussa?

      Eivät suvakit merkittävästi useammin omilla nimillään esiinny. Turhaan yleistät itseäsi koko suvaitsevaistoon. Olen itsekin muinoin “otellut” kiljuskinejä vastaan ja tasan yhtä anonyymina kuin nytkin.

  • Hakkapeliitta

   1. MV lehti ei niitä varasta. Se ei väitä niitä omiksi kirjoituksikseen. Se lainaa tekstin ja osoittaa siitä epäkohtia.

   2. Kaikki kuvat löytyvät myös googlen kuvahausta. En ole vuoden selaamisen jälkeen nähnyt oikein muita elinten kuvia kuin Husun kuvissa. Yhdessä lapsen kuvassa kuitenkin näin oli. Hyvin pian kuva poistettiin lehdestä ja sitä pahoiteltiin. Todisteita sinulla tuskin on noista itsemurhista.

   3. Tuo kuva voitaisiin vain linkata, ja sille voitaisiin nauraa siitä huolimatta. Johtopäätös: Älä anna ottaa itsestäsi alastonkuvia internettiin, jos pelkäät tulla solvatuksi.

   4. Mv-lehden toimitus ei jakele mitään tappouhkauksia. Lukijat voivat toki, mutta se ei ole heidän vastuullaan. Tappouhkauksia jaeltaisiin myös ilman mv-lehteä. Mv-lehti voi jopa toimia ihmisille terapiana, koska sinne voidaan purkaa omat vihantunteensa.

   5. Media jättää tietyistä jutuissa mainitsematta sellaiset asiat jotka ovat heidän ideologiaansa vastaan. Suomen median tilasta kertoo se, että kaikki kannanotot mm. globalisaatiosta, maahanmuutosta, EU:sta, brexitistä, Venäjästä ja Trumpista on kirjoitettu täysin samalta katsantakannalta. Vastakkaisia katsantokantoja ei Suomen mediasta löydy. Kuitenkin lähes puolet kansasta ovat noista asioista vastakkaista mieltä. Miten tämä on mahdollista vapaassa mediassa?

   Loput tekstistäsi on tyhjiä väitteitä. Mutta sanon kuitenkin vielä sen verran, että toive siitä, että esim. suvakit olisivat niitä jotka kuolisivat terrori-iskuissa, ei ole tappouhkaus. Sen lisäksi tuota uhkailua tulee vähintään yhtä paljon äärivasemmalta.

   • Jore puusa

    Jokainen nimimerkkikirjoitus on merkityksetön ja sellaisen takana on pelkuri -joka häpeää omaa mielipidettään.

    1. MV lehti ei niitä varasta. Se ei väitä niitä omiksi kirjoituksikseen. Se lainaa tekstin ja osoittaa siitä epäkohtia.
    ——
    Jokaisen kuvan ja jutun omistaa joku.Kun jutun tai kuvan ottaa ilman lupaa käyttöönsä syyllistyy copyright rikkomukseen. Laista löytyy yksiselitteinen osio aiheesta. Sitaatti merkitse otteen lainaamista. Sitaatti EI SAA korvata oman koko materiaalin puuttumista. MV:llä ei ole mitään omaa materiaalia – vaan kaikki on luvatta otettu käyttöön muusta mediasta. MV toimii ja saa rahaa muiden työllä. laki on tässä täysin yksiselitteinen. Opetan immateriaalioikeuksia journalisteille. Tästä löytyy lisää kansanomaistettua tietoa.http://rasismiavastaan.blogspot.fi/2016/04/tekijanoikeutta-rasisteille-ja.html

    2. Kaikki kuvat löytyvät myös googlen kuvahausta. En ole vuoden selaamisen jälkeen nähnyt oikein muita elinten kuvia kuin Husun kuvissa. Yhdessä lapsen kuvassa kuitenkin näin oli. Hyvin pian kuva poistettiin lehdestä ja sitä pahoiteltiin. Todisteita sinulla tuskin on noista itsemurhista.
    —-
    Sillä mistä kuva löytyy – ei ole mitään korrelaatiota siihen miten ja kuka sitä saa käyttää. Jokaisella lehtikuvaajalla on moraalinen oikeus kuviinsa. Jokseenkin jokainen Janitskinin käyttämä kuva on varastettu. Itsemurhista on tieto avustusjärjestöiltä mutta janitskinin rajoitettua sananvapautta uhkailukampanjalla ei mistään herkästä ja omaisille hankalasta asiasta voi enää infota. Minä olen SJL:n jäsen ja minulle on 100% lähdesuojan toetuttamisvelvoite. Minä olen journalisti, sinä nimimerkkipelkuri et ole.

    3. Tuo kuva voitaisiin vain linkata, ja sille voitaisiin nauraa siitä huolimatta. Johtopäätös: Älä anna ottaa itsestäsi alastonkuvia internettiin, jos pelkäät tulla solvatuksi.
    ——————
    Janitskin rajoittaa tässäkin sananvapautta kaikin keinoin. Kohta Janitskinin toimien seurauksena ei kukaan uskalla antaa kuvata itseään tai tehdä itsestään juttua. Hän on suurin sananvapauden ja informaation jakamisen este suomessa tällä hetkellä, koska ihmiset eivät uskalla enää tulla haastateltavikis joutuessaan Janitskin repimäkis ja solvaamaksi mielipiteittensä takia.

    4. Mv-lehden toimitus ei jakele mitään tappouhkauksia. Lukijat voivat toki, mutta se ei ole heidän vastuullaan. Tappouhkauksia jaeltaisiin myös ilman mv-lehteä. Mv-lehti voi jopa toimia ihmisille terapiana, koska sinne voidaan purkaa omat vihantunteensa.
    ————————–
    Janitskin kirjoittaa kommenttipalstalleen itse osan teksteistä. Hän osti kaksi vuotta sitten 40 feikki FB profiilia. Hänen tyylinsä tuntee kirjoitusvirheineen jokainen lukija. Hän ilmoittaa olevansa päätoimittaja ja on siksi päätoimittajavastuun takia suoraan vastuussa myös kommenteista. Itse jutuissa on satoja tappouhkauksia mm Tajukankaan, Lokan ja Wiikin kirjoittamia : Lue laki.

    5. Media jättää tietyistä jutuissa mainitsematta sellaiset asiat jotka ovat heidän ideologiaansa vastaan. Suomen median tilasta kertoo se, että kaikki kannanotot mm. globalisaatiosta, maahanmuutosta, EU:sta, brexitistä, Venäjästä ja Trumpista on kirjoitettu täysin samalta katsantakannalta. Vastakkaisia katsantokantoja ei Suomen mediasta löydy. Kuitenkin lähes puolet kansasta ovat noista asioista vastakkaista mieltä. Miten tämä on mahdollista vapaassa mediassa?
    —————
    Mikä on MEDIA? Suomessa on satoja lehtiä. Miten Koiramme lehti jättää kertomatta punkeista? Miten Nykypäivä vasemmistosta tai Tiedonantaja oikeistosta. Ei kannata tehdä itsetään typerämpää kuin on.
    Väitteesi puolet kansasta ei pidä paikkaansa koska mitään kattavaa MEDIA tutkimusta ei ole koskaan tehty. Eikä sellaista voikaan tehdä koska suurin osa mediaa ei ole yhteismitallista..Vertaa vaikkapa Aamulehteä ja Turun Tienoota.
    ————

    Loput tekstistäsi on tyhjiä väitteitä. Mutta sanon kuitenkin vielä sen verran, että toive siitä, että esim. suvakit olisivat niitä jotka kuolisivat terrori-iskuissa, ei ole tappouhkaus. Sen lisäksi tuota uhkailua tulee vähintään yhtä paljon äärivasemmalta.
    ————-
    Tuo ikuinen väite, että koska “vasemmisto” tms kirjoittaa jotain niin janitskinkin saa kirjoittaa–on teidän MV ihmisten peruskamaa. Se ei johda mihinkään. Saako Ville Virtanen ajaa kännissä- koska Alabamassa eräs kauppias ajoi myös. Kukaan tämän maan vasemmistosta ei esim ole hyökännyt kenenkään oikeistolaisen kimppuun siten kuten Te MV:ssä vaikkapa Nasima Razmyarin kimppuun satoine raiskaus- ja tappofantasioineen.
    Kun nimimerkkipelkuri ei tiedä mitään mediasta hän joutuu plagioimaan Janitskinin tekstejä.

    • trumpetisti

     En häpeä, mutta en ole valmis taistelemaan päivästä toiseen unelmoijia vastaan ja heittämään työuraani roskakoriin. Ajatukseni ovat aivan saman arvoisia kirjoitinpa ne sitten millä nimellä tai nimimerkillä hyvänsä. Itsekin valitat saamaasi vainoa joka palstalla, no minä en kaipaa sitä samaa. En minä Suomea niin paljon rakasta, että alkaisin ihan ammatikseni sen puolesta taistelemaan toisia suomalaisia vastaan. Pakenen maasta ja vien veroeuroni mennessäni mieluummin kuin alan tappelemaan ties minkä hullujen ja väkivaltaisienkin anarkistien takia, koska minulla on väärät mielipiteet. Sinä olet omien sairaiden mielipiteidesi puolesta valmis taistelemaan omalla nimelläsi ja pakkohan sitä on kunnioittaa, mutta turha kuvitella, että kaikki haluaisivat samaan sirkukseen lähteä vain, jotta saisivat kertoa mielipiteensä.

     • Jore puusa

      Ajatukseni ovat aivan saman arvoisia kirjoitinpa ne sitten millä nimellä tai nimimerkillä hyvänsä.

      Tarvitsetko nimimerkkiä ajatuksiisikin ?? :-)
      Nimimerkkikirjoituksilla ei ole mitään arvoa ja tiedät sen itsekin. Vain kirjoituksella jonka tekijän teot ja toiminta ja henkilöllisyys voidaan asettaa kontekstiin jutun ajatusten kanssa on merkitystä. Jos olet oikeassa — niin miten työurasi voi hävitä. Eihän oikeassaolemista tarvitse kaltaisesi rasistinkaan hävetä. Ole vaan rehellisesti se mikä olet – niin joku voi sinua uskoakin, nyt olet vain pelkkä trolli.

      Itsekin valitat saamaasi vainoa joka palstalla, no minä en kaipaa sitä samaa.
      Minä totean esim tappouhkausten määrän…en valita siitä…rasistisaastojen nimettömät tappouhkailut ovat yhdenlainen kunniamerkki niille ihmisille jotka esim puollustavat MV:ssä solvattujen julkisuuden henkilöiden lasten elämää vastoin jatkuvaa kiusaamista. Lapset ovat syyttömiä mutta he eniten kärsivät janitskinin vainosta.
      Vaikka minua vainotaankin…se on parempi kuin puukottaa nimettömänä puskasta kuten sinä onneton teet. Voin olla ylpeä – että uskallan – eikä pelkureilla ole itsekunnioitusta. Vain pelko ja häpeä pelostaan.
      —————
      Sinä olet omien sairaiden mielipiteidesi puolesta valmis taistelemaan omalla nimelläsi ja pakkohan sitä on kunnioittaa, mutta turha kuvitella, että kaikki haluaisivat samaan sirkukseen lähteä vain, jotta saisivat kertoa mielipiteensä.
      ——-
      Onko kuvien ja juttujen varastamisen paljastaminen ja siitä kirjoittaminen sairas mielipide?
      Onko kansanedustajan raiskaus- ja tappuuhkausten paljastaminen ja hänen puollustamisensa sairas mielipide?
      Onko yritys estää (rasistien aikaansaaman) lasten kiusaamisen aikaansaamat psyykkiset traumat sairas mielipide?
      Jos sinusta on — kannattaa huolestua omasta itsestään.

     • trumpetisti

      Nimimerkkikirjoituksilla ei ole mitään arvoa ja tiedät sen itsekin. Vain kirjoituksella jonka tekijän teot ja toiminta ja henkilöllisyys voidaan asettaa kontekstiin jutun ajatusten kanssa on merkitystä.
      ———————–
      Eli ad hominem on sinulle tärkeämpää kuin argumentti ja ajatus. No minulle ei.
      *******************
      Jos olet oikeassa — niin miten työurasi voi hävitä. Eihän oikeassaolemista tarvitse kaltaisesi rasistinkaan hävetä.
      ____________________________-
      Kyllä tässä maassa vainotaan oikeassaolemisen takia, sitä mieltähän itsekin olet. Julkisesti vainoajiksi ovat ilmoittautuneet jopa joidenkin pörssiyhtiöiden johtajat, median heitä siitä kiitellessä.
      **************************

      Minä totean esim tappouhkausten määrän…en valita siitä…rasistisaastojen nimettömät tappouhkailut ovat yhdenlainen kunniamerkki niille ihmisille jotka esim puollustavat MV:ssä solvattujen julkisuuden henkilöiden lasten elämää vastoin jatkuvaa kiusaamista. Lapset ovat syyttömiä mutta he eniten kärsivät janitskinin vainosta.
      ———–
      No keräile sinä kunniamerkkejäsi, minä en vastaavia kaipaa, vaan elän mieluummin elämääni vähillä tappouhkauksilla, itsemurhilla ja lasteni kiusaamisilla. Onneksi nykyään ajatukseni voin tuoda esiin ilmankin, että altistun mielipidevainoille sen suuremmin.

      **********************

      ——-
      Onko kuvien ja juttujen varastamisen paljastaminen ja siitä kirjoittaminen sairas mielipide?
      Onko kansanedustajan raiskaus- ja tappuuhkausten paljastaminen ja hänen puollustamisensa sairas mielipide?
      Onko yritys estää (rasistien aikaansaaman) lasten kiusaamisen aikaansaamat psyykkiset traumat sairas mielipide?
      Jos sinusta on — kannattaa huolestua omasta itsestään.
      ——————————–
      Ei. Sen sijaan paljon sairasta olet ehtinyt jo minullekin sanomaan.

    • Petteri Pihkola

     Otan Jore haasteesi vastaan. Olen siis Hakkapeliitta nimimerkillä kirjoittava. Varmasti lähes kaikki netissä olevat kirjoitukset tällä nimimerkillä on minun. Pääosin niitä löytyy hommafoorumilta. En kyllä ymmärrä mitä hyötyä tästä on. Tämä on aivan yhtä anonyymiä kun ei ole edes facebook tunnistautumista tai muuta vastaavaa.

     Vastaukset kohtiin 1-4

     Minä olen nyt tässä hyvän tovin selaillut mv-lehden valtamedia artikkeleja. Yhtään sellaista ei ole tullut vastaan missä koko teksti kuvineen olisi kopioitu, eikä siinä olisi omaa arviointia uutisesta. Niin kuvia kuin tekstiä saa lainata teosta arvioidessa sen verran kuin tarve vaatii.

     Lue: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tekijänoikeuden_rajoitukset#Lehdist.C3.B6n_ja_kuvien_lainausoikeudet

     Ja painotan tässä kohtaa. ”Tekijänoikeusneuvosto on pitänyt arvostelevana esitystä, jossa kirjoittaja liittää teosten tulkintaan omia arvioitaan, ja näkökulma artikkelissa on ollut arvosteleva”

     Se on sitten puhtaasti tulkinnan arvoinen asia, että kuinka laaja sen teoksen arvioinnin pitää olla, ja missä kohtaa tienataan rahaa puhtaasti toisen teoksella. Riittääkö kommentti ”tässä nähdään taas mitä valtamedia on”? Oikeuslaitoshan tämän tulee päättämään ja luultavasti vielä monissa oikeusasteissa.

     Oli miten oli, näin viime vaalien piraattipuolueen äänestäjänä, pidän tälläisiä valituksia lapsellisina.

     Lopussa oli jälleen kerran täysin tyhjiä väitteitä. Etenkin väitteet Paavo Tajukankaan, Junes Loken ja kaiken huippuna Tiina Wiikin suorittamista tappouhkauksista. Itseasiassa tuosta voisi jo nostaa syytteen kunnianloukkauksesta. Tosin Tiina Wiikissä on enemmän miestä kuin yhdessäkään teistä journalisteista. Tuskinpa hän sellaiseen vaivautuu.

     Annan sinulle sen verran, että en tiedä mikä on päätoimittajan vastuu noissa asioissa. MV-lehden uutisten kommentointi tapahtuu kuitenkin facebook tilien kautta jolloin syyllinen löydetään helposti. Enkä ole ikinä nähnyt tappouhkauksia näissä kommenteissa. Jos tappouhkauksia ilmenee muita kautta, vastuu ei voi kuulua Janitskinille.

     Kohta 5.

     Tarkoitin siis valtamediaa. Eli suurimpia lehtiä, tv-uutisia yms. Toki joku Liipolan sanomat voi kirjoittaa mitä vaan. Tuodaan tässä nyt esiin esim. Brexit äänestys ja sen jälkipuinti valtamediassa. Emme tietenkään voi tietää Suomen kansan mielipidettä fixitiin, koska kas kummaa siitä ei olla järjestetty luotettavia mielipidemittauksia vuosikausiin. Olisi ehkä ollut luontevaa tässä tilanteessa sitä mitata. Kyseessä oli sentään yksi EU-alueen historian merkittävimmistä tapahtumista.

     Jokatapauksessa olisi naiivia väittää, että murskaava enemmistö suomalaisista olisi siellä pysymisen puolella. Puhutaan korkeintaan muutamista prosenteista.

     Britanniassa lähet puolet lehdistöstä oli Brexitin kannalla. Suomen valtamediassa ei löytynyt yhtään ainutta sitä puoltavaa mielipidettä. Jälkipuinneissa tuotiin esiin väitteitä Brexit krapulasta mikä pohjautui muutamaan some-kirjoitukseen sekä ympäri maailmaa allekirjotettuun vetoomukseen. Kun punnan arvo vähän putosi, niin median mukaan se oli kuin taivas olisi pudonnut Britannian päälle.

     Kuten aikaisemmassa viestissäni toin esiin median 100% tukeman globalisaation, kehitysmaiden massamaahanmuuton ja EU:n integraation. Suomen valtamedia julkaisee täysin kritiikittömästi näitä puoltavia mielipiteitä, ja etsii näitä tukevat ”asiantuntijat”.

     Hyvänä esimerkkinä terrorismitutkija Teemu Sinkkonen. “Ulkopoliittisen instituutin tutkija vertaa Isis-taistelijoiden invaasiota tarinaan Punahilkasta. Molemmat ovat faktojen valossa täyttä satua.”

     http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_uu.shtml

     Tästä päästäänkin aasinsiltaa loppukirjoitteluusi. Syy miksi tuota vasemmiston väkivaltaa pitää nostaa esiin on se, että valtamedia vaikenee tästä täysin. Hyvänä esimerkkinä viime syksynä alkanut rajat kiinni/vastamielenosoituksien tiedottaminen. Media antoi kuvan, että rajat kiinni ryhmän mielenosoituksissa oli isoja pahoja väkivaltaisia rasisteja ja vastamielenosoittajat olivat harmitonta ja suvaitsevaista sakkia. Todellisuudessa rajat kiinni mielenosoituksissa oli paljon mummoja ja pappoja ja muuta väkeä, jotka käyttivät vain perustuslain takaamaa oikeuttaan osoittaa mieltä ja tekivät sen RAUHALLISESTI. Sen sijaan vastamielenosoitukset olivat laittomia, moni heistä oli vastoin lakia naamioituneina, moni heistä käyttäytyi agressiivisesti ja he pyrkivät estämään laillisia mielenilmauksia. Media vaikeni tästä täysin, kunnes viimein poliisi toi tämän esiin yleisradion haastattelussa viime itsenäisyyspäivänä.

     Suomen yksipuolisesta mediasta löytyisi äärettömästi esimerkkejä, mutta en viitsi tässä kirjaa kirjoittaa.

     • Jore puusa

      Niin kuvia kuin tekstiä saa lainata teosta arvioidessa sen verran kuin tarve vaatii.
      ————-
      Ei saa — kun on kyse lehtijutuista, josta tässä on puhe. Lehtijuttu EI ole teos eivätkä kuvat.
      Tämä perusteeton lause leimaa koko mutu vastauksesi. Kuten aina näissä Janitskinin trollien vastauksissa. Kirjoitat teoksen arvioinnista — siis esim taidekritiikistä. Turha luulo että siitäkään voisit tarpeesi mukaan sitatoida. Siitä on tarkat määritteet. Vai lainaisitko jonkun koko romaanin sivullesi arvioidaksesi sitä ;-) Tietämättömyys tekijänoikeus- ja intimiteettisuojalaista on yleistä. luuloja piisaa.

      Sitaattioikeus ei merkitse – että puuttuva oma aineisto voidaan korvataan muiden tekemällä juttumateriaalilla. Janitskin korvaa kaiken aineistonsa ottamalla ilman lupaa jutut ja kuvat lehtien web sivuilta.. Esim sanoma OY.llä on yli 200 jutun kuvineen poisto ja korvausvaade tuossa turvaamistoimenpideprosesissa meneillään. Noin 20 lehtikuvaajaa hakee oikeutta samoista syistä ja usea ulkomainen uutistoimisto tutkii tilannetta, esim Reuters jolta janistkin on varastanut kymmeniä kuvia… mutta turha tästä on kirjoittaa, Te katsotte että koska Janitskin solvaa ihmisiä joista te ette pidä hän saa tehdä mitä haluaa. Olen linkittänyt aiheesta rasismiavastaan blogiini enkä enää turhaan viitsi. Kun ei tieto mene läpi niin sille ei mitään mahda.
      -.
      Jokainen tekijänoikeusasintuntija – joiden kanssa olen opettanut aluetta on täsmälleen samaa mieltä – eli lakia pitää myös rasistin noudattaa copyrightin suhteen, vaikka ei laista pitäisi..Emme voi lähytä siitä että perussuomalaiset rasistit olisivat vapaita lain noudattamisesta – samalla kun he vaativat että vastapuoli noudattaa lakia.
      Talven mielenosoituksissa poliisi ampui paikallaan hiljaa seisovaa mielenosoittajaa silmään ja raahasi paikallaan hiljaa seisseen papin pois paikalta.. vertailu tapahtumien suhteen on kuitenkin kehäprosessi. Jos tuo teki noin niin se on hyväksyttävää – koska nuo toiset tekivät aivan eri asian aivan toisaalla, dialektinen kikka – joka on opittu äärioikeistosivuilta.
      Kaikilta mainitsemiltani kirjoittajilta löytyy fyysistä uhkailua.

      Välillä on vaikea ymmärtää itseänikään..miksi kirjoitan tekijänoikeuksista kun tässäkin threadissa nimimerkkipelkuri trumpetisti sanoo että ne eivät häntä voisi vähempää kiinnostaa ja hän nauraa aina kun medialta varastetaan aineistoa.

      Siksi itse kymmenien kuvavarkauksien kohteeksi joutuneena ei voi todeta kuin, että kansa käsittää moraalin siten, että ärsyttäväksi koetulta ihmiselta saa varastaa ja häntä saa solvata ja uhata tappaa…mutta muiden suhteen pitää noudattaa lakia…tulee 1918 kevät mieleen.

     • Petteri Pihkola

      Turha kai tuosta tekijänoikeusjutusta on jatkaa väittelyä. Sanon vaan vielä sen verran, että ei se mv-lehti vie tiedän töitä yhtään sen enempää kuin mamut veisivät suomalaisten töitä. Ei teiltä ole varastettu. Ette te ole menettäneet mitään. Joku muu vain on tienannut, jos sitäkään. En kuitenkaan itse näe siinä moraalisesti mitään väärää. Oikeuslaitos sitten tekee päätöksensä.

      En minä ole mikään Ilja fani. Käyn siellä kyllä päivittäin, mutta olisin hyvin mielissäni laadukkaammasta julkaisusta. Muuta vaihtoehtoa ei vaan tällä hetkellä juuri ole hommafoorumille kirjoittelun lisäksi. Saisitte melkein olla tyytyväisiä mv-lehdestä, koska sen suljettua jää tilaa laadukkaammalle julkaisulle. Julkaisulle joka voi imeä mukaansa mm. ns. tolkun ihmisiä.

     • trumpetisti

      Minä en ole tappouhkailuja puolustellut. Mutta en myöskään vastuuta niistä Iljaa, jos Ilja ei ole niitä esittänyt. Ja vaikka olisikin, olisi MV:llä edelleenkin arvonsa suomalaisen mediakentän tärkeimpänä palasena, sillä se on ainoa valtavalemedian arvoja haastava julkaisu. Tätä pidän tärkeämpänä kuin mahdollisia tekijänoikeusrikoksia tai edes uhkailuja, joista toki lainmukainen rangaistus tulee langettaa, mikä ei tosin ole minun asiani.

      Yleensä muuten nuo uhkailut ovat pahasti ylimainostettuja. Väitetään uhkaukseksi esimerkiksi toivetta, että suvakki joutuisi lemmikkinsä raiskaamaksi. Jos minäkin toivon tässä ja nyt, että Jore joutuu maahan toivomiensa kunniakansalaisten väkivallan uhriksi (sen sijaan, että joku syytön joutuisi), niin ei se mikään uhkaus ole. En minä ole aikeissa harjoittaa väkivaltaa, eivätkä kunniakansalaiset edes tiedä toiveestani ja vaikka tietäisivät, niin tuskin sitä noudattaisivat.

    • Tiina Wiik

     Menee Jore aika räikeän herjauksen puolelle esittää tuollaisia väitteitä minustaa, Lokasta ja Tajukankaasta. Mitä todisteita sinulla on tuolle? Ei mitään, koska jollekin, mikä ei ole totta, ei voi kummoisia todisteita löytää. Aika hassua, että itse syytät MV:tä vihakampanjoista kun itse valehtelet muista törkeitä juttuja selän takana. Sinä siis syytät meitä sadoista rikoksista. Onko hinkua itse joutua kunnianloukkauskäräjille?

    • Junes Lokka

     “Itse jutuissa on satoja tappouhkauksia mm Tajukankaan, Lokan ja Wiikin kirjoittamia : Lue laki.”

     Onko sinulla esimerkkiä kirjoittamastani tappouhkauksesta?

    • Paavo Tajukangas

     Puusa hei, meillä päin sanotaan sunkaltaisia vouhkiksi. Olet kunnon vouhka.

     Missä kohtaa Paavotajukangas- media on jaellut ihmisille tappouhkauksia??? Oliko joku konkreettinen näyttö tälle väitteellesi?

     Aivan, ei ollut.

     Joten, pliis…

  • trumpetisti

   1. Miten on mahdollista, että MV valehtelee, kun sen jutut kerran ovat valtamediasta, mikä ei valehtele?

   4. Lieneekö MV vastuussa lukijoidensa temppusista? Mutta vastaavaa uhkailua sosiaalisen ja ammatillisen paineen kautta luo “valtamediakin” ynnä muut sinun kaverisi, mutta huomattavasti kovemmilla resursseilla ja virallisen yhteiskunnan kiitoksella höystettynä.

   5. Miten selität, että valtavalemedia selvästi leikkaa poliisin tiedotteisiin tai ulkomaisien medialähteidensä jutuista unelmalle kiusallisia kohtia pois? Esimerkiksi Munchenin ammuskelija huusi CNN:n uutisen mukaan “Allahu Akbar”, Aamulehti (ja varmaan moni muu) käytti tuota juttua lähteenään kopioiden sen kokonaan, mutta jättäen juuri AA:n pois.
   Entä miten selität hiljaisuuden sen tapauksen yhteydessä, jossa maahanmuuttokriittisenä tunnettu mies hakattiin anarkistien toimesta Tampereella, mikä on videolla, kun taas lööpeissä pyöri viikkojen ajan natsien hyökkäys vanhan tappelukaverinsa kimppuun Jyväskylässä vain paria kuukautta aiemmin?

   • Jore puusa

    Vielä tämän kerran vastaan Janitskinin trollille.

    Kysyin…
    Miten on mahdollista, että MV valehtelee, kun sen jutut kerran ovat valtamediasta, mikä ei valehtele?
    —-
    Koska Janitskin palastelee ao jutut ja poistaa niistä sen – mikä ei sovi hänelle ja kääntää tosiasiat nurin ja liittää väärää kuvamateriaalia joka on varastetu ja johon liitetty esimerkiksi nenän tilalle miehen sukuelin kuten piispallenne tehtiin.. Olen kaivanut auki useita juttujaan. Niistä merkitykset on käännetty toisiksi.

    Jotta jopa savolaiset lukijat ymmärtäisivät, teen kotitalousvertauksen.
    Oletetaan.
    Lehti kirjoittaa: Kalakukon valmistukseen käytetään mm ruisjauhoja ja muikkuja

    Janitskin varastaa jutun kuvineen ja “siteeraa”:
    Kalakukon valmistukseen käytetään vehnäjauhoja ja nahkiaisia…
    Nyt lukijat alkavat kuorossa huutaa..”valtamedia valehteleee koko ajan juutalaisten porukka tuo tänne matuja – eikä tiedä edes miten kukko tehään.

    Näin toimii Janitskin — vaikka jutut ovatkin toista luokkaa ja hänen väärennöksensäkin suurempia..
    ja tässä linkkilistaa, vain pieni osa hänen toimintamallistaan…http://rasismiavastaan.blogspot.fi/2016/03/kuka-mita-teki-ja-kenesta-sanoi.html
    Nyt olen tuhlannut Iljan trolliin monta hetkeä turhaan. Saat jatkaa itse.

    • trumpetisti

     Eli syytät Janitskinia juuri siitä, mitä kerroin Aamulehden tehneen CNN:n jutulle. Tosin sillä erolla, että kukaan ei ota todesta jotain pippeliä piispan nenänä, mutta Aamulehden asialliseksi naamioidusta jutusta keskivertolukija ei havaitse hienovaraista propagandaa.

     Muutenkin kuvasit juuri valtamedian propagandatekniikan. Enkä minä sitä väitä, etteikö Janitskinkin samaa tekisi, mitenpä sitä suomalainen mediapersoona muutakaan olisi oppinut tekemään, maan tapa kun kyseessä. Janitskin vain tekee propagandaa toiseen suuntaan, mikä on saanut perinteisen propagandan tekijät ja aivopesemät raivostumaan.

    • trumpetisti

     Laskelmiesi mukaan siis MV:n jutuista vajaat 90% piti paikkansa tai oli oikean median julkaisemia eli totuusarvonsa riippui valtamediasta ja reilut 10% yksityisistä lähteistä, mikä ei tarkoita, että ne olisivat valheita tai keksittyjä, vaan että niitä ei ole vedenpitävästi pystytty todistamaan. Toisaalta valtamedia tekee samalla tavalla yksityishenkilöiden tarinoinnin perusteella uutisia, joten miten tuo nyt sitten erosi “totuusmediasta”?

     joka tapauksessa MV:n totuusarvo siis vähintään 90%:sti sama kuin valtamedian ja kun niistä “keksityistäkin” jutuista kuitenkin valtaosassa jotain perää taustalla, niin pääsemme vähintään 95%:n lukemaan MV:n totuusarvossa. 5% jäi mahdollisiksi, mutta todentamattomiksi valheiksi. Lukema tuskin eroaa merkittävästi valtamedian höpöjuttujen määristä, varsinkaan aihealue huomioiden.

   • Jore puusa

    Jotta saisin lopetettua siteeraan 100% MV lehden kommentteja, joista osan on kirjoittanut Janitskin itse.
    Nimimerkki “trumpetisti” pitää lehteä hienona sananvapauden ankkurina ja katsoo että lehden vastustaminen on minulta sairasta.

    Tässä pienen pieni ote kansanedustaja Nasima Razmyariin kohdistuvasta MV lehden “maahanmuuttokritiikistä” viime keväältä. Ja muistakaa. Ilja Janistkin on ilmoittanut olevansa päätoimittaja, jolloin hän on lain mukaan vastuussa jokaisesta sanasta tässä alla.

    VAROITUS; siteeraan suoraan kirosanoja ja ulkomuotoon kohdistuvaa solvaamista.
    Älä lue jos olet herkkä.

    Ensin John Smith kertoo: “Ja tällaisia saatanan apinoita meillä istuu “kansanaedustajina”

    Pekka Heikkinen jatkaa osuvasti: “Tuo saatanan musupatja rässimä kuvittelee olevansa afganistanissa muita ylempänä, Saatanan hevovittuämmä —- BURANAA ( se tarkoittaa 9millin pistoolinluotia MV kielessä)

    Erkki Ehomaa hehkuttaa: “Natsimalla ei ole kokemusta juuri muusta kuin rasistifasismivinkunasta joka tuolta korppikotkalta onnistuu varmaan aivokuolleenakin”.

    Timo Pulkkinen kommentoi: “laiska afgaani joka toisten siivellä elelee haukkuen suomalaisia rasisteiksi perunavaon tuolla nokalla pystyis vetään kun ottais jaloista kiinni kahen puolen”

    Lare Kuosmanen tiivistää: “olis mukava kokeilla uutta mailaa tohon tuulenhalkojaan.”

    Siinä Teille MV lehtenne sananvapautta jota trumpetisti haluaa lisää.. Huomatkaa ulkoiseen olemukseen kohdistuva rasistinen pilkanteko. Jos yksikin noista “kriitikoista” kirjoittaisi omalla nimellään – ei ainuttakaan noista teksteistä olisi tuossa. Tuollaistako kielenkäyttöä haluatte siellä Savossa trumpetistin kanssa lisää?

    Ja nyt over and out.

    • trumpetisti

     En minä nyt tuollaista kaipaa, toisaalta onhan se hyvä, että nuokin tunnot pääsevät esiin, ettei Nasima erehdy luulemaan olevansa kaikkien hyväksymä Suomessa, kun ei kerran sitä ole.

     En vaan ymmärrä, että miksi ihmeessä minun pitäisi noiden lukemiseen käyttää aikaani ja miksi minun pitäisi noiden kommentoijien takia vaatia MV:n ansiokasta uutistoimitusta suljettavaksi? Kyllä minä tiedän, että tuollaisia ihmisiä on, ja niitä on, vaikka MV suljettaisiinkin. Ehkä parempikin, että nuo kommentit pääsevät esiin, jotteivat omiin kupliinsa vetäytyneet kansanedustajat ja toimittelijat ynnä muu vihervasemmisto pääsisi luomaan kansasta omia fantasia-kuvitelmiaan.

     Sananvapauden kannalta omien arvojeni kanssa kysymys ei ole aivan yksinkertainen; toisaalta meille suomalaisille on opetettu, ettei haukku haavaa tee ja sanoistahan tuossa vain kyse on, joskin solvaavista. Kuitenkin näin kasvatettuna siihen, ettei haukku haavaa tee, tuntuu merkilliseltä, että nykyään pitää asetella sanansa tarkasti, ettei vain tulisi arvostelleeksi eräiden pyhien miesten mieltymyksiä puolisoidensa ikään liittyen tms. omituisuutta.

     Anyways, poistakaa minun puolestani nuo kommentit, itse en vaadi niitä poistettaviksi, mutta en vaadi säilytettäviksikään. Jos tuomiolle noista mentäisiin, niin suhteessa esimerkiksi väkivaltatuomioihin, noista voisi antaa 5€ sakot.

 • hienokirjoitus

  MV-lehti kuten useimmat nykyajan vastamediailmiötkin juontavat juurensa siitä, ettei tieto ole ainoastaan harvojen ja valittujen käsissä. Tietoa on saatavilla enemmän ja myös laajemmin. Monista asioista ei voida valehdella samalla tapaa kuin suomettumisen aikoihin ja jos valheesta jää kiinni, niin se herättää huomiota.

  Mediaan on luotettu ja uskottu sen takia, koska sen on ajateltu toimivan kansan parhaaksi. Kansa alkaa tulemaan epäluuloiseksi, kun median toiminta on mennyt viime aikojen tapahtumien takia entistä härskimpään suuntaan.

  Suomessa on vielä saatettu uskoa siihenkin, että medioissa on pientä kilpailua toistensa kanssa. Vaikka alueelliset nogo-alueet onkin jaettu sulassa sovussa eri medioiden kesken, niin on silti ajateltu, etteivät kaikki mediat ole pelkkä löyhä yhteenliittymä, vaan ne uskaltaisivat toimia myös erillään tuoden erilaisia äänenpainoja esiin. Tämä on tietenkin pelkkää unelmaa.

  Yksittäisissä äänenpainoissa tuo saattaa näkyäkin, mutta laajemmassa kuvassa reviirit on jaettu tarkkaan ja harkitusti. Tunkeutujia rangaistaan ja erimielisiä vainotaan. Suurimmaksi ongelmaksi onkin viime aikoina tullut väärämielisyys. Jos joku pitää vaientaa erimielisyyden takia, niin silloin aletaan olemaan vaarallisella tiellä.

  MV-lehteä ei pidä nostaa jalustalle, mutta sen vaientamiseen pitäisi olla muitakin syitä kuin Iljan entinen moottoripyöräkerhojäsenyys ja venäläistaisuus Jos Ilja kääntyisi väkivaltaiseksi äärimuslimiksi, niin saisi olla luultavasti täysin rauhassa suomalaisten vaikuttajien ja poliitikkojen vihalta. Kopioimissyytökset eivät myöskään vakuuta, jos kaikki mediat julkaisevat saman uutisen peräkkäin toisensa jälkeen.

  • Jore puusa

   LokanKopioimissyytökset eivät myöskään vakuuta, jos kaikki mediat julkaisevat saman uutisen peräkkäin toisensa jälkeen.
   —————–
   Ja sitten ote seuraavan nimimerkkipelkurin tekstistä, suomalaiset perustyypit ovat näitä pimeällä puskasta puukolla selkään ja pakoonpelkureita.

   Kirjoittajalla on täydellinen tietämättömyys median toiminnasta.
   1. Lehdet ostavat osan jutuistaan esim. STT:ltä tai AOP:ltä ym. kun eivät voi itse olla tapahtumapaikalla. Lehdet maksavat näistä jutuista, Janitskin varastaa sen aineiston maksamatta mitään.
   Mikä on kaikki mediat? Koiramme/Våra hundar lehti? Maaselän sanomat? Turun Tienoo, Tiedonantaja vai jotkut muuta sadoista lehdistä Suomessa.
   Ehkä on parempikin kirjoittaa nimettömänä, täydellisen tietämättömyyden aikaansaama myötähäpeä on melkoinen, nämäkö kouluja käyneitä suomalaisia – jotka toistavat rasistisivun tekstejä mukatosina

   • trumpetisti

    Mitäs se valokuvaaja kouluista puhuu? Kamerankäyttökoulussako sinut opetettiin yhteiskunnalliseksi viisaaksi?

    Tämä on muuten rasistinen lausunto, olet samaa maata mv:läisten kanssa:

    “Ja sitten ote seuraavan nimimerkkipelkurin tekstistä, suomalaiset perustyypit ovat näitä pimeällä puskasta puukolla selkään ja pakoonpelkureita.”

    Vain inhon kohde on eri, väittäisin, että ei mitenkään sinun mielenterveydestäsi hyvää kuvaa antaen.

    Minua ei tiedonjanoisena lukijana copyrightit muuten kiinnosta paskan vertaa, ja valtamedialta varastaminen saa minut hymyilemään. Mutta ymmärrän kyllä, että maassa on laki, jota pitää noudattaa, joten poliisi tehköön tehtävänsä lain puitteissa. Toivoa vaan sopii, että poliisi toimii nimenomaan lain mukaan, eikä politiikka ohjaa sen enempää poliisia kuin tuomioistuintakaan tässä tapauksessa.

  • Jore puusa

   tarkennan vielä että nimimerkkipelkurin väite..

   MV-lehteä ei pidä nostaa jalustalle, mutta sen vaientamiseen pitäisi olla muitakin syitä kuin Iljan entinen moottoripyöräkerhojäsenyys ja venäläistaisuus

   Ei pidä paikkaansa, yhtäkään noista asioista ei ollut esillä poliisin turvaamishakemuksessa. Copyrightrikokset oli yksi suurin syy. Kummaa touhua, ressukat väittävät aivan järjettömiä asioita.

 • PeelsePuupi

  Kirjoittaja ei näemmä ymmärrä sananvapauden käsitettä laisinkaan. Voisi olla hyödyllistä lukea se määritelmä laista.

  • Junnu

   Kyllä, juuri näin. Sananvapautta ei tarvi määritellä uudelleen, se löytyy laista selkeästi. Valehtelu ei ole lain mukaan rikos, mutta valheen levittäjillä on selkeä tavoite. MV-lehti ei riko mitään tabuja sananvapauden suhteen julkaisemalla valheellisia uutisia.

   • trumpetisti

    Julkaiseeko se nyt valtamediasta varastettuja juttuja vai valheita vai kumpaakin samanaikaisesti?

    Niitä selviä valheita MV:ssä muuten on vähän, tahallisia tuskin sitäkään vertaa. Suvaitsevaiset ovat hokeneet jo toista vuotta MV:n valheista, mutta heikosti tulee todistusaineistoa pyydettäessä. Ylekin teki kerran jutun MV:n valheista, juttua tutkittaessa koko Ylen reportaasi paljastui kommunistitoimittelija Mäntymaan valehteluksi.

     • trumpetisti

      Eli koko MV:n oma tuotanto (1%) piti paikkansa, 87% valtamedian vastuulla, 12% vähemmän luotettavista lähteistä, mikä ei siis tarkoita valetta.
      Hyvin lähelle sadan prosentit totuusastetta MV pääsee.
      Teepä samanlainen juttu valtamedian maahanmuuttoaiheista ja käy kysymässä kritiikkiä juttuihin joltain, jota arvomaailma ei ole sokaissut.

    • niimpä

     Tuossa on varmaan syy sille miksi oikeuskäsittely MV lehteä vastaan vaan kestää ja kestää. Julkisuudessa on jauhettu ainakin vuosi siitä miten rikollista toimintaa MV suorittaa mutta syytteitä on nostettu kovin vähän(onko vieläkään yhtään?). Melkoinen ristiriita?

     MV on toki kirjoitusasultaan ja tyyliltään ala-arvoinen julkaisu mutta se ei tee siitä vielä rikollista saatika että oikeuttaisi lehden hiljentämisen. Itsekin toivon että MV lopettaisi toimintansa ja tilalle syntyisi jokin saman asian ajava eli valtamedian haastava mutta tasokkaampi verkkojulkaisu, mutta toivon että se tapahtuu lakia noudattaen ja sananvapauden säilymisen ehdoilla.

     • Jore puusa

      MV on toki kirjoitusasultaan ja tyyliltään ala-arvoinen julkaisu mutta se ei tee siitä vielä rikollista
      ——————–
      Sen loppumattomat tappouhkaukset ja kunnianloukkaukset ja kuvien ja juttujen varastaminen tekee siitä rikollisen.
      Ei sen surkea laatu.

Kommentointi on suljettu.