Kopelointikulttuuri

On rasismia sanoa, että toiset kulttuurit ovat huonompia kuin toiset. Niinpä en sano. Sanonpa vain nätisti, että toisissa kulttuureissa ilmeisesti on aivan tavanomaista kerääntyä tuhannen miehen joukoksi ja kopeloida ohikulkevia naisia ja jopa riisua heidät väkisin. Se, että muutama nainen tulee siinä myös raiskatuksi, lienee ihan yleinen ilmiö sekin, sillä ”raiskaavathan suomalaisetkin”, kuten meitä on valistettu.

Kun siis uuden vuoden yönä useissa Saksan kaupungeissa jotkut toteuttivat kulttuuriaan ja kokoontuivat joukolla kopeloimaan ohikulkijoita ja toiset jälkikäteen sitä kauhistelivat, niin siinä kaksi erilaista kulttuuria vain rikastutti toisiaan. Eikös sellainen ole toivottavaa? Muistattehan Stubbin twiitin: ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.”

Eikä tuossa joukolla suoritetussa kulttuurikopeloinnissa ole edes mitään uutta. Kun arabikevään seurauksena Egyptin kansannousu alkoi, niin Tahririn aukiolla sormiraiskattiin lähes jokainen naispuolinen länsimainen toimittaja. Kopelointi on siis siellä päin vakiintunut kulttuurinen erityispiirre. Joten ymmärrystä sille hyvät ihmiset. Ja toisaalta: kopeloivathan suomalaisetkin. Tosin eivät tuhannen miehen voimin ohikulkijoita, mutta melko varmasti joskus.. jossakin.. kuitenkin.

Kölnissä saattaa hyvinkin olla kyseessä vain onneton yksittäistapaus. Kun tuhat pohjoisafrikkalaista ja arabiankielistä osallistui kopelointi/ryöstö/raiskaus -tapahtumaansa, niin hehän suorittavat sen ajallisesti hyvin rajallisessa ajassa, muutamassa tunnissa ja vieläpä yksissä tuumin. Joten kyllä sen siinä mielessä hyvinkin voi luokitella yksittäistapaukseksi.

Lienee tosin osallistujamäärältään lajinsa runsaimpia yksittäistapauksia. Ikään kuin summayksittäistapaus. Eivätkä sellaiset ole koskaan vaarallisia. Puhumattakaan, että kertoisivat jonkin kulttuurin huonommuudesta verrattuna kulttuuriin, jossa summatapauksia ei esiinny. Ja toisaalta: kopeloivathan saksalaisetkin.

Joissakin pahantahtoisissa piireissä tapahtumien suuresta lukumäärästä nyt kuitenkin vedetään se rasistinen johtopäätös, että jokaisen kopeloinnin voisi muka laskea omaksi tapauksekseen ja koska niitä oli paljon, tästä voisi päätellä jotakin kaikista osallistujista. Ei voi. Tuomitsen tällaisen ajattelun jyrkästi. Se on yksiselitteisen rasistista.
Miksikö? No, hyvänen aika, koska se ON.

Ajattelu ylipäätään on epäilyttävää tällaisessa yhteydessä, koska se liian helposti johtaa, tuota, rasismiin. Varsinkin, kun kyseessä on maahanmuuttajaryhmä, jotka ”hoitavat meitä, kun tulemme vanhoiksi.”

Uuden Seelannin maorien perinteinen tervehtimistapa on nimeltään hongi. Hongi on satoja vuosia vanha perinne, jossa kaksi ihmistä kohdatessaan hierovat neniään vastakkain. Kopelointikulttuurissa saattaa olla kyse samasta, arvokkaasta kulttuuriperinteestä, jota jokainen edistyksellinen ihminen ymmärtää suvaita.

Kopelointikulttuuri on osa monikulttuurisuutta – ja siis rikkaus. Ei mulla muuta.

Juhani Kuosmanen

Kommentit

  • Maassa maan tavalla

    Naisille ja tytöille pitää taata vapaa liikkuminen Suomessa. Tämä ”ahdistelukulttuuri” on pöyristyttävää ja barbaarista. Valvontakameroita ja valvontaa tulisi saada lisää ja henk. koht. valvontakamerat markkinoille, että tekijät saadaan oikeuden eteen. Häiriköille valvontapanta jalkaan, jos muu ei auta. Julkisissa kulkuvälineissä on myös turvatonta, bussikuskeista tai taksikuskeista ei sellaista turvaa kuin aikaisemmin. Poliiseja ei yleensä näy missään. Saammeko jättää hyvästit sille vapaudelle ja hyvinvoinnille johon olemme tottuneet ja mikä on hyväksi todettu. Turvallisuus, koskemattomuus, tasa-arvo, sekä naisten ja tyttöjen arvostus ovat hyvin tärkeitä sivistyksen mittareita ja hyvän yhteiskunnan tae. Maassa maan tavalla.

  • Suitza

    Olisipa se rajoittunut Saksassa edes yhteen kaupunkiin, mutta kun niitä oli puolen tusinaa. Rikosilmoituksia jätetty jo 400 kpl. Aika paljon yhdestä yöstä. Mielenkiinnolla odotellaan tulevaa kesää, lämpimiä kelejä ja minihameita. Millaisiin suorituksiin maahantulijat yltävätkään. En halua puhua maahanmuuttajista, koska tuollaisiin tekoihin syyllistyvää roskasakkia meillä ei kaivata, eikä koko Euroopassa. Voivat mennä takaisin kotimaihinsa toteuttamaan eläimellisiä viettejään.

  • Missä feministit nyt ?

    Missä punavihreät feministit nyt ? Mikseivät ole puolustamassa naisia ja tuomitsemassa maahanpyrkijöiden kopeloinni ? Ja raiskaukset ?

Kommentointi on suljettu.