Maailma on jotakin muuta kuin unelmaa

Kyllä tässä mielenrauha on kortilla vaikka kuinka joogaisi. Ainakin minua paremmilla kansalaisilla.

Hyvien ihmisten hysteria nimittäin jatkuu kohti kliimaksiaan. Huomaan, ettei Lontoon hirmuteko sitä aiheuta, vaan ihan kotimaiset kauheudet.

Nyt minua edistyksellisemmät kansalaiset pöyristyivät kuulessaan, että poliisit, nuo rikkumattoman oikeudenmukaisuuden oletusarvolle ohjelmoidut lempeät robotit, ovatkin rasisteja. Tai ainakin kolmannes heistä on.  ”Ilmankos terroristit juhlii” on eräänkin viheranalyytikon loppupäätelmä. Bravo.

Poliisien rasismista saatiin vähintään kaksisataaprosenttinen näyttö kun heidän suljetun facebook-ryhmänsä tuhansista viesteistä löytyi ainakin kolme, jotka aivan hyvin voisi tulkita rasistisiksi, jos virittyisi tarvittavaan moodiin.

Ja määrätyt virittyvät. Tai ovat siinä aina. Hyvien ihmisten ryhmissä paheksuva möly rikkoisi korvat, jos viestit olisivat ääniviestejä.

Tämä rujo ajatusrikos tuli ilmi, ennen kuin ehdimme kunnolla toipua hyytävästä tiedosta koskien julkkisten Sisäpiiriä.  Siinä tunnettujen räppärien jengi ja heidän hangaround-jäsenensä keskustelivat omassa (myös suljetussa) ryhmässään seksiakteista. Joku kehui jopa panoillaan. Sietämättömän törkeää!

Järkytysten sarja on pitkä. Kuka enää kestää? Vuosi jo alkoi hirmuisissa merkeissä, kun Axl Smithin WhatsAppissa pyörivä ”haippirinki” paljastui. Herra Smith oli ujuttanut tavanomaisten keikkakuulumisten joukkoon, hui kauheaa, yhden pornovideon. Ja joku porukasta tuli jopa katsoneeksi sen. Mitä pervoja!

Jos diapameja saisi luomuna, niin nyt niillä olisi kysyntää tiedostavissa piireissä.

Tiedättekö mitä?

Kaikki tuo kauhistelu yksityisistä keskusteluista – ja se, millaisesta ajatusmaailmasta moinen kumpuaa – on syy siihen miksi meillä on Brexit ja Donad Trump. Ja lisää sitä lajia on tulossa. Trumpismia.

Nimittäin, jos tiedostavien ylimielinen kakofonia unelmasta edelleen jatkuu, niin SITÄ ei oikeasti kestä enää kukaan. Ei, jos ajatus kulkee omin neuvoin. Eikä varsinkaan Lontoon jälkeen. Siksi osa äänestää pian vaikka hevosen senaattoriksi, että maailmanpelastajien paapatus loppuisi.

Nimittäin hyvien ja valveutuneiden ihmisten lisäksi on aika liuta meitä ihan tavallisia liimataisia. Meitä, jotka eivät etsi maailmanselitystään utopioista, vaan näkevät sen mikä on.

Että maailma on aikas paskamainen paikka. Eikä ole juuri muuttumassa. On edelleen – haikailuista huolimatta – täynnä ahneutta, valhetta, petosta ja pahansuopaisuutta. Se on antanut kylmää kyytiä naiiveille haihattelijoille vuosisadasta toiseen.

Mutta… Että se on myös ihan siedettävä paikka, jos pitää tuon edellä sanotun mielessä. Toisten ajatusrikoksia tarkkailevat eivät pidä.

En usko, että tältä Tellukselta löytyy niin puhtoista ja viatonta, ettei sanoisi joskus jotakin yleiseen hymistelyyn sopimatonta. Ainakin, jos luulee sen pysyvän vain kaveripiirissään. Ja kun sitten sanoo, niin aina löytyy joku narri, joka haluaa nostaa omaa mitättömyyttään kertomalla sen eteenpäin.

Joka on täysin viaton paskamaisiin ajatuksiin ja harkitsemattomiin puheisiin, niin ilmoittautukoon. Minä voin heittää sen ensimmäisen kiven. Mojautan sillä ilmoittautujaa, että lakkaisi valehtelemasta.

Entäpä jos jätettäisiin edes yksityiset keskustelut ja pohdinnat rauhaan, vaikka eivät ihan putkeen menisikään? Jotain rajaa kyyläämiselle ja toisten vääristä ajatuksista pöyristymisille, please.

Jussi Juhani

PS. En ota enempää kantaa Lontoon hirmutekoon. Juha Sipilä teki sen puolestamme. Twiittasi olevansa shokissa jo seitsemännen kerran peräjälkeen. Eikä ehdi tokenemaan, sillä pian paukkuu taas jossakin.

 

 

Kommentit

 • Jake

  Nämä hirmuteot osoittaa, että Islam ei kuulu Eurooppaan, eivätkä he integroidu, eivätkä kunnioita länsimaista demokratiaa. Sipilä ei shokiltaan pysty muuhun kun siunailemaan pommi-iskuja. Pelastaaksemme Suomen näiltä hirmuteoilta Islamilaista maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava.

 • Median ruokaa

  Poliisin äiti täällä hei! Olen varma, ettei minun lapseni ole yksi noista rumia viestejä kirjoitelleista. Minä kasvatin hänet niin, että pahaa sanaa ei saa kenestäkään sanoa. Ja vaikka itse olisi poliisi, niin ampuakin saa vain, jos asiakas (=rosvo) ampuu ensin kohti, ja syntyy varmuus siitä, ettei kyseessä ole leikkiase. Asiakkaita kohdellaan aina kunnioittavasti, sillä vain omalla esimerkillään voi muiden käytökseen oikeasti vaikuttaa. Jos kuitenkin joitain pahoja ajatuksia tulee mieleen väsymyksen hetkillä, voi äidille soittaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa ja puhua känkkäränkkämielen pois. Pahoja ihmisiä ei oikeasti ole olemassakaan – kaikki me olemme samanlaisia luojanluomia. Jos ihminen kuitenkin erehtyy joskus heikkona hetkenään sanomaan loukkaavia sanoja, pitää pyytää samantien anteeksi kaikilta, mutta ennen kaikkea kanta-asiakkailta ja poliisin ylimmältä johdolta.

  • Lahest

   ”Poliisin äiti täällä hei! Olen varma, ettei minun lapseni ole yksi noista rumia viestejä kirjoitelleista.”

   Ja voin suoraan sanoa, että saatat olla 100% väärässä. Kukaan vanhempi ei lastaan täysin tunne.

   • Lahest

    No, eihän kirjoittaja oikeesti ole ”poliisin äiti”. :D

 • Hölmistynyt piäkaupungista

  Kuvittelin muutama vuosi sitten, että Long Play olisi oikeaa tutkivaa journalismia tekevä taho. Himasjutun jälkeen homma lopahti. Tuli tukku Tekes-rahaa ja muutakin kahisevaa. Se siitä. Nykyään jutut ovat aivan seiskatasoa. Juuri kuten poliisijuttu, missä kuvakaapataan suljettujen sivustojen keskusteluja jne. Muuten kirurgkit, patologit, ja terkkasinkin lääkärit keskenään puhuvat aika rajuja juttuja, koska työ on aika rankkaa niin kollegoiden kesken puhutaan. Hirtehishuumoria, sarkasmia ja mustaa huumoria, jonka turvin vähän relataan. Niin ja Parempien Ihmisten palstoilla tänään on oltu hiljaa Lontoon isksuta, Sen sijaan siellä on isketty ja kovaa suomalaista poliisia.

 • Hsss

  Inhorealistina en ikinä ylläty. Jussi on täysin oikeassa kirjoituksessaan. Ahneus, petos, valhe jne. Niitä me kannamme mukanamme tilanteiden mukaisesti. Melkein aina.

 • hyshys

  se on kun tänä internetti aikana esmes, kaikki pennut, höperöt, hysteeriset akat ja joutilaat piäsöö kaahistelemmaan nettiin nii het helsinninnissä alotettaan tutkinnat onko sopupuhetta.

 • Vaikka sitten pöyristyjä

  Kyllä minua ainakin mietityttää ja huolestuttaa se, että valtion sisäisestä turvallisuudesta vastaava virkavalta ajattelee vinoutuneesti ja mahdollisesti tekee päätöksensä kirjaimellisesti ihmisten pärstäkertoimien mukaan. Miten sellaiseen vallankäyttäjätahoon (jolla on vielä valtion virallinen tuki takanaan) voi oikeasti luottaa?

  Toisaalta taas: selvisipä sitten se syy, miksi Suomi Ensin -häiriköt saavat mellastaa rauhassa kuukausitolkulla Helsingin Rautatientorilla ja jopa käydä käsiksi ohikulkijoihin, vaikka vieressä seisoo poliisi…

  • Tuuperoinen

   Miksi jotkut (typerät) suomalaiset haluavat ampua omia?
   Rautatientorin vieressä oleva Kaisaniemen puisto on täynnä matuja, jotka häiritsevät naispuolisia ulkoiljoita.
   Leirikin pitäisi häätää torilta.

 • Xpat

  Nykypäivän Ranska, ja ylipäätään esim viimeiset 100 vuotta lähihistoriaa, saattaa olla indikaattori siitä että kirjoittaja on hyvin todennäköisesti väärässä. Tai sitten kyseessä on se kuuluisa poikkeus joka vahvistaa kirjoittajan määrittelemän säännön :)

  Mitä enemmän trumpismia, niin eiköhän sitä vastavoimaa tule myös… saa nähdä kumpi voittaa, vai liekö kyseessä ikiliikkuja…

Kommentointi on suljettu.