Massamurhattu unelma

Meillä oli unelma. Pariisin ruumiskasa tappoi sen. Ainakin minulta. Ainoa järkevä suhtautumistapa maahanmuuttoon ja hallitsemattomaan siirtolaistulvaan lienee kyynisyys.

Suomalaiset, epäilkää sitä kaunista loruilua, mitä mediassa muuttovirran ympärillä esiintyy. Suoranaista valhetta ja asioiden räikeää kaunistelua on liikkeellä noin sata kertaa enemmän kuin totuutta.

Mutta edes hieman totuuttakin: Supon mukaan maassamme on jo yli 20 Suomeen palannutta ISIS – taistelijaa. Saavat varmaan parasta aikaa kriisiterapiaa sotatraumoihinsa sen sijaan, että tuomittaisiin osallisuudesta hirmutekoihin ihmiskuntaa vastaan – tai edes poistettaisiin maasta. Unelmana tietenkin on, että kotoutuisivat…

Ja unelmoijat, please, älkää vähään aikaan pitäkö kovin äänekkäitä puheita suvaitsevaisuudesta ja kulttuurien ja uskontojen auvoisesta rinnakkain elosta, en halua kuunnella. Pitäkää taukoa loruilusta. Sadut riittävät toistaiseksi. Älkääkä sanoko, että islam on rauhan uskonto. Se ei ole sitä millään tasolla. Älkää sanoko niin, jos yhtään kunnioitatte vainajien läheisiä. Valehteleminen ei ole kunnioittavaa.

Rauhan uskontoja ei ole. Ei myöskään kristinusko eikä juutalaisuus. On vain sodat ja massamurhat pyhittäviä uskomusjärjestelmiä, joihin ihminen aivopestään silloin kun hän on kykenemätön vastustamaan, eli lapsena.

Maailman historian pahimpiin hirmutekoihin yltäneet uskomukset ovat kaikki syntyneet samalla seudulla. Ja se seutu on ollut viimeiset kolme tuhatta vuotta ihmisveren värjäämä eikä rauhoitu ennen kuin houreet jumalista ja niiden paremmuudesta katoavat.

Näistä kolmesta Lähi-Idässä syntyneestä uskonnosta jokainen palvoo suurin piirtein samanlaista skitsofreenista jumalhirviötä, johon on ympätty ihmisluonteen psykopaattisimmat ominaisuudet. Se, että pyhissä kirjoissa vastapainoksi lässytetään myös muutama rivi rakkaudesta, ei muuta niiden psykopatologista luonnetta miksikään.

Ihmiset sanovat pokkana: Minun uskontoni on rakkauden uskonto, se ei kehota väkivaltaan. Miten hölmö voi olla? Siinä vaiheessa kun sinun uskontosi muuttuu meidän ja teidän uskonnoksi, jonka arvoja täytyy puolustaa, olemme jokainen (jos uskomme) valmiita tappamaan vääräuskoisia. Näin on aina käynyt ja tulee käymään. Ja molemmilla puolin rajaa ihmiset vilpittöminä kohottavat kätensä oman jumalansa puoleen ja pyytävät siunausta tapporetkelleen.

Sellaisia uskonnot oikeasti ovat. Unohtakaa se näennäinen rakkauslässytys. Vain ilman uskontoa voi oikeasti ja syvästi rakastaa lähimmäistään. Uskonto ei anna tilaa rakkaudelle, sillä rakkaus vaatii vapautta, mielen vapautta.

Uskonto vangitsee mielen omien dogmiensa kahleilla – ja pystyttää vangitsemistaan ajatuksista ihmismieleen edustamansa epäjumalan kuvan. Eikä sellainen ihminen enää koskaan ole vapaa. Uskovaisuus ja mielen vapaus ovat toisensa poissulkevia. Joko niin tai noin, mutta ei molempia yhtä aikaa. Toistan: Ei molempia yhtä aikaa.

*   *   *

Arman Alizad ehätti jo (monen muun tavoin) Facebookissa julistamaan: ”Iskujen tekijät eivät oo muslimeja ne on terroristeja. Piste”

Nyt en viitsi olla edes kohtelias tuollaiselle naiiviudelle. Juuri tuollainen paskalässytys mahdollistaa seuraavat ruumiskasat. Jos et keksi muuta sanottavaa, niin ole hiljaa ja sure uhreja. Älä helvetissä tule väittämään, ettei TAASKAAN ollut kyse islamista, vaikka teon tekivät juuri sen uskonnon kiihkeimmät kannattajat. Ampuessaan viattomia he huusivat: Allahu akbar!

Kristityt ovat huutaneet kautta historian tappotouihuissaan samaa: Jumala on suuri!

Jussi Juhani

PS. Joo, tiedän. Muistelette kommunismin ja natsismin hirmutöitä ja onnistutte niillä vähättelemään uskontojen rikoksia ihmiskuntaa vastaan. Tiedoksenne: Myös kommunismi ja kansallissosialismi ovat uskontoja. Mieleen rakennettuja uskomusjärjestelmiä, joilla on omat jumalkorvikkeensa, pappinsa ja pyhät rituaalinsa.

Kommentit

 • ??????

  ” Kuolleiden joukossa oli muun muassa lahjakas nuori ranskalaisjuristi, joka oli opiskellut brittiläisessä huippukorkeakoulussa.” (HS)
  Ja 128 normaalimoukuraa, eikö liene.

 • Matti Muukkonen

  Tervejärkistä ajattelua.
  Tuhansia vuosia tapelleet tuolla pienellä alueella jumaliensa/uskomustensa puolesta.
  Eikä uskomuksia tänne pohjanperukoillekaan ole helläkätisesti levitetty. Lähinnä pidetty ”keppihevosena” veronmaksajien lisähaalinnassa.

 • Savakki

  Jussi, kävelit juuri terroristien virittämään ansaan! Tätähän he juuri haluavat: että viha synnyttää vihaa, että alamme syyllistää kaikkia muslimeja näiden vihasotureiden hirmuteoista. Kun Euroopan rajat laitetaan kiinni, kukaan ei pääse enää pakoon Isisin hirmuvaltaa. Kun heittelemme vastaanottokeskuksia polttopulloilla ja suhtaudumme muutenkin ”kriittisesti”, pakolaiset varmasti tuntevat olonsa ulkopuolisiksi ja ovat helppo kohde kiihottajille.

  Katsoitko TV1:stä dokumentin Loputon matka? Sen voi katsoa myös Areenasta (http://areena.yle.fi/1-3003775). Ainakaan nuo Eurooppaan tulijat eivät olleet mitään uskontokiihkoilijoita vaan tavallisia ihmisiä, jotka etsivät parempaa elämää. Luulisi että kelpaavat sinullekin!

  • Jussi Kuosmanen

   Minä puhuin uskonnoista.
   Eivätkö nämä mainitsemasi ihmiset pakene nimenomaan USKONSA vuoksi kiihkoilevia hulluja? Ja eivätkö nämä pakenevat ihmiset kanna mukanaan SAMAA uskontoa, vaikka hieman kiihkottomammassa muodossa tällä hetkellä?

   Koko hirveys saa siis alkunsa uskonnoista ja sitä ylläpidetään niiden voimalla. Eikä tuollainen kiihkoilu tule loppumaan ennen kuin ihmiskunta pääsee järjettömistä uskonnoista eroon.

   En siis suostu näkemään mitään hyvää edes uskontojen light- versioissa, ihan vähiten ”maltillisessa” islamin uskossa.

   Ne KAIKKI (uskonnot siis) pitävät sisällään mahdollisuuden seuraavaan massamurhaan. Näin on käynyt niin kauan kuin Jahveen, Jehovaan ja Allahiin on uskottu. Jonakin päivänä jossakin maltillinen usko syystä tai toisesta kasvaa kiihkoksi – ja taas tapetaan.

   Uskonnosta ei uskalleta puhua vakavasti vääristyneenä mielentilana, koska uskontomeemi on saastuttanut lähes jokaisen päänupin. Puhujat pelkäävät alitajuisesti menettävänsä taivaallisen joulupukkinsa luottamuksen ja pahimmassa tapauksessa joutuvansa helvettiin. Näin se toimii ja se on surullista.

 • Savakki

  Uskontojen varjolla on tehty paljon pahaa ja tehdään edelleen, se on selvä, mutta uskontoja ei noin vain pyyhkäistä pois maailmasta. Vaikka kuinka kannattaisimme uskonnottomuutta, fakta on että suurin osa maailman ihmisistä uskoo johonkin eikä ole valmis luopumaan siitä.

  Koska emme pysty poistamaan uskontoja, meillä ei ole muuta keinoa pitää maailma edes jossain määrin siedettävänä kuin tukea uskontojen maltillisia muotoja ja pyrkiä huolehtimaan siitä että niiden kannattajat myös pysyvät maltillisina. Tätä pyrkimystä ei todellakaan edistä se että syyllistämme kaikkia johonkin uskontokuntaan kuuluvia ääriainesten hirmuteoista ja pidämme heitä jotenkin alempiarvoisina kuin me, jotka emme uskontoa tarvitse.

  Vaarallisinta tässä on se että teet juuri niin kuin Isis on suunnitellutkin – se on niin helppoa! Tasapuolisuuden nimissä annat tietysti kristittyjen ja juutalaistenkin kuulla kunniansa, mutta heitä nyt ei Pariisin toissapäiväisistä tapahtumista voi suoranaisesti syyttää. Syytellä aina voi, mutta itse tähän ongelmaan sinulla ei taida olla mitään ratkaisua.

  • Jussi Kuosmanen

   Se, että ISIS olisi suunnitellut tuollaisella tempulla kääntävänsä eurooppalaiset maahanmuuttajia vastaan, on median keksimää löpinää. En usko siitä sanaakaan. Ja toivoisin, ettei kukaan muukaan usko sentään noin lapsellista selitystä.

   ISIS ja Al Qaida haluavat tappaa vääräuskoisia, koska heidän uskontonsa kehottaa heitä siihen. Se on Allahin tahto. He ovat vain jumalansa pyhittämiä murhanhimoisia paskiaisia riippumatta siitä onko täällä maahanmuuttajia vai ei. New Yorkissa EI ollut menneillään islamilaista maahanmuuttoaaltoa ja tornit sortuivat silti.

   Minulla ON ratkaisu tuohon ongelmaan. Peräti viiden kohdan ohjelma:

   1. Ryhdytään maailmanlaajuisesti puhumaan asioista oikeilla nimillä. Jokainen tiedotusväline on velvollinen kertomaan kerran viikossa MIKÄ uskonto tappaa tällä hetkellä eniten ja on siten hengenvaarallinen jokaiselle Telluksen asukille.

   2. Aloitetaan maailmanlaajuinen kampanja, YK:sta aloittaen, järjen puolesta KAIKKIA uskontoja vastaan.

   3. Säädetään yleismaailmallinen Järjen Oikeuksien Julistus, jossa uskonnot tuomitaan ihmiselle yhtä vaarallisina kuin huumeet.

   4. Yksikään valistunut valtio ei ota vastaan paaveja, ajatollahia tai muita uskonnollisia johtajia. Obama ja amerikkalaiset lakkaavat höpöttämästä god bless americaansa.

   5. Kaikki uskonnollinen puhe tulkitaan vihapuheeksi ihmisen älyä kohtaan.

   • Jakke

    Hienoa, että joku antaa kasvot ja reilusti kyseenalaistaa nämä joulupukit / satuhahmot. Uskonto ja asiaan uskominen ovat hienoja ja ihmisiä yhdistäviä asioita, mutta sokea uskominen yksisarviseen tuskin ajaa kenenkään etua. Pitäisi jonkun ”tärkeän” henkilön ottaa kantaa ja kertoa, ettei sillä keisarilla ole niitä vaatteita.

   • Savakki

    Ihan hyvä suunnitelma! Jos pidät sitä realistisena niin pistä toimeen! Vai olisiko niin että se onkin vain lapsellista löpinää ;)

 • maallikko

  Historian perusteella usko järkeen ja ihmisen älykkyyteen, ja siitä puhuminen, pitää kai ensimmäiseksi kieltää vihapuheena, mutta taisi olla jo kieltolistalla, :).. Ei saata yleistyksestä löytyä tässäkään tapauksessa absoluuttista totuutta, vaikka blogi kieltämättä herätti uteliaisuutta..

 • Sanna Antikainen

  Hyvä kirjoitus jälleen sinulta Jussi! Kiitos Sinulle :)

 • Heimo Vesa

  Uskontoa vastustetaan puhumalla uskonnosta. Ei uskontoa tarvitse vastustaa. Uskonnot voi jättää huomiotta. Sille mitä maailmalla tapahtuu ei todellisuudessa voida mitään. Karmeaa touhua se on aina ollut ja tulee olemaan. Kun sellainen osuu kohdalle on parempi vaihtaa maisemia. Osa on pystynyt siihen ja vaihtanut maisemaa Suomeen saakka.

  Se mitä me voidaan tehdä on olla hyvä tai parempi ihminen toisille ihmisille ja elollisille. Annetaan toisille hyvää mieltä ja otetaan sitä vastaan. Jeesusta siihen ei tarvita. Kaikki me tullaan täältä lopulta lähtemään. Osa jopa muutaman vuosikymmenen sisällä. Ei elämästä selviä hengissä.

  Ei kukaan meistä tule oikeasti kuolemaan uskonnollisen fanaatikon toimesta. Eikä kouluampumisessa tai Myyrmannin pommi-iskussa. Sellaista todennäköisyyttä kutsutaan lottovoitoksi. Eletään ennen sitä kuin viimeistä päivää. Silleen hyvällä tavalla.

Kommentointi on suljettu.