Media maalitti Tomi Metsäkedon

Näin se toimii. Kuuluisa maalittaminen. Media asettaa kohteen itselleen mahdollisimman helppoon positioon – ja murhaava tulitus alkaa. Jäljelle jää vain ihmisraunio. Tomi Metsäketo on pian riekaleina. Metsästäjät puhaltelevat pyssyjensä piippuun ja tuntevat voitonriemua.

Eikä kukaan muista enää Risumiestä. Tuota julkisuuden murhaamaa viimeistä onnetonta, koska parempi saalis on jo käsillä. Rooman Colosseumilta tutuksi tullut  julma näytäntö jatkuu  niin kauan kuin ihmiskunta elää. Usein tunnen, ettei ole koivinkaan mairittelevaa nimetä itsensä siihen kuuluvaksi.

Mediamaailma on sairas. Sen arvot ja moraali ovat sitä ja sen toimijat pitävät niitä yllä. He tekevät ihmisraunioita heistä, joita ensin palvoivat – sitten he palkitsevat toisiaan.

Metsäketo sai jo fudut joka ikisestä ohjelmasta, mihin hänet oli valittu, koska käyttäytyi lapsellisen sovinistisesti ja seksistisesti naisia kohtaan. Se ei riitä. Hän on mennyttä.  Kasmirille kävi samoin, vaikka ei käyttäytynyt mitenkään. Pelkkä perätön väite riitti.

Jari Sillanpää ajeli amfetamiinipöllyssä – ties monennenko kerran – ja vaaransi ihmishenkiä, mutta hän jatkanee joka ohjelmassa. Sitä sanotaan moraaliksi. Tai muut sanovat. Minä sanon saatanalliseksi tekopyyhyydeksi, joka jostakin syystä on valunut niskaamme kuin lietelanta.

Toistan itseäni kun sanon, että nykyinen julkisuusmylly ja sen kaksinaismoraali on ehkä sairainta, mitä ihmiskunnan historiassa on henkisellä puolella ikinä aikaansaatu.

Se koskettaa melkein kaikkia näkyviksi tulleita – tai joutuneita – ihmisiä: Talouden toimijoita, poliitikkoja, maahanmuuttokriitikoita tai -puolustajia… Ja ehkä tunteisiin käyvimmin juuri näitä viihdejulkkiksia. Seuraamme henkeämme pidätellen – ja usein riemusta kiljuen – heihin kohdistuvia lynkkausoperaatioita. Joillakin todennäköisesti seisoo – siis jos naisistakin voi niin sanoa.

Vain Matti Nykäsestä on tehty koko kansan teflonmaskotti. Hänen itse itsensä päälle kaatama lieju valuu viattomana ja vaurioita aiheuttamatta kuin vesi enkelin selästä. Hyvä, että edes yksi säästyy.

Oletteko sivumennen sanoen koskaan lukeneet Metsäkedon tapauksen esille nostaneen lehden keskustelusivuston tekstejä koskien Johanna Tukiaista?

Jos luette, varoitan: ette heti usko niitä ihmisten kirjoittamiksi. Ne vaikuttavat julmaan kiusaamiseen ohjelmoidun robotin tekeleiltä. Mutta ihmisistä ne ovat lähtöisin. Kunnon perheenisistä ja pullantuoksuisista äidiestä – ja ne julkaistaan suuresti arvostetun ihmisen ylläpitämällä saitilla. Uskomatonta.

Elämme mielettömässä maailmassa. Mediapyöveleiden ehdoilla.

Aiheesta on muuten juuri ilmestynyt huikea kirja. Tosin ultrafeministinen, mutta sisällöltään silkkaa platinaa. Kansainvälisesti arvostetun ja palkitun kirjailijan,  Sady Doylen, mestariteos: Ihmisrauniot (kust. Scanria Oy)

Se kertoo Suomeakin julmemmasta lynkkauskulttuurista, joka riehuu amerikkalaisessa mediassa. Siellä julma maalittaminen kohdistuu enimmäkseen naisiin. Naisjulkkiksiin, jotka revitään kansalaisten pyynnöstä ihmisraunioiksi. Meillä vastaavaa kohdistuu näköjään enimmäkseen miehiin. Tasa-arvo nääs.

Jussi Juhani

PS. Sain tekstin kirjoitettuani uutta informaatiota Metsäkedosta. Mulkkumaisesti on mies käyttäytynyt naissukupuolta kohtaan, myönnän,  mutta silti. Suomessa on oikeuslaitos, joka jakaa tuomiot. Medialla ei tietääkseni ole vielä siihen valtuuksia – eikä somekansalla. Paitsi tietysti ihan itse keksitty moraalisäteily.

Kommentit

 • teranryh

  Terävä, nassakka ja hyvä kirjoitus, täyttä asiaa!

 • Just joo

  2 faktaa:

  1) Naiset inhoavat seksuaalista ahdistelua
  2) Kaikki miehet tietävät kohdan 1)

  Kysymys: kuinka saadaan seksuaalinen ahdistelu ja tällaiset jupakat loppumaan?

  Vihje: vastaus ei ole median syyttäminen ja miesten uhriuttaminen.

 • Jouko Buddas

  Entäs Manban laulaja Tero Vaara, Yle boikotoi
  soittolistoillaan Mambaa koska Vaaralla oli väärät
  maahanmuutto mielipiteet.

 • Kajsu

  Tää some vouhotus asiasta kuin asiasta on kuvottavaa. Kyllä, kaikenlainen toisen henkilön ahdistelu on rumaa ja vastenmielistä, mutta nämä some kampanjat ovat sitä samaa! Kohteeksi voi valikoitua sattuman kauppana mikä tai kuka tahansa ja sitten onkin piru irti. Kaikki harkinta ja järkevä ajattelu katoaa. Some kohkaus on oikeesti ihmiskunnan rappion pohjanoteraus.

 • JaRi

  Hyvin kirjoitettu. Ihmetyttää kyllä että miten jos tulee esim. juuri ahdistelusyytteitä esille tai muitakin rikkeitä että alkaa tulemaan lisää ja lisää esille muitakin tapauksia?
  Syitä varmaan tähän on monia.

  Jotenkin alkaa mennä todella liian pitkälle näiden eri ohjelmista jne. hyllyttämisten kanssa…

 • Feministiiiii

  Eivät kenenkään amfetamiinipöllyt minua loukkaa, ei moni muukaan asia hetkauta, mutta sukupuoleeni kohdistuva halveksunta menee ihon alle. Asioilla on eronsa.

 • silvoisplait

  yhtään en halua noita ahdisteluja vähätellä mutta: se ei varsinaisesti uhkaa henkeä, ainakaan sivullisten. toisin kuin tuollainen amfetamiinipöllyssä autoilu. jälkimmäiseen syyllistynyt on kuitenkin tässä lutuinen ja yhteiskunnan uhri, ensimmäinen kamala ja joutaa teuraaksi.

 • Jari Kurvinen

  Jos pokaat yökerhosta ”naisen” ja olet kohta syytteessä alaikäisen hyväksikäytöstä? Tulee ekana mieleen, että mitä v***ua alaikäinen tekee yökerhossa. Joskus itelläänki nuoruudessa tarttunut matkaan alaikäinen. Ei sentään syytteitä tullut eikä tullut kai ”uhrillekkaan” mieleenkään
  . Oletettavasti anniskelupaikoissa pitäisi olla täysi-ikäinen. Tyttö sentään kerkesi muutaman kk:n hengailun aikana täyttää 16. Itse olin 18. Ja seuduilla näillä melko tunnettu urheilija.

  • Rakovalkea

   Liekkö ollut sama typykkä, joka sarven yökerhossa pyöri ja muutaman kerran mukaan lähti ”jumppaamaan”. 10 vuotta myöhemmin tavattiin samassa paikassa niin totesi, että tiesitkös sitä, että hän oli silloin aikoinaan 15v… No, enpä tiennyt en…
   Portsarien tehtävä on selvittää asiakkaan Ikä…

 • Haerski

  Onhan tämä oksettavaa aikaa: Siinä vaiheessa kun tuomiot julistetaan oikeussalissa, syylliset ja syyttömät yhtälailla ovat somessa jo kuolemantuomionsa saaneet.

  #Metoo-kampanjassa on sellainen henki valloillaan, ettei mitään tuolla hashtagilla varustettua saa kyseenalaistaa. Itse taas olen sitä mieltä, että kaikki someen heitetty pitää kyseenalaistaa kovimman kautta siihen hetkeen asti, kun todisteet on pöydässä. Näissä tapauksissa syytteen esittäjä voi olla ihan yhtä lailla häiritsijä, jonka ylin tavoite on vain aiheuttaa toiselle ihmiselle vahinkoa ja kärsimystä.

  Huolta keskustelun totuudellisuudesta ei myöskään vähennä se, että tietyissä piireissä jopa raiskaus on käsitteenä kokenut melkoisen inflaation, eikä sillä ole enää paljoakaan tekemistä sen lainopillisen määritelmän kanssa.

 • seija sanaleikkimökistään

  Ilmankos televisiosta ei tule mitään kunnon ohjelmaa kun kaikki esiintyjät ja juontajat on pistetty boikottiin. Livekonsertitkin korvataan kohta joillakin leikeillä ja peleillä.
  Ei saa provosoitua, vaikka alushousuja lentelisi kuin räntää ja haaraväliin ulottuvat kaula-aukot peittäisivät auringon.
  Turvallisinta olisi jos koko elämä toimisi koneitten kautta ja ihmiskontaktit kiellettäisiin.

Kommentointi on suljettu.