Naiskauneus lisääntyy pelottavaa vauhtia

Anu Saagim kohautti taas. Kutsui Maria Veitolaa jo toisen kerran rumaksi. Mediatutkija Veijo Hietalaa se nauratti. Tosin Hietala yritti luikerrella takaisin Veitolan suosioon ja pyysi nauramistaan anteeksi – ja haukkui vuorostaan Saagimin. Hietala sanoo Saagimin olevan kuin Donald Trump.

En ymmärrä vertausta. En ymmärrä Hietalaa muutenkaan. Änkeää itsensä aina sinne, missä tarvitaan kiiskikin-on-kala –lausuntoja. Ensinnäkään Trump ei ole nainen ja toisekseen hän on ruma. Trumpin pöljät heitot koskevat miljoonia ihmisiä kerrallaan, Saagimin vain yhtä. Tosin myös Saagimista voi tulla presidentti.  Mutta vain Virossa. Ehkä tuleekin. Se olisi naapureille parhaaksi. Anu on topakka nainen.

Muistan, että vuosia sitten Anu Saagim kyseenalaisti suorassa lähetyksessä Joonas Hytösen miehuuden, tuota, sen koon. Löin silloin itseni kanssa vetoa, että Joonaksen isukki, kolumnisti Mattiesko Hytönen, kostaa heiton seuraavassa kolumnissaan ja haukkuu Anun. Voitin vedon. Tosin se oli helppoa, koska jo silloin tiesin, että niin vastuullinen media toimii.

Mutta siitä Maria Veitolan ulkonäöstä…

Jos minulta kysyttäisiin – jota tosin kukaan ei tee – niin minun silmissäni Maria on kaunis. Persoonallinen, erittäin viehättävä, määrätystä kulmasta jopa söpö. Sitä paitsi hän on loistava toimittaja ja upean tyylikkäästi itsensä likoon laittava persoona. Erilainen kuin Anu, joka hänkin pistää itsensä peliin, mutta ei ehkä menisi Matti Nykäsen kotiin.

Tai jos menisi, haukkuisi Nykäsen nykyisen puolison ja vamppaisi Matin. Mikä ei liene maailman vaikein tehtävä. Ei ainakaan niin kauniille naiselle kuin Anu Saagim.

Myös Anu on siis silmissäni kaunis nainen. Kaikki ovat. Mitä enemmän miehelle tulee ikää, sitä useampi nainen alkaa näyttää viehättävältä. Lopulta joka ikinen. Totuus naisten kauneudesta paljastetaan miehelle sitä mukaa, kun omat kyvyt vähenevät. Olen aina ollut sitä mieltä, että maailma on pohjimmiltaan julma paikka.

Nyt kun pääsin sovinistiseen mieliaiheeseeni, eli kehumaan naisten ominaisuuksia, niin jatkan listaamalla muutaman kaunottaren, joita syvästi ihailen. Ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Rakel Liekki. Viehättävä, uskomattoman upea nainen. Ihminen, jota syvästi kunnioitan. Katsoin aikoinaan legendaariselta Moon-TV:ltä useita jaksoja Rakelin ja Lassin Panokoulua. En siksi, että olisin opetusta tarvinnut, vaan siksi, että sain ihailla esiintyjien rohkeutta ja luontevuutta. Sieltä saakka olen ihaillut nykyisin toimittajan töitä tekevää Rakelia. Maailma tarvitsee hänen kaltaisiaan aitoja ja rohkeita ihmisiä. Olin muinoin jopa pari kertaa hänen kanssaan puhelinyhteydessä. Tosin ammattiasioissa. En tainnut säästää kännykkää, jota käytin. Olisi pitänyt.

Rosa Meriläinen. Uskokaa tai älkää, mutta ihailen hänen impulsiivista rohkeuttaan ja räväkkyyttään. Älykkyyttään myös. Joo joo, totta, olen arvostellut blogeissani hänen mielipiteitään rajustikin. Se on eri juttu. Sanoin ihailevani Rosan impulsiivista rohkeutta, räväkkyyttä ja älyä, en hänen ultrafeministisiä lausuntojaan. Kuka tahansa meistä voi olla eksyksissä ajatustensa kanssa. Rosa on. Se ei silti vähennä kunnioitustani tippaakaan.

Aira Samulin. Mikä upea nainen! Mikä hersyvä nauru, mikä energia, mikä lämpö ja viisaus. Jos olisin pitempi, pyytäisin häntä tanssimaan kanssani. Mutta Aira käyttää korkkareita, enkä halua näyttää typerältä kääpiöltä niin viehättävän naisen rinnalla. Ihailen kaukaa.

Sitten on vielä eräs nainen, jonka kauneutta, lämpöä, lempeyttä ja kärsivällisyyttä ihailen yli kaiken. En mainitse hänen nimeään, mutta kuulen hänen askeleensa.

Jussi Juhani

Kommentit

  • Kalevi Lystimäki

    Mielestäni nainen on maailman paras konstruktio, sekä vartaloltaan että mieleltään. Lisäksi hän on jatkuva arvoitus. Tanssin avulla hän löytää oman pystyakselinsa ja tasapainon liikkeisiinsä. Olen tanssinut Airan kanssaan ainakin 2 eri kertaa. Rytmin ja tanssin tyylimuutos menee heti perille iloisen naurun kera. Hakemiseni paineet nousivat koska hänen vahva tanssijan maine lannistaa miesten rohkeuden hakea häntä tanssiin.

Kommentointi on suljettu.