Naurettava kättelyfobia

Suomessa kätellään. On vain kolme ryhmää, jotka eivät niin tee: bakteerifoobikot, seksuaalineurootikot ja kädettömät. Keskimmäiseen ryhmään kuuluvien määrä on lisääntynyt maassamme tasaiseen tahtiin. Viime talvi oli oikein onnistunut kausi sen suhteen.

En tiedä mihin ryhmään lukevat itsensä naisten kättelystä jyrkästi kieltäytyvät muslimit. Kättelemättömiä on nyt löytynyt Sveitsistä, Ruotsin vihreistä  ja Mellunmäestä.  Ovat luultua runsaslukuisampia, osa lienee tuon hyvän kauden satoa.

Perustelevat näin:

Suurin osa uskonoppineista kieltää kaiken fyysisen kontaktin vastakkaisen sukupuolen kanssa, jos hänen kanssaan ei ole naimisissa tai jos hän ei ole lähisukulainen”, sanoo helsinkiläisen Mellunmäen moskeijan imaami Abbas Bahmanpour Iltasanomissa.

Just joo.

Ja lisäperusteena tällainen itsestäänselvyys:

Islamissa on aika tarkat ja tiukat siveellisyyssäännöt, jotka säätelevät, miten pitäisi yhteiskunnassa toimia. Yksi on se, että kokonaan pidättäydytään fyysisestä kontaktista, eikä vaan seksistä. Raja vedetään selkeästi, ettei tule mitään epäselvyyksiä. Muuten voi mennä niin, että jos saa kätellä, saanko halata, jos saa halata, saanko suudella, jos saa suudella, niin saanko jotain ja niin poispäin.”

Noinhan se on. Kätteleminen täyttää kaikki porttiteorian tunnusmerkit. Sitä kättelee ihan viattomasti pari kertaa naapurin muijaa ja kohta huomaa olevansa koukussa: ”Kättelin itseni seitsemän äpärälapsen isäksi”, tai jotain.

Kun luen noita pläjäyksiä – ja varsinkin suomalaisten puolestapuhujien kannanottoja – niin olen kuulevinani määrättyä marssimusiikkia. Sitä soitetaan sirkuksessa aina, kun klovnit astuvat näyttämölle. Ja olen lähes varma, että pian joku tukholmansyndroomalainen julistaa maahan myötätuntokättelemättömyyden, jotta kukaan ei vain pahoittaisi mieltään.

Kätelkää tai olkaa kättelemättä. Mutta perustelkaa, perhana vieköön, se millä muulla tahansa kuin uskonnolla. Tuollaiset uskomukset ovat enemmän kuin naurettavia, ne ovat jo patologisia. Jos väittää uskontonsa kieltävän kättelyn, koska siinä on jotakin syntisen seksuaalista, silloin pippeli on ominut liikaa aivojen tehtäviä. Ja siitä ei hyvä seuraa.

Henkilökohtaisesti en muista ainuttakaan seisokkia, joka olisi johtunut kättelemisestä. Hyvin usein, viikoittain, halaan lämpimästi puolituntemattomia naisia. Sellainen on tapana tanssimaailmassa. Tutut ja tuntemattomat halaavat tavatessaan. Ja takaan: juuri kenelläkään ei seiso sen vuoksi. Se on vain lämmin, kaunis ja inhimillinen tapa. Mikään ei ole mukavampaa – ja tärkeämpää – kuin toisen ihmisen kosketus.

Jos jo naisen kättely aiheuttaa joissakuissa syntisiä ajatuksia, kannattaa ehkä päivittää sitä kulttuurista ohjelmointiaan. Käytössä oleva versio on sata vuotta vanha.

Bakteerifoobikot ovat asia erikseen. Heille maailma on likainen ja vaarallinen paikka. He tarvitsevat psykiatrista apua. Ja uskonnollisia perusteluita lukiessani alan epäillä, että aika moni muukin tarvitsisi.

Jussi Juhani

 

Kommentit

 • Kuis sit kun innostuu leikkisästi taputtelemaan ensimmäisenpolven tytöjen/naisten reheviä peppuja?
  Ihan noin vain kotouttamis mielessä.

 • Mustamies

  Uskontojen Maailma on ihmeellinen, katsekkin voi johtaa läheiseen tuttavuuteen. Nyt kun opetetaan jo perus-koulussa halatkaa toisianne ja joka lehtikommenteissakin kehoitetaan tykkäämään.
  Kaikissa juhlatilaisuuksissa, kiitetään juhlien ehtoisaa emäntää hellästi rutistamalla ja suukottelemalla, mutta vain poskelle.
  Näille maahamme muuttaville mamuille on annettava nahka-rukkaset heti Suomen rajalla.
  Eteivät hyö tie syntiä, eikä heijjän käitkään palellu !

 • Lukutoukka

  Kätellä ei saa, mutta joutuminen oikein miehissä on ok?

Kommentointi on suljettu.