Niinistön ehto aktiivimallin tueksi ei riitä

Sauli Niinistö kannatti aktiivimallia yhdellä ehdolla: jos jokaisella työttömällä on mahdollisuus täyttää aktiivisuusvelvoite.

Hyvä. Järkipuhetta. Minäkin kannatan tuota. Tosin vasta alustavasti, sillä meikällä on vielä kaksi lisäehtoa, ennen kuin ihan kybällä. Pistän siis Saulia paremmaksi. Ehtoni:

1. Kansanedustajien sopeutumiseläke lakkautettava välittömästi.
2. Piispoilta seurakuntien luottokortit pois

Ensimmäinen ehto poistaisi viimeinkin kansanedustajien ryöstöluonteisen etuoikeuden, jonka he ovat itse itsellensä junailleet. Onpa muuten ollut aika härski päätös aikoinaan. Ainoastaan Robert Mugabe yltää lähihistoriassa vastaavaan puliveivaukseen.

Että muka Arkadianmäeltä tipahtaneen työttömyysturvaksi…

On se jumankauta ihme, jos ei kansanedustajana toiminut henkilö saa työllistettyä edes itseään, vaikka on vuosikaudet vaahdonnut uusien työpaikkojen luomisesta. Kyse on silkasta lusmuilusta yhteiskunnan kustannuksella ja oikean työn karttelusta.

Minun neuvoni eduskuntapudokkaille on: Kipinkapin Susanna Kosken organisoimaan risusavottaan joka sorkka. Tykkylumi pikkutakin kauluksella opettaa terveellistä nöyryyttä. (Susannalle vinkiksi, että ainakin Simon Elolle voisi varata vesurin jo etukäteen. Ei jatkane.)

Sitten nämä rakkaat piispat. Nuo hedonismin vaaroista meitä alati varoittavat maireailmeiset maagit.

Valittiinpa ylimmäksi hiipaksi kuka tahansa: mies, nainen tai joku ihme oletettu, niin seurakunnan luottokortti vinkuu kuin helvetin portin saranat. Viini virtaa ja huippuhotelleissa asutaan veronmaksajien piikkiin.

Sitäkö se Jeesus tarkoitti lesken rovosta puhuessaan? Että piispa voi sillä kätevästi kustantaa itsellensä pikku kännin ja sviitin? Ennen vanhaan menivät luostariin rukoilemaan ja ruoskimaan itseään, jos maailman synti ahdisti. Se oli miehekästä. Tai ainakin jotain ihme oletettua.

Vaatisin toki kolmantena ehtona myös AY-liikkeen miljoonavoittojen verollepanoa ja heidän johtajiensa riistopalkojen pienentämistä, mutta sellaista ihmettä ei saanut tapahtumaan edes jediritari Harry Harkimo. Että antaa olla.

Ehkä vienosti toivoisin myös, etteivät AY-väen keskusjärjestöt lisäilisi jäsenmääränsä olemattomia ihmisiä aivan niin rankasti kuin tekevät, mutta yhdistysmatematiikka ja aaveet eivät ole vahvinta alaani.

Jotenkin minulle tästä kaikesta tulee sellainen tunne, että me ihmiset olemme hivenen taipuvaisia oman edun tavoitteluun. Ja ihan asemastamme riippumatta. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Kansan Edustaja

  Kunhan aloite kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistosta tulee käsittelyyn on mielenkiintoista nähdä mikä on esimerkiksi demarien ja vasemmiston äänestyskäyttäytyminen. Toisten rahoja ovat kyllä innokkaasti jakamassa, mutta entäs kun tuleekin lähelle omaa lompakkoa? Muistakaahan käydä kannattamassa ko. aloitetta.

 • poloinen

  Ihmiset ovat oman edun tavoittelijoita; olet ihan oikeassa. Kirjoitan alle kaiken, mitä kirjoitit.

  Täällä Ruotsissa eräät kirkolliset kutsuvat Jeesusta hen-persoonaksi; Jeesus ei ole siis han (maskuliini) tai hon (feminiini). Minä haluan nähdä alastoman Jeesuksen ennenkuin uskon pappeja.
  Miksi ylipäätään pitää kuulua kirkkoon ja maksaa veroja sinnekin?

 • Matti Niemi

  Ilmeisesti Jussi vaihtoi lääkitystä, kun tällä kertaa jutussa on mukana myös hieman järkeä.

  Populistista ja vihaista järkeä tosin, mutta onhan tässä selvää positiivista kehitystä.

  Siis siihen seuraavaan juttuun asti!?

  Ja nimim.”nimmari”; pandat on kivoja ja vitsisi ihan hauskoja, mutta aika aikansa kutakin.

 • Matikkatä

  Sanat ”jokainen”, ”kaikki” ja ”on olemassa” ovat myös matematiikassa tärkeitä sanoja. Mutta eikö voisi kannattaa aktiivimallia, vaikka ihan jokaisella työttömällä ei olisi mahdollisuus täyttää aktiivisuusvelvoitetta?

 • tarkastellaan

  No tuo luottokortti juttuhan toteutuu joka tapauksessa. Eli kivasti Jussi nyt kerää pisteitä vaatimalla piipoilta pois seurakuntien luottokortit. Piispalta jää seurakunnan luottokortti vanhaan työpaikkaan ja tilalle tulee hiippakunnan luottokortti. Eiköhän ole syytä asettaa hiippakunnan luottokortin käytölle selvät rajat ja kunnolliset kulujen hyväksymiskäytännöt. Seurakunnan kirkkoherran luottokortti voi sitten ollakin useammassa tapauksessa aivan turha ja sen voisi miltei aina poistaa ja kirkkoherra saisi maksamansa kulut matkalaskuista tai vastaavista tietysti taas kunnollisen ja asianmukaisen hyväksymisprosessin läpikäytynä.

 • Autuaita ovat köyhät.....

  ”Aktiivimallia” kerrakseen kun luottokortti ”vinkuu” jo piispoillakin ja toteen on käynyt ennustus että köyhät saavat syödä parempiosaisten pöydiltä tippuneet muruset. Ehkä? Työttömyys kun on anteeksiantamaton” synti” jota karsitaan pois ”aktiivisesti” menetelmällä joka ei ole sivistysvaltion imagoon sopiva, Loukkaa ihmisoikeuksia ja on yksilön kyykytysmenelmä jonka ei toivoisi toteutuvan

Kommentointi on suljettu.