Halosen uutispommi

Elämme murheellista aikaa. Juuri kun luulin saaneeni valmiiksi raskaan surutyöni pappi Marjaana Toiviaisen Tansaniaan lähdöstä, lähestyy jo uusi menetys. Pelkään että myös Tarja Halonen valmistelee matkaa sinne.

Ainakin hänen kannanottonsa hylättyjen turvapaikkahakemusten suhteen alkavat lähennellä tyypillistä taidan-pian-häippästä-tästä-maasta-minäkin -argumentointia.  En sano sellaista vaihtoehtoiseksi totuudeksi, sanon totuuden typistetyksi muodoksi. Ainakin tältä osin:

– …tuli hetkessä 30 000 turvapaikanhakijaa: miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia.

Totta. Mutta hoksaatteko miten ovelasti Halonen typistää lausuntoaan? Ettekö?

No, sana ”miehiä” esiintyy vain kerran ja sen edestä puuttuu adjektiivi ”nuoria”. Korjaan lausunnon ainakin meidän savolaisten tiedossa olevaan absoluuttisen totuuden muotoon:

– … tuli hetkessä 30 000 turvapaikanhakijaa: nuoria miehiä, nuoria miehiä, nuoria miehiä, nuoria miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia.

Sitten jutussa seuraa presidentillistä  – tai oikeastaan äidillistä – analyysia siitä, miten on noin niin kuin omasta mielestä mennyt kaikki tämä touhotus turvapaikanhakijoiden kanssa. Eli hieman kehua, enimmäkseen torua – ja joukkoon lorua:

Tutkimusten mukaan pakolais­politiikka on yhä useamman silmissä vain lainmukaista, ei oikeudenmukaista. Se on huono asia.

No huono asiahan tuo lienöö, mutta onko totta? Että oikein tutkimusten mukaan… se eppäilyttää. Ketäpä tutkittiin? Ja kukahan mahtoi tutkia?

Tai siis uskon tuohon kyllä, jos ilmaisu ”yhä useamman” tarkoittaa Halosen kavereita sieltä Kallion suunnalta ja tutkijana oli kaverin kaveri samalta suunnalta.
No, siinä tappauksessa…

Mutta muuten olen Tarjan kanssa samaa mieltä. Tämä maa on minunkin mielestäni täynnä asioita, jotka eivät ole oikeudenmukaisia, vaikka ovatkin lainmukaisia. Silti pakottavat noudattamaan lakia, hyväkkäät.

Mikäli tuolle tielle lähdetään, olen kybällä mukana. Itseasiassa odotan innolla, että voin ryhtyä toteuttamaan omaa oikeudenmukaisuustulkintaani lain sijaan. Minun oikeudentajuni on nimittäin paljon parempi kuin niiden, jotka väittävät, että heidän on paljon parempi.

Sitten tuli uutispommi:

Suomessa islaminuskoisia turvapaikanhakijoita on kääntynyt kristityiksi. Heitä ei pidä palauttaa. Ei sen vuoksi, että he ovat kristittyjä, vaan sen vuoksi, ­että islamista luopuminen voi vaarantaa vakavasti heidän asemaansa vanhassa kotimaassaan.

Hups. Tuota en tiennytkään. Luulin islamia suvaitsevaiseksi uskonnoksi. Niinhän meille on vakuuteltu. Ja nimenomaan sieltä Kallion suunnalta. Että korkeintaan hieman murjottavat, jos joku luopuu… mutta että vaarantaa vakavasti… pakkohan tuo on uskoa, kun kerran ihan presidentti niin sanoo. Sulattelen tätä tietoiskua. En kuolemaksenikaan olisi arvannut tuota islamista, rauhan uskonnosta. Outoa kertakaikkiaan.

Tuota… kannattaisiko sitä suurmoskeijahanketta kuitenkin pohtia vielä uudelleen ja tehdä vaikka pingishalli? Käydään sitten ystävyysottelu Tansanian kanssa, kunhan sinne on kertynyt riittävästi suomalaisia.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Patriootti

  Tarja ei oikein ajattele järjellä mitään asioita.

 • Pingis on Kingis

  Kyllähän lakiopintokeskus pitää saada pingishallin yhteyteen, koska tänään valtamedia on jo uutisoinut kuinka rinnakkaistodellisuus täällä jo toimii. Yllättikö ketään, oikeasti?

  IS: Suurmoskeijahankkeen kumppaniyhdistys soveltanut Suomessa islamin lakia

 • Kalevi Lystimäki

  Kaikkien uskontojen lähetyskäsky tulisi lailla kieltää. Sehän on suoraan taisteluhansikkaan heittämistä. Uskonsodat ovat niitä kaikkein julmimpia kun oikeassa olevat taistelevat keskenään!

 • Hunttala

  Seurasin 2015 Torniossa pari kuukautta kuinka rajan yli lappoi tulemaan nuoria miehiä”pakolaisia”. Pakenivatko he velvollisuuttaan puolustaa omaa isänmaataan? Jos suomessa olisi tehty näin niin olisi ryssä kohta hallinut tätä maata. Raukat ja pelkurit tulivat yksinään ja jättivät lapset ja naiset yksin selviytymään.
  Tässä maassa on saarnattu yli 12 vuotta suvaitsevaisuutta ja sinisilmäisesti hoettu, että kaikki hyvin. Katsokaa miten ruotsissa ovat nyt asiat. Ihmiset pelkäävät eivätkä uskalla liikkua yksin ulkona.
  Esim. Malmössa ei poliisi uskalla liikkua määrätyissä kaupunginosissa kun siellä vallitsee saria-laki!!
  SUOMEEN ei tule missään nimessä antaa rakentaa mitään suur moskeijaa. Eikä pientäkään. Siellä pesivät terrorismin alut.
  Olen 70-luvusta asti nähnyt kuinka se kehittyi Ruotsissa. Silloin jo sai nähdä, että tämä ei johda mihinkään hyvään.
  Ottakaa järki käteen ja pysäyttäkää vielä kuin voitte.
  Ei tarvitse kuunnella kaikkea suvaitsevaa nokkamiestä!!naista

 • Wise guy

  Kanadan ja Australian malli käyttöön Eurooppaan ja Suomeen pikimmiten! He vastaanottavat vain todellisia pakolaisia leireiltä. Pakolaisten taustat on tarkkaan tutkittu ja valitut täyttävät pakolaiskriteerit. Kanada vastaanottaa vain perheitä, eivät ollenkaan yksittäisiä miehiä. He ottavat huomioon oman maansa kansalaisten ja todellisten pakolaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin, eliminoivat näin suurimmat riskit ja parantavat integroitumisen edellytyksiä. Suomessa turvapaikanhakijat, jotka eivät ole pakolaisia vaan paremminkin siirtolaisia, käyttävät turvapaikkajärjestelmää väärin, kuormittavat systeemin ja vievät resurssit oikeilta avun tarvitsijoilta. Heitäkin on niin paljon että pienen maan on mahdotonta vastaanottaa heistäkään kuin murto-osa. Sitä suuremmalla syyllä kaikki aiheettomat turvapaikanhakijat on palautettava nopealla aikataululla ja rikoksiin syyllistyneet välittömästi.

 • Sanna

  Kannattais tämänkin tanssijan keskittyä tanssimiseen jä jättää vaikeisen asioiden ajartelu niille jotka sen osaa

  • pekka kilpeläinen


   Ajartelu” tosiaan niille osaa kirjoittaa , vai mitä Sanna!

   • Ilkka Saarisalo

    Vaikeisen asioiden ajartelu, Pekka!

  • Apukoulusisko

   Onko tuo lukihäiriöisyys kovinkin yleistä teillä lepakoilla?

 • Mustamies

  Joka ihteensä viisaaks luulee on ensimmäinen tyhmyyven merkki !

 • Jaakko

  Turvapaikanhakijoita on tällä hetkellä aika vähän Suomessa. Voisi olla järkevää antaa heidän jäädä ja miettiä mielummin tulevaisuuden rajoja. Nyt tuntuu mielipiteissä olevan niin paljon sekavuutta ja ristiriitaisuuksia, että järkevä poliittinen päätöksenteko lamaantuu.

 • kiviukko

  sitten sinne Tansaniaan saisi pussipiru kaltaisensa rohmun

 • eke

  Suomen ja suomalaisuuden alasajo käynnistyi Tarja Halosen astuessa virkaan. Pimeä ajanjakso, jonka vahinkoja ei ehkä koskaan saada korjattua.

Kommentointi on suljettu.