Parisuhdeohjeita häkeltyneille

Jälleen yksi tunnettu parisuhdeneuvoja erosi vaimostaan. Noin vain. Oli löytänyt toisen naisen. Sinne jäi entinen perhe ja syli-ikäiset lapset katselemaan ikkunasta isukin perään.

Tyyppi kirjoitti blogissaan juuri niin kuin ne kirjoittavat: ”Halusin kuunnella sydämeni ääntä.” Samalla tavalla hän tulee kirjoittamaan taas muutaman vuoden kuluttua. Silloin sydämen ääni kuiskuttelee seuraavan partnerin suuntaan.

Mikäpä siinä. Jokainen eläköön elämänsä juuri niin kuin lystää. Se on oikeutemme. Mutta…

Mikä ihme saa ihmiset suurin joukoin vuosikymmenestä toiseen lukemaan ja kuuntelemaan näiden narsistiterapeuttien löpinöitä aiheesta Kuinka teen liitostani onnellisen ja saan sen kestämään?

Eiväthän nuo sitä oikeasti tiedä. Jos tietäisivät, eläisivät toisin.

Joka ikinen kerta, kun joku lorutohtori saa riittävästi kuuluisuutta parisuhdeneuvojana, hän eroaa omasta puolisostaan. Voiko pahempaa leipäpappeutta olla?

Minun parisuhdeneuvoni: Älä koskaan usko parisuhdeneuvojaa, jolla on oma palsta lehdessä ja runsaasti mediajulkisuutta.

Hän kykenee opastamaan sinua vain siinä, kuinka parisuhde romutetaan. Ainakin omansa hän pilaa takuuvarmasti. Niin on käynyt joka kerran sen viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana mitä olen näitä julkkisterapeutteja seurannut.

Ilmeisesti valeneuvojien suosio perustuu siihen, että he osaavat löpistä juuri niitä tyhjänpäiväisiä sanoja, joita lapsellisesta romantiikasta haaveilevat pölhöt haluavat kuulla. Tiedättehän: ”Yllätä vaimosi ripottelemalla ruusun terälehtiä hänen kylpyveteensä.”

Just. Eli munaa itsesi ja säikytä puolisosi henkihieveriin naurettavilla tempuillasi.

Tuollaiset eivät vain toimi. Paitsi kahtena ensimmäisenä kiiman vuotena. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen eivät lainkaan. Eikä voi sanoa edes kokeilleensa parisuhdetta, jos se ei ole kestänyt vähintään kymmentä vuotta. Sitä lyhemmät ovat seurustelua.

Kestävään parisuhteeseen kuuluu toki romantiikka, mutta se ei tottele teatteriohjausta. Esimerkiksi paljon mainostettu roskapussin vienti on joko yltiöromanttinen teko tai ihan vain vihoviimeistä pakkopullaa.

Joskus sitä ei viitsi viedä millään, vaikka panettaisi, vaan manipuloi toisen siihen hommaan.  Se on aviollista oveluutta. Sallittua, koska molemmat hyväksyvät sen.  Senkin. Pussien kuljetusjärjestys löytää kyllä rutiininsa. Kymmenen eka vuoden aikana se selkiytyy. Sitten se toimii vuosikymmenet. Sitä kutsutaan kestäväksi rakkaudeksi.

Liitto ilman selkeää roskapussikäytäntöä on rakkaudeton ja todennäköisesti myös seksitön.

Vastoin terapeuttien ohjeita rakkautta ei toitoteta. Se näkyy ilmankin. Jalkaterien vaivihkainen kosketus pöydän alla voi olla sitä, mutta puolison sukkien ripustaminen patterin päälle lämpenemään kylmänä päivänä on aivan varmasti.

Liika puhuminen on muutenkin vain pahasta. Samoin jatkuva anteeksipyytely. Aito syyllisyys ja katuminen näkyy kyllä naamasta. Ja jos silloin on rakkautta, on myös anteeksiantoa.

Jos ei ole, kannattaa erota.  Voi ryhtyä vaikka eroneuvojaksi.

Sitä titteliä näiden julkisuuden parisuhdehemmojen olisi pitänyt käyttää jo alun perinkin.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Kiirettä pitää

  Oman sydämen ääni on väännetty
  niin tappiin, ettei vauvan itku kuulu.
  Ehtiköhän isukki edes kunnolla juhlia varpajaisia, ja muistaakohan se lapsen nimen ja sukupuolen? Jos ei, niin voihan ne selvittää myöhemminkin, sitten paremmalla ajalla…

 • Näppylät

  Höpö höpö. Ehkä tämä parisuhdeneuvoja vain on hieman muita fiksumpi tajutessaan onnettoman elämänsä ja jättäessään sen ja seuratessaan uutta onneaan. On aikamoista lottoa tuon oikean rakkauden löytyminen. Tai voihan ihmisellä olla monta oikeaa rakkaussuhdetta elämänsä aikana, kuka sitä määrittelee! Lapsistaan pitää jokaisen pikku-isukinkin huolehtia! Eroaminen puolisosta ei tarkoita eroa lapsesta!

  • Mamma

   Ja Katin kontit. Kyllä lapsi siinä kärsii.

 • Lissu

  Mistä se tieto, että ko. parisuhdeneuvoja on löytänyt ”uuden naisen”? Viittaan siis uuden ihmisen sukupuoleen. Voisihan se olla mieskin. En sano, että on, mutta voisi olla. Ja muuttaisiko tämä tieto reaktioita?

 • Anselmi

  Parisuhdeneuvoja ei ole yksin siinä suhteessaan. Jos toinen osapuoli ei allekirjoita noita teesejä, ei yksin voi parisuhdetta pitää yllä.

 • Mustamies

  Parisuhdeneuvojallakin pitäs olla oma neuvonantaja. Eräs kaverini kerto käyneensä parisuhdeneuvojan vastaanotolla.
  Hänen mielipiteensä mukaan, hiän olisi osannut neuvvoo paremmin ko. pariuhdeneuvojaa, kun hiän minua !

 • MachoAlpha

  Tietysti muuttaa suhtautumista jos on mies koska se on ”rohkeaa ja avointa”. Tässä koko pöhinässä on taidokkaasti häivytetty se tosi että suurin ongelma ei ole ero vaan se että tää pelle on luritellut vuosia lukijoilleen luoden henkilökulttia. Nää paapojat ja paijaajat on samanlaisia tyyppejä kuin vankilassa istuviin murhamiehiin rakastujat. Tai persujen äänestäjät joiden on mahdoton myöntää itselleen et antoivat kusta silmäänsä.

  • Eipäs

   Vihreiden äänestäjiä on kustu silmään, mutta eivät vain sitä edes tajua.

Kommentointi on suljettu.