Persuja kivitetään turhaan

En ole koskaan äänestänyt persuja. En vaan voi, koska olen kotoisin kylästä, jossa kylähulluja oli ihan riittämiin. Vaikka tykkäsin heistä ja monet ovat ystäviäni edelleen, en silti halua heitä hoitamaan yhteisiä asioitamme. Muuten ovat ihan mukavia ja tuovat toilailuillaan paljon ilonaiheita arkeeni.

Heidän alentunutta itsekritiikkiään olen usein ihaillut. He, jotka eivät koskaan ole kyenneet hoitamaan edes omia asioitaan, haluavat aina kunnallisvaaleissa ryhtyä hoitamaan kokonaisen kylän asioita. Sellaisessa suuruudenhulluudessa on jotakin liikuttavaa.

Vaikka en siis äänestä persuja, sympatiseeraan heitä silti. Tunnen myötätuntoa ja yhteenkuuluvuuttakin. Persut kuitenkin edustavat sitä kansanosaa, jota ylimieliset jaritervot ja Hesarin kulttuuriosastolaiset ovat aina mollanneet. He ovat ”parempien” ihmisten ikuinen naurun ja pilkan aihe. Pölhölän Pekka ja Pätkä.

Jos asiat ovat maassa sekaisin, tai hienostoa muuten vain vituttaa, aina voi kääntää julkisuuden valokeilan persuihin ja potkia heitä. Heikompilahjaiseksi ja hitaammaksi koettua haukkumalla saa takuuvarmasti irtopisteet kanssakiusaajilta ja mielistelijöiltä, sen oppii jokainen ylimielinen hyypiö jo kouluaikoinaan.

Asema-aukiolla vastenmielinen natsia leikkivä taparikollinen potkaisi syljeskelevää nuorta miestä kohtalokkain seurauksin. Seuraukset ovat kohtalokkaita sylkijän lisäksi näköjään myös persuille. Media on nimittäin Hesarin johdolla käytännössä jo vierittänyt tapahtumasta syyn persujen niskaan. On laadittu kaavioita, joissa natsiyhteyksiä vedellään joka toisen perussuomalaisen vaikuttajan kohdalle.  On siteerattu tutkijoita, jotka löytävät syyn persumaisesta, alkukantaisesta ajattelusta.

Tosin olen sitä mieltä, että esimerkiksi mediatutkija Anu Koivunen voisi tutkia ihan ensin oman päänsä. Hän nimittäin väitti Sipilän olevan rähmällään ”niiden ihmisten edessä, joiden mielestä kaikkien ongelmien takana on aina maahanmuutto.” (tarkoitti persuja)

Mikä lapsellisen vähä-älyinen lausunto. En ole koskaan tavannut ihmistä, eikä ole kukaan muukaan, joka nimeäisi KAIKKIEN ongelmiensa aiheuttajaksi maahanmuuton.

Persujen puheenjohtaja, ministeri peräti, piileskelee jossakin, eikä nouse puolustamaan omiaan moisen aggressiivisen ja tarkoitushakuisen ryöpyn edessä. Ainoa lausunto mihin hänen rohkeutensa riittää, on että selvitetään, selvitetään… Eikä juuri kukaan muukaan persuedustaja nouse uhmaamaan kivisadetta.

On ainoastaan yksi poikkeus ja kunnian mies: Jussi Halla-aho.

– Kun yksittäinen taparikollinen potkaisee ihmistä Rautatieasemalla, ei edes vaadita taparikollisia lukkojen taakse, vaan käytetään tapausta keppihevosena ja hyökätään niitä vastaan, jotka ovat valinneet väkivallattoman ja demokraattisen toimintatavan.

Halla-aho sanoo, että hän ei edes yritä vedota toimittajien moraaliin, koska tietää, millä tasolla se on.

– Puhun täysjärkisille, tavallisille suomalaisille. Meillä ja teillä ei ole mitään tekemistä Vastarintaliikkeen tai poliittisen väkivallan kanssa. Median hysteerinen hyökkäys on ymmärtääkseni tuskan huuto. (linkki)

Olen samaa mieltä. Tuska syntyy siitä, etteivät kaikki suostu valtavasta aivopesusta huolimatta ajattelemaan asioista samalla tavalla kuin itsensä kansanvalistajiksi ylentänyt eliitti. Julkeavat epäillä monikulttuurisuuden ihanuutta ja jopa joidenkin maahanmuuttajien hädän todellisuutta. Sellainen on raivostuttavaa. Apukoululaiset eivät kunnioita luokanvalvojiaan.

Minulle on se ja sama kuihtuvatko persut satiaispuolueeksi, vai vieläkö nousevat alhostaan, mutta yksi asia kiinnostaa: Miksi perussuomalaiset roikottavat väsynyttä Timo Soinia johdossaan? Hän ei tee mitään, ei sano mitään, eikä edes puolusta omiaan. Lusmuilee Audin nahkapenkkien suojissa, kun puoluettaan kivitetään.

Jussi Juhani

Lisäys 22.9. klo 23.26:
No sen verran Soinikin otti kantaa, ettei persut tee mitään rasismiselvityksiä keskuudessaan. Se nyt olisikin vielä puuttunut. Miksi se ei yksinkertaisesti ärähdä syyllistäville toimittajille, että menkää välillä tutkimaan Vantaan bussiterminaalin tuhopolton tekijöiden yhteyksiä vihreisiin. Tai jos ei kiinnosta, niin buffatkaa vaikka lisää Jari Tervon kirjaa. Sen ilmestyminenhän on maailmanluokan tapaus.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

 • Törnqvist

  Jo on Iltalehden Olli Waris ehtinyt antaa vastineensa Halla-aholle. Jutun toiseksi viimeinen virke kuuluu: ”Totta on sekin, että mahdollisesti kuolemaan johtanut uusnatsin lentopotku Helsingin ydinkeskustassa on saanut osakseen paljon enemmän huomiota kuin uinuvassa kainuulaiskylässä tapahtunut epäilty kuristustappo. Onko se oikein vai väärin, on mielipidekysymys.” Siis millä tavoin mielipidekysymys? Samallako kuin vaikkapa kysymys siitä, onko kevät parempi vuodenaika kuin kesä tai Anne Pohtamo kauniimpi kuin Johanna Raunio? Ovatkohan toimittajan mielestä kaikki oikeaa ja väärää käsittelevät kysymykset ”mielipidekysymyksiä”?

 • Ttapani

  Ikävä kyllä viherkommunistit yhteistyössä median avulla lähestyvät ”täysrasismikieltoa”.
  Hampaaton hallitus vain myötäilee rasismin pelossaan.

  Käykö niin, että äärioikeisto kielletään ja siinä sivussa
  estetään rasistinen ”vihapuhe”: Kaikenlainen monikultturisuutta arvosteleva kirjoitus.
  Myös julkisilla paikoilla tapahtuvat mielenosoitukset ja blogi-kirjoitukset pyritään kieltämään.

 • Betzku

  Kiitos tästä kirjoituksesta.
  Näin sen itsekin koen, en olisi vain sitä näin hyvin sanoiksi osannut pukea.

 • kansalainen

  puolustelee siinä suurinta petturuutta suomen historiassa,pois lukien sdp:n utriaisen.huh!
  sellainen voi olla vain persu.
  persut on pettänytt kaikin tavin joka saralla.perus suomen puolue lynyt kansalle luun kurkkuun.
  soini saa mennä ikuisesti oppositioon.
  ei selityksiä.
  touuts on etä vain vasemmisto ja sdp johtoon ja kunnolla niin tulee käänne,kansalle

  • RambeP

   Vuosikymmenten saatossa vasemmiston ja SDP valtakausien jälkeen on muiden pitänyt aina siivota jälkeen jäänyt tuho.
   Avaa jo silmäsi todellisuuteen uniesi keskeltä.

   • Plm

    Millä vuosikymmenellä sä elät? Tarkasta vaikka vikipediasta, koska viimeksi sdp ollut pääministeripuolueena. Ihan turhaa jorinaa joka ei perustu totuuteen.

 • Saksa on pas.a maa

  Kirjoittaja on ilmeisesti kuunnellut YLE:n puheohjelmia(aivopesu) viime aikoina… Onneksi on löytynyt vastustuskykyä.

 • Kitti

  Tippaakaan persuja puolustelematta nyt tehdään taas raadollista politiikkaa , kun heidät on nostettu taas tikun nokkaan.
  Siitä lähtien kun persut ilmestyi varteenotettavaksi kilpailijaksi vallankahvasta, ajojahtia on piisannut.
  Suhteellisuudentajun perään ei kysellä, kun ruoditaan puolueen tehtyjä tai oletettuja ”virheitä”.

  Tässä on kunnostautunut jo vuosikausia erityisesti yle, muu ”puolueeton media” on peesannut perässä. Onhan se anteeksiantamatonta, että demarit syöstiin vallankahvasta Soinin joukkojen toimesta. Demarieliitiltä meni monta vihreää oksaa ulottumattomiin.

  Pienintäkään tilaisuutta ei jätetä käyttämättä persujen demonisointiin, siitä on taas kerran kysymys.

Kommentointi on suljettu.