Poliitikkoja kierompia ei ole – sotevenkoilu todisti sen

Että minä sitten inhoan politiikkaa. Se kerää piiriinsä kaikki kaksinaamaiset narsistivenkoilijat, joilla ei oikeasti ole mitään muuta agendaa kuin kosiskella kuviteltuja äänestäjiään – joiden (heidänkään) arvostelukykyä ei todellakaan voi koskaan aliarvioida liikaa.

Katsokaa tekohymyjä, kuunnelkaa maireita sanavalintoja, laskekaa lupaukset – ja nähkää aikaansaannokset. Tyhjän ei pitäisi paukahtaa, mutta niin vain näköjään tekee. Politiikassa. Jo intiaanit sanoivat: valkoisella miehellä on käärmeen kieli. Tarkoittivat sen ajan poliitikkoja. Minä lisään: myös naispuolisilla on sama halkio, usein jopa pahempi.

Ajatelkaa, sote-jähnäys alkoi jo kymmenen vuotta sitten!

Ja ei tule valmiiksi minun eläessäni, sanokaa minun sanoneen. Elän enää maksimissaan kaksikymmentä vuotta. Niin vaivaisen ajan Krista Kiuru ja kumppanit kykenevät aivan lonkalta viivyttämään uudistusta. Se on niin nähty. Ja perustuslakiasiantuntijoiksi ehditään valita nykyisten vasemmistoproffien tilalle heidän vielä vasemmistolaisemmat lastenlapsensa.

Että onnittelut vain voitosta viivytystaistelijoille jo etukäteen. En enää sitten itse ole sanomassa, kun Trump-juniorista tulee Yhdysvaltain presidentti, Marsiin on matkustettu ja anteeksiannetuilla velkarahoilla rikkaaksi keinotellut Kreikka takaa vuorostaan meidän lainojamme.

Että näillä nykyisillä terveys- ja sosiaalipalveluilla mennään meidän perheessä hautaan asti.

Samapa tuo. En ole käynyt terveyskeskuksessa sen jälkeen, kun kaksikymmentä vuotta sitten yksi lääkärikokelas epäili minulla olevan ms-taudin, kun menin valittamaan satunnaisia rytmihäiriöitä. Arvaus oli väärä.

Sosiaalitoimistossa kävin viimeksi katuhamppiaikoinani. Yritin saada paluulippurahoja Helsinkiin. Olin jo yöpynyt Kuopion rautatieaseman vessassa talvipakkasilla muutaman yön, joten lähtökuopissa oltiin.

Eivät antaneet markkaakaan. Silloin oli vahvan markan aikaa. Mutta ei niin vahvan, että työttömälle ja asunnottomalle pummille olisi herunut. Onneksi en saanut, joten jäin Kuopioon. Kai loppuelämäksi. Ja omillaan on tultu toimeen, mikä lienee nykyisin yhtä harvinaista kuin nähdä kaksipäinen liito-orava.

Koko sotefarssi on venynyt vain siksi, että jokainen poliittinen pelle on vuorollaan vängännyt vastaan, koska on halunnut esittää a) kansalaisten parhaasta huolestunutta vaikuttajaa b) ihmisrakasta vastuunkantajaa – jota kumpaakaan hän ei taatusti ole, mutta molempia feikkaa. Toistan itseäni: Katsokaa tekohymyjä, kuunnelkaa maireita sanavalintoja, laskekaa lupaukset – ja nähkää aikaansaannokset.

Toistan vielä toisenkin kohdan: Ajatelkaa, sote-jähnäys alkoi jo kymmenen vuotta sitten!

Voi helvetti mitä venkoilua ja vätystelyä. Jos yrityselämä – tai mikä tahansa ihmisen luonnollinen toiminta – etenisi samalla tavoin, meillä olisi vielä tuuhea karvapeite. Ehkä häntäkin. Evoluution säännöillä neuvottomat ja joutilaat tarvitsevat jotakin, mikä pitää talvella lämpimänä, ja jotakin, millä huiskia kesällä kärpäsiä.

Vietän nykyisin paljon aikaani metsässä. Ihan siitä syystä, etten häiritsisi naapureita. Alan nimittäin kirkumaan joka kerran, kun Antti Rinne tai Li Andersson ilmestyy lässyttämään maailman historian tuhoisimmaksi osoittautuneen ideologiansa nykykielelle käännettyjä sloganeita.

Tai kun Touko Aalto munaa kaikki isot miehet puhumalla kuin angstinen kuusitoistavuotias – joihin hän samaistuu niin täysillä, että ehdottaa heille äänioikeutta. Siis äänioikeus yksisarvisista ja instagram-kuvistaan innostuneille lapsukaisille! Kirkumiseni voimistuu.

Ja muuttuu mölinäksi, kun Orpo tai Sipilä alkavat puhua arvoistaan. En ikinä ole kuullut kierompaa lätinää aikuisilta miehiltä.

Heille ei kelvannut hallituskumppaniksi reilusti poliittisen ohjelmansa ilmaisseet persut, mutta ylevien arvojen sisään solahtivat kirkkaasti Timo Soini, Simon Elo ja kumppanit. Kaikki pyhät lupauksensa ja jokaikisen äänestäjänsä pettänyt porukka luiskahti arvopohjahallitukseen saranapuolelta kuin autokauppias Korkalainen taivaaseen. Valehtelemalla ikänsä, nimensä, osoitteensa  ja ammattinsa.

Siellä he nyt istuvat, siniset. Lähinnä kokoomuksen ja kepun pierutyynyinä. Päästävät epämääräisiä ääniä vasta, jos päälle istutaan. Operaatio Siniset oli ehkä poliittisen historiamme röyhkein temppu.

Että sellaiset arvot.

Sanon kuin Andy McCoy: Jengi, kelatkaa! Sinisten kannatus on suurin piirtein sama kuin arvioitu muunsukupuolisten määrä väestöstä (n. 0,3 %). Silti heikäläisiä jököttää pokkana peräti viisi tyyppiä ministereinä täydentämässä kivojen arvopohjakamujen hallitusta!
En kestä. Lähden metsään.

Jussi Juhani

 

Kommentit

 • Nalle

  Erittäin hyvä kirjoitus Jussilta jälleen.

 • Hennesy

  Hyvä juttu sinulta kertakaikkiaan.Näin on.Miten tosta Sipilä/Orpo päästään eroon?Miehet on kun teinipoikia jotka ei ole vielä tussua saaneet.!
  Ja tää pöljäkansa niitä vaan äänestää.Eikö ne ihmiset ajattele mitään.?Herrajumala,nää helvetin papat ja mummot,ne vaan kepua äänestää,ja nää saatanan köyhät äänestää kokoomusta.!Ovat olevinaan niin rikkaita velkaa alla ja hieno mersu pihassa ja kaikki velaksi.!Kaurapuuroo ja näkkileipää syövät,ja sit esitetään et kaikki hyvin.Ei järjenhäiventäkää kansalaisilla enää ole.OLISPA TENNILÄ JA JA KUMPPANIT VIELÄ MESSISSÄ!Sais Sipiläkin ja Orpopiru lähtee vaikka yhdessä evankeliumia saarnaamaan jonnekkin lapinkorpikylille.Siinä on sellanen pari siis SIPILÄ JA ORPO,että menkööt siivoomaan Sipilän taloa Kempeleeseen loppuelämäkseen.On sellanen pari että ei ole ennennähty.!Jätkät aivan pihalla tästä maailmasta.!!!!
  Herätkää jo kansalaiset!Miettikää,ei nää saatanan tunarit teitä ajattele.!!!!

 • Valtakunnan virallinen matikkatäti

  Olisipa opetusministeri Krista Kiuru (2013 – 2015) jarrutellut. Harmi, etteivät Kiurulle kelvanneet asiantuntijat, kun hän oli opetusministerinä. Nyt koulumaailma on sekaisin. Virheiden korjaukseen menee kauan. Nyt eriarvoistetaan ja syrjäytetään ihan kunnolla ja edellisen opetusministerin toimien takia.

 • vihainen

  Samaa mieltä kanssasi. Täällä Ruotsissa on sairaanhoito IHAN päin h…….ä! Norjassa poistivat maakäräjät ja vau! sairaanhoito muuttu heti paremmaksi, kun se instanssi täynnä rahaanieleviä, mitäänsanomattomia poltiikkoja sekä virkamiehiä poistettiin (en tiedä, missä ne nykyisin makaavat).
  Muuten, Ruotsista lennätetään lähinnä Turkuun synnyttäviä, tulevia äitejä; ihmettelevät Suomen vielä kunnolla toimivaa hoitoa.

  Minullekin metsä on tärkeä.

 • Jouko K

  Sanaile Jussi vaan lisää saman laisia ”tietoja” joita tavan-kansalaiset haluaa lukea ja tietää.
  Jotenkin koko poliittinen peli-kenttä on mennyt sekaisin,
  pieru haisee Median uutisissakin melkein joka päivä. Sipilän hallituksessa taitaa olla kaksi ovvee ja keskimäisestä pääsee aina sisälle !

 • Pekko

  Krista Kiuru junaili aikoinaan YLEn poliittisen verorahoituksen ja nauttii tästä punavihreiden toimittajien ikuista kiitollisuutta ja punamedian koskemattomuutta. Tämä tekopyhä demaripoliitikko on härskin valtapolitiikan mädännäisyyden ruumiillistuma. Punavihreä populisti.

 • kaleboi

  Sama täällä. Vaikka en katso telkkaria, enkä tilaa vastuullisen median lehtiä, niin en pääse pakoon oikeita mielipiteitä.

  Menen metsään ja luen kirjoja, se helpottaa…

Kommentointi on suljettu.