Posti ryhtyy opettamaan humppaa senioreille

Outoon tuttavapiiriini kuluu myös aikaansa edellä ollut posteljooni. Tosin taitaa nyt olla jo eläkkeellä. Jo kauan ennen posteljoonien nykyistä toimenkuvaa, eli hoivapalveluja, hän hoiteli jakamisreissuillaan yhden kotirouvan päivittäin. Se oli ihmisläheistä virantoimitusta. Olimme läheisiä ystäviä. Jopa niin, että näytti minulle kerran listan osoitteista, joissa haluttiin tulla hoidelluksi. Mikäpä siinä, sanoin, jos vain potenssi riittää. Tarkoitin häntä. Itsestäni ei olisi ollut niin vaativaan työtehtävään.

Nyt posti on lähes ystäväni linjoilla. Hoitelee asioita. Leikkaa nurmet ja vie mummoille sapuskaa. Kirjeetkin vie, jos ehtii – tai viitsii. Kukapa digiaikana kaipaisikaan tuhruisia postikortteja Kanarian saarilta, karhukirjeistä puhumattakaan.

Posti osti hoivayrityksen, jonka nimi on tietenkin Hoiva jotain. Hinta on salaisuus, mutta myyjäosapuoli kertoo:

– Myyntipäätökseemme vaikutti Postin aito kiinnostus toimialaan, kuvailee HR Yhtiöiden toimitusjohtaja Ilpo Marttila.

Sallikaa minun revetä. Ja nyt kun tokenin, saanko epäillä, että päätökseen vaikutti noin tuhat kertaa aitoa kiinnostusta enemmän Postin hölmöyksissään maksama hinta, joka on salaisuus. Mutta yrittäjänä olen tietenkin onnellinen – ja hieman kateellinen – HR Hoivan entisten omistajien puolesta.

Mutta turhaan. Voin paljastaa, että Posti on aloittanut myös minun kanssani salaiset neuvottelut. Neuvottelemme tanssikouluni siirtymisestä Postille. Ainoastaan hinta on hivenen auki.  Koska toimimme valtakunnallisesti, meillä on paljon asiakkuuksia humppapuolella. Ja juuri humppaajien ikähaitari on postin uudelle hoivaosastolle soveliain.

Koska kauppa näyttää lähes varmalta, olen jo ryhtynyt opettamaan posteljooneille humpan peruskuvioita, että heillä on pikainen valmius aloittaa valtakunnallinen asiakaspalvelu myös tällä liiketoimintasektorilla, kunhan nimet saadaan paperiin. Vanhempi ikäpolvi jo odottaa malttamattomana posteljoonin pitämää tanssituntia.

Kuulin myös huhuja, että Posti on tunnustellut neuvottelujen aloittamista erään tuttavani hierontabisneksestä. Samoin piirinuohooja Massinen kertoi, että on opettanut jo muutaman posteljoonin kapuamaan katolle, sillä neuvottelut ovat vireillä hänenkin kanssaan.

Me palveluyrittävät olemme täpinöissämme. Posti ostaa meidät pois markkinoilta. Me saamme rahaa ja pian kaikki palvelut tulevat suoraan valtion konttorista posteljoonin mukana. Järjestely on niin nerokas, että ihmettelen, miksi sitä ei keksitty jo siihen aikaan, kun maassa oli vasemmistohallitus.

Jussi Juhani

PS. Myös postin kehittämä uusi stressinpoistopalvelu on loistava. Karhukirjeet aiheuttavat stressiä paatuneimmallekin. No, posti ei enää tuo niitä perille, vaan hukkaa jonnekin. Niin kuin usein kaiken muunkin. Upeaa.

Kommentit

  • 44 Syskyj

    Jos se valssi- ja hieromavillitys yltyy niin kahtokeehan
    mille ovelle koputatte. Tällä puolen ovvee voipi soija muukin
    kuin valssin sävel. Olen asentanut jo seurantalaitteita
    monneen sukkaan. Minun mummeliin ei kosketa, vaikka kuinka luomutanssista olisi kyse.

Kommentointi on suljettu.