Risikko ja ulkomaalaisen näköinen mies

Jos ihminen on aatteellisesti jotakin mieltä – ja saa sille kuplayhteisönsä tuen – hän ei kykene luopumaan mielipidevänkäämisestään tapahtui mitä tahansa. On hämmentävää, että vinhasti muuttuvassa maailmassa on yksi järkkymätön elementti, joka pysyy samana koko ihmisiän: pässinpäinen maailmankatsomus.

Turun murheellinen tapaus oli (jälleen kerran) psykologisesti paljastava. Se kuori pinnan alta näkyville ihmisen uskomattoman kyvyn puolustaa pinttynyttä näkemystään vaikka taivas repeäisi. Kun lähimmäinen kärsii ja jotkut saavat peräti surmansa, joidenkin suurin huoli on, ettei vain oma uskomus maailmasta jäisi tappiolle.

”Pahat ja taantumukselliset” meuhkasivat: Mitä minä sanoin! Mitä, saatana minä sanoin. Ne tappavat yksitellen meidät kaikki, jos rajoja ei pistetä heti kiinni (mukaelma erään saitin kommenteista). Ja tuhat saman sisältöistä.

”Hyvät ja edistykselliset” taas nostivat äläkän ministeri Paula Risikon Turun marokkolaista murhaajaa luonnehtineista sanoista: ulkomaalaisen näköinen. Syvä Risikon sanojen paheksunta täytti hetkessä surunvalittelujen sijaan pari keskustelusivustoa ja kirvoitti muutaman pikaisesti kyhätyn jeesustelevan blogin. (Kai tämänkin)

Ja superedistyksellisten palstalle, tietenkin, niin aina, ilmestyi välittömästi listoja kantasuomalaisten tekemistä hirmutöistä. Niiden ainoa tarkoitus oli alleviivata sitä, että älkää vaan rasistit kutsuko ketään ulkomaalaisennäköiseksi, koska kantaväestöstä löytyy murhaajia pilvin pimein.

Mitä tuosta pitäisi ajatella? Ajattelin sen jo tekstini toisessa virkkeessä: On hämmentävää, että vinhasti muuttuvassa maailmassa on yksi järkkymätön elementti, joka pysyy samana koko ihmisiän: pässinpäinen maailmankatsomus.

Eikö suomalaismurhaajalistojen esittelijöille tule mieleen sellaista loogista ajatusta, että koska meillä on mielenvikaisia ja murhanhimoisia otuksia jo ihan omasta takaa, niin heitä ei tuontitavarana kaivata enää yhtään lisää.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Peri Suomalainen

  Mikä ihmeen ”ulkomaalaisennäköinen”?….
  Eikös pitänyt olla uskontoon,ulkonäköön yms viittaavat termit pannassa…..ja nyt ministerikin käyttää sellaista!!!

  Olemmekohan me suomalaiset sitten VAIN ”suomalaisennäköisiä”- tästä lähtien ???
  EI SIIS ENÄÄ SUOMALAISIAKAAN ?

  MIKSI EU-kansalaisista HETI MAINITAAN ….MAA, josta ovat peräisin, MUTTA JOKU IHMEEN SENSUURI ON SAATU AIKAAN, ettei ulompaa maailmalta tulevien kansallisuutta saa mainita ja VARSINKAAN NIIDEN,jotka OVAT LAITTOMASTI – LAKIA RIKKOEN !!! – JÄÄNEET SUOMEEN- saatuaan KIELTEISEN PÄÄTÖKSEN ja varsinkin ne 20-hujakoilla olevat, jotka ovat lähteneet muiden maiden sosiaaliturvalla olemaan- eikä siis työtä tekemään!

 • Realisti

  Mitä virkaa enää maahanmuuttovirastolla?Jos mavi hylkää turvapaikkahakemuksen niin silti matu saa jäädä suomeen loisimaan ja nauttimaan toimeentulotukea…Ei mitään uskottavuutta tällä järjestelmällä.Sama lakkauttaa koko maahanmuuttovirasto niin säästyisi nekin rahat jaettavaksi matuille ja niillä voisi ostaa punaisia mattoja rajoille ja vois kirjoittaa niihin TERVE TULOA MATU!

 • Maalari Mestari

  ”Ja superedistyksellisten palstalle, tietenkin, niin aina, ilmestyi välittömästi listoja kantasuomalaisten tekemistä hirmutöistä. Niiden ainoa tarkoitus oli alleviivata sitä, että älkää vaan rasistit kutsuko ketään ulkomaalaisennäköiseksi, koska kantaväestöstä löytyy murhaajia pilvin pimein.”

  Yksi näistä ’superedistyksellisiä palstoja’ oli suuresti rakasmamme YLE.

Kommentointi on suljettu.