Roskaväen puolustuspuhe

Blogissaan Valkoinen roskaväki Jari Tervo kirjoitti: Tämän huonosti koulutetun, epäterveellisesti syövän, homoja ja muukalaisia vihaavan, kulttuuria inhoavan…kansanosan suurin pelko on tämä: mikä tahansa maahan saapuva ihmisryhmä ohittaa heidät hetkessä sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi.”

Ruben Stiller pilkkasi samaa porukkaa Pressiklubissaan: ”Antero joi pullon viinaa ja puukotti Taunoa.” Ja koko ohjelma teki selväksi millaisista luusereista ja mielenterveyshoitojen tarpeessa olevasta paskasakista on kyse.

Viime aikoina jokainen älymystön edustaja on keksinyt kilpaa sanoja, joilla voisi tuota viheliäistä kansanosaa pahiten pilkata ja vähätellä.

Juuri niin. Kusipääluusereita ovat. Tervo ja Stiller ovat oikeassa. Liian oikeassa. Varsinkin tuossa Tervon lopputoteamuksessa totuus kiteytyy: Mikä tahansa ihmisryhmä ohittaa heidät sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää alimmaiseksi.

Itkin, kun luin tuon. Niin vitun totta se on. Olen kokenut sen.

Mikä tahansa ihmisryhmä kokee olevansa heidän yläpuolellaan – ja onkin. Eivätkä he saatana jätä sitä sanomatta ja näyttämättä, nuo sieluttomat, ylimieliset mulkut; jari tervot, ruben stillerit, krista kososet, umayya abu hannat, roman schaztsit ja heidän ihailijansa.

Kun alle parikymppisenä värjöttelin asunnottomana juoppona Helsingin rautatieasemalla ja pummasin ohikulkijoilta viisikymmenpennistä, tuo tehtiin minulle selväksi riittävän usein. Olin alinta kastia. Halveksittava juoppo, linnanhamppi, kouluttamaton ja pärjäämätön paska, joka pitäisi toimittaa mielisairaalaan pakkohoitoon. Vankila ei ollut kohdallani auttanut. Ei edes se, että olin seitsemäntoistavuotiaana Konnunsuon kellarin karhunkopissa vedellä ja leivällä. Minut vietiin sinne kun en jaksanut tehdä riittävästi töitä. Painoin säälittävät 50 kiloa. Minusta ei ollut miesten töihin.

Tutustuin tuohon Tervon, Stillerin ja kumppanien inhoamaan kansanosaan perin juurin. Olin osa heistä. Huom! Te rakkaat ylimieliset ihmisvihaajat (enkä tarkoita em. kansanosaa): meitä, paskasakkia, oli jo 60-luvulla. Aina on ollut ja aina tulee olemaan. Mitä ajattelitte Ruben ja Jari heille tehdä? Vittuilla ja halveksia kuoliaaksi?

Kun tulin Helsingistä pummilla junassa Kuopioon, yövyin talvipakkasilla rautatieaseman vessassa, rakennustyömailla ja kerrostalojen rappukäytävissä. Kerran kun istuin krapulasta ja nälästä voipuneena pankin ulkorappusilla eräs paskasakkia inhoava rouva potkaisi piikkikorollaan munuaisiini niin kovaa, että kiemurtelin tuskasta jalkakäytävällä ulisten kuin koira. Joka siis olinkin tuollaisten rouvien mielestä. Edelleen, vuosikymmenten jälkeen, löydän selästäni kohdan, johon piikkikorko upposi.

No, miksi elin tuollaista elämää? Höristäkää korvianne te pintasivistyksen pervertikoimat sieluttomat kulttuuripässit: SE OLI PARASTA MITÄ OSASIN. Niin yksinkertaista se on. Ja aivan samasta on kysymys tänäänkin. Mikään ei ole muuttunut. Osa ihmistä tippuu kyydistä jo lapsena. Heistä tulee tuota Tervon Ja Stillerin inhoamaa valkoista roskasakkia – ja niissä maissa, joissa ihonväri on tumma, tummaihoista roskasakkia. Ja he toimivat oman parhaan ymmärryksensä ja osaamisensa mukaisesti. He eivät sillä hetkellä pysty parempaan.

Toistan kysymykseni: mitä aiotte tälle roskasakille tehdä, paitsi sitä mihin koiratkin kykenevät, haukkumaan ja räksyttämään? Vai onko teillä missiona kotouttaa nämä kyydistä tippuneet suomalaiset omaan ihannemaahanne vittuilemalla ja halveksimalla?

En enää pummaa, en yövy rakennustyömailla ja yrittäköön joku, perkele vieköön, potkaista minua. Pärjään. En vihaa maahantulijoita, enkä heidän vastustajiaan tai puolustajiaan. En ketään yksittäistä ihmistä. Mutta välillä inhoan ihmistä lajina kaikkine tervoineen, skineineen, isisläisineen ja maireine leipäpappeineen. Yhteiskunnat koostuvat ihmisistä, edellä mainittujen kaltaisista, toistensa lomaan limittyneistä paskakikkareista. Jotkut kikkareet vain luulevat olevansa jotain muuta kuin kakkaa,

Kun aikoinaan selvisin oman pääni aiheuttamasta alennustilasta, en selvinnyt yhteiskunnan avulla, vaan siitä _huolimatta_. Selvisin rakkauden varassa. Kaltaiseni selkään ja munille potkitun paskasakin rakkauden varassa. Rakkaus on kuin vesisade. Se kastelee tasapuolisesti kaikki, joilla ei ole sateenvarjoa. Ylimielisyyden sateenvarjoa.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • Petri Koivisto

  Hyvä kirjoitus. Veti hiljaiseksi. Kannatti lukea tämäkin puheenvuoro. Kyllä täällä kaikille on tilaa oltava. Niin maahanmuuttajille kuin heidän arvostelijoilleenkin.

  • Tapio Värjölä

   Arvostella saa, mutta bussien kivittäminen ei ole arvostelua, vaan terroria.

 • Harri Eerikäinen

  Tuo puheenvuoro on syntynyt sekä kärsimyksen että rakkauden kohtaamisesta. Tiukkuus ja rajat ilman rakkautta eivät riitä, kun halutaan levittää maailmassa hyvää ja vähentää pahaa, sinisilmäinen, maailmoja syleilevä tyhmyys on yhtä siihen vähintään yhtä tehotonta. Jotenkin luulisin, että olisi parempi levittää hyviä ja rakentavia käytäntöjä sinne, missä ne ovat kateissa, eikä päinvastoin…

  Mutta vertaisen tuki ja itseapu, siinä on jotain parempaa kuin anojan kuppiin annetussa runsaassakaan almussa. http://www.porttivapauteen.fi/blogi/kirjoitukset/82/mita_vertaisuus_tarkoittaa_minulle_tanaan

 • Aaron

  Kiitokset kirjoituksestasi, koskettava juttu.
  Korjaisin kuitenkin premissejäsi. Ainakaan minun mielestäsi tervojen, stillereiden ja muiden kärki ei suinkaan kohdistu kodittomiin ja osattomiin.
  Vaan sellaisiin ”keskiluokkaisiin, keski-ikäisiin lihaa syöviin heteromiehiin” (lainausmerkeissä, mikään ei ole sinänsä väärin eivätkä kaikki ole miehiä, eivät keskiluokkaisia eivätkä ehkä edes lihasyöjäheteroitakaan) jotka ovat globaalissa mielessä jos eivät maapallon korkeimmalla askeleella niin kolmannella tai neljännellä kuitenkin.

  Sellaisiin, joiden mielestä meille ei mahdu enää ”muita”. Sellaisiin, jotka vetoavat vanhustenvaipparahoihin, vaikka eivät itse ole käyneet kuukauteen tapaamassa äitiään. Sellaisiin, joiden mielestä itse asiassa he, valkoiset keskiluokkaiset lihaa syövät heterot, ovat alakynnessä.

  • kirsi

   Näin juuri minäkin ymmärsin Tervon jutun, ja Jussi Juhani sinähän itsekin toit esiin ettet ole Tervon ja muiden kuvaama henkilö. Kyllä oli nyt eri jätkistä kyse

  • Markus

   Nimenomaan näin. Ei tässä ole kyse luokkasodasta vaan moni, Tervo mukaan lukien, vain yrittää puhua niitä vastaan, jotka yksisilmäisellä vihaamisellaan aiheuttavat muille kärsimystä. Jos Jussi Kuosmanen ei vihaa maahanmuuttajia tai homoja tai muitakaan ihmisiä pelkästään sen perusteella, mihin ihmisryhmään he sattuvat kuulumaan, ja on sitä mieltä että kaikkia pitäisi kohdella reilusti, hän on tässä asiassa samalla puolella kuin Stiller ja Tervo.

 • Mika

  Voi voi, kyllä sinulla on ollut niin kamalan vaikeaa. Potkittu on, eikä vankilassakaan ollut kivaa. Otan osaa.

  Mutta jos lukisit sen Tervon kirjoituksen, jota kuitenkin lainasit, niin näkisit, että siinä ei ollut kysymys munuaisille potkituista tai vankilassa vedelle tai leivälle joutuneista. Kysymys oli potkijoista ja niistä, jotka kieltäisivät sen veden ja leivänkin jos saisivat.

  Mutta ota tästä vielä hyppysellinen sääliä, kun Kaikki Muut sinua niin väärin ja huonosti ovat kohdelleet. Sitä kun näytät niin kovasti haikailevan.

 • antero apupoika

  Näinhän se ihmiselo kulkee. Minäkin olin luuseri paskiainen vuonna 1967,eipä ollut töitä eikä muuten rahaakaan. Siitä kuitenkin jotenkin olen elämän remunnut etiä päin 45 vuotta paskaduuneja tehden esm. konepajoissa 28 vuotta,kiviasetajana ja lopputyönä 8 vuoutta kapakassa alkoholipitoisia juomia myyden ja näin kustantanut näitten viksunpien ihmisten peruskoulut ,päiväkodit. Nyt kun olen vielä terveyteni onnistunut säilyttämään yritetään minusta tehdä yhteiskunnan suurinta luuseria jonka vielä pitäisi osallistua talkoisiin ja itse mennä kerjuulle että pärjäilisi. Mielelläni haluaisin simmottisen henkilön tavata joka kertoisi minunkin kuuluvan roskaväkeen, niin ehkä ajatus muuttuisi kun kertoisin asioita oikeasta itse eletystä ja ihan itse maksetusta elämästä.

 • Halfdan

  Kylläpä kommentoijat ryhtyivät puolustamaan näitä öykkäreitä Tervoa ja Stilleriä, etteivät he muka tuomitse ihmistä vaan teon. Kirjoittajahan selvästi ilmaisi, ”he toimivat oman parhaan ymmärryksensä ja osaamisensa mukaisesti. He eivät sillä hetkellä pysty parempaan”. Teon voi tuomita, mutta jos sen tuomitsee silkkaa ylimielisyyttä ja moraalista, sivistyksellistä ja opillista ylimielisyyttä puhkuen kuten Tervo-Stiller, niin kyllä siinä samalla tulee tuomituksi ihminenkin.

 • Marita Hölttä

  Kiitos kirjoituksestasi

 • ash

  Monet näitä spusseita on aidosti hyväsydämisiä ihmisiä jotka, kuten blogisti sanookin, pitävät yhtä ja auttavat toisiaan. En edes kuvittele tietäväni minkälainen tälläinen elämä oikeasti on mutta koska olen meilein aina asunut ns huonoilla alueilla niin olen verran jutellut näiden kavereitten kanssa. Kukaan näistä ei ole ollut rasistinen, (suvakki)huoritellut tai katkera järjestelmää kohti. Lähinnä surullisia, herkkiä, rikkinäisiä, nöyriä ihmisiä jotka aivan hyvin tietävät että pitäisi ryhdistäytyä mutta tietävät myös että eivät siihen kykene. Ei nämä ole roskasakkia eikä Tervo tai Stiller näitä tarkoittanut.

  Roskasakkia ovat ne jotka syyttävät kaikkea muita ja purkavat vihansa niihin jotka ovat vielä heikommassa asemassa. Nämä on vaimonhakkaajia, koulukiusaajia ja vaikka miten huonosti menisi niin ei se oikeuta terroria.

  No minusta ne kaikkien pahimmat ovat ne jota näitä kannustavat tekoymmärtämisellään ja hyväksynnällään. Sekin on heikkojen hyväksikäyttöä.

 • Säkkiveli

  Kiitos. Vilpittömästi.

 • Sannanas

  Jussi Juhani, olet ymmärtänyt Tervon kolumnin totaalisen väärin.
  Roskasakkia on juuri sejoka jostain syystä luulee olevansa oikeutettu kohtelemaan kanssaihmistään väkivaltaisesti.

  väristä, sosiaalisesta asemasta, uskonnosta, passin syntymämaasta, tilin saldosta riippumatta olemne kaikki tasa-arvoisia ihmisiä.

  se kivittäjä, korkkarirouva jne. He ovat roskasakkia, luullessaan olevansa parempia kuin muut.

Kommentointi on suljettu.