Ruben ja Antero

Luulin, että väittely siitä, ovatko suomalaiset vai turvapaikanhakijat väkivaltaisempia ja raiskausherkempiä, olisi jo laantunut. Näytti hetken, että itse kullakin leukalihakset jo väsähtivät turhasta louskutuksesta, mutta ei.

Ruben Stiller, tuo murrosiän kriisistä kärsivä ikämies, halusi sanoa viimeisen sanan. Ja oli tapansa mukaan väärässä.

Rubenin ura alkoi niinkin räväkästi kuin esimiehen haukkumisella kökkötraktoriksi. On se kova! Sellainen oli siihen aikaan niin tavatonta, että hän sai YLE:ltä potkut – ja valtavasti mediahuomiota. Taputusten kerjääminen oudoilla puheilla jäi päälle. Nykysin hän on saavuttanut jo hybriksen kansalaisrohkeudessaan ja haukkuu tasaisin väliajoin kaikki muut alkuhärmäläiset paitsi suomenruotsalaiset ja vihervasurit.

Varsinkin Perttejä ja Anteroita hän inhoaa. Siis kantasuomalaisia, kantiksia. En usko hänen tuntevan montakaan kehä kolmosen ulkopuolista junttikantista, mutta kyllä heitä voi silti inhota. Kuka sanoo, että inhon kohde pitäisi tuntea? Etäinhoa on paljon helpompi pitää yllä, kun ei työnny turhat sympatiat häiritsemään.

Nyt Ruben mätkii Anteroita väkivaltatilastoilla Image-lehden kirjoituksessaan. Ihmettelee miksi ei nouse älämölöä, vaikka suomalainen mies on tutkimusten mukaan EU-maiden kolmanneksi väkivaltaisin perhettään kohtaan ja lisäksi vielä armoton naisten ahdistelija ja raiskari.

Vauhtiin päästyään Ruben tirvaisee Anteroa vielä vyön alle, munille suorastaan:

”Kaikkien syntyperäisten suomalaisten rikollisuustaso oli yli neljä- ja puolikertainen suomenruotsalaisiin verrattuna vuosina 2003 – 2011”

Samalla Ruben antaa ymmärtää, että tämä johtuu kulttuuristamme. Siis kantasuomalaisten kulttuurista. Olen samaa mieltä. Niin johtuu. Lähes kaikki käytös johtuu kulttuurista: opituista uskomuksista, asenteista, ajattelutavasta, arvoista…

Mutta toisaalta Ruben antaa ymmärtää, että on kuitenkin väärin olettaa turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten johtuvan heidän kulttuuristaan.

Logiikka näissä kiistelyissä kulkee aina niin, että vain toisen osapuolen kulttuurilla on merkitystä ja toisen teot taas ovat yksittäistapauksia. En kutsuisi sellaista logiikaksi. Kyllä se on ihan sitä ihteään: paskapuhetta.

Ruben myös tarkoituksella unohtaa sellaisen tutkimuksen, joka paljasti, että suomalaisessa perheväkiväkivallassa nainen syyllistyy miestä useammin törkeään pahoinpitelyyn ja henkirikoksen yritykseen.

Eli eikö tuosta loogisesti seuraa, että suomalainen mies onkin vasta EU:n neljänneksi väkivaltaisin ihmislaji? Suomalainen nainen nappaa häneltä pronssimitalin kuin tilipussin perjantaina. Siinä meni Anterolta sekin pokaali. Mutta pääasia, että palkinto jää kotimaiseen perheeseen edes jonkun tuomana.

Mutta vakavasti puhuen: Jos kulttuuriperimä vaikuttaa käytökseen, niin kuin taatusti vaikuttaa, eikö silloin voisi olettaa, että mitä väkivaltaisemmassa kulttuurissa ihminen on kasvanut, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän kantaa mukanaan väkivaltaisia käyttäytymismalleja? Vai päteekö tämä vain kantasuomalaisiin?

Jos tutkimus uudistettaisiin ja tällä kertaa EU-maiksi laskettaisi myös Irak ja Somalia, niin muuttuisiko kärki? Jos rehellisiä ollaan, niin eikö kävisikin niin, että noille kahdelle maalle pitäisi virittää ihan oma väkivaltamittari. Entinen pomppaisi tappiin ja Antero näyttäisi enkeliltä.

Vaikka olemme niin väkivaltainen kansa, en silti ole löytänyt netistä ainuttakaan videoklippiä, jossa suomalainen roikottaisi ylpeänä irtopäätä kädessään, irakilaisista olen löytänyt muutaman. En ole nähnyt myöskään klippiä, jossa suomalaisen kaupungin torille kertyy kansanjoukko katsomaan – pikkupoikia myöten – kun joltakin elävältä ihmiseltä nirhataan hitaasi päätä irti. Ja kun se on irrotettu, se tungetaan torson haarojen väliin. Kaikki hurraavat.

Semmoistakaan suomalaista rangaistusversiota en muista nähneeni, jossa varkaalta hakataan käsi poikki. Mutta erään vieraaksemme tulleen etnisen ryhmän kotimaassa nettivideoiden perusteella niin on tehty. En viitsi enempää mässäillä väkivaltaklippien kuvailulla. Niitä on noista maista tuhansia. Ja ne ovat niin kuvottavia, että niitä katsellessa on pakko joko oksentaa tai itkeä.

Että jotakin suhteellisuutta tähän väkivaltakeskustelun toivoisin.

Jussi Juhani

PS. Se, että suomenruotsalaiset ovat toistaiseksi niin kilttejä ja herttaisia, johtuu vain sitä, että heidän esi-isänsä kurmottivat kantasuomalaisia niin helkutisti, etteivät nykyiset enää jaksa.

Kommentit

  • Paula Mehto

    Ärsyttävää juuri se kun vertaillaan Suomen väkivaltatilastoja turvapaikanhakijoiden häirintä, raiskaus ym. rikoksiin. Totta on että Suomessa väkivaltaa esiintyy ja juuri siksi emme tarvitse lisää ulkopuolelta. Kiintiö on täynä.

  • Zappa

    Kiitoksia kirjoittajalle taas hyvästä, raikkaasta näkökulmasta. Blogejasi on mukava lukea koska niissä on usein yllättävää ajattelua.

  • Useampikielinenkantasuomalainen

    Olen yleensä kanssasi samaa mieltä. Olisi kuitenkin syytä tarkistaa sanan ”kantasuomalainen” merkitys. Kyllä suurin osa suomen ruotsinkielisistä ovat ”kantasuomalaisia” siinä missä umpisuomenkielisetkin, ainakin maahanmuuttokseskustelussa. Varsinaiset kantasuomalaiset taisivat itsekin olla maahanmuuttajia ja ovet ilmeisesti kuolleet sukupuuttoon.

Kommentointi on suljettu.