Ruotsalaisilla on virtahepo olohuoneessaan – ja pian meilläkin

Ruotsalaisilla on virtahepo olohuoneessaan ja he leikkivät, ettei sitä ole. Tyypillistä. En silti ilakoi asialla, koska samaa virtahepoa kasvatamme itsekin – ja mekin leikimme, ettei se koskaan kasva isoksi. Ettei meidän virtahepomme ikinä ainakaan polta autoja tai ammuskele kaduilla.

Kyllä se sen vielä tekee.

Olen yli neljäkymmentä vuotta tutkinut harrastuksekseni ihmisen käyttäytymistä, eikä lajimme kyky valehdella itselleen lakkaa hämmästyttämästä. Sitä voi seistä  kaulaansa myöten itse lapioimassaan tunkiossa ja vielä ennen tukehtumistaan vakuutella, että juuri tätä minä halusinkin.

Niin naapurimaassa tehdään. Kaikki on hyvin, koska kaikki on hyvin. Sillä juuri tätä me halusimmekin: Kutsuimme maailman kylään ja nyt bailataan. Monikulttuurinen meno on niin psykedeelistä ja koukuttavaa. Paitsi krapulaa ei tietenkään kukaan halua. Eikä sitä olekaan, koska sitä ei ole.

Vielä muutama vuosikymmen sitten ruotsalaisten riesana olivat ainoastaan juopottelevat ja ohikulkijoita puukoillaan sohivat suomalaiset sosiaalitapaukset. Vaikka ”en finne igen”, niin silti heitä oli lukumääräisesti siedettävä ja kurissa pidettävä joukko. Nyt – humanitäärisen suurvaltahankkeen vuoksi – kansallisuudet ovat jotain toista ja meno sen mukaista.  Sitä saa mitä tilaa.

Muistan, kun 60- ja 70-luvuilla suomalaiskylät tyhjenivät sen aikakauden syrjäytyneistä nuorista miehistä. He liftasivat Ruotsiin. Siellä oli parempi sosiaaliturva ja heidän valheitaan uskottiin. Kotimaassa heidät olisi patistettu hätäaputöihin tai tuomittu irtolaisina. Kainuusta lähetettiin porukkaa junilla Helsinkiin ja Savosta Turkuun. Olin nuorena miehenä hätäaputöissä itsekin. Tekemässä tietä Turun Piispanristin kohdalla niin pienellä palkalla, ettei se riittänyt edes viikonlopun viinoihin, piti jatkaa kiljulla.

Me, sen ajan irtolaishenkiset nuoret miehet, olimme kuin poroja. Minne meitä kokoontui riittävä joukko, alkoi järjetön tolvaaminen.  Virtahevoiksi meistä ei sentään ollut, se on vieraslaji pohjoisessa luonnossa – ja poroa huomattavasti isompi ja ärhäkämpi.

Silti sielläkin, hätaputyömaalla, kävi poliisi lähes joka ikinen ilta. Vei pahiten melskaavat putkaan ja pamputti.  Aika monesti olin. En oppinut siitä mitään eikä kukaan muukaan. Porot eivät opi, virtahevot vielä vähemmän.  Oma kulttuuri oli meillä se, joka määräsi identiteettimme, ei viranomaiset. Niinpä pysyimme poroina pamputuksesta huolimatta. Oppi tulee vasta sitten, kun korvien välissä tapahtuu kulttuurinmuutos. Jos tapahtuu. Aika harvoin käy niin.

Vaikka tiedän, että koko multikulttuurisuusideologia perustuu  pelkästään ihmisen kykyyn valehdella itselleen, yritän silti itsekin välillä feikata uskovani siihen. Ainakin julkisesti. Ei tällä iällä kaipaa enää pamppua. Ei ruumiillista eikä henkistä.

Ja jälkimmäistä on taatusti luvassa jokaiselle, joka toteaa ääneen seuraavan tosiasian: Viimeisen kymmenentuhannen vuoden ajalta ei ihmisyhteisöjen historiassa tunneta ainuttakaan tapausta, jossa kaksi täysin erilaista kulttuuria olisi kyennyt elämään vuodesta toiseen keskenään ilman konflikteja.

Siitä Ruotsissa on kysymys. Ja aivan pian meilläkin. Mutta ei uskota siihen, eihän.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • ulpu

  ”Kutsuimme maailman kylään ja nyt bailataan. Monikulttuurinen meno on niin psykedeelistä ja koukuttavaa”
  Näinhän se on. Kuosmanen vieläpä kehuu monikulttuurisuutta esittelyssään:
  ”Rockabilly skulaa, cha cha sujuu ja tango taipuu edelleen. ”
  Ja on näistä oikein luonut ammatinkin itselleen, monikulttuurisuutta hyödyntäen.

 • Arvo Pohja

  ”ulpu”… et sitten kyennyt argumentoimaan mitään tekstin sisällöstä. Tökeröä että koitat kaivamalla kaivaa jotain henkilöstä. Sirola-opisto lemahtaa.. tuulee vissiin sieltä päin!

 • Anatoli

  Kovasti tuntuu, että Suomen hallituksessa on nyt virtahepo?

  Ja tällä virtahepolla on jotain tietoa, mitä Sipilä ei halua julkistettavan.

  Siispä virtahepo jatkaa kosinta puuhiaan l. paska levitystä.

 • P-ls

  Nykyaikaan pitäisi joka yläkoululaiselle valtion kustantaa parinviikon matka etelän monikulttuurimaihin että oppisivat näkemään ja arvostamaan meidän omaa maatamme. joillekin innokkaimille pelkkä menolippu, ja sitten sieltä omin avuin pois jos ikävä tulee suomeen. Niinkuin varmasti jossainvaiheessa käy.

 • Hjhjhj

  Ihan nappiin kirjoitettu Kuosmaselta. Sekin, ettei tällaista muelipidettä voi kaikissa seurueissa sanoa. Ollaan kokolailla samassa pisteessä kuin sosialistisissa maissa aikoinaan: on yksityinen totuus ja julkinen totuus, puhutaan rehellisesti vain tarkkaan valitussa seurassa.

 • Chetnik

  Milloinka ihmiset ymmärtää tutkia tämän miehet taustat? Koska puhutaan Scanria Oy:sta Juhani Kuosmanen? Teet petoksia työksesi. Koska nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan rikollisesta toiminnastasi?
  Lukekaa ihmiset Scanrian toiminnasta, niin voitte miettiä että onko tämä mies sanansa mittainen.

Kommentointi on suljettu.