Savolainen mielenosoitus

Se oli sitten suuri isänmaallinen päivä! Kaikki vastustivat kaikkea. Helsingissä oli mielenosoituksia viittä eri asiaa vastaan, Kuopiossakin muutama, joista yhteen osallistuin ihan kybällä. Olen liikuttunut omasta kansalaisrohkeudestani, niin kuin kaikki muutkin. Paha on kerralla taiottu kadoksiin. Maanantaina menen töihin ilman pelkoa, että joku wannabe-natsi potkii minut hengiltä tai anarkisti polttaa juuri sen bussin, jolla menisin, jos minulla ei olisi omaa autoa. Mikä helpotuksen päivä!

Ja miten yleviä iskulauseita!
Helsingissä kaikui varmaan historiaan jäävä ”Hei hei hei, rasismille ei!”
Kuopiossa taas kajahti aito maakunnan ääni: ”Sipilä, oot mulukku!”

Kuulin jälkimmäisen ihan omin korvin, kun olin järjestämässä Veljmies-patsaan juurelle vastamielenosoituksen vastamielenosoitusta. Oma miekkarini sujui todella hyvin. Suurempia rettelöitä ei ollut, vaikka en muistanut tehdä etukäteisilmoitusta poliisille. Meillä Kuopiossa touhu on sen verran leppoisaa, että poliisi hyväksyy ilmoituksen vielä pari vuotta jälkikäteenkin. Laitan sitten kerralla isomman nipun.

Ohessa kuva, joka kertoo mielenosoituksemme sanoman ja osallistujamäärän.

Vastamiekkari Veljmies-patsaan juurella

Vastamiekkari Veljmies-patsaan juurella

Jussi Juhani

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Osallistuin Helsingissä Peli poikki-mielenosoitukseen häntäpäässä, itse asiassa olin mielenosoituksen ulkopuolella, poliisiautojen takana. Siellä oli rauhallista, siniset valot vain välkkyivät.

  • Jätkä

    Nyt kyllä pitäs lukea kaikki pirun ulkomaiset nettilehdet, että tietäs mitä EU, jenkit tai Nato on päättänyt eilen Suomen pään menoksi? Muuten ei medialta oteta noin paljon aikaa ja palstatilaa, jollei peitetä jotain oikeasti tärkeää asiaa.

Kommentointi on suljettu.