Seksuaalisesti häiritty kansakunta

Hotellin siivooja koputti. Avasin oven kalsarit jalassa. Luulin vaimoni palaavan aamulenkiltään. Hemmetti! Olen ehkä pulassa.

Olin juuri lukemassa Hesarista tutkimusta siitä, mikä tulkitaan seksuaaliseksi häirinnäksi eri maissa. Juttu vei hetkeksi arvostelukykyni. Siksi kalsarilipsahdus. Hemmetti vielä toisen kerran. Tutkimuksen luvut olivat niin järkyttäviä, että saivat luontaisen siveyteni hetkeksi rakoilemaan. Ja tässä sitä ollaan. Nolona.

Ja kenties pian espanjalaisessa vankilassa syytettynä siveellisyysrikoksesta. Se voi olla pahimmassa tapauksessa tiedossa takamuspoikuuden menetys jo seuraavalla suihkureissulla.

Hesarin juttu kertoi, että 67 prosenttia suomalaisista pitää jopa kaksimielisiä vitsejä seksuaalihäirintänä. Uskomatonta. Järkyttävää. Mielenvikaista. Mutta niin nykysuomalaista.

Espanjalaisia tutkimuksessa ei mainittu. Eikä kalsarihäirintää. Onneksi. Nyt vain toivon, ettei siivooja ole tiukkapipoinen. Espanjalaiset eivät yleensä ole. Hän ymmärtänee, että vaikka ikäiseni mies kalsarit jalassa on vitsi, se ei ole kaksimielinen vitsi.

Suomalaisten yliherkkyys kaksimielisille vitseille on siis maailman kärkeä.

Onnittelut. Juuri tällaista mentaliteettia me olemme kaivaneetkin. Kun vielä feministien ja muiden kikkelineurootikkojen kostein päiväuni, eli miesten testosteronitasojen pakollinen alentaminen saadaan toteutettua, asumme onnellisten ruunien maassa. Kukaan ei enää katso ketään sillä silmällä, eikä ketään panna ilman kirjallista anomusta/suostumusta ja kahden todistajan läsnäoloa.

Siis oikeasti. Onhan tämä jo naurettavaa vouhottamista.

Mutta turha teitä on pyytää lopettamaankaan. Kaikki seksiin liittyvä on neurootikoista niin kiihottavaa, että häirintähysteria kiihtynee jonkinlaiseen kliimaksiin kunnes lopulta yksikään erektio ei jää tuomitsematta.

Tutkimuksen typerin, naurettavin, noloin ja neuroottisin luku koski rakkainta harrastustani, tanssia. En kykene uskomaan, että peräti 53 prosenttia suomalaisista kokee vartalokontaktin tanssissa seksuaalisena häirintänä!

Hyvään tanssiin nimittäin KUULUU vartalokontakti. Joskus jopa niin, että lantiot koskettavat toisiaan. Ja siinä ei ole mitään tunkeilua tai seksuaalista tyrkyttämistä. Se on vain tanssia – jos sen tanssina pitää.

Nyt ymmärrän, miksi tanssipaikat tyhjenevät ja harrastajamäärät vähenevät. Ihmiset pelkäävät toisen ihmisen kosketusta ja kuvittelevat sen lähtökohtaisesti likaiseksi. Mikä tähän on johtanut? Meidänhän piti muka seksuaalisesti vapautua. On käynyt päinvastoin: kuljemme kohti viktoriaanista taantumusta.

Alan pitää Päivi Räsästä ja hänen ikäluokkaansa – vastoin Tuomas Enbusken horinoita – vapauden ajan viimeisinä edustajina. Tämä helkutin joka-paikan-korrektius tekee nuoremmista henkisesti kastroidun kansakunnan, joka vahtii jo toistensa varjoja. Ettei sillä vain seiso.

Ainoat edistykselliset ihmiset, jotka toisen sukupuolen läsnä ollessa tässä maassa vielä hengittävät vapaasti, alkavat olla jo vanhainkodeissa. He likistelivät toisiaan estoitta tangon tahdeissa. Eikä kukaan pahastunut. Ei ehkä olisi kannattanut. Siitä syntyi tämä sukupuolineurootikkojen sukupolvi – ja Tomi Metsäkedon ahdisteluviestejä jahtaava Maria Veitola.

Joo. Luovutan. Älkää tulko tansseihin. Parempi että harrastatte vaikka golfia. Ja mieluummin naiset ja miehet eri kentillä. Ehdotan myös vanhainkotien hoitsuille korvatulppia. Mummot kertovat liian rankkoja juttuja nykynuorten korville.

Jussi Juhani

Tässä ahdistelen moninkertaista latinalaistanssien Suomen mestaria, Disa Kortelaista

 

Kommentit

 • Persupahajuntti

  Testosteronitasot ovat jo romahtaneet. Nykyisillä nuorilla selvästi alemmat kuin keski-ikäisillä ja etenkin vanhuksilla oli nuorina.
  Lisäksi kansan keski-ikä on noussut, mikä edelleen laskee kansan keskimääräistä testosteronitasoa.
  Vain nuorien soturien maahanmuutto hidastaa tätä testosteronivajeeseen johtavaa kehitystä. Heidän testosteronistaan ei tosin juuri ole apua kuohituille suomalaismiehille.

  Vedettiin minunkin housuni alas ja on minutkin muutama nainen (ja mieskin) kotiinsa halunnut, tanssiessakin ovat työntäneet kysymättä pakaroitaan etumustani vasten saaden nuorempana aikaan tahdottoman seisokin, hinkanneet jalkoväliään reittäni vasten, puristaneet perseestä ja hauiksesta, homotelleet, jos en ole suostunut mukaansa.
  Osa huonoa käytöstä, jota soisin tekijöiden häpeävän, mutta en ole traumatisoitunut, en syyllistä koko sukupuolta tai ikäluokkia, eikä tulisi mieleenikään alkaa vaatimaan edes häpeärangaistuksia.

  Pelottavinta, että jo viehättävän naisen (tai miehen?) haluaminen kotiinsa on ahdistelua fundamentalistisimpien mukaan. Miten suhteiden on tarkoitus muodostua? Vai ovatko ne jo menneisyyttä?

 • Annu

  Jutussa kommentoitua Hesarin artikkelia ollaan luettu omien silmälasien läpi ja tehty suomalaisista loukkaantujia. Artikkelissa käydään läpi asiallisesti se, mitä missäkin kulttuurista pidetään häiritsevänä. Jutussa nostetaan esim. ranskalaisten matalampi toleranssi (ja erilainen kokemus) selkeästi esiin. Kulttuurisidonnaisuus, ei yksilöiden tiukkapipoisuus. Muutenkin jutussa todella ikävästi tahallaan tulkitaan väärin erittäin aiheellista keskustelua äärimmäisen yleisestä seksuaalisesta häirinnästä. Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden tulisi olla loukkaamaton ja jokaisen tulisi itse voida määritellä rajansa. Valitettavasti rajojen tulkitseminen ei ole aina kovin helppoa, etenkään liikuttaessa kulttuurien välillä. Toivoisin kuitenkin ihmisiltä ymmärrystä ja etenkin kunnioitusta toisiaan kohtaan, sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta.

  • Persupahajuntti

   Määritelköön jokainen rajansa lähes vapaasti, mutta turha valittaa, jos ne itse määrittämäsi rajat eivät ole ennalta kaikkien tiedossa.

   Eikä edes tietoisista rajaloukkauksista tyyliin: ”pyysi yömyssylle” – ole valitusoikeutta 20v myöhemmin, kyseessä ei yleensä ole rikos, eikä siitä pitäisi siten myöskään saada somen ynnä vastuumedian lynkkaustuomiota. Vaikka olisikin rikos, niin meillä on laissa vanhenemisajat.

   Hollywoodissa työskentelee mm. rasistisesta pahoinpitelystä 80-luvulla tuomittu Mark Wahlberg ja varmasti monia muitakin pahoinpitelijöitä, mutta eipä heidän vuokseen keskeytetä kuvauksia ”turvattomuuteen” vedoten toisin kuin vonkamiesten takia.
   Samoin meillä Suomessa on eräs kärkipoliitikoista saanut pahoinpitelystä tuomion, mutta samaan aikaan kauhistellaan amerikkalaista poliitikkoa, jonka väitetään vonganneen 70-luvulla pääosin laillisessa iässä olleita tyttöjä / naisia.

 • vaiontanssiliikuntaa

  Hyvä oli tämä ensimmäisen polven suomalainen joka möi siskonsa päästäkseen suomeen.
  Hauskajuttu.
  Ja nyt intellektuellit sitä paapoo.
  Voi olla yllätys kun kuulee jotta suomen eläkeikä on jatkossa 68v kun valehtelee olevansa 15v nuorempi.
  Kui jaksaa koneinsinöörin hommissa yli 80v.

 • Nuori vaari

  Juttu on hyvä olisko pientä vinoilua aistittavissa kuitenkin koska muuten en uskaltais katsoa naistani silmiin ja jos en katso silmiin käyttäydyn epäilyttävästi ja kärsin.Seksuaalinen häirintä on paha asia mutta esim.kuinka opitaan lukemaan jos eka luokalla pitäis osata kaikki,se mikä jollekkin on suuri kohteliaisuus-arvostamista on toiselle häirintää joten kommunikoidaanko.

 • ajk

  Ilman sekshäirintää emme olisi täällä..

 • TAPSA

  MINUA HARMITTAA , KUN NYKYÄÄN EI HÄIRITÄ SEKSUAALISESTI !

Kommentointi on suljettu.