Seksuaalisesti häiritty kansakunta

Hotellin siivooja koputti. Avasin oven kalsarit jalassa. Luulin vaimoni palaavan aamulenkiltään. Hemmetti! Olen ehkä pulassa.

Olin juuri lukemassa Hesarista tutkimusta siitä, mikä tulkitaan seksuaaliseksi häirinnäksi eri maissa. Juttu vei hetkeksi arvostelukykyni. Siksi kalsarilipsahdus. Hemmetti vielä toisen kerran. Tutkimuksen luvut olivat niin järkyttäviä, että saivat luontaisen siveyteni hetkeksi rakoilemaan. Ja tässä sitä ollaan. Nolona.

Ja kenties pian espanjalaisessa vankilassa syytettynä siveellisyysrikoksesta. Se voi olla pahimmassa tapauksessa tiedossa takamuspoikuuden menetys jo seuraavalla suihkureissulla.

Hesarin juttu kertoi, että 67 prosenttia suomalaisista pitää jopa kaksimielisiä vitsejä seksuaalihäirintänä. Uskomatonta. Järkyttävää. Mielenvikaista. Mutta niin nykysuomalaista.

Espanjalaisia tutkimuksessa ei mainittu. Eikä kalsarihäirintää. Onneksi. Nyt vain toivon, ettei siivooja ole tiukkapipoinen. Espanjalaiset eivät yleensä ole. Hän ymmärtänee, että vaikka ikäiseni mies kalsarit jalassa on vitsi, se ei ole kaksimielinen vitsi.

Suomalaisten yliherkkyys kaksimielisille vitseille on siis maailman kärkeä.

Onnittelut. Juuri tällaista mentaliteettia me olemme kaivaneetkin. Kun vielä feministien ja muiden kikkelineurootikkojen kostein päiväuni, eli miesten testosteronitasojen pakollinen alentaminen saadaan toteutettua, asumme onnellisten ruunien maassa. Kukaan ei enää katso ketään sillä silmällä, eikä ketään panna ilman kirjallista anomusta/suostumusta ja kahden todistajan läsnäoloa.

Siis oikeasti. Onhan tämä jo naurettavaa vouhottamista.

Mutta turha teitä on pyytää lopettamaankaan. Kaikki seksiin liittyvä on neurootikoista niin kiihottavaa, että häirintähysteria kiihtynee jonkinlaiseen kliimaksiin kunnes lopulta yksikään erektio ei jää tuomitsematta.

Tutkimuksen typerin, naurettavin, noloin ja neuroottisin luku koski rakkainta harrastustani, tanssia. En kykene uskomaan, että peräti 53 prosenttia suomalaisista kokee vartalokontaktin tanssissa seksuaalisena häirintänä!

Hyvään tanssiin nimittäin KUULUU vartalokontakti. Joskus jopa niin, että lantiot koskettavat toisiaan. Ja siinä ei ole mitään tunkeilua tai seksuaalista tyrkyttämistä. Se on vain tanssia – jos sen tanssina pitää.

Nyt ymmärrän, miksi tanssipaikat tyhjenevät ja harrastajamäärät vähenevät. Ihmiset pelkäävät toisen ihmisen kosketusta ja kuvittelevat sen lähtökohtaisesti likaiseksi. Mikä tähän on johtanut? Meidänhän piti muka seksuaalisesti vapautua. On käynyt päinvastoin: kuljemme kohti viktoriaanista taantumusta.

Alan pitää Päivi Räsästä ja hänen ikäluokkaansa – vastoin Tuomas Enbusken horinoita – vapauden ajan viimeisinä edustajina. Tämä helkutin joka-paikan-korrektius tekee nuoremmista henkisesti kastroidun kansakunnan, joka vahtii jo toistensa varjoja. Ettei sillä vain seiso.

Ainoat edistykselliset ihmiset, jotka toisen sukupuolen läsnä ollessa tässä maassa vielä hengittävät vapaasti, alkavat olla jo vanhainkodeissa. He likistelivät toisiaan estoitta tangon tahdeissa. Eikä kukaan pahastunut. Ei ehkä olisi kannattanut. Siitä syntyi tämä sukupuolineurootikkojen sukupolvi – ja Tomi Metsäkedon ahdisteluviestejä jahtaava Maria Veitola.

Joo. Luovutan. Älkää tulko tansseihin. Parempi että harrastatte vaikka golfia. Ja mieluummin naiset ja miehet eri kentillä. Ehdotan myös vanhainkotien hoitsuille korvatulppia. Mummot kertovat liian rankkoja juttuja nykynuorten korville.

Jussi Juhani

Tässä ahdistelen moninkertaista latinalaistanssien Suomen mestaria, Disa Kortelaista

 

Kommentit

 • pepelius

  Hienoa taas kerran Jussi, ensi yönä en näe unta feministien murskaavista telaketjuista!

 • Elle

  Oon niin samaa mieltä ylivarovaisuudesta, että harmittaa että kolumniin on osunu tällanen tasa-arvopyrkimyksen vastaisen stereotypian ylläpito. Lienee kuitenkin lipsahdus, mikäli kirjoittaja on fiksu?:
  ”Kun vielä feministien ja muiden kikkelineurootikkojen kostein päiväuni, eli miesten testosteronitasojen pakollinen alentaminen saadaan toteutettua…”

  Ei me feministit haluta ketään kastroida, tai toisten testosteronitasoja kontrolloida. Eikä olla ryhmänä kaikki kikkelineurootikkoja. Tää on turhan laaja niputus ja harmittaa mua. Oisitpa kirjoittanut tähän kohtaan jotain muuta ku ”feministit”.

 • kuljettaja

  Hyvä se on miesten kirjoittaa ja olla autuaan tietämättöminä asioista, jotka ei itseä kosketa. Tosiasia on, että liian iso osa naisista joutuu kokemaan tätä ahdistelua miesten taholta.

  Ei ole kauaa, kun oma esimies niin teki, firman omistaja vielä. No, enpä ole hänen palkkalistoillaan enää..

 • seurannut sivulla

  Entä naisahdistelijat? Esim. yöllä soittelijat , kyytiin änkeävät ym. ei haittaa vaikka naimisissa.

 • Hjhjhj

  Ahdistelu sekoitetaan flirttiin ja kiinnostuksen osoittamiseen, josta vielä 80-luvulla osattiin iloita. Ihmisten tunneäly lähenee nykyään nollaa.

 • Anneli

  Ja loppujen lopuksi paljon on kiinni siitä kuka tekee ja missä tekee.

  Baarissa lähentely on tiettyyn rajaan saakka jopa toivottavaa, mikäli vastapuolen habitus on omaan silmään miellyttävä. Jopa vähemmän mielyttäviä kontakteja siedetään, mikäli he ymmärtää mitä ’ei’ tarkoittaa. Jos olet lapsia käyttämässä leikkikentän laidalla ja joku kunnolla Marinolilla marinoitu alkoholisti tulee ehdottelemaan, niin se tuntuu kenestä tahansa lähentelyltä.

  Hämmästyttää sitten nämä henkilöt, jotka pahoittavat mielensä, mikäli heitä käy yökerhossa jututtamaan. Yökerhot on nimenomaan biletys- ja tapaamispaikkoja, jonne monet tulee kumppania etsimään. Ihmeellistä, jos ei saisi tanssiessa olla kehokosketusta.

  Jos et kestä kuumaa, niin pysy poissa saunasta, äläkä kiellä muilta löylyjä!

 • Tarkoituksella tyhmä?

  Herättää kyllä myötähäpeää tämä suomalaisen keskustelun taso.

  Syytetään feministejä ja kikkelineurootikkoja, ja itse takerrutaan jokaiseen yksittäiseen kielikuvaa ja lauseeseen, ja kategorisesti kieltäydytään näkemästä kokonaiskuvaa.

  Vaikka onhan se noloa varmaan itsellekin myöntää että se kaikki kähmintä mitä tekee rutiinilla, ei olekkaan ehkä ollut soveliasta.

  Tanssiessa toki kuuluu koskettaa, mutta senkin voi tehdä monella tavalla.

  Keskustelu on tainnut nostaa mieleen tilanteita joissa on lipsahtanut vähän liian pitkälle ja nyt nolottaa, niin pitää hyökätä vastaan?

  Tyhmä tai valehtelija?

 • Mies

  Miten julkaisette tämmöstä ? Onko kirjoittajalla huono omatunto kourimisistaan?

 • spk

  Hapokkuuden mestarinäyte. Aina kun luulin, että kirjoitus ei voi muuttua nolommaksi ja iljettävämmäksi, kyllä, rima onnistutaan alittamaan aina uudelleen.

  Eikö suomalaisilla lehdillä ole enää mitään standardeja kolumnien suhteen?

  • Haerski

   Eikö suomalaisilla lukijoilla ole enää mitään rimaa omalle medianlukutaidolle, kun blogiakin luullaan jo Savon Sanomien kolumniksi?

 • Haerski

  Kommenttikentässä näkee taas tämän klassisen asenneongelman: Ilmeisesti blogistin profiilikuvan (valkoinen keski-ikäinen heteromies) perusteella tehtiin sellainen johtopäätös, että kyseessä on ilmisevä seksuaalinen häiritsijä ja tämä ansaitsee tulla syytetyksi kourinnasta, koska jokainenhan tietää, että tuon näköinen ukko on sitä joskus takuuvarmasti harrastanut.

  Ja kehtaakin vielä sanoa, että kosketus kuuluu tanssiin… Tästähän saattaa joku viaton uhri saada jo niin puistattavia mielikuvia, että melkein voisi syyttää blogistia seksuaalisesta häirinnästä.

Kommentointi on suljettu.