Seksuaalisesti häiritty kansakunta

Hotellin siivooja koputti. Avasin oven kalsarit jalassa. Luulin vaimoni palaavan aamulenkiltään. Hemmetti! Olen ehkä pulassa.

Olin juuri lukemassa Hesarista tutkimusta siitä, mikä tulkitaan seksuaaliseksi häirinnäksi eri maissa. Juttu vei hetkeksi arvostelukykyni. Siksi kalsarilipsahdus. Hemmetti vielä toisen kerran. Tutkimuksen luvut olivat niin järkyttäviä, että saivat luontaisen siveyteni hetkeksi rakoilemaan. Ja tässä sitä ollaan. Nolona.

Ja kenties pian espanjalaisessa vankilassa syytettynä siveellisyysrikoksesta. Se voi olla pahimmassa tapauksessa tiedossa takamuspoikuuden menetys jo seuraavalla suihkureissulla.

Hesarin juttu kertoi, että 67 prosenttia suomalaisista pitää jopa kaksimielisiä vitsejä seksuaalihäirintänä. Uskomatonta. Järkyttävää. Mielenvikaista. Mutta niin nykysuomalaista.

Espanjalaisia tutkimuksessa ei mainittu. Eikä kalsarihäirintää. Onneksi. Nyt vain toivon, ettei siivooja ole tiukkapipoinen. Espanjalaiset eivät yleensä ole. Hän ymmärtänee, että vaikka ikäiseni mies kalsarit jalassa on vitsi, se ei ole kaksimielinen vitsi.

Suomalaisten yliherkkyys kaksimielisille vitseille on siis maailman kärkeä.

Onnittelut. Juuri tällaista mentaliteettia me olemme kaivaneetkin. Kun vielä feministien ja muiden kikkelineurootikkojen kostein päiväuni, eli miesten testosteronitasojen pakollinen alentaminen saadaan toteutettua, asumme onnellisten ruunien maassa. Kukaan ei enää katso ketään sillä silmällä, eikä ketään panna ilman kirjallista anomusta/suostumusta ja kahden todistajan läsnäoloa.

Siis oikeasti. Onhan tämä jo naurettavaa vouhottamista.

Mutta turha teitä on pyytää lopettamaankaan. Kaikki seksiin liittyvä on neurootikoista niin kiihottavaa, että häirintähysteria kiihtynee jonkinlaiseen kliimaksiin kunnes lopulta yksikään erektio ei jää tuomitsematta.

Tutkimuksen typerin, naurettavin, noloin ja neuroottisin luku koski rakkainta harrastustani, tanssia. En kykene uskomaan, että peräti 53 prosenttia suomalaisista kokee vartalokontaktin tanssissa seksuaalisena häirintänä!

Hyvään tanssiin nimittäin KUULUU vartalokontakti. Joskus jopa niin, että lantiot koskettavat toisiaan. Ja siinä ei ole mitään tunkeilua tai seksuaalista tyrkyttämistä. Se on vain tanssia – jos sen tanssina pitää.

Nyt ymmärrän, miksi tanssipaikat tyhjenevät ja harrastajamäärät vähenevät. Ihmiset pelkäävät toisen ihmisen kosketusta ja kuvittelevat sen lähtökohtaisesti likaiseksi. Mikä tähän on johtanut? Meidänhän piti muka seksuaalisesti vapautua. On käynyt päinvastoin: kuljemme kohti viktoriaanista taantumusta.

Alan pitää Päivi Räsästä ja hänen ikäluokkaansa – vastoin Tuomas Enbusken horinoita – vapauden ajan viimeisinä edustajina. Tämä helkutin joka-paikan-korrektius tekee nuoremmista henkisesti kastroidun kansakunnan, joka vahtii jo toistensa varjoja. Ettei sillä vain seiso.

Ainoat edistykselliset ihmiset, jotka toisen sukupuolen läsnä ollessa tässä maassa vielä hengittävät vapaasti, alkavat olla jo vanhainkodeissa. He likistelivät toisiaan estoitta tangon tahdeissa. Eikä kukaan pahastunut. Ei ehkä olisi kannattanut. Siitä syntyi tämä sukupuolineurootikkojen sukupolvi – ja Tomi Metsäkedon ahdisteluviestejä jahtaava Maria Veitola.

Joo. Luovutan. Älkää tulko tansseihin. Parempi että harrastatte vaikka golfia. Ja mieluummin naiset ja miehet eri kentillä. Ehdotan myös vanhainkotien hoitsuille korvatulppia. Mummot kertovat liian rankkoja juttuja nykynuorten korville.

Jussi Juhani

Tässä ahdistelen moninkertaista latinalaistanssien Suomen mestaria, Disa Kortelaista

 

Kommentit

 • Voi kikkelineurootikko sentään...

  Hölmöksi heittäytyminen, kärjistäminen, provosointi, yksinkertaistaminen ja uhriutuminen ovat aivan liian aliarvostettuja kirjoitustyylejä. Toki blogisti näissä parhaansa yrittää, mutta lopputulos jäi tällä kertaa vähän laimeaksi.

  Neuvonkin tämän blogin kirjoittajaa jatkossa päästämään moponsa ensin keulimaan oikein kunnolla ja vasta sitten irrottamaan otteensa.

 • Mister x

  No kirjoittaja on saavuttanut, mitä aktiivisilla ns.kannanotoilla erilaisiin asioihin haluaakin.
  Eli palstaa luetaan ja kommendoitaan.

  Toinen asia minkälaisen kuvan itsestään antaa.

 • Ihmistäjä

  Ei sitä näköjään ole koskaan ihminen liian vanha tunteakseen miehisyytensä uhatuksi.

 • Nainen

  Naiset puhuvat #metoo-kampanjassa kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä, ja kirjoittaja sitten kääntää kaiken itseensä ja omiin kalsareihinsa. Jos voi omahyväisempää ja itsekkäämpää ihmistä olla, niin etsiä lienee saa aika pitkään?

  Että anteeksi vaan, jos naisena toin julki, että ala-asteella housuni vedettiin jalasta kaikkien nähden. Yläasteella joku tarrasi takaa päin pimppiin ja nauroi päälle. Opiskellessa sen sata miestä lääppi ja yritti saada kotiinsa, junassa joku humalainen kävi päälle – onneksi konduktööri tuli paikalle ja heitti miehen junasta. Työelämässä firmalleni illallisen tarjonnut mies olikin varannut hotellin ja soittanut vaimolleen, ettei tule enää kotiin – kun totesin ettei tarjous kiinnosta, tuo myyntimies haukkui huoraksi koko pääkadun kuullen. Mikään näistä ei mielestäni täytä ”kaksimielisen vitsin” määritelmää.

  Mutta hei, kaikki tämä on tietty pientä siitä, että blogistille tuli paha mieli, kun avasit kalsareissasi hotellihuoneen oven…

  Taitaa KIKKELINEUROOTIKKO löytyä nyt ihan muualta, kuin naisten joukosta.

 • Karvainen tanssijauros

  Tanssilattialla saa siis ahdistella naisia. Pistetään korvan taakse siltä varalta että tulen joskus sellaiseen mielenhäiriöön jossa haluan ahdistella muita ihmisiä. Mitähän blogisti tykkäisi jos tanssilavalla lantiota häntä vasten hieroisikin toinen mies? Miettisikö, että ”enhän minä halua että mies hieroo lantiotaan minua vasten”?

 • Nainen

  Ja tosiaan, olen yhdessä asiassa samaa mieltä blogistin kanssa. Tanssilavoille ei todellakaan kannata mennä. Blogisti oli hämmentävän lähellä itsekin keksiä syyn, miksi ne tanssilavat tyhjenevät, kun sitä ihmetteli. Mutta se havaintohehkulamppu sammahti, kun tuli kiire julistaa, että kyllä hänellä on täysi oikeus hieroa pullottavaa etumustaan jokaiseen tuntemattomaan naiseen, joka tanssille erehtyy lähtemään.

  99,5 % tuntemistani naisista ei halua mennä tanssilavoille. Se yksi käy ammatikseen tanssia harjoittelemassa, eikä vaihda partneriaan illan aikana. On kuulemma ällöttävää, kun keski-ikäiset miehet haluavat hinkata kikkeliään muka ”tanssin varjolla”.

  Ja näemmä tekevät niin tahallaan, vaikka tietävät, etteivät naiset siitä yhtään ilahdu. Päinvastoin.

  • Tanssityttö

   Olen käynyt aktiivisesti tanssilavoilla 15 vuotta. En harrastusta aloittaessani ollut vielä edes ripille päässyt. Pystyn yhden käden sormilla laskemaan, montako kertaa joku on ”hinkannut kikkeliään muka tanssin varjolla”. Moinen käytös ei kuulu tanssilavoille ja harvoin sitä tapahtuukaan. Tanssiravintolat ja yökerhot ovatkin sitten eriasia… Vartalokontakti (myös lantiosta) sen sijaan kuuluu paritanssiin ja mahdollistaa sujuvan viennin ja seuraamisen. Jos näitä kahta ei erota toisistaan, niin ehkä tosiaan kannattaa olla menemättä sinne tanssilavalle.

   • Nainen

    Sorrut nyt ableismiin, Tanssityttö. Eli rivien välissä tunnut sanovan, että koska sinä olet sietänyt sitä pullottavan etumuksen hieromista ne muutamat kerrat ja olet siis osoittanut olevasi vahva, niin kaikkien muidenkin naisten pitäisi sitä vaan sietää?

    Oikeasti, tanssin lomaan piilotettua seksuaalista häirintää ei a) pitäisi olla lainkaan ja b) jos on, sitä ei pitäisi kenenkään sietää.

    Eikä se osoita mitään vahvuutta, että puolustelee omaa häiritsijäänsä netissä. Se osoittaa vaan, että olet omaksunut niiden häiritsijöiden sinulle varaaman osan. Kirjoituksellasi olet osa sitä järjestelmää, joka sallii naisten häiriköinnin tanssilavoilla. Olet se nainen, joka ei välitä, että tanssilavoilla häiritään.

    Entä, jos se on se aloittelijan ihan ensimmäinen tanssi, jolla joku tulee hieromaan? Luuletko, että nuori haluaa jatkaa sen jälkeen lajia?

    • Tutkiva humanisti

     Nainen otapa nyt itse pari laakia pakkia. Työnnät nyt itse sanoja toisen suuhun, jos toinen kertoo omakohtaisen tuntemuksen asiasta niin et voi tulla väittämään ettei se noin voi olla. Seksuaalisen häirinnän tai yleensäkin seksuaalisuuteen liittyvän kokemuksen tuntemus on nimenomaan henkilökohtainen tunnetila jota ei pidä mennä liioittelemaan ei myöskään väheksymään. Valitettavasti tämä juuri kuvastaa tämän keskustelun nykytasoa Suomessa, jos joku ”kikkelineurootikko” on päättänyt että joku tilanne on seksuaalista häirintää, niin senhän on oltava sitä halusipa asianosainen sitten tuntea sen niin tai ei.

   • Tolkku

    Hienoa, että kommentoijien joukossa on edes yksi ”tolkun nainen” jolla on ymmärrys säilynyt tässä Jussi Kuosmasen mainitsemassa hörrötyksessä. Vaikka kommentoin Tanssityttö-nimimerkin kommenttia, en kuitenkaan kirjoittanut ”tolkun tyttö”, koska siitä joku hienohelma saisi aiheen syyttää minua tolkun miestä tytöttelystä.

 • justus

  Koska pahoinpitelystä (todellisesta tai pelkästä puheesta) pääsee nykyään kuin koira veräjästä ja uhri syyllistetään, kannattaa vittumaista henkilöä syyttää seksuaalisesta häirinnästä!
  Siitä ei selviä. Leima otsaan oli näyttöä tai ei.

 • YxXy

  Suomalaiset taitavat olla ainoa kansa, jolla kateus ylittää kiiman. Ihme, että sitä ollaan edes hengissä.

 • MikloVelka

  Maailma muuttuu ja nämä vanhukset vetää itkupotkuraivareita. Circle of life.

 • markku

  Hyvä että lopetin naisten iskemisen jo lukioiässä. Paljolta draamalta välttynyt ja tälläinen ei kyllä yhtään houkuta muuttamaan kantaa edes tässä iässä. Kun kaikki alkaa olemaan häirintää niin mikään ei ole. Tosin someteloitukselta välttyminen on täysin tuurista ja kulloisenkin naisen armosta kiinni. Aika huonolta diililtä kuullostaa nuoremmille

Kommentointi on suljettu.