Sipilä pelasti Suomen – kukaan ei vain tunnusta sitä

Kaupunki on joutunut kurimukseen. Lurjukset ovat kaapanneet vallan eikä toivoa paremmasta näy. Kansa kituu ja on korviaan myöten veloissa saluunanpitäjälle. Hyvin menee vain huorilla ja hautausurakoitsijalla. Korppikotkat nokkivat jo uupuneiden selkänahkaa. Kaupunkilaisten hätä ja valitus on sydäntä särkevää. Kunpa tulisi joku ja pelastaisi…

Pelastus on lähellä. Aavikolla ratsastaa tuimailmeinen mies kohti kaupunkia aikomuksenaan palauttaa rauha ja järjestys. Pääkadulla hän kohtaa pahikset. Pam pam pam. Siinä missä ennen oli roiston päälaki, ei enää sitä ole. Paha on poistettu kaupungista. Vain verinorot puisella jalkakäyttävällä ja pakenevien haaskalintujen siipien havina kertovat sitä edes olleenkaan.

Mies puhaltaa aseensa piippuun. Työ on tehty.

Ikkunaluukut avautuvat ja kansa kurkistaa varovasti kadulle. He näkevät savuavan aseen ja sitä pitelevän miehen. Roistot ovat poissa, kaikki on taas hyvin.
– Mulkku, huutavat kaupunkilaiset.

Juuri noin on käynyt Juha Sipilälle.  Kiittämättömyys on maailman palkka.

Muistelen, että pitkän elämäni aikana Sipilä on ainoa poliitikko, joka on pitänyt lupauksensa. Olimme kolme vuotta sitten kansakuntana totaalisessa kusessa ja tarvitsimme pelastajan. Silloin ilmestyi Juha Sipilä.

Hän asetti tavoitteekseen 110 000 uutta työpaikkaa ja työllisyysasteen nostamisen 72 prosenttiin. Vain se pelastaisi meidät lopulliselta kurimukselta. Lisäksi hän lupasi pysäyttää maan holtittoman velkakierteen.

Nämä kaikki hän on tehnyt. Tehnyt huolimatta professorien, talousviisaiden, median ja opposition hillittömästä vastarinnasta.

Rehellisesti sanoen suomalaiset: Juha Sipilä on pelastanut Suomen.  Hallelujaa!

Eikö kuulosta karmealta, että joku sanoo noin?
Siis sen tosiasian, että tarvittiin lestadiolainen, keskustalainen riistäjäyrittäjä pelastamaan meidät itse aiheuttamistamme ongelmista? Toki ongelmien syntymiseen tarvittiin myös patologista löperyyttä, jota kunniakkaasti edustivat edelliset hallitukset ja reipas 70-lukulainen AY-väki.

Mutta niin vain kävi, että Sipilä tuli ja pelasti. Tosiasiat eivät muuksi muutu. Eivät, vaikka demareita, vasemmistoa ja kolumnisteja kuinka kiukuttaisi. Sipilä teki sen, johon kukaan ei uskonut hänen kykenevän. Ja nyt kun se on tehty, näyttää siltä, että juuri kukaan ei suostu myöntämään että teki, vaikka faktat eivät valehtele.

Kun Iltasanomien Timo Haapala  yllätti ja myönsi näin käyneen, kommenttiosasto täyttyi hetkessä – ja vain kiukkuisista kommenteista.

” Kuinka sokea voi taloustoimittaja olla? Kertokaapa nyt kuinka paljon näistä työllistyneistä on ihan oikealla palkalla oikeassa työssä? ”

No, lähes kaikki. Se käy ilmi tilastoista ja seuraavasta Pellervon taloustutkimuksen ennustepäällikkö Janne Huovarin artikkelista.

Juuri kukaan ei silti suostu uskomaan, että tavoite on saavutettu. Eikä ainakaan sitä, että se olisi Sipilän ansioita. Ei suostu, koska ei halua. Se on niin suomalaista. Niin kiittämätöntä. Niin vassaria.

Edes hyvä ei kelpaa, jos se tulee taholta, joka on julistettu epätrendikkääksi. Pelastajan täytyy olla mediaseksikäs ja ennen kaikkea medianöyrä. Siis sopivasti luikuri ja aika lailla kallellaan sosialismiin. Sipilä ei taida olla.

No onneksi seuraavissa vaaleissa herää henkiin joku kadulle ammuttu lurjus ja korppikotkat palaavat. Pääasia, että kansa on tyytyväinen – ja se on sitä vain saadessaan valittaa kurjuuttaan.

Jussi Juhani

Miksi en maininnut maan pelastajina muita, esimerkiksi Petteri Orpoa? Sankaritarinoissa ei pelkillä hevosenhoitajilla ole merkitystä. Vain ratsastajat mainitaan.

Kommentit

 • Valtakunnan virallinen matikkatäti

  En olisi uskonut, että vielä tulee se päivä, jolloin insinööri saa tunnustusta kulttuuriväeltä, mutta nyt se tapahtui. Tanssinopettaja Juhani Kuosmanen otti oikeat askeleet. Kunpa insinöörin mahdollistava matematiikkakin saisi ansaitsemansa tunnustuksen sättimisen sijasta!

  ”Syö särkeä, se tuo järkeä!” – sanottiin aikoinaan lapsuudenkodissani.. Juhani taisi syödä Keyrityn särkiä, koska noin viisaita kirjoittelee.

  Kiitos, Juhani!

 • Valtakunnan virallinen matikkatäti

  Olen saanut seurata Sipilän toimintaa Oulussa. Kun kiersin kouluja, siteerasin hänen lehtikirjoituksiaan ennen kuin tiesin hänen poliittista taustastastaan. Ainakin Oulussa hän on pelastanut monelle leipää jo kauan sitten.

  ”Kyllä se osaaminen on, millä me Suomessa pärjätään!”

  Olen kurkkuani myötä täynnä, koska jopa opettajien ja kasvattajien ryhmä on erikoistunut hallituksen haukkumiseen. Sipilät auttavat myös säätiönsä kautta, mutta siitähän ei puhuta.

  Juttu sisältää kaksi videota, jotka kannattaa katsoa! <3

  Tytöt insinööreiksi, niin Suomi saadaan nousuun, totesi nykyinen pääministeri Juha Sipilä jo vuonna 1996.
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/17/juha-sipila-tienasi-eniten-suomessa-vuonna-1996

 • Reima

  ”Sipilä pelasti Suomen” on ihan täysijärkinen otsikko kuin ”Vanhanen tuhosi Suomen” 2007 alkaneella hallituskaudellaan kun Suomen talous romahti.

  En edes jaksa suuremmin perustella, mutta lue nyt Jussi hyvä siitä PTT:n raportista myös tämä:

  ”Nopea työllisyydenkasvu on ennen muuta seurausta hyvästä kansainvälisestä suhdannetilanteesta. Suomen talous on kasvanut vuodesta 2016 lähtien hyvää vauhtia. Täysin kansainvälisen suhdannetilanteen piikkiin työllisyyden kasvua ei luultavasti kuitenkaan voi laittaa. Suomen talouskasvu on kilpailijamaita nopeampaa, joten hintakilpailukykyä parantaneilla matalilla palkkaratkaisuilla ja kiky-sopimuksella on luultavasti ollut jotain merkitystä.”

  Matalia palkkaratkaisuja Suomessa on tehty *koko* tämä vuosikymmen, myös Jussin halveksimien päättäjien aikana. Kiky-sopimus on Sipilän aikaansaannoksia ja kuten PTT:n raportissa todetaan: ”kiky-sopimuksella on luultavasti ollut jotain merkitystä.”. Eli peukut Sipilälle siitä siltä osin kuin se *ehkä* on jotain auttanut.

 • plokkariukki

  Jussille kiitos erilaisesta näkökulmasta, ainaisen valittamisen sijaan. Sipilän kaltaisen politiikan ulkopuolelta päättäjä-remmiin tulleen ihmisen, ei siis pelkän poliittisen broilerin mukanaan tuoma tapa tehdä asioita eri tavalla on taatusti tervetullutta suomalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Ainakin hän näyttää ravistelleen muutkin päättäjät, erityisesti opposition, jos ei muuhun, niin pitämään tekemisistään ja tekemättömyyksistään entistäkin suurempaa älämölöä ennen Sipilää. Kiitos hyvästä yrityksestä insinöörille ja päättäkööt viisaammat joskus aikanaan, oliko Sipilä hyväksi vai pahaksi kansallemme.

 • Jorkki

  Muuten hyvä mutta ei Sipilä ole lestadiolainen.

 • Leonid

  Miksi pitäisi hurrata, kun Sipilä on lähes sulkenut
  elämän luukun. On raollaan enää sen verran, että
  jakajapuolella voidaan hyvällä omalla tunnolla siirrellä
  papereita prosessissa seuraavalle, eikä tarvitse puuttua
  kenenkään elinikäiseen ansaintaoikeuteen.

  Luukun pyytäjä puoli muistaa hyvin, mitenkä avokätis-
  tä oli tarjonta entisaikaan, kun toveri sai päättää asioista. Joten on aika antaa viiva toverille, ja unhoittaa
  tämä ahdistava vaihe elämänluukulla. Jos jaettava loppuu nostetaan rikkaiden veroja. Yksinkertaista ja
  aina toimivaksi todettu.

 • Leonid

  Vapaa lehdistö tai riippumaton media, mitä se tarkoittaa ?

  Kuuluuko sensuuri oleellisena osana sellaiseen…..

 • Kalevi

  Vain hullu uskoo tähän satuun.

 • Teucca

  ”Aktiivimallin työllisyysvaikutuksia on vaikea arvioida ilman kunnollista tutkimusta, mutta sen käyttöönoton jälkeen työllisyyden kasvu ja työttömyyden lasku on ollut erittäin nopeaa. Se ei myöskään näyttäisi lisänneen merkittävästi pelättyjä erittäin lyhyitä työsuhteita. ”
  Pätkä tuosta ”totuuden raportista”.
  Vaikea arvioida… ei näyttäisi…
  Tiukkaa faktaa vai tilastojen vääntelyä haluttuun suuntaan.

 • Nousukausi

  On upea juttu, että työllisyys on lisääntynyt huomattavasti. Ehdottomasti isoin tekijä on kuitenkin huomattava talouskasvu ja sen tuomat työpaikat. En millään usko, että aktiivimalli ja sen tuoma mahdiollinen n. 5% työttömyystukien leikkaus olisi ajanut sellaiset 100 000 ihmistä töihin, jotka eivät muuten olisi töitä hakeneet.

  Hallituksen olisi pitänyt tehdä todella radikaaleja vastatoimia, jotta työllisyys ei olisi noussut merkittävästi nousukaudella. Onneksi eivät tehneet.

  Saksassa ja varsinkin Etelä-Saksassa on nousukausi jatkunut yli 10 vuotta ja työttömyys-% 3% luokkaa. Siinä olisi Sipilälle ja koko hallitukselle tavoite, joka ei ihan pelkästään nousukauden siivittämänä täyty.

Kommentointi on suljettu.