Sipilä pelasti Suomen – kukaan ei vain tunnusta sitä

Kaupunki on joutunut kurimukseen. Lurjukset ovat kaapanneet vallan eikä toivoa paremmasta näy. Kansa kituu ja on korviaan myöten veloissa saluunanpitäjälle. Hyvin menee vain huorilla ja hautausurakoitsijalla. Korppikotkat nokkivat jo uupuneiden selkänahkaa. Kaupunkilaisten hätä ja valitus on sydäntä särkevää. Kunpa tulisi joku ja pelastaisi…

Pelastus on lähellä. Aavikolla ratsastaa tuimailmeinen mies kohti kaupunkia aikomuksenaan palauttaa rauha ja järjestys. Pääkadulla hän kohtaa pahikset. Pam pam pam. Siinä missä ennen oli roiston päälaki, ei enää sitä ole. Paha on poistettu kaupungista. Vain verinorot puisella jalkakäyttävällä ja pakenevien haaskalintujen siipien havina kertovat sitä edes olleenkaan.

Mies puhaltaa aseensa piippuun. Työ on tehty.

Ikkunaluukut avautuvat ja kansa kurkistaa varovasti kadulle. He näkevät savuavan aseen ja sitä pitelevän miehen. Roistot ovat poissa, kaikki on taas hyvin.
– Mulkku, huutavat kaupunkilaiset.

Juuri noin on käynyt Juha Sipilälle.  Kiittämättömyys on maailman palkka.

Muistelen, että pitkän elämäni aikana Sipilä on ainoa poliitikko, joka on pitänyt lupauksensa. Olimme kolme vuotta sitten kansakuntana totaalisessa kusessa ja tarvitsimme pelastajan. Silloin ilmestyi Juha Sipilä.

Hän asetti tavoitteekseen 110 000 uutta työpaikkaa ja työllisyysasteen nostamisen 72 prosenttiin. Vain se pelastaisi meidät lopulliselta kurimukselta. Lisäksi hän lupasi pysäyttää maan holtittoman velkakierteen.

Nämä kaikki hän on tehnyt. Tehnyt huolimatta professorien, talousviisaiden, median ja opposition hillittömästä vastarinnasta.

Rehellisesti sanoen suomalaiset: Juha Sipilä on pelastanut Suomen.  Hallelujaa!

Eikö kuulosta karmealta, että joku sanoo noin?
Siis sen tosiasian, että tarvittiin lestadiolainen, keskustalainen riistäjäyrittäjä pelastamaan meidät itse aiheuttamistamme ongelmista? Toki ongelmien syntymiseen tarvittiin myös patologista löperyyttä, jota kunniakkaasti edustivat edelliset hallitukset ja reipas 70-lukulainen AY-väki.

Mutta niin vain kävi, että Sipilä tuli ja pelasti. Tosiasiat eivät muuksi muutu. Eivät, vaikka demareita, vasemmistoa ja kolumnisteja kuinka kiukuttaisi. Sipilä teki sen, johon kukaan ei uskonut hänen kykenevän. Ja nyt kun se on tehty, näyttää siltä, että juuri kukaan ei suostu myöntämään että teki, vaikka faktat eivät valehtele.

Kun Iltasanomien Timo Haapala  yllätti ja myönsi näin käyneen, kommenttiosasto täyttyi hetkessä – ja vain kiukkuisista kommenteista.

” Kuinka sokea voi taloustoimittaja olla? Kertokaapa nyt kuinka paljon näistä työllistyneistä on ihan oikealla palkalla oikeassa työssä? ”

No, lähes kaikki. Se käy ilmi tilastoista ja seuraavasta Pellervon taloustutkimuksen ennustepäällikkö Janne Huovarin artikkelista.

Juuri kukaan ei silti suostu uskomaan, että tavoite on saavutettu. Eikä ainakaan sitä, että se olisi Sipilän ansioita. Ei suostu, koska ei halua. Se on niin suomalaista. Niin kiittämätöntä. Niin vassaria.

Edes hyvä ei kelpaa, jos se tulee taholta, joka on julistettu epätrendikkääksi. Pelastajan täytyy olla mediaseksikäs ja ennen kaikkea medianöyrä. Siis sopivasti luikuri ja aika lailla kallellaan sosialismiin. Sipilä ei taida olla.

No onneksi seuraavissa vaaleissa herää henkiin joku kadulle ammuttu lurjus ja korppikotkat palaavat. Pääasia, että kansa on tyytyväinen – ja se on sitä vain saadessaan valittaa kurjuuttaan.

Jussi Juhani

Miksi en maininnut maan pelastajina muita, esimerkiksi Petteri Orpoa? Sankaritarinoissa ei pelkillä hevosenhoitajilla ole merkitystä. Vain ratsastajat mainitaan.

Kommentit

 • Kansankynttilä

  Tämä on kaksiteräinen miekka. Vastuulliset ja oppositio. Luvut ovat toiselta puolelta katsottaessa hyvät ja toiselta puolelta soopaa. Politiikalle tyypillistä. Tosi asia on, että elämä menee eteenpäin omalla radallaan, hyviä päiviä seuraa parempia päiviä ja joskus aurinko paistaa silmään ja kivi hiertää kengässä. Joka tapauksessa kouluun pääsee, ammattiin voi valmistua, töitä voi saada, elämää on, jos vain on tahtoa ja terveyttä. Kaikki on itsestä kiinni. Kaikki. Aktiivisuus on parasta, niin kuin sanotaan: `Vierivä Aleksis Kives ei sammoiludu`.

 • Thx-

  Sipilän saavutuksiin työlliseksi lasketaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät oikeasti ole palkkatyössä! Pitääkö tästä nyt sitten kiittää, mielestäni ei! Lisäksi saavutuksiin voidaan lukea sote-sähläys ja matalapalkka-alojen kurittaminen! Tämän kehuminen on mielestäni perseennuolentaa!!!

 • Pekka

  Kyllä Li Andersson, Touko Aalto ja Antti Rinne kaikille heikoimmassa asemassa oleville hyvinvointia ja kansalaispalkkaa antavat. Vastikkeetta. Eri asia kuka hyvinvoinnin maksaa…

 • Tietoeilisäätuskaakunsitäeiole

  Juu, sipilä poisti naisvaltaisilta aloilta lomarahoja. Ja kas kummaa vienti rupesi vetämään.
  Siihen ei kyllä muut pysty.

 • Kohteeksi joutunut

  Voi pyhä yksinkertaisuus – muuta ei voi sanoa!

 • Numento

  Voi kuinka hyvin meillä asiat nyt ovat, ainakin melkein. Kaupat auki vuorokauden läpeensä, paitsi siellä missä niitä ei enää ole. Byrokratiaa purettu muutenkin kuten parkkikiekko. Alkoholistikin saa nyt puodista hieman vahvempaa. Työtön sai aktivointia viimeinkin ja onkin nyt niin aktiivi että pitää pian toppuutella. Velanotossakin saavutettiin torjuntavoitto. 6 miljardin sijaan vain 4,5. Kikyilyä juhlitaan koska siitä kärsi eniten julkisen sektorin syöttiläät. Sote meni melkein maaliin ja melkein saatiin maakuntauudistuskin, molemmissa suuret säästöt ainakin melkein. Vanhukset riemuitsevat hoitokodeissa kun Sipilä suurena valtioviisaana paikkasi työvoimapulaa ja nyt ulkoiluttajina ovat kaukaisten maiden riskit nuorukaiset tai ainakin luulen niin. Muistakaa 2019 vaaleissa kaikki hyvä ja unohtakaa joutavista märinät. Suomi Kuntoon, joskus, melkein. Tunteella, ei taidolla eikä tiedolla.

 • SAIPPA

  Gallupit ennustavat seuraavaksi pääministeriksi luuseri ”rakkikoira” Rinnettä. Hän taitaa sitten tuhota kaiken kerralla. Saadaan oma”Trump. Sokeiden ja kuurojen taluttaja.

 • Petri Haapa

  Jospa Saipa ja Pekka pitäisivät se whatabouterynsa kurissa

 • Pire

  Juha Sipilä on pystyvä mies. Karavaani kulkee eteenpäin ja koirat haukkuu tien varrella.

 • Saksassako?

  Niinpä. Saksassa lähti työllisyys nousuun kun tehtiin samat kilpailukykyä parantavat toimenpiteet kuin Sipilä. Gerhard Schröder joutuikin epäsuosioon. Hän oli muuten demari.

Kommentointi on suljettu.