Sipilä pelasti Suomen – kukaan ei vain tunnusta sitä

Kaupunki on joutunut kurimukseen. Lurjukset ovat kaapanneet vallan eikä toivoa paremmasta näy. Kansa kituu ja on korviaan myöten veloissa saluunanpitäjälle. Hyvin menee vain huorilla ja hautausurakoitsijalla. Korppikotkat nokkivat jo uupuneiden selkänahkaa. Kaupunkilaisten hätä ja valitus on sydäntä särkevää. Kunpa tulisi joku ja pelastaisi…

Pelastus on lähellä. Aavikolla ratsastaa tuimailmeinen mies kohti kaupunkia aikomuksenaan palauttaa rauha ja järjestys. Pääkadulla hän kohtaa pahikset. Pam pam pam. Siinä missä ennen oli roiston päälaki, ei enää sitä ole. Paha on poistettu kaupungista. Vain verinorot puisella jalkakäyttävällä ja pakenevien haaskalintujen siipien havina kertovat sitä edes olleenkaan.

Mies puhaltaa aseensa piippuun. Työ on tehty.

Ikkunaluukut avautuvat ja kansa kurkistaa varovasti kadulle. He näkevät savuavan aseen ja sitä pitelevän miehen. Roistot ovat poissa, kaikki on taas hyvin.
– Mulkku, huutavat kaupunkilaiset.

Juuri noin on käynyt Juha Sipilälle.  Kiittämättömyys on maailman palkka.

Muistelen, että pitkän elämäni aikana Sipilä on ainoa poliitikko, joka on pitänyt lupauksensa. Olimme kolme vuotta sitten kansakuntana totaalisessa kusessa ja tarvitsimme pelastajan. Silloin ilmestyi Juha Sipilä.

Hän asetti tavoitteekseen 110 000 uutta työpaikkaa ja työllisyysasteen nostamisen 72 prosenttiin. Vain se pelastaisi meidät lopulliselta kurimukselta. Lisäksi hän lupasi pysäyttää maan holtittoman velkakierteen.

Nämä kaikki hän on tehnyt. Tehnyt huolimatta professorien, talousviisaiden, median ja opposition hillittömästä vastarinnasta.

Rehellisesti sanoen suomalaiset: Juha Sipilä on pelastanut Suomen.  Hallelujaa!

Eikö kuulosta karmealta, että joku sanoo noin?
Siis sen tosiasian, että tarvittiin lestadiolainen, keskustalainen riistäjäyrittäjä pelastamaan meidät itse aiheuttamistamme ongelmista? Toki ongelmien syntymiseen tarvittiin myös patologista löperyyttä, jota kunniakkaasti edustivat edelliset hallitukset ja reipas 70-lukulainen AY-väki.

Mutta niin vain kävi, että Sipilä tuli ja pelasti. Tosiasiat eivät muuksi muutu. Eivät, vaikka demareita, vasemmistoa ja kolumnisteja kuinka kiukuttaisi. Sipilä teki sen, johon kukaan ei uskonut hänen kykenevän. Ja nyt kun se on tehty, näyttää siltä, että juuri kukaan ei suostu myöntämään että teki, vaikka faktat eivät valehtele.

Kun Iltasanomien Timo Haapala  yllätti ja myönsi näin käyneen, kommenttiosasto täyttyi hetkessä – ja vain kiukkuisista kommenteista.

” Kuinka sokea voi taloustoimittaja olla? Kertokaapa nyt kuinka paljon näistä työllistyneistä on ihan oikealla palkalla oikeassa työssä? ”

No, lähes kaikki. Se käy ilmi tilastoista ja seuraavasta Pellervon taloustutkimuksen ennustepäällikkö Janne Huovarin artikkelista.

Juuri kukaan ei silti suostu uskomaan, että tavoite on saavutettu. Eikä ainakaan sitä, että se olisi Sipilän ansioita. Ei suostu, koska ei halua. Se on niin suomalaista. Niin kiittämätöntä. Niin vassaria.

Edes hyvä ei kelpaa, jos se tulee taholta, joka on julistettu epätrendikkääksi. Pelastajan täytyy olla mediaseksikäs ja ennen kaikkea medianöyrä. Siis sopivasti luikuri ja aika lailla kallellaan sosialismiin. Sipilä ei taida olla.

No onneksi seuraavissa vaaleissa herää henkiin joku kadulle ammuttu lurjus ja korppikotkat palaavat. Pääasia, että kansa on tyytyväinen – ja se on sitä vain saadessaan valittaa kurjuuttaan.

Jussi Juhani

Miksi en maininnut maan pelastajina muita, esimerkiksi Petteri Orpoa? Sankaritarinoissa ei pelkillä hevosenhoitajilla ole merkitystä. Vain ratsastajat mainitaan.

Kommentit

 • KariN

  Kuosmanen on puhunut lähes kaikissa blokeissaan nuormpana juopottelustaan. On tainut olla aika tömäkät aineet kun on pää näin pehmennyt. Suomi on saatu nousuun Sipilästä ja Orposta huolimatta.
  Jos yritykset ei menesty ja pysty työllistämään niin se on useimmiten yritysjohdon osaamattomuutta ja laiskuutta. Katso Kuosmanen miten esim Ponsse ja monet muut ylä-savon yritykset ovat menestyneet. Ei siihen ole Sipilää tarvittu.

 • Kitti

  KariN ;
  Kun fakta-asioiden kiistämiseen ei löydy enää argumentteja, alkaa henkilökohtaisuuksiin meno. Mutta tämähän on vanha vasemmisto-agitaattorien taktiikka ;)

 • Matti

  ”Sipilä pelasti Suomen, kukaan ei vain tunnusta sitä.” Näinhän ne poliittiset kiihkoilijat yrittävät väkisin tuskissaan vääntää, että itselle miellytävä puolua pysyisi voimissaan. Mielestäni Sipilä ei ole muuta kuin ”kumileimasin”, jota hyvä veli verkosto ohjailee. Kyllä se on yritystoiminta , josta se noste tulee, mutta kunnia siirretään Pääministerille.

 • R

  Tekstissäsi on pari asiaa pielessä.
  À) Sipilä on pettänyt lupauksensa olla leikkaamatta koulutuksesta
  B) Suomi velkaantuu edelleen. Velkaa otetaan yhä, mutta talouden kasvaessa (maailmantalouden suhdanteiden ansiosta) velan prosentuaalinen osuus BKT:stä laskee
  En jaksa korjata muita virheitä.

 • Valtakunnan virallinen matikkatäti

  Muutama vuosi sitten morkattiin, ettei kauppa käy, koska ei osata markkinoida. Nyt kun ministeritkin ovat kiertäneet maailmalla ja jopa elintarvikkeet käyvät kaupaksi, ei anneta tunnustusta.

  Jos ei seuraa uutisia, kannattaa googletella, jotta tietää, mitä tämän hallituksen aikana on tapahtunut. Viisi vuotta sitten: ”HS: Suomen elintarvikevienti kasvaa – tuontia hitaammin”

  Vuonna 2018: ”Elintarvikevienti kasvoi yli kymmenen prosenttia – vahvuuksina puhtaus ja turvallisuus”

  ”Suomen nopeimmin kasvava ruokahitti maailmalla ei olekaan viina, vaan voi – ”He sanoivat: Tässä on pohjoisen maku”

  ”Suomi ja Ruotsi yhteistyöhön ruokaviennissä – ”Samalla kun kehumme suomalaisia, kehumme myös ruotsalaisia”

  https://www.arcticfoodfromfinland.fi/fi/ajankohtaista

 • ErkkiTapani

  Kuosmanen on täysin pihalla tai sitten hänelle maksetaan paskan kirjoittamisesta. Maailmalla kasvu on jatkunut vuodesta 2010 lähtien. Mehän joudutaan siihen mukaan vaikka ei haluttaisikaan.

  Kuosmasella ei vain taida olla kerrottavana yhtään sellaista hallituksen tai Sipilän toimenpidettä, joka selittäisi Suomen nykyisen kasvun. Kiky ei auttanut mitään ja työttömien päähän potkiminen ei luo yhtään uutta työpaikkaa. Vakuutuskuoriin nämä toimenpiteet ovat kyllä sataneet kasvaneiden osinkojen muodossa.

 • Kyy

  Oli kyllä sellaista huuhaata koko kirjoitus että nauran Jouluun asti. :D Nauruhermot meinasivat revetä jo pelkästä otsikosta.

 • Hepskukkuu

  Ei Kuosmanen noin tyhmä ole.
  Tarkoitus blogistilla saada vain kirjoittamastaan aiheesta keskustelua.
  Hänen kirjoituksissa yleensä eniten kommentointia.

  Taitavasti tehty.

 • Erkki Martikainen

  Jumaliste, hienoa että joku uskaltaa sanoa totuuden. Jos Sipilän hallitusta ja hallitusohjelmaa ei olisi ollut niin Suomi rämpisi vieläkin suossa ja ennennäkemättömässä kurjuudessa, maailman talouskasvusta huolimatta. Vain Sipilän johdolla toiminut hallitus sai aikaiseksi sopimukset joilla maailman talouskasvun hedelmiä ei ulosmitattu kolminkertaisina etukäteen.

 • tuhottu maa

  Pareminkin Sipilä tuhosi suomen eu meppien ja eu lobbareitten toimesta. Suomea ei pelasta enää mikään.
  Venäjälle ei saada vientiä vetämään. Sotesta väkerretään suurta bisnesarenaa suursioittajille. Valtio ei saa luoda työpaikkoja. Kaikki yksityistetään mutta valtio saa kerätä rahaa veroina omiin bisneksiinsä. Miksi suomen valtiota enää onkaan saatikka 220 rahan ahnetta politikkoa Argadian mäellä.

Kommentointi on suljettu.