Sipilä, tule pois sieltä!

Suomalaisessa mediassa on taas käynnissä outo näytelmä.  Sanoisin sitä ajojahdiksi, ellei sen motiivi olisi vielä raadollisempi: kosto. Sen pääkonnaksi on nimetty Juha Sipilä.  Olen aivan varma, että kun syyllinen on selvillä ihan etunimeä myöten, myös rikos keksitään aivan lähiaikoina. Niin aina. Tarinan opetus jo tässä vaiheessa: Älä loukkaa vihervasemmistolaista toimittajakuntaa, ellet halua joutua kollektiivisen koston uhriksi.

Nyt vuorostaan Iltalehti aloitti aivan uskomattoman jeesustelun Sipilän Intian reissusta ja media – se vastuullinen – sitä tietenkin levittää kaikin mahdollisin vihjailevin lisäyksin. Hesari löysi jo – tietenkin – sopivan proffankin moralisoimaan ”kohukauppaa”. Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Kuka Lie lätisee sitä sun tätä ja sanoo sitten (ilmeisesti sormi pystyssä):

”Pitäisi olla paljon varovaisempi, jotta epäilyksiä ei syntyisi.”

En tiedä miten huokauksen äänen saisi parhaiten esitettyä tekstissä, joten tyydyn kirjoittamaan kliseenomaisesti:

Huokaus! (Ja helvetin syvä.)

Tuota… oletteko koskaan miettineet, vainoharhaisten kuvitelmienne lisäksi, sitä todellista syytä miksi näitä mitävittua –lehtiä syntyy? No miettikää nyt hetki. Ette hiffaa? Pieni vihje: kuka jaksaa vuosikymmenestä toiseen lukea uutisina tarkoitushakuista paskaa, josta paistaa läpi kirjoittajan lapsenomainen usko oman ideologiansa moraaliseen ylemmyyteen? Ja varsinkin, jos läpi kuultaa silkka pahantahtoisuus?

Ja kun näin on, sanon Sipilälle: Tule pois sieltä. Suosiolla. Ne nylkevät sinut lopulta kuitenkin. Tämä maa (ja sen media) ei hyväksy johtajikseen muita kuin koko elämänsä verovaroilla vätystelleitä politiikan kirjolohia. Näillä villeniinistöillä ei todellakaan ole yrityskytköksiä, koska yksikään eteenpäin pyrkivä yritys ei palkkaisi heitä edes firmansa siivoojiksi. Vai kaipaako joku hektinen start up -yritys leipiinsä ihan homona  vaikkapa parivaljakkoa Antti Rinne – Timo Harakka? Paavo Arhinmäkeä? Li Anderssonia? Joo, eipä taida käsiä nousta. Paskanjauhimille ei ole käyttöä enää edes maataloudessa.

Juha Sipilä on menestynyt yrittäjä. Se on vaatinut kovaa, suoraviivaista ja tulokseen pyrkivää duunia. Sellaiseksi ei tulla takamuksia nuolemalla ja kymmenen vuoden vastaanvänkäämisellä. Hän lapsellisesti luuli voivansa auttaa kyvyillään tämän maan nousuun. Mutta erehtyi karmeasti. Maa ei sitä halua.

Ei edes yli sadan miljoona euron kauppa kelpaa Suomelle, kun siitä saattaa saada siivun  joku Sipilän entisen asuintalon talonmies tai joku serkun kaima.

Yrittäjät. Näin paljon meitä tässä maassa arvostetaan. Jos yksi meistä erehtyy sinisilmäisyyttään politiikan johtopaikoille, niin loppuosa maan kansalaisista haluaa kaataa median avustamana sankollisen sontaa hänen niskaansa, teki hän mitä tahansa. Joten älkää nyt herranjumala menkö politiikkaan mukaan. Ei meistä kukaan nyt sentään NIIN kiero ole, että siellä pärjäisi.

Jussi Juhani

Kommentit

  • mummeli

    Miksi kukaan köyhä ja ilman sidonnaiksuuksia oleva voi olla pääministeri. Onko keskustassa yhtään sellasta? Ja yleensä koko eduskunnassa? Silloin hän voi ihan hyvin myöntää noille Sipilöiden omaisille hyviä duuneja. Kansa olis tyytyväinen että taas työllisyys aleni ja saatiin kotimaista osaamista maailmankartalle.

Kommentointi on suljettu.