Sipilä, tule pois sieltä!

Suomalaisessa mediassa on taas käynnissä outo näytelmä.  Sanoisin sitä ajojahdiksi, ellei sen motiivi olisi vielä raadollisempi: kosto. Sen pääkonnaksi on nimetty Juha Sipilä.  Olen aivan varma, että kun syyllinen on selvillä ihan etunimeä myöten, myös rikos keksitään aivan lähiaikoina. Niin aina. Tarinan opetus jo tässä vaiheessa: Älä loukkaa vihervasemmistolaista toimittajakuntaa, ellet halua joutua kollektiivisen koston uhriksi.

Nyt vuorostaan Iltalehti aloitti aivan uskomattoman jeesustelun Sipilän Intian reissusta ja media – se vastuullinen – sitä tietenkin levittää kaikin mahdollisin vihjailevin lisäyksin. Hesari löysi jo – tietenkin – sopivan proffankin moralisoimaan ”kohukauppaa”. Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Kuka Lie lätisee sitä sun tätä ja sanoo sitten (ilmeisesti sormi pystyssä):

”Pitäisi olla paljon varovaisempi, jotta epäilyksiä ei syntyisi.”

En tiedä miten huokauksen äänen saisi parhaiten esitettyä tekstissä, joten tyydyn kirjoittamaan kliseenomaisesti:

Huokaus! (Ja helvetin syvä.)

Tuota… oletteko koskaan miettineet, vainoharhaisten kuvitelmienne lisäksi, sitä todellista syytä miksi näitä mitävittua –lehtiä syntyy? No miettikää nyt hetki. Ette hiffaa? Pieni vihje: kuka jaksaa vuosikymmenestä toiseen lukea uutisina tarkoitushakuista paskaa, josta paistaa läpi kirjoittajan lapsenomainen usko oman ideologiansa moraaliseen ylemmyyteen? Ja varsinkin, jos läpi kuultaa silkka pahantahtoisuus?

Ja kun näin on, sanon Sipilälle: Tule pois sieltä. Suosiolla. Ne nylkevät sinut lopulta kuitenkin. Tämä maa (ja sen media) ei hyväksy johtajikseen muita kuin koko elämänsä verovaroilla vätystelleitä politiikan kirjolohia. Näillä villeniinistöillä ei todellakaan ole yrityskytköksiä, koska yksikään eteenpäin pyrkivä yritys ei palkkaisi heitä edes firmansa siivoojiksi. Vai kaipaako joku hektinen start up -yritys leipiinsä ihan homona  vaikkapa parivaljakkoa Antti Rinne – Timo Harakka? Paavo Arhinmäkeä? Li Anderssonia? Joo, eipä taida käsiä nousta. Paskanjauhimille ei ole käyttöä enää edes maataloudessa.

Juha Sipilä on menestynyt yrittäjä. Se on vaatinut kovaa, suoraviivaista ja tulokseen pyrkivää duunia. Sellaiseksi ei tulla takamuksia nuolemalla ja kymmenen vuoden vastaanvänkäämisellä. Hän lapsellisesti luuli voivansa auttaa kyvyillään tämän maan nousuun. Mutta erehtyi karmeasti. Maa ei sitä halua.

Ei edes yli sadan miljoona euron kauppa kelpaa Suomelle, kun siitä saattaa saada siivun  joku Sipilän entisen asuintalon talonmies tai joku serkun kaima.

Yrittäjät. Näin paljon meitä tässä maassa arvostetaan. Jos yksi meistä erehtyy sinisilmäisyyttään politiikan johtopaikoille, niin loppuosa maan kansalaisista haluaa kaataa median avustamana sankollisen sontaa hänen niskaansa, teki hän mitä tahansa. Joten älkää nyt herranjumala menkö politiikkaan mukaan. Ei meistä kukaan nyt sentään NIIN kiero ole, että siellä pärjäisi.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Veskuli

  Sipilä on Pisnesmies. Tehkööt mitä lystää mutta olishan tuo kohteliasta ilmoittaa etukäteen jos perheestä löytyy muitakin Pisnesmiehiä/naisia kenenkä yrityksiin sitä rahaa laittaa, eikä kierrellen ja kaarrellen jälkeenpäin sano että ”Sihteeri hoitaa”. Kyllä sitä varmaan jokainen kenelle annettaisiin avaimet valtion kassaan niin oman suvun taskuun ainakin voit leivän päälle ottais. Hyvä tyyppi mutta silti vois rehellinen olla.

  • Seppo Leskinen

   Itse olen 12- eri työn /opetetun aseman ammattilainen. En luule olevani Jumala.
   Kerron vain totuuden. Kouluttautukaa itse 36-
   vuotta ja ottakaa vastaa halveksunta.
   Yes , ihmiset luulevat olevansa Jumalien yläpuolella. Milloin psykologian Tohtorit myöntävät ihmisten olevan jakomielisairaita / kuten mielisaraita ??
   Terveisin Seppo Leskinen.
   1441seppo@gmail.com
   Friday13.1.2017. Clock : 21 : 15 Pm.

 • Entinen työnantaja

  Veskulille tiedoksi, että kun vaadit rehellisyyttä, niin sitä Sipilä juuri on. Satun tuntemaan miehen ja muutakin sukua. Eivät kaikki ole käsi naapurin taskussa, kuten teillä veskuleilla.

  • Kölli

   Pöpilästä ei saa rehellistä tekemälläkään, on lisäksi niin idiootti ettei tunnista koko termiä

 • Mustamies

  Pääministerin pitäs pysyä toduutessa, ja tehhä oikeita töitä sen Firman hyväksi johon hänet on äänestäjät valinneet.
  Nyt häneltä on menneet vellit ja puurot sekaisin.

 • Erklait

  Kyllähän insinöörin pitäisi sen verran osata itsekin lukea, että tuntisi alkeellisimmat esteellisyyssäädökset. Ei kai tässä juuri muusta ole kyse.

  Lisäksi voisi luopua kuvittelemasta itseään kaiken yläpuolella olevaksi. Virheitä sattuu. Ne olisi tuossaasemassa uskallettava myöntää.Silloin tulisi turpiin paljon vähemmän.

  • Seppo Leskinen

   Itse olen 12- eriammatin ammattilainen.
   En oleta Pekka Perän olevan älyllinen.
   Oletat itse jos oletat.
   Pekka Perä ei ole minun mielestäni älyllinen.
   Vaikka hän olisi insinööri.
   What ??
   Itse olen ollut opastamassa insinöörejä
   kirjoittamaan julkisiin tiedoitusvälineisiin.
   Voin sanoa että Pekka Perää en ole opastanut
   kirjoittamaan yhteenkään lehteen.
   Imekää siitä.
   Tiedän monen haluavan siirtää vastuun pois
   Pekka Perän mielisairaista päätöksistä pois
   Pekka Perän vastuulta.
   En ole sellaisiin vastuussa.
   Seppo Leskinen.
   1441seppo@gmail.com
   Friday 13.1.2017. Clock : 21 : 27 . Pm.
   I me kää siit ä . Se o on totuus. Salud teillekkin.

 • hemmo

  olipas hirveetä paskaa koko teksti, ei valtiota johdeta kuin pörssiyhtiötä. Sipilä voisi siirtyä takaisin suhmuroimaan lesujen kanssa ja jättää maan johtamisen pätevimmille ihmisille.

 • lanki

  Minusta tämä kaipaa valtiomiehiä juhasipilöiden ja annebernereiden tilalle.

  Heidän poliittiset avaukset ja uskottavuus eivät ole olleet kovin yleviä.

 • Veini Saksanhirviniemi

  Pieni sivuhuomautus: 100 miljoonan keikka Intiassa on yx hyttysen paska Itämeressä suomalaisessa bruttokansantuotteessa. Siis pientä suhteellisuudentaju tässäkin asiassa. Kun tuo 100 millin keikka lasketaan per kansalainen niin päädytään alle kahteen kymppiin ja sekin jakautuu monelle vuodelle. Joten eiköhän lopeteta kirjoitukset lillukan varsista ja kesitytään länsimaisen vapaan oikeudenmukaiseen demokraattiseen yhteiskunnan puolustamseen. Tällaiseen yhteiskuntaan ei kuulu Sipilän kaltaisten ryövärien yhteiskunnallinen toiminta.

 • Jalmari Jyllänketo

  Turhaa kateellisten kohua tuosta 110 miljoonan euron kauppasta. Vaatimus yhtiön pois jättämisestä olisi ollut aivan kohtuuton ja mielipuolinen.
  Mitenkä tämä olisi sitten perusteltu noille muille osakkeenomistajille? Eipä olisi ollut kovin tasapuolista.
  Miksi sitten pitäisi jättää 110 M€:n vientitulot ottamatta ja monet työpaikat luomatta. Kateus pyrkii näköjään viemään loputkin kalat vesistöstä.

 • Jussi Juupeli

  Se sata miljoonaahan meni jo Talvivaaraan joten ei siitä Intian keikasta jäänyt kuin 10 milliä – matkakulut.
  Sipilän epäsuosio ei johdu pelkästään näistä jääviysjutuista vaan siitä että hän on alusta asti aloittanut pääministerin työnsä uhkailemalla, kiristämällä ja käskemällä. Siitä aiheutui mm. ne mielenosoitukset Helsingissä jo hallituksen alkutaipaleella.
  USAn varapresidentti Joe Biden kertoi oppineensa suomalaisilta sananlaskun:
  Niin metsä vastaa kuin metsään huutaa.
  Sipilä on huutanut ja suurin osa kansaa on vastannut.

 • Manu.

  Näyttää siltä, että Keijolla menee huonosti. Eikä hänen näkemyksellään yrityselämä tule jatkossakaan menemään kun entistä huonommin. Sillä Sipilä on hoitanut pestinsä todella tyylikkäästi ilman minkäänlaista oma edun tavoittelua. Ei Kejo sinun omat asiasi yhtään parane huippukyvykästä pääministeriä panettelemalla.

Kommentointi on suljettu.